שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

בצל קטן קצוץ

20 שיני שום

תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות

5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים

חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה

תיבול: כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל: גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה

-מקלפים את שיני השום וחותכים לפרוסות.

טיפים לקילוף השום:

*הכניסו את שיני השום למשך 10-15 שניות למיקרוגל, הוציאו וקלפו (כל פעם יש לחמם 6-7 שיניים).

*שימו כמה משיני השום בצנצנת סגורה ושקשקו במשך כ-2 דקות, עד שהשיניים מתקלפות.

-מחממים סיר קטן-בינוני עם 15 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים במשך כחצי דקה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ו- 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים חצי מיכל שמנת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות. טועמים וממליחים יותר לפי הטעם.

*אחרי שמוזגים את המרק לקערה מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.

טיפים והערות

המרק טעים כשהוא חלבי ולא מומלץ לוותר על השמנת. היא מעדנת את הטעם של השום.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט טאבולה
עוגת שמנת חמוצה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חוה (11:12 30.11.2020)

שאלה לגבי הטיפ הראשון – האם אפשר להכניס למיקרוגל גם כשלא מתכוונים לבשל את השום לאחר הקילוף? תודה רבה😊

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:16 30.11.2020)

היי חווה,
כן אין בעיה 🙂 זה גורם פשוט לקילוף מהיר יותר של השום

Avatar
חוה (16:49 3.12.2020)

ניסיתי וזה עבד מצוין! טיפ מעולה!! תודה😊
יש לי שאלה שלא קשורה ספציפית למתכון. אני גרה בצרפת ולא ניתן להשיג שום כתוש קפוא בצנצנת. הייתי רוצה להכין בבית. תוכלי בבקשה להנחות אותי מה לעשות כדי שזה לא יהפך לגוש במקפיא? תודה רבה! אני נעזרת רבות באתר שלך👍

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:44 3.12.2020)

תודה רבה חוה 🌸
שמחה לקרוא שאת נהנת,
שום קפוא תמיד יקפא לגוש, מה שתצטרכי בכל אופן זה לכתוש שום לערבב עם מעט שמן זית ( רבע מכמות השום ) ולהקפיא 🙂

Avatar
אושרת (20:00 29.11.2020)

טעעעיייםםםםם😙

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:45 29.11.2020)

שמחה שאהבת אושרת 🙂
ערב נפלא ❤️

Avatar
אביטל (12:32 10.11.2020)

היי אפרת,
האם ניתן להכין עם שמנת להקצפה? (זה מה שיש במקרר שלי כרגע…)
תודה מראש (:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:40 10.11.2020)

היי אביטל כן אין בעיה,
פשוט השמנת הזאת קצת יותר שמנה מבחינת אחוזי שומן

Avatar
יעקה (09:17 5.11.2020)

שלום אפרת
אין כמעט שבוע שאני לא מכין משהו שלך
ברשותך 2 שאלות

1) האם ניתן לשים שמנת חמוצה במקום מתוקה? (פחות אחוזי שומן)
2) האם ניתן לפרוון את המתכון הזה , עם שמנת צימחית? ייצא מוצלח לדעתך

שבת שלום אפרת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 5.11.2020)

בוקר טוב יעקב,
1. לא בטוחה אם זה מתאים במקרה הזה כי אין לה את אותו מרקם קרמי כמו לשמנת מתוקה.
2. לא ניסיתי להשתמש בשמנת צמחית אבל אם כן, כדאי להשתמש בשמנת צמחית לא מתוקה כמו שמנת סויה לבישול.
שבת שלום 🙂

Avatar
אבא של רביד (09:15 5.11.2020)

אפרת הי, אם יש רק שום קפוא,האם אפשר להשתמש ואיך?

תודה על כל המתכונים המעולים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:39 5.11.2020)

היי 🙂
בעיקרון לא ניסיתי, אך לא חושבת שתהיה בעיה.
המשך יום מקסים ♥

Avatar
מוריה (12:31 17.11.2020)

לדעתי כן

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.