זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
בצל קטן קצוץ
20 שיני שום
תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות
5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים
חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה
תיבול: כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל: גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
-מקלפים את שיני השום וחותכים לפרוסות.
טיפים לקילוף השום:
*הכניסו את שיני השום למשך 10-15 שניות למיקרוגל, הוציאו וקלפו (כל פעם יש לחמם 6-7 שיניים).
*שימו כמה משיני השום בצנצנת סגורה ושקשקו במשך כ-2 דקות, עד שהשיניים מתקלפות.
-מחממים סיר קטן-בינוני עם 15 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים במשך כחצי דקה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ו- 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.
-טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים חצי מיכל שמנת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות. טועמים וממליחים יותר לפי הטעם.
*אחרי שמוזגים את המרק לקערה מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.
טיפים והערות
המרק טעים כשהוא חלבי ולא מומלץ לוותר על השמנת. היא מעדנת את הטעם של השום.
- מאפה גבינות מדפי אורז |
- בורקס גבינה מדפי אורז |
- פסטה ברוטב גבינות |
- מרק ברוקולי וקישואים |
- מרק ארטישוק ירושלמי |
- מרק עדשים
תגובות
יהיה טעים גם בלי לרסק?
פחות מומלץ לוותר על טחינת המרק. זה מה שעושה את המרקם והטעם המרוכז והאחיד.
תודה רבה על התשובה המהירה
וואווווו!!!!! אחד הטעימים!!!!!
שמחה לקרוא שאהבת אמבר 🙂
היה ממש טעים!
שמחה לקרוא שאהבת רבקה❤️
שאלה לגבי הטיפ הראשון – האם אפשר להכניס למיקרוגל גם כשלא מתכוונים לבשל את השום לאחר הקילוף? תודה רבה😊
היי חווה,
כן אין בעיה 🙂 זה גורם פשוט לקילוף מהיר יותר של השום
ניסיתי וזה עבד מצוין! טיפ מעולה!! תודה😊
יש לי שאלה שלא קשורה ספציפית למתכון. אני גרה בצרפת ולא ניתן להשיג שום כתוש קפוא בצנצנת. הייתי רוצה להכין בבית. תוכלי בבקשה להנחות אותי מה לעשות כדי שזה לא יהפך לגוש במקפיא? תודה רבה! אני נעזרת רבות באתר שלך👍
תודה רבה חוה 🌸
שמחה לקרוא שאת נהנת,
שום קפוא תמיד יקפא לגוש, מה שתצטרכי בכל אופן זה לכתוש שום לערבב עם מעט שמן זית ( רבע מכמות השום ) ולהקפיא 🙂
טעעעיייםםםםם😙
שמחה שאהבת אושרת 🙂
ערב נפלא ❤️
היי אפרת,
האם ניתן להכין עם שמנת להקצפה? (זה מה שיש במקרר שלי כרגע…)
תודה מראש (:
היי אביטל כן אין בעיה,
פשוט השמנת הזאת קצת יותר שמנה מבחינת אחוזי שומן
שלום אפרת
אין כמעט שבוע שאני לא מכין משהו שלך
ברשותך 2 שאלות
1) האם ניתן לשים שמנת חמוצה במקום מתוקה? (פחות אחוזי שומן)
2) האם ניתן לפרוון את המתכון הזה , עם שמנת צימחית? ייצא מוצלח לדעתך
שבת שלום אפרת
בוקר טוב יעקב,
1. לא בטוחה אם זה מתאים במקרה הזה כי אין לה את אותו מרקם קרמי כמו לשמנת מתוקה.
2. לא ניסיתי להשתמש בשמנת צמחית אבל אם כן, כדאי להשתמש בשמנת צמחית לא מתוקה כמו שמנת סויה לבישול.
שבת שלום 🙂
אפרת הי, אם יש רק שום קפוא,האם אפשר להשתמש ואיך?
תודה על כל המתכונים המעולים!
היי 🙂
בעיקרון לא ניסיתי, אך לא חושבת שתהיה בעיה.
המשך יום מקסים ♥
לדעתי כן