זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 12-15 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 חבילה גבינת “טוב טעם” (250 גרם)
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
1 שן שום כתושה
1 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים)
1/3 כוס זיתים קצוצים
מלח, פלפל
לציפוי: פירורי לחם ושומשום
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט חומרי הציפוי).
-מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של 3-4 ס”מ. מגלגלים בפירורי הלחם והשומשום.
-משמנים את נייר האפייה ומניחים עליו את הכדורים. מרססים מעל שמן ואופים בתנור 25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר מכן הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- מרק קרם כרובית |
- חביתה מגולגלת |
- כרובית אפויה בתנור |
- מרק גזר ובטטה |
- מרק קרם ברוקולי |
- שניצלונים וחזה עוף בנינג’ה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים חלביים
ערב טוב,
נשאר לי בערך 150 גרם של גבינת טוב טעם? אפשר להכין ככה או שלהוסיף גבינה אחרת אולי צפתית?
היי ריקי,
את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות.
יכול להיות שאפשר לשים גבינה צפתית (לא ניסיתי)
היי
אפשר להכין בסיר?
לא בסיר אבל נראה לי שאפשר לטגן במחבת משני הצדדים.
האפייה בתוכנית טורבו או רגילה?
חום עליון ותחתון.
התפוצצו לי באפייה. מה יכולה להיות הסיבה? אולי לנסות בחום נמוך יותר?
כן זה יכול להיות קשור לחום.
אפית בתוכנית רגילה נכון? לא טורבו
כן
יש אפשרות להחליף את גבינת טוב טעם לגבינה רגילה?
היי,
גבינה מסוג טוב טעם היא בעלת מרקם מוצק יותר ומיועדת לאפיה. גם קל יותר לעבוד איתה ולהכין ממנה כדורים.
לא ניסיתי להכין עם גבינה אחרת אבל אני מניחה שאפשר לנסות השתמש בגבינות אחרות בעלות מרקם זהה כמו גבינה פטה רכה או בולגרית מעודנת רכה.
יצא ליגהההההה
לי לא היה את כל הגבינת טוב טעם, השתמשתי בקצת, הוספתי כף קמח.
אין לי תנור חלבי אז עשיתי במחבת
אין אפרת לא יודעת איפה היה השלום בית שלי בלעדייך♡♡♡♡
נראה טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!
היי, אם אני עושה עם בצל ופטריות (במקום תירס וזיתים) כמה פטריות וכמה בצל לשים?
היי
שימי 6-7 פטריות בינוניות וחצי בצל בינוני.
היי אפרת, רק עכשיו שמה לב על המתכון המגרה הזה – חיפשתי מה לעשות עם גבינת טוב טעם 🙂 רציתי לשאול – במקום תירס וזיתים, את חושבת שאפשר לשים בצל ופטריות?? ואם כן, כדאי לטגן את הירקות לפני שמערבבים אותם עם שאר המצרכים? תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
אפשר, ואכן רצוי לטגן ולסנן מנוזלים לפני שמוסיפים.
בהצלחה😊
היי, כמה זמן אני יכולה להשאיר במקרר?
כ-4 ימים בקופסה סגורה.
מה אפשר לשים במקום התירס?
אפשר להכין בלי תירס.
היוש, כמה שאלות מה ההבדל הין “טוב טעם” לגבינה לבנה רגילה? כאילו זה מה שיש לי בבית
שנית כל אין לי גבנ”צ אפשר לוותר?
היי שרית,
גבינת “טוב טעם” היא בעלת מרקם מוצק יותר ומיועדת לאפיה. קל יותר לעבוד איתה ולהכין ממנה כדורים.
את לא תוכלי ליצור כדורים עם גבינה לבנה רגילה בגלל המרקם שלה. זה יהיה נוזלי מידי.
ולהוסיף קצת קמח זה לא יצא טוב?
אפשר אבל זה ישנה את המרקם.
האם אפשר בלי תירס וזיתים?
כן אפשר.
שלום המתכון נראה הסיסי
אני רוצה להכין אותה מחר ולהגיש אותה רק ביום רביעי
מה עלי לעשות???
ומה אפשר לעשות שהילדה שרגישה לגלוטן תוכל לאכול?? מה התחליף?.
היי,
אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה ולחמם בתנור לפני ההגשה.
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.
חג שמח 🙂
היי, יש הצעה תחליפי לפירורי לחם?
אולי יעבוד גם עם קורנפלקס טחון.
זו אחת המנות האהובות ביותר על הילדות שלי. מעולה לארוחת ביניים לבית הספר
תודה לאורה, כיף לשמוע 🙂
האם ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא
אני חושבת שכן.
תודה על המתכון, יצא טעים! הילדים אכלו את הכל ובקשו עוד!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
הכוונה לטגן במקום לאפות? נראה לי שכן.
האם אפשר לטגן?
היי עדינה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
האם אפשר להשתמש בגרגירי תירס קפואים במקום מקופסה? האם יש צורך לבשל אותם תחילה?
תודה רבה
היי אדוה,
אפשר. אין צורך לבשל אותם, מספיק להשרות אותם דקה במים רותחים ולסנן.
היי, האם ניתן להכין זאת יום לפני ההגשה ?
היי שירי,
זה יותר טעים כשמגישים באותו יום אבל אם לא מסתדר, אפשר להכין יום קודם, לשמור בקופסה סגורה במקרר ולחמם בתנור בטמפ’ גבוהה (190-200 מעלות).
יום נעים 🙂
היי אפשר להוסיף במקום זיתים טרד או משהו אחר
היי שניר,
אפשר לוותר בכלל על הזיתים או שאפשר לשים במקום פטריות קצוצות מטוגנות או בצל מטוגן.
לא ניסיתי תרד אבל אם אתה אוהב אפשר לשים מעט תרד קצוץ דק.
היי לא חובה שום נכון?
נכון, אפשר לוותר.
האם אפשר להכין ולהקפיא לפני האפייה?
הי טל,
עדיף להקפיא אחרי אפיה ואח”כ לחמם בתנור.
אפשר להחליף את הגבינה (טוב טעם)?
הי אוראל, גבינה מסוג טוב טעם היא בעלת מרקם מוצק יותר ומיועדת לאפיה. גם קל יותר לעבוד איתה ולהכין ממנה כדורים. גם גבינת כנען מתאימה.
לא ניסיתי להכין עם גבינה אחרת אבל אני מניחה שאפשר לנסות השתמש בגבינות אחרות בעלות מרקם זהה כמו גבינה פטה רכה או בולגרית מעודנת רכה.
בוקר טוב, הכנתי אתמול ויצא מעולה, הילדים אכלו ומאוד נהנו. תודה על המתכון!