זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: חלבי
בצל קטן קצוץ
20 שיני שום
תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות
5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים
חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה
תיבול: כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל: גבינת פרמזן מגורדת
-מקלפים את שיני השום וחותכים לפרוסות.
טיפים לקילוף השום:
*הכניסו את שיני השום למשך 10-15 שניות למיקרוגל, הוציאו וקלפו (כל פעם יש לחמם 6-7 שיניים).
*שימו כמה משיני השום בצנצנת סגורה ושקשקו במשך כ-2 דקות, עד שהשיניים מתקלפות.
-מחממים סיר קטן-בינוני עם 15 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים במשך כחצי דקה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ו- 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.
-טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים חצי מיכל שמנת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות. טועמים וממליחים יותר לפי הטעם.
*אחרי שמוזגים את המרק לקערה מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.
המרק טעים כשהוא חלבי ולא מומלץ לוותר על השמנת. היא מעדנת את הטעם של השום.
- פסטה ברוטב בטטה |
- מרק עגבניות איטלקי |
- מרק עשיר לחורף |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר
המתכון נראה ממש טוב אבל אפשר להחליף את השמנת בריץ’?
או במשהו שהיה פרווה
לא יצא לי לנסות אבל קחי בחשבון שהריץ’ יותר מתוק.
רק לאמר שוב תודה רבה על מתכון או בעצם מתכונים מעולים!!!
מכינה את המרק לאורחים בפעם המי סופר.. ותמיד תמיד קוצר מחמאות היסטריים
אני מוסיפה גם קישואים למרק כדי להעלות קצת את הערך התזונתי, הם נטחנים מעולה ומוסיפים למרקם הקרמי..
תודה מלכי, שמחה שיוצא טעים❤️
היי אפרת, האם יש אפשרות לוותר על תפוח האדמה? או שיכול להיות משהו שרלוונטי לשים במקום, שהוא לא קורנפלור או קמח?
היי עדי,
תפוח האדמה מסמיך קצת את המרק. אפשר לשים קולורבי במקום.
קישוא או גזר גם יכולים להתאים, מלבד העובדה שהם ישפיעו על צבע המרק?
עדיף קישוא.
תודה על המתכון! שמנת מתוקה להקצפה גם מתאים ? זה מה שיש לי
כן:)
שלום
מה אפשר להגיש ליד?
היי
לחם שום או פוקאצ’ה, פשטידה חלבית שאתם אוהבים או תפוח אדמה מוקרם.
תודה על הרעיונות!
אין על האתר שלך
כל פעם שרוצה להכין מאכל חדש אני פותחת את האתר שלך
ותמיד מוצאת מתכונים קלים וטעימים!
🩷
שלום
יש תחליף לשמנת מתוקה או שמנת לבישול?
היי
אפשר לשים קרם קוקוס או שמנת צמחית.
ואוו!
זה היה מרק מושלם!
הוא חגיגי מאד
בזכותך יש לי מתכון מנצח לשבועות\
תודה אפרת!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי, המתכונים פה נהדרים ממש. אני מחפש הרבה מתכונים באינטרנט, אבל פה זה ליגה אחרת. רציתי לשאול, אפשרי לכתוש את השום בכותש שום?
היי
שמחה לשמוע!
אפשר(:
מה אפשר במקום גבינת פרמזן?
אפשר להשתמש בגבינה צהובה.
כבר הכנתי את המרק הזה פעמיים וכל פעם הוא יוצא יותר טוב! טעים בטרוף!!!
איזה כיף שיצא מוצלח, תודה שחזרת לשתף😊
יש לי אורחים ואני רוצה להכין יום קודם ולשמור במקרר. זה עלול לפגוע במרקם או משהו?
היי,
אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
תודה על המענה המהיר.
האם המרקם של המרק אמור לצאת נוזלי או סמיך?
המרק לא נוזלי, מעט סמיך(:
אז למה יצא לי נוזלי? הקפדתי מאוד על הכמויות. איך אפשר להסמיך אותו? אולי להוסיף תפו’ח מבושל ולטחון עם המרק? או אולי להוסיף עוד שמנת לבישול?
המרק יצא נוזלי לגמרי? כי אמור לצאת יותר סמיך.
השתמשת בתפוח אדמה גדול וטחנת לתערובת חלקה בבלנדר?
את יכולה להוסיף כפית קורנפלור מעורבבת עם כפית מים ולבשל עוד דקה.
אם זה לא יעזור אפשר להוסיף תפו”א מבושל ומעוך ועוד קצת שמנת מתוקה ולבשל דקה-שתיים.
חזרתי לעדכן. המרק יצא נהדר!! האורחים אהבו מאוד!! תודה לך!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף(:
תודה,
המרק יצא סוף!!!
טעים ברמות!
ממליצה בחום.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם הטעם של המרק סוג שלחלבי או יותר שום?
למרק יש טעם של שום מאוזן ומעט חלבי בזכות הבצל, תפו”א ושמנת מתוקה.
יצא מעולההה כולם התלהבו!!
האם אפשר להקפיא את המרק? עד כמה זמן?
שמחה ממש שאהבתם את המתכון❤
לא מומלץ להקפיא את המרק היות והוא מכיל תפו”א. אפשר לשמור במקרר כ-3-4 ימים.
אפשר עם גבינה לבנה? זה מה שיש בבית.
היי,
גבינה לבנה אינה מתאימה כתחליף לשמנת המתוקה כאן.
תודה רבה! בהתחלה הייתי סקפטית, אבל יצא מרק מעולה שההחלטה אאמץ
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
טעים ברמות ! במקום בצל הוספתי כרישה חשמלי מיכל שמנת שלם! יאממממ
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אם אין לי פרמזן, גבינה צהובה מגוררת תתאים?
כן, זה גם בסדר.
הי אפרת,
תודה רבה על כל המתכונים, פשוט תענוגגגג
יש לי שאלה, אין לי מיקרוגל, האם אני יכולה פשוט לקלף את השום ולטגן ביחד עם הבצל?
היי רבקה,
כן, אפשר. החימום במיקרו נועד רק לעזור לקילוף השום😊
הי אפרת!
רציתי לשאול, לאחותי יש מייל בלי אינטרנט והבאתי לה מתכונים מהאתר המושלם הזה וכמובן שהיא ממש התלהבה וממש רוצה לקחת עוד המון מתכונים שלך אבל כבר כתבתי לך שאין לה אינטרנט. השאלה היא אם יש אפשרות לשלוח לה מתכונים מהאתר ישר למייל ואם כן אז איך?
תודה מראש!!!!!
היי ברכה,
אם זה מתכון מסוים או כמה- אשלח לה בשמחה! אם מדובר ביותר מכמה מתכונים הייתי ממליצה לה פשוט לקנות את ספרי המתכונים, זה הכי קל, נוח ופשוט😊
היי אפרת, אפשר לשים במקום השמנת המתוקה קרם קוקוס?
היי,
כן, אפשר😊
יהיה טעים גם בלי לרסק?
פחות מומלץ לוותר על טחינת המרק. זה מה שעושה את המרקם והטעם המרוכז והאחיד.
תודה רבה על התשובה המהירה
וואווווו!!!!! אחד הטעימים!!!!!
שמחה לקרוא שאהבת אמבר 🙂
היה ממש טעים!
שמחה לקרוא שאהבת רבקה❤️
שאלה לגבי הטיפ הראשון – האם אפשר להכניס למיקרוגל גם כשלא מתכוונים לבשל את השום לאחר הקילוף? תודה רבה😊
היי חווה,
כן אין בעיה 🙂 זה גורם פשוט לקילוף מהיר יותר של השום
ניסיתי וזה עבד מצוין! טיפ מעולה!! תודה😊
יש לי שאלה שלא קשורה ספציפית למתכון. אני גרה בצרפת ולא ניתן להשיג שום כתוש קפוא בצנצנת. הייתי רוצה להכין בבית. תוכלי בבקשה להנחות אותי מה לעשות כדי שזה לא יהפך לגוש במקפיא? תודה רבה! אני נעזרת רבות באתר שלך👍
תודה רבה חוה 🌸
שמחה לקרוא שאת נהנת,
שום קפוא תמיד יקפא לגוש, מה שתצטרכי בכל אופן זה לכתוש שום לערבב עם מעט שמן זית ( רבע מכמות השום ) ולהקפיא 🙂
טעעעיייםםםםם😙
שמחה שאהבת אושרת 🙂
ערב נפלא ❤️
היי אפרת,
האם ניתן להכין עם שמנת להקצפה? (זה מה שיש במקרר שלי כרגע…)
תודה מראש (:
היי אביטל כן אין בעיה,
פשוט השמנת הזאת קצת יותר שמנה מבחינת אחוזי שומן
שלום אפרת
אין כמעט שבוע שאני לא מכין משהו שלך
ברשותך 2 שאלות
1) האם ניתן לשים שמנת חמוצה במקום מתוקה? (פחות אחוזי שומן)
2) האם ניתן לפרוון את המתכון הזה , עם שמנת צימחית? ייצא מוצלח לדעתך
שבת שלום אפרת
בוקר טוב יעקב,
1. לא בטוחה אם זה מתאים במקרה הזה כי אין לה את אותו מרקם קרמי כמו לשמנת מתוקה.
2. לא ניסיתי להשתמש בשמנת צמחית אבל אם כן, כדאי להשתמש בשמנת צמחית לא מתוקה כמו שמנת סויה לבישול.
שבת שלום 🙂
אפרת הי, אם יש רק שום קפוא,האם אפשר להשתמש ואיך?
תודה על כל המתכונים המעולים!
היי 🙂
בעיקרון לא ניסיתי, אך לא חושבת שתהיה בעיה.
המשך יום מקסים ♥
לדעתי כן