זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 30 יחידות
סוג: פרווה/חלבי
9 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)
רעיונות למילויים (הכמות היא לגליל אחד):
מלית שוקולד – 4 כפות גדושות ממרח שוקולד סמיך.
מלית פרג – 4 כפות גדושות ממרח פרג מוכן קנוי.
מלית אגוזים (לערבב) – כף טחינה גולמית, כף וחצי דבש, חצי כוס אגוזי מלך טחונים.
מלית תפוחים – תפוח עץ גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות, כפית דבש, כפית סוכר, רבע כפית קינמון, 2 כפות מים (לבשל במחבת נון סטיק במשך 8 דקות)
*תרסיס שמן/ שמן קנולה להברשה
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן. מעליו מברישים דף נוסף וגם אותו מברישים בשמן (שכבה של 3 דפים).
-מניחים מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לסיגר/גליל. חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 3 סיגרים ארוכים.
-מועכים עם האצבעות את החלק העליון של הסיגר עד לקבלת צורה של משולש.
-מניחים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים את החלק העליון והתחתון בשמן. בעזרת סכין חדה חותכים באופן חלקי כל סיגר לפרוסות בעובי 2 ס”מ (יש לחתוך לא עד הסוף אלא רק עד החצי. שימו לב שצורת המשולש לא נפגעת).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
-מוציאים ומצננים לגמרי. לאחר שהתקרר, פורסים בעדינות למשולשים קטנים.
- בורקס פיצה |
- בורקס יווני |
- קעריות פילו במילוי |
- פיצה מבצק פילו |
- פילו במילוי גבינה מתוקה |
- פילו במילוי טחינה וקוקוס
פעם ראשונה שהשתמשתי בפילו, התחלתי עם המתכון שלך: מאפה פילו גבינות ותרד, והמשכתי במתכון הזה לקינוחים. רעיונות מעולים למילוי👌
שמחה לשמוע! חג שמח הילי😊
היי, מה אפשר במקום דבש במילוי תפוחים?
אולי סילאן, או אבקת סוכר וניל?
אפשר להשתמש בסילאן או סירופ מייפל טבעי.
האם אפשר להקפיא?
לפני או אחרי האפיה? אלפי תודות.
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר להקפיא לאחר האפייה(:
כמה זמן המשולשים יישמרו אחרי אפייה? יש סיכוי שישרדו כמה ימים כדי שאוכל להכין מראש ולצרף למשלוח מנות?
היי,
לאחר כמה ימים הטריות אינה נשמרת והטעם והמרקם נפגעים.
הייתי מכינה יום לפני ההגשה במשלוח המנות.
אפשר להכין עם דפי אורז?
היי,
אפשר להכין דפי אורז במילויים מתוקים, אך ההכנה מעט שונה והצורה לא תהיה משולשים(:
מצרפת מתכון למאפה מדפי אורז שתוכלי להיעזר בו.
נראה מעולה!! יש לי פרג טרי ובא לי להכין את הממרח עצמו. איך כדאי להכין שיהיה עד כמה שאפשר בריא יותר?
היי,
במלית פרג בד”כ יש להשתמש בחמאה, אבל לגרסה בריאה כדאי להשתמש בשמן קוקוס. בנוסף, ניתן להפחית מעט בכמות הסוכר לפי רמת המתיקות המינימלית שרוצים.
הנה המתכון:
200 גרם פרג טחון טרי
2/3 כוס סוכר
כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
כף מיץ לימון
40 גרם חמאה/ מרגרינה
50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
מחממים על הגז את החלב או מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
בס”ד
הי, אתר נפלא, תודה
למה דווקא צורת משולש? זה חשוב? או שזה סתם ליופי? או מה?
תודה מראש
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
צורת המשולש היא רק בשביל המראה היפה😊
בס”ד
אהה, תודה על התגובה המהירה
כן אני מאוד נהנית, בזכותך התחלתי לבשל לפני תשע שנים בערך
כיף לשמוע❤
שלום רב
האם הכוונה לבצק פילו או שדפי פילו זה אותו הדבר?
למה נועדו החתכים בבצק?
תודה רבה.
היי,
בצק פילו מגיע כשהוא מחולק לדפים.
החתכים מאפשרים חיתוך קל ויפה יותר לאחר האפייה.