שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

בצל קטן קצוץ

20 שיני שום

תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות

5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים

חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה

תיבול: כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל: גבינת פרמזן מגורדת

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מקלפים את שיני השום וחותכים לפרוסות.

טיפים לקילוף השום:

*הכניסו את שיני השום למשך 10-15 שניות למיקרוגל, הוציאו וקלפו (כל פעם יש לחמם 6-7 שיניים).

*שימו כמה משיני השום בצנצנת סגורה ושקשקו במשך כ-2 דקות, עד שהשיניים מתקלפות.

-מחממים סיר קטן-בינוני עם 15 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים במשך כחצי דקה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ו- 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים חצי מיכל שמנת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות. טועמים וממליחים יותר לפי הטעם.

*אחרי שמוזגים את המרק לקערה מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.

טיפים והערות

המרק טעים כשהוא חלבי ולא מומלץ לוותר על השמנת. היא מעדנת את הטעם של השום.

ראו גם
סלט טאבולהסלט טאבולה
עוגת שמנת חמוצה עוגת שמנת חמוצה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נורית (14:44 14.02.2025)

המתכון נראה ממש טוב אבל אפשר להחליף את השמנת בריץ’?
או במשהו שהיה פרווה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:33 14.02.2025)

לא יצא לי לנסות אבל קחי בחשבון שהריץ’ יותר מתוק.

avatar
מלכי (00:38 19.11.2024)

רק לאמר שוב תודה רבה על מתכון או בעצם מתכונים מעולים!!!
מכינה את המרק לאורחים בפעם המי סופר.. ותמיד תמיד קוצר מחמאות היסטריים
אני מוסיפה גם קישואים למרק כדי להעלות קצת את הערך התזונתי, הם נטחנים מעולה ומוסיפים למרקם הקרמי..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 19.11.2024)

תודה מלכי, שמחה שיוצא טעים❤️

avatar
עדי (23:25 1.06.2024)

היי אפרת, האם יש אפשרות לוותר על תפוח האדמה? או שיכול להיות משהו שרלוונטי לשים במקום, שהוא לא קורנפלור או קמח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 2.06.2024)

היי עדי,
תפוח האדמה מסמיך קצת את המרק. אפשר לשים קולורבי במקום.

avatar
עדי (08:54 2.06.2024)

קישוא או גזר גם יכולים להתאים, מלבד העובדה שהם ישפיעו על צבע המרק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:39 2.06.2024)

עדיף קישוא.

avatar
שירה (10:47 13.12.2023)

תודה על המתכון! שמנת מתוקה להקצפה גם מתאים ? זה מה שיש לי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 13.12.2023)

כן:)

avatar
הדסה (19:34 16.10.2023)

שלום
מה אפשר להגיש ליד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:34 16.10.2023)

היי
לחם שום או פוקאצ’ה, פשטידה חלבית שאתם אוהבים או תפוח אדמה מוקרם.

avatar
הדסה (09:43 17.10.2023)

תודה על הרעיונות!
אין על האתר שלך
כל פעם שרוצה להכין מאכל חדש אני פותחת את האתר שלך
ותמיד מוצאת מתכונים קלים וטעימים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 17.10.2023)

🩷

avatar
הדסה (21:20 15.10.2023)

שלום
יש תחליף לשמנת מתוקה או שמנת לבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 16.10.2023)

היי
אפשר לשים קרם קוקוס או שמנת צמחית.

avatar
ברכה (10:14 20.08.2023)

ואוו!
זה היה מרק מושלם!
הוא חגיגי מאד
בזכותך יש לי מתכון מנצח לשבועות\
תודה אפרת!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 20.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
מנחם אנגל (15:56 23.07.2023)

הי, המתכונים פה נהדרים ממש. אני מחפש הרבה מתכונים באינטרנט, אבל פה זה ליגה אחרת. רציתי לשאול, אפשרי לכתוש את השום בכותש שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 23.07.2023)

היי
שמחה לשמוע!
אפשר(:

avatar
ברכה (00:12 14.05.2023)

מה אפשר במקום גבינת פרמזן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:50 14.05.2023)

אפשר להשתמש בגבינה צהובה.

avatar
ערן שלום (19:09 18.04.2023)

כבר הכנתי את המרק הזה פעמיים וכל פעם הוא יוצא יותר טוב! טעים בטרוף!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 18.04.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח, תודה שחזרת לשתף😊

avatar
ספיר (13:59 19.12.2022)

יש לי אורחים ואני רוצה להכין יום קודם ולשמור במקרר. זה עלול לפגוע במרקם או משהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 19.12.2022)

היי,
אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

avatar
ספיר (21:28 20.12.2022)

תודה על המענה המהיר.
האם המרקם של המרק אמור לצאת נוזלי או סמיך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 20.12.2022)

המרק לא נוזלי, מעט סמיך(:

avatar
ספיר (22:43 20.12.2022)

אז למה יצא לי נוזלי? הקפדתי מאוד על הכמויות. איך אפשר להסמיך אותו? אולי להוסיף תפו’ח מבושל ולטחון עם המרק? או אולי להוסיף עוד שמנת לבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:09 21.12.2022)

המרק יצא נוזלי לגמרי? כי אמור לצאת יותר סמיך.
השתמשת בתפוח אדמה גדול וטחנת לתערובת חלקה בבלנדר?
את יכולה להוסיף כפית קורנפלור מעורבבת עם כפית מים ולבשל עוד דקה.
אם זה לא יעזור אפשר להוסיף תפו”א מבושל ומעוך ועוד קצת שמנת מתוקה ולבשל דקה-שתיים.

avatar
ספיר (11:40 22.12.2022)

חזרתי לעדכן. המרק יצא נהדר!! האורחים אהבו מאוד!! תודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 22.12.2022)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף(:

avatar
אסתר סיבוני (12:58 30.11.2022)

תודה,
המרק יצא סוף!!!
טעים ברמות!
ממליצה בחום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 30.11.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אסתר (11:55 27.11.2022)

האם הטעם של המרק סוג שלחלבי או יותר שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 27.11.2022)

למרק יש טעם של שום מאוזן ומעט חלבי בזכות הבצל, תפו”א ושמנת מתוקה.

avatar
יהודית (18:09 12.08.2022)

יצא מעולההה כולם התלהבו!!
האם אפשר להקפיא את המרק? עד כמה זמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 13.08.2022)

שמחה ממש שאהבתם את המתכון❤
לא מומלץ להקפיא את המרק היות והוא מכיל תפו”א. אפשר לשמור במקרר כ-3-4 ימים.

avatar
Shiri (18:19 31.05.2022)

אפשר עם גבינה לבנה? זה מה שיש בבית.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:52 31.05.2022)

היי,
גבינה לבנה אינה מתאימה כתחליף לשמנת המתוקה כאן.

avatar
חני (12:12 23.01.2022)

תודה רבה! בהתחלה הייתי סקפטית, אבל יצא מרק מעולה שההחלטה אאמץ

מרק שום חלבי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:28 23.01.2022)

שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤

avatar
עומר (20:20 19.12.2021)

טעים ברמות ! במקום בצל הוספתי כרישה חשמלי מיכל שמנת שלם! יאממממ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:00 19.12.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון!

avatar
נעמי ק (11:47 19.08.2021)

אם אין לי פרמזן, גבינה צהובה מגוררת תתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:10 19.08.2021)

כן, זה גם בסדר.

avatar
רבקה (03:17 16.05.2021)

הי אפרת,
תודה רבה על כל המתכונים, פשוט תענוגגגג
יש לי שאלה, אין לי מיקרוגל, האם אני יכולה פשוט לקלף את השום ולטגן ביחד עם הבצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (05:22 16.05.2021)

היי רבקה,
כן, אפשר. החימום במיקרו נועד רק לעזור לקילוף השום😊

avatar
ברכה כהן (19:22 3.05.2021)

הי אפרת!
רציתי לשאול, לאחותי יש מייל בלי אינטרנט והבאתי לה מתכונים מהאתר המושלם הזה וכמובן שהיא ממש התלהבה וממש רוצה לקחת עוד המון מתכונים שלך אבל כבר כתבתי לך שאין לה אינטרנט. השאלה היא אם יש אפשרות לשלוח לה מתכונים מהאתר ישר למייל ואם כן אז איך?
תודה מראש!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:40 3.05.2021)

היי ברכה,
אם זה מתכון מסוים או כמה- אשלח לה בשמחה! אם מדובר ביותר מכמה מתכונים הייתי ממליצה לה פשוט לקנות את ספרי המתכונים, זה הכי קל, נוח ופשוט😊

avatar
elinor (12:06 10.04.2021)

היי אפרת, אפשר לשים במקום השמנת המתוקה קרם קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 10.04.2021)

היי,
כן, אפשר😊

avatar
תמר (19:19 17.02.2021)

יהיה טעים גם בלי לרסק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:33 17.02.2021)

פחות מומלץ לוותר על טחינת המרק. זה מה שעושה את המרקם והטעם המרוכז והאחיד.

avatar
תמר (21:36 17.02.2021)

תודה רבה על התשובה המהירה

avatar
אמבר (11:58 28.12.2020)

וואווווו!!!!! אחד הטעימים!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 28.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת אמבר 🙂

avatar
רבקה (17:51 24.12.2020)

היה ממש טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 24.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת רבקה❤️

avatar
חוה (11:12 30.11.2020)

שאלה לגבי הטיפ הראשון – האם אפשר להכניס למיקרוגל גם כשלא מתכוונים לבשל את השום לאחר הקילוף? תודה רבה😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 30.11.2020)

היי חווה,
כן אין בעיה 🙂 זה גורם פשוט לקילוף מהיר יותר של השום

avatar
חוה (16:49 3.12.2020)

ניסיתי וזה עבד מצוין! טיפ מעולה!! תודה😊
יש לי שאלה שלא קשורה ספציפית למתכון. אני גרה בצרפת ולא ניתן להשיג שום כתוש קפוא בצנצנת. הייתי רוצה להכין בבית. תוכלי בבקשה להנחות אותי מה לעשות כדי שזה לא יהפך לגוש במקפיא? תודה רבה! אני נעזרת רבות באתר שלך👍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 3.12.2020)

תודה רבה חוה 🌸
שמחה לקרוא שאת נהנת,
שום קפוא תמיד יקפא לגוש, מה שתצטרכי בכל אופן זה לכתוש שום לערבב עם מעט שמן זית ( רבע מכמות השום ) ולהקפיא 🙂

avatar
אושרת (20:00 29.11.2020)

טעעעיייםםםםם😙

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 29.11.2020)

שמחה שאהבת אושרת 🙂
ערב נפלא ❤️

avatar
אביטל (12:32 10.11.2020)

היי אפרת,
האם ניתן להכין עם שמנת להקצפה? (זה מה שיש במקרר שלי כרגע…)
תודה מראש (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:40 10.11.2020)

היי אביטל כן אין בעיה,
פשוט השמנת הזאת קצת יותר שמנה מבחינת אחוזי שומן

avatar
יעקה (09:17 5.11.2020)

שלום אפרת
אין כמעט שבוע שאני לא מכין משהו שלך
ברשותך 2 שאלות

1) האם ניתן לשים שמנת חמוצה במקום מתוקה? (פחות אחוזי שומן)
2) האם ניתן לפרוון את המתכון הזה , עם שמנת צימחית? ייצא מוצלח לדעתך

שבת שלום אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 5.11.2020)

בוקר טוב יעקב,
1. לא בטוחה אם זה מתאים במקרה הזה כי אין לה את אותו מרקם קרמי כמו לשמנת מתוקה.
2. לא ניסיתי להשתמש בשמנת צמחית אבל אם כן, כדאי להשתמש בשמנת צמחית לא מתוקה כמו שמנת סויה לבישול.
שבת שלום 🙂

avatar
אבא של רביד (09:15 5.11.2020)

אפרת הי, אם יש רק שום קפוא,האם אפשר להשתמש ואיך?

תודה על כל המתכונים המעולים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 5.11.2020)

היי 🙂
בעיקרון לא ניסיתי, אך לא חושבת שתהיה בעיה.
המשך יום מקסים ♥

avatar
מוריה (12:31 17.11.2020)

לדעתי כן

לקריאת כל התגובות