זמן בישול/אפייה: 2-3 דקות
סוג: פרווה
1 ק”ג תפוחי אדמה אדומים קלופים חצויים
2-3 כוסות קמח לבן
2 כפות שמן זית או חלמון ביצה (הצהוב)
2 כפיות מלח
-מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. מעבירים לצלחת ומנגבים את תפוחי האדמה עם נייר סופג.
-מניחים לתפוחי האדמה להתקרר כמה דקות וכשהם עדיין חמים (אבל לא מאוד) מועכים אותם לפירה חלק בעזרת מועך פירה (רצוי להשתמש במועך פירה צפוף שנראה כמו כותש שום גדול).
-מוסיפים 2 כוסות קמח, שמן זית/חלמון ומלח ומעבדים את המרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט קפיצי. מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן עם ידיים משומנות. אם הבצק דביק מידי -יש להוסיף עוד קמח. חשוב לעבוד מהר כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לדביקים.
-מחלקים ל-6 חלקים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי כ-2 ס”מ.
-בעזרת סכין חדה או סכין שפכטל חותכים לכריות בעובי 2-3 ס”מ ומעבירים לצלחת מקומחת.
-מחממים מים בסיר עם שליש כפית מלח וכשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים במשך כ-2 דקות או עד שהניוקי צפים. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם ישירות למחבת עם הרוטב (יש להכין את הרוטב לפני בישול הניוקי).
רעיונות לרוטב לניוקי:
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- תפוצ’יפס אפוי |
- ניוקי עננים צבעוני |
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים
עוד שאלה-
יש אפשרות לאכול את זה לא חלבי ברוטב אחר או במרק אולי?
יש את המתכון הזה שהוא פרווה- ניוקי בשמן זית שום ועגבניות מיובשות
אני רוצה להכין- אבל נראה לי קצת מורכב….
מקווה שאצליח😇
1. מה יקרה אם אכין א תפוחי אדמה צהובים?-זה מה שיש לי
2.אני רוצה אות למחר-מה אפשר לעשות כבר היום? (רק מחר יהיה לי את הרוטב…)
תודה על האתר הכי! מדהים!!!
1. אפשר
2. אפשר להכין ולשמור במקרר. מחר רק לבשל במים ולהכין רוטב.
האם אפשר להקפיא לפני בישול?
בגלל שמדובר בתפו”א לא בטוחה אם כדאי
לכמה אנשים זה קילו אחד?
זה יוצא כ-5 מנות.
אם עשיתי חצי קילו כמה חלמון ביצה לשים מדיום שלמה או פחות?
שימי קצת פחות.
יש! חיכיתי למתכון הזה! בע”ה ובלי נדר אכין בקרוב. איזו גרסה יוצאת מוצלחת יותר? עם שמן או עם ביצה (זה נורא אם אשתמש בביצה שלמה?)?
היי אודליה🙂
זה טעים בכל מקרה, אני מעדיפה עם ביצה.
עדיף לשים רק את החלמון.