זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: כ-4 מנות
סוג: פרווה
250 גרם נודלס (אטריות ביצים)
חצי בצל בינוני קצוץ
400 גרם פרחי ברוקולי טריים קצוצים
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
3 שיני שום קצוצות
כוס בצל ירוק חתוך לעיגולים
תיבול: כף שמן זית, 5 כפות רוטב סויה, כף סילאן, שליש כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מבשלים את אטריות הביצים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזלפים מעל מעט שמן זית ומערבבים קלות עם מזלג.
-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כחצי דקה (שימו לב שהשום לא יישרף).
-מוסיפים את פרחי הברוקולי והשעועית הירוקה ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהברוקולי מתרכך אבל לא מידי (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים למחבת את הנודלס המבושל ומתבלים בכף שמן זית, רוטב סויה, סילאן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור. מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים.
- שעועית ירוקה בפסטו |
- שעועית ירוקה עם שומשום |
- שעועית ירוקה בתנור |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה |
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה |
- שעועית ירוקה פיקנטית
איזה אטריות ביצים אלה? כי בתמונה זה נראה עבה כזה ? יש לך תמונה או מותג לומר י שאדע מה לרכוש? תודה
מצורפת תמונה. כדי לצבוע אותן בצהוב אני מוסיפה למי בישול קצת כורכום
בוקר טוב, מעוניינת להוסיף חזה עוף למתכון. באיזה שלב והאם כדאי לתבל לפני את העוף?
משתמשת באתר המון, תודה על מתכונים מצויינים.
כן בטח. תוסיפי קובית חזה עוף אחרי טיגון הבצל והשום. תטגני כדקה מכל צד ואז תוסיפי את השעועית והברוקולי וזה ימשיך להתבשל יחד איתם.
לתבל את העוף לפני? סויה? פפריקה? פלפל שחור?….
את יכולה לשים קצת מכל דבר כדי להוסיף לו טעם.
בכל מקרה אחרי שאת מוסיפה את הנודלס את מתבלת את הכל ביחד.
אם משתמשים בברוקולי קפוא , יש שינוי בהכנה? להפשיר /לבשל אותו לפני כן?
היי
אין שינוי, כדאי להפשיר כמה דקות.
אפשר עם ברוקולי קפוא?
כן(:
תודה אפרת על תגובה כה מהירה. בהזדמנות זו מודה לך על כל המתכונים הנפלאים שאת חולקת.
איך עושים בלי ברוקולי?
פשוט מוותרים עליו(:
זה טוב גם עם פסטה רגילה?
כן, גם אפשר.
היי אפרת
רוטב סויה וסילאן
יש תחליף לזה ?
במיוחד לרוטב סויה?
תודה לך מראש.
היי עינת,
במקום סילאן אפשר לשים דבש/סירופ מייפל טבעי.
את משתמשת ברוטב טריאקי? אם כן את יכולה לשים 2 כפות במקום הסויה.
אם לא- את יכולה לוותר על הסויה ולהוסיף קצת יותר מלח לפי הטעם, וכן כף-שתיים מים.
שלום אפשר לא לשים שום?
היי,
כן אפשר לוותר.