זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

חצי כף (5 ג’) שמרים יבשים

שקית סוכר וניל (או כף סוכר + 3 טיפות תמצית וניל)

כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים (*יש לערבב מים חמים עם מים קרים)

סירופ סוכר:

כוס (240 מ”ל) מים

כף מיץ לימון

חצי כוס (100 ג’) סוכר

3 כפות דבש או מייפל

אופן ההכנה

-מערבבים את החומרים בקערה בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת דלילה וחלקה. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למשך כ-40 דקות.

-בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מערבבים בפינג’ן או סיר קטן: כוס מים, כף מיץ לימון, חצי כוס סוכר ו-3 כפות דבש או מייפל. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומערבבים עד להמסת הסוכר. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומניחים לסירופ להתקרר מעט.

-מערבבים את הבצק וממלאים שקית זילוף (או שקית אוכל עבה) או בקבוק לחיץ בתערובת הבצק.

-מחממים סיר קטן עם שמן (בגובה 2 ס”מ לפחות) וכשהשמן חם, מזלפים צורה של ספירלה (גם אם לא יוצא בדיוק ספירלה- הטעם הוא מה שחשוב 🙂 ). מנמיכים לאש בינונית ומטגנים כחצי דקה מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומיד לאחר מכן טובלים בסירופ הסוכר טבילה קצרה ומהירה (אם תטבלו יותר מידי זמן הבצק יירטב ויאבד מהפריכות שלו). מעבירים לצלחת (המלצה שלי – לאחר הטבילה להניח על רשת כדי ששאריות הסירופ לא יצטברו בתחתית הצלחת וירטיבו את הבצק המטוגן).

 

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי ריבת חלבכדורי ריבת חלב
חטיף אורז מטוגן חטיף אורז מטוגן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שני (12:49 27.11.2021)

נראה מעולה, כמה יחידות (בערך) יוצאות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 27.11.2021)

היי שני,
זה כמובן תלוי בגודל שמכינים, אבל אמורות לצאת כ-15 יחידות בינוניות😊

avatar
SARIT (17:15 25.11.2021)

הכנתי יצא טעיםםםם
מומלץ מאד!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:35 25.11.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤

avatar
חני (09:28 25.11.2021)

סתם בשביל ההתעניינות, מאיזה תרבות המתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:25 25.11.2021)

היי חני,
מדובר במתכון עיראקי🙂

ספרי מתכונים ב10 דקות