שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 2-3 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

1 ק”ג תפוחי אדמה אדומים קלופים חצויים

2-3 כוסות קמח לבן

2 כפות שמן זית או חלמון ביצה (הצהוב)

2 כפיות מלח

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. מעבירים לצלחת ומנגבים את תפוחי האדמה עם נייר סופג.

-מניחים לתפוחי האדמה להתקרר כמה דקות וכשהם עדיין חמים (אבל לא מאוד) מועכים אותם לפירה חלק בעזרת מועך פירה (רצוי להשתמש במועך פירה צפוף שנראה כמו כותש שום גדול).

-מוסיפים 2 כוסות קמח, שמן זית/חלמון ומלח ומעבדים את המרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט קפיצי. מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן עם ידיים משומנות. אם הבצק דביק מידי -יש להוסיף עוד קמח. חשוב לעבוד מהר כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לדביקים.

-מחלקים ל-6 חלקים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי כ-2 ס”מ.

-בעזרת סכין חדה או סכין שפכטל חותכים לכריות בעובי 2-3 ס”מ ומעבירים לצלחת מקומחת.

-מחממים מים בסיר עם שליש כפית מלח וכשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים במשך כ-2 דקות או עד שהניוקי צפים. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם ישירות למחבת עם הרוטב (יש להכין את הרוטב לפני בישול הניוקי).

טיפים והערות

רעיונות לרוטב לניוקי:

רוטב שמנת

רוטב רוזה

רוטב חמאה ומרווה

 

ראו גם
קוקטייל מנהטןקוקטייל מנהטן
גלידת קרם עוגיות גלידת קרם עוגיות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ש. בר (20:11 14.08.2024)

עוד שאלה-
יש אפשרות לאכול את זה לא חלבי ברוטב אחר או במרק אולי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:46 15.08.2024)

יש את המתכון הזה שהוא פרווה- ניוקי בשמן זית שום ועגבניות מיובשות

avatar
שלמה בר (20:09 14.08.2024)

אני רוצה להכין- אבל נראה לי קצת מורכב….
מקווה שאצליח😇
1. מה יקרה אם אכין א תפוחי אדמה צהובים?-זה מה שיש לי
2.אני רוצה אות למחר-מה אפשר לעשות כבר היום? (רק מחר יהיה לי את הרוטב…)
תודה על האתר הכי! מדהים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:44 15.08.2024)

1. אפשר
2. אפשר להכין ולשמור במקרר. מחר רק לבשל במים ולהכין רוטב.

avatar
דקלה (17:55 5.08.2024)

האם אפשר להקפיא לפני בישול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 5.08.2024)

בגלל שמדובר בתפו”א לא בטוחה אם כדאי

avatar
ריקי (17:28 17.07.2024)

לכמה אנשים זה קילו אחד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:59 17.07.2024)

זה יוצא כ-5 מנות.

avatar
ריקי (18:13 17.07.2024)

אם עשיתי חצי קילו כמה חלמון ביצה לשים מדיום שלמה או פחות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:14 18.07.2024)

שימי קצת פחות.

avatar
אודליה (21:20 15.07.2024)

יש! חיכיתי למתכון הזה! בע”ה ובלי נדר אכין בקרוב. איזו גרסה יוצאת מוצלחת יותר? עם שמן או עם ביצה (זה נורא אם אשתמש בביצה שלמה?)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:49 16.07.2024)

היי אודליה🙂
זה טעים בכל מקרה, אני מעדיפה עם ביצה.
עדיף לשים רק את החלמון.

לקריאת כל התגובות