שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 12-15 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 חבילה גבינת “טוב טעם” (250 גרם)

4 כפות גבינה צהובה מגורדת

1 ביצה

1 שן שום כתושה

1 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים)

1/3 כוס זיתים קצוצים

מלח, פלפל

לציפוי: פירורי לחם ושומשום

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט חומרי הציפוי).

-מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של 3-4 ס”מ. מגלגלים בפירורי הלחם והשומשום.

-משמנים את נייר האפייה ומניחים עליו את הכדורים. מרססים מעל שמן ואופים בתנור 25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת תירס
מאפה גבינות ובצל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אודליה (12:17 23.05.2021)

היי אפרת, רק עכשיו שמה לב על המתכון המגרה הזה – חיפשתי מה לעשות עם גבינת טוב טעם 🙂 רציתי לשאול – במקום תירס וזיתים, את חושבת שאפשר לשים בצל ופטריות?? ואם כן, כדאי לטגן את הירקות לפני שמערבבים אותם עם שאר המצרכים? תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:25 23.05.2021)

היי אודליה,
אפשר, ואכן רצוי לטגן ולסנן מנוזלים לפני שמוסיפים.
בהצלחה😊

קרן (16:31 8.08.2020)

היי, כמה זמן אני יכולה להשאיר במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:49 9.08.2020)

כ-4 ימים בקופסה סגורה.

מירב (23:38 31.03.2020)

מה אפשר לשים במקום התירס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 1.04.2020)

אפשר להכין בלי תירס.

שרית (10:22 17.07.2019)

היוש, כמה שאלות מה ההבדל הין “טוב טעם” לגבינה לבנה רגילה? כאילו זה מה שיש לי בבית

שנית כל אין לי גבנ”צ אפשר לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 17.07.2019)

היי שרית,
גבינת “טוב טעם” היא בעלת מרקם מוצק יותר ומיועדת לאפיה. קל יותר לעבוד איתה ולהכין ממנה כדורים.
את לא תוכלי ליצור כדורים עם גבינה לבנה רגילה בגלל המרקם שלה. זה יהיה נוזלי מידי.

rima (09:26 20.06.2019)

האם אפשר בלי תירס וזיתים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 20.06.2019)

כן אפשר.

תהי (22:49 2.12.2018)

שלום המתכון נראה הסיסי
אני רוצה להכין אותה מחר ולהגיש אותה רק ביום רביעי
מה עלי לעשות???
ומה אפשר לעשות שהילדה שרגישה לגלוטן תוכל לאכול?? מה התחליף?.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 3.12.2018)

היי,
אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה ולחמם בתנור לפני ההגשה.
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.
חג שמח 🙂

lea_s (18:19 9.05.2018)

היי, יש הצעה תחליפי לפירורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 9.05.2018)

אולי יעבוד גם עם קורנפלקס טחון.

לאורה (09:15 24.09.2017)

זו אחת המנות האהובות ביותר על הילדות שלי. מעולה לארוחת ביניים לבית הספר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 24.09.2017)

תודה לאורה, כיף לשמוע 🙂

חנה (23:23 5.09.2017)

האם ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 6.09.2017)

אני חושבת שכן.

יוליה (18:37 16.02.2017)

תודה על המתכון, יצא טעים! הילדים אכלו את הכל ובקשו עוד!

מתכונים ב-10 דקות (19:33 16.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

עדינה (18:26 14.12.2016)

האם אפשר לאפות במקום לטגן?

מתכונים ב-10 דקות (19:43 14.12.2016)

הכוונה לטגן במקום לאפות? נראה לי שכן.

עדינה (20:46 8.12.2016)

האם אפשר לטגן?

מתכונים ב-10 דקות (21:15 8.12.2016)

היי עדינה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.

אדוה (22:30 28.11.2016)

האם אפשר להשתמש בגרגירי תירס קפואים במקום מקופסה? האם יש צורך לבשל אותם תחילה?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:35 28.11.2016)

היי אדוה,
אפשר. אין צורך לבשל אותם, מספיק להשרות אותם דקה במים רותחים ולסנן.

שירי (21:44 13.07.2015)

היי, האם ניתן להכין זאת יום לפני ההגשה ?

מתכונים ב-10 דקות (08:11 14.07.2015)

היי שירי,
זה יותר טעים כשמגישים באותו יום אבל אם לא מסתדר, אפשר להכין יום קודם, לשמור בקופסה סגורה במקרר ולחמם בתנור בטמפ’ גבוהה (190-200 מעלות).
יום נעים 🙂

שניר (16:26 20.05.2015)

היי אפשר להוסיף במקום זיתים טרד או משהו אחר

מתכונים ב-10 דקות (17:00 20.05.2015)

היי שניר,
אפשר לוותר בכלל על הזיתים או שאפשר לשים במקום פטריות קצוצות מטוגנות או בצל מטוגן.
לא ניסיתי תרד אבל אם אתה אוהב אפשר לשים מעט תרד קצוץ דק.

ספיר (01:31 10.09.2014)

היי לא חובה שום נכון?

מתכונים ב-10 דקות (08:54 10.09.2014)

נכון, אפשר לוותר.

טל (15:09 20.06.2014)

האם אפשר להכין ולהקפיא לפני האפייה?

מתכונים ב-10 דקות (16:21 20.06.2014)

הי טל,
עדיף להקפיא אחרי אפיה ואח”כ לחמם בתנור.

אוראל (13:24 30.05.2014)

אפשר להחליף את הגבינה (טוב טעם)?

מתכונים ב-10 דקות (14:22 30.05.2014)

הי אוראל, גבינה מסוג טוב טעם היא בעלת מרקם מוצק יותר ומיועדת לאפיה. גם קל יותר לעבוד איתה ולהכין ממנה כדורים. גם גבינת כנען מתאימה.
לא ניסיתי להכין עם גבינה אחרת אבל אני מניחה שאפשר לנסות השתמש בגבינות אחרות בעלות מרקם זהה כמו גבינה פטה רכה או בולגרית מעודנת רכה.

רונה (10:50 28.05.2014)

בוקר טוב, הכנתי אתמול ויצא מעולה, הילדים אכלו ומאוד נהנו. תודה על המתכון!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.