זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה/חלבי
1 בצל גדול- בינוני קצוץ
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
2 גזרים בינוניים-גדולים פרוסים לעיגולים
2-3 עלי תימין/ מרווה קצוצים גס
תיבול: 1 כף שטוחה סילאן (לא חובה), 1 כפית אבקת מרק, 1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם, קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
מיכל שמנת לבישול/מתוקה (250 מ”ל) – לא חובה
-מטגנים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים לסיר את הבטטה והגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב קל כ-3 דקות. מתבלים ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי הירקות (וקצת יותר).
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד שהבטטה והגזר מתרככים (מומלץ לבדוק בעזרת מזלג).
טוחנים את המרק באמצעות בלנדר ידני עד לקבלת מרק כתום סמיך וחלק. מחזירים לאש, מוסיפים עלי תימין/ מרווה ומערבבים כ-3 דקות. מסירים מהאש ומגישים.
*מומלץ להוסיף שמנת לבישול או שמנת מתוקה ולבשל 2-3 דקות נוספות.
–
מרק כתום פרווה, מרק בטטה פשוט, מרק בטטה וגזר, מרק כתום מתכון
הכנתי עכשיו את המרק לסוף הצום וואו איזה ריח טוב אבל אני עוד לא יכולה לטעום 😊
❤️
יצא ממש טעים ומרענן אחרי הצום תודה רבה
שמחה שיצא טעים🙂
הכנתי לחג ויצא ממש טעים!!
בדרכ יוצר מרק כבד והפעם יצא מרקם מעולה
תודה רבה על עוד מתכון מעולה
תודה חוי💙
הכנתי, יצא מוששלם!!
שמחה שיצא טעים🧡
הי אפרת, נראה ממש מעולה! רומה להכין היום, אבל יש לי כמה שאלות קודם, אשמח אם תעני לי למרות האורך:) תודה!
1. האם יתאים בצל סגול במקום הלבן?
2. אפשר לוותר על טימין או מרוה, וכן על אבקת מרק?
3. מתאים דבש במקום סילאן?
4. מה היא בערך כמות המים שיוצאת?
5. ואחרונה: אני רוצה להכין כפול ולהקפיא שיהיה לי למשך השבוע, כמה פעמים אפשר להפשיר והקפיא שוב?
תודה רבה רבה מראש!!!
ועוד שאלה קטנה, בתמונה למעלה ליד הכותרת- זה עם שמנת או בלי (שאדע למה לצפות..)?
היי ברכה,
1. בגדול אפשר למרות שבמרקים עדיף בצל לבן (גם מבחינת הצבע).
2. אפשר. שימי יותר מלח לפי הטעם.
3. זה יכול לצאת מתוק מידי. אל תשימי כלום, תטעמי בסוף ותחליטי.
4. לא זוכרת להגיד, זה ממש תלוי בגודל הסיר. תשימי מים עד לכיסוי הירקות.
5. פחות מומלץ להקפיא שוב לאחר הפשרה. תחלקי למנות קטנות ואז תקפיאי.
בתמונה זה בלי שמנת אבל אני מאוד ממליצה להוסיף.
שלום, יצא לי מאוד טעים וזה היה פעם ראשונה..
אם יצא לי קצת חריף איך לשנות שיהיה פחות חריף
היי מעיין,
שמחה שיצא טעים🙂
אני מניחה שהחריפות מהפלפל השחור לא? להבא אפשר לא לשים בכלל או לשים ממש קמצוץ.
טעים טעים טעים!!!
השתמשתי בתבלין טימין יבש ושמנת אלפרו לבישול. לא הוספתי סילאן.
תודה!!!
שמחה שיצא טעים💜
תודה רותי
האם אפשר להקפיא?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
יצא לי קצת מתוק
מה אפשר לעשות?
היי שני,
אפשר לנסות להוסיף למרק קצת מיץ לימון או חומץ.
יצא מושלם. המתכונים שלך מעולים!
שמחה שיצא מוצלח🙂
תודה שרית
היי, כמה כוסות מים צריך לשים?
היי
בסביבות 5-6 כוסות.
היי אפרת
יש לי שמנת מתוקה להקצפה זה בסדר לשים אותה?
תודה רבה על כל המתכונים תמיד יוצא טעים מהאתר שלך…
היי
זה יתן טעם יותר מתוק ומרקם יותר סמיך למרק.
תודה על הפרגון🙂
היי אפרת אפשר להוסיף תפוחי אדמה או שזה הורס את המרקם?
ואם כן אפשר להקפיא? כי הוא מרוסק ומעורבב עם כל המרק? קראתי במדריך שלך שלא מקפיאים תפו”א
היי
לא טוב להקפיא תפוח אדמה, הוא לא נשמר טוב בהקפאה.
הי אפרת , כנראה שמתי יותר מידי מים והמרק יצא מאוד דליל. איך כדאי להסמיך אותו? תודה.
היי
אפשר להוסיף עוד ירקות מבושלים או להסיר חלק מכמות המים.
יצא לי מרק מושלם וטעים ובלי שמנת מתוקה
תודה על האתר שבת שלום !!
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף😊
יצא מעולה! בסמיכות הנכונה ובטעם נפלא! (ללא שמנת)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת אפשר לשים קצפת צמחית במקום שמנת חלבית ? והאם אפשר לשים חמאה במקום השמן זית ?
אפשר לשתי השאלות(:
אפשר להוסיף טיפה ג’ינג’ר טרי מגורד וקצת כורכום,מקפיץ את הטעם
היי אפרת הכנתי שוב את המרק והפעם ויתרתי על הסילאן שמתי רק אבקת מרק מלח פלפל שחור ויצא טעים ברמות ושמתי משמעותית פחות מים ויצא סמיך ומושלם המתכון נהדר מאמצת אותו 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
המתכון הקבוע שלי, תודה!
התכוונתי להגיב לקינואה עם גזר ובטעות הגבתי למרק 😉
בכל מקרה שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊
היי אפרת
הכנתי את המרק ויצא ממש טעים
עשיתי בדיוק כמו בהוראות אבל הוא יצא די דליל יחסית למרק בטטה יכול להיות בגלל שלא שמתי את השמנת המתוקה?
היי,
שמחה שיצא טעים!
השמנת מוסיפה סמיכות.
זה גם תלוי בגודל הבטטות והגזרים שמשתמשים בהם.
הטיפ שלי למרק כתום: לאחר הבישול(לפני שלב הטחינה) אני מוציאה 1-2 ספלים של מים מהמרק ומניחה בצד. לאחר מכן, אני טוחנת ואז מוסיפה מים בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצויה. לפעמים יש יותר מידי מים בסיר ולא חייבים לטחון איתם.
טיפ מקסים!
ממש בא לי להכין את זה (ראיתי בתגובות…)
אבל יש לי עלי כוסברה זה קשור או עדיף להכין בלי עלים כלל?
אשמח לתשובה
ותודה על הכל!
היי,
אפשר לשים כוסברה ואפשר גם להכין ללא עלים(:
הי אפרת,
אני עכשיו במהלך ההכנה. החלפתי את אחת הבטטות בדלעת כדי שיהיו קצת פחות פחמימות (סוכרת).
שאלה – מה דעתך על הוספת שום למתכון? ואם כן אז כמה?
תודה על המתכונים המדהימים שלך ❤️❤️❤️
בזכותך אנחנו יותר בריאים 🙏
היי,
אפשר להוסיף שן שום קלופה (או יותר- לפי הטעם) למרק.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
עם מה אפשר לאכול את זה ? או מה מתאים ליד זה ? חוץ מקרוטונים…
אפשר להגיש את המרק עם תוספת כמו אורז או אטריות. אפשר גם להוסיף מנה של דג או תוספת בשרית כמו עוף.
אילתרתי הרבה אבל יצא מעולה.
אני לא מבשל כל יום אז אני תמיד עושה לכמה ימים, רציתי להכפיל כמויות אבל בפועל נראה לי ששילשתי.
אין לי מוט בלנדר 🙁 הפתרון שלי שאני רואה במתכונים את המכשיר הזה הוא להחליף במועך תפוחי אדמה + כמות לא מבוטלת של כוח ואם צריך אני מוסיף מיקסר ידני בסוף (שכן יש לי משום מה).
גם לא היה לי שמנת לבישול אז שמתי שמנת להקצפה…
הלכו לי הידיים מלחתוך את הדלורית אבל יש לי ים של מרק טעים לשארית השבוע אז הכל טוב.
תודה על המתכון 🙂
מוצר מוגמר
נראה מעולה(:
שמחה שיצא טעים ושאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊
היי אפשר לשים במקום העלי תימין עלי פטרוזיליה?
היי,
אפשר(:
היי
יש לי בבית בנוסף לבטטות וגזר, גם דלורית, קישואים, תפו”א.
אפשר להוסיף את כולם?
תודה! אוהבת את האתר שלך
היי חנה,
כן, ניתן לשחק עם הירקות לפי מה שאוהבים(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
ואווו יצא יאמייי
הכפלתי כמות ושמתי גם קישוא, קצת דלורית, ותפו”א.
טעיםם
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת,
כרגיל טעים ופשוט.
תודה!
נראה טעים ומזמין! שמחה שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף.
זה לא הולך עם קישואים?
היי,
אם אתם אוהבים קישואים אפשר להוסיף קישוא אחד גדול.
לא להאמין כמה פשוטים וטעימים המתכונים שלך! אלופהההה!!!!!
יצא מרק מוששששששלם!!!! כרגיל.. לא ציפיתי לפחות מזה, תודה רבה!!
🙂
שמחה שיצא מוצלח! תודה על הפרגון❤
היי אפרת
אני באמצע להכין… רק שלדעת שהבנתי נכון: אני טוחנת את הירקות בלבד בלי המים נכון?
אם כן, אני צריכה לשפוך את המים ואחרי הטחינה לשפוך לסיר ריק?
היי,
אין צורך להפריד בין המים לירקות, יש לטחון את כל המרק יחד ואז להחזיר לבישול.
מושלם כרגיללללל ❤️
נראה מעולה, שמחה שיצא מוצלח🙂
יצא מושלם. הוספתי גבעול סלרי, עדשים כתומות ושום כתוש. ללא סילאן ושמנת. כלום עבודה, בריא וטעים ממש, גם התינוקת אכלה בהנאה
כיף לשמוע! שמחה שגם הקטנה נהנתה😊 ותודה על השיתוף…
וווווווואאאאאאאאווווווו זה המרק כתום הכי טוב שטעמתי
טטטטעעעיייםםםם!!!!!
איזה כיף! נראה חמים וטעים😊
וואווו יאמי 🙂
נראה מעולה(: שמחה שאהבת את המתכון!
האתר שלך כבר שנים משרת אותי נאמנה. כפדנטית וחסרת זמן. פתרתי לי המון במהלך השנים. תבורכי אפרת. לילי מירושלים
איזה כיף לשמוע, תודה לילי יקרה וחג שמח!
יש לי טימין כתבלין ולא עלים טריים. אפשר לשים זאת במקום עלי טימין טריים? בנוסף, האם מתאים להוסיף גם כרישה למרק זה?
היי,
אין בעיה להשתמש בתבלין טימין, ואפשר גם להוסיף כרישה (לטגן עם הירקות)😊
חייבים להוסיף את העלים האלו או שאפשר לשים פטרוזיליה במקום?
היי,
אפשר לשים פטרוזיליה😊
שלום
הכנתי את המרק בגירסה החלבית , האם זה נשמר טוב בהקפאה תודה.
אגב המרק מושלם
היי תמר, שמחה שיצא טעים:) באופן כללי לא מומלץ להקפיא מרקים חלביים, אבל את יכולה לנסות להקפיא כמות קטנה ולראות אם זה בסדר😊
הי הוספתי למרק כתום במקום שמנת בתחילת הבישול קינואה ואז טחנתי
זה עשה את זה ממש מיוחד וקרמי
שמתי גם דלעת
תודה על אתר מדהים!
היי חיה,
נשמע מצויין😃תודה רבה שחזרת לעדכן❤️
ניסיתי הרבה מתכונים למרק כתום, כולם נראים בערך אותו הדבר – אבל אין ספק שזה המתכון הכי טעים, תמיד יוצא מושלם! תודה
איזה כיף שאהבת 🙂
תודה אלינור
היי אפרת, האם זה משנה אם אשתמש בבצל סגול במקום לבן?
אין בעיה.
הי אפשר להוסיף קרם קוקוס במקום השמנת?
כן.
היי
הייתי רוצה לנסות להכין מרק כתום דל פחמימות, במה אפשר להמיר את הבטטות?
אפשר להמיר בדלורית או דלעת (או לשלב).
היי אפרת, מתכון שניסיתי בעבר בהתנסויות הראשונות שלי במטבח וממש אהבתי, בכל תגובה אציין בפניך שזה אתר המתכוניל האהוב עלי.
רציתי לשאןל 2 שאלות.
1. האם זה יהיה פחות טעים אם אדלג על שלב טיגון הבצל?
2. האם יש אפשרות לוותר על שמן במתכון? זה יפגע בטעם ?
היי יפית תודה רבה לך 🙂
אפשר לדלג על שלב טיגון הבצל
ממליצה כן לטגן מעט את הירקות בשמן זית, אפשר אפילו בתרסיס
אם אין אז אני מניחה שאפשר גם בלי.
מצאתי בטטה סגולה בסופר. נראה לך שאפשר להכין איתה את המרק הזה?
היי חן,
אני מניחה שאפשרי, שימי לב שזמן הבישול של הבטטה הסגולה הוא קצת ארוך יותר.
היי אפרת, להכפלת כמויות, הבנתי שעלי להכפיל את המוצרים ☺
מה בעניין התבלינים, הטימין- מה צריכים להיות המינונים כאן?
תודה רבה.
3-4 עלי טימין יספיקו 🙂
ערב נפלא❤️
תודה. את נהדרת
יצא מעולההה נ.ב הוספתי יותר סילן ומרק עוף ויצא מעולה.
תודה
תודה שחזרת לעדכן גל 🙂
חג שמח 🌸❤️
הי, איך אני מכפילה כמויות?
היי מיכל, מה כוונתך?
תוכלי להשתמש לדוגמא-
במקום בצל גדול אחד- 2
במקום 2 בטטות- 4
וכ’ו….
בהצלחה ❤️
תודה. רציתי פשוט לוודא איתך שזה אכן להכפיל כל אחד מהמוצרים ואין איזה חוקיות אחרת :-). תודה רבה
באהבה רבה 🙂
שבת שלום וחג שמח❤️
מה אפשר לשים במקום עלי תימין/מרווה?
עלי סלרי או פטרוזיליה.
יצא מעולה.
הוספתי תפוח אדמה ודלעת,במקום שמנת שמתי סויה לבישול ואפיה.הילדים נהנו.
נראה מעולה 🙂
תודה אירנה
הוספתי דלעת, גינגר מגורד ונוזל קוקוס מקופסא. במקום שמנת מתוקה. טעים ופיקנטי.
כמה ג’ינג’ר בערך?
רצוי להתחיל בכמות קטנה יחסית- למשל חצי כפית, ולהגדיל בהמשך לפי הטעם(:
רציתי לשאול .אני מכינה מרק טוחנת בבלנדר לתינוק אבל במקרר אחרי יום זה מחמיץ למה יש פיתרון?
היי הודיה,
זה לא אמור להחמיץ אחרי יום אחד.
את מאחסנת בכלי מזכוכית או פלסטיק?
את מקררת את המרק לפני שאת שמה אותו במקרר?
בטוח שהמקרר מספיק קר?
אולי המרק הושאר בחוץ יותר מדי זמן לפני שהוכנס למקרר ואז הוא יכול להחמיץ.
אני מקפיאה את המרק ומוציאה כשעתיים לפני האכילה.
ניסיתי עם בטטה יפנית (במקום בטטה “רגילה”), יצא מאד מעודן וטעים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
רציתי לשאול אם המתכון מתאים גם לתינוק?
2.האם אפשר לשמור את זה במקרר מבלי שיחמיץ?
תודה רבה .המתכונים שלך מהממים
כן, מתאים.
אפשר לשמור את המרק במקרר כ-4 ימים.
הוספתי עוד תבלינים שאנחנו אוהבים ויצא אש
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת
היי, האם ויתור על תימין/מרווה משפיע מאוד על הטעם? יש תחלופה אחרת לזה או שאם לא אשים זה גם יהיה בסדר
זה טעים גם בלי תימין או מרווה.
יצא מדהים! כמו במסעדה!
שמחה לשמוע 🙂
כרגיל, מתכון מוצלח כמו כל המתכונים שלך
הכנתי את המרק בתוספת עדשים כתומות כמו שהנחית באחת התגובות וזה שידרג!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
לצערי אפרת המרק לא היה לטעמי, מתוק מדי, לא טעים. הוספתי עוד מלח, עוד פ. שחור ותיבלתי כשום כתוש. השתפר אבל עדיין.. דווקא לפני כשבוע אכלתי אצל גיסתי מרק דומה, היה סמיך מדי אבל טעים מאד מאד, עם שמנת מתוקה לדבריה. תודה.
מצטערת שהתאכזבת.
קרם קוקוס יתאים להוסיף?..באיזה שלב…?
כן, אפשר להוסיף בסוף הבישול. מומלץ להתחיל ב 3-4 כפות ולהוסיף יותר לפי הטעם.
המרק מתבשל עכשיו ממש נראה שיצא טוב!!
ואפרת המדהימה!
איזה אתר מדהים ישר שאני צריכה מתכון אני רצה מיד לאתר שלך!
הכל ברור וכתוב!והעיצוב החדש ממש אין מה להגיד:) משדרג ממש!והאפשרות לחיפוש בתגובות היה כ\”כ נצרכת!
תודה רבה!
תודה רבה יקרה 💖
עכשיו הכנתי!! מרק אליפות..כמה פשוט ככה טעים!! תודה…
נראה מעולה!
תודה מאור 🙂
אני יכולה לטחון בבלנדר רגיל ולא ידני?
כן.
היי נשמע מצוין..אפשר לשים קינמון במקום אגוז מוסקט?
אפשר לשים ממש קמצוץ.
הי אפרת,
לא הבנתי רשמת שמתבלים גם בשלב שמבשלים את הירקות וגם בשלב אחרי שהוא נטחן.
אז מתי צריך לתבל?
תודה…
בטעות נרשם פעמיים. זה לא משנה. אפשר לתבל עם הירקות או אחרי טחינה.
הימ
מתי מוסיפים תבלינים ?
תודה 😉
לאחר שטוחנים את המרק.
ערב טוב
אני רוצה להכין את המרק לאירוע בו יהיו בערך 20+ אנשים
ולא אמור להיות הרבה אוכל נוסף…
איך אני מחשבנת את הכמויות?
כדאי להכפיל כמויות ב-5 ולהכין בסיר כמה שיותר גדול.
מתכון מעולה! תודה רבה! הוספתי את כל כתומים שהיו לי בבית, דלורית ועדשים כתומות. התענגו על המרק.
שמחה שנהניתם 🙂
כמה עדשים כתומות?
יצא מדהים מיוחד ומפנק בדיוק למזג אוויר שכזה(: אלופהההההההההההההההההההה
תודה חן 🙂
שידרגתי עם עדשים כתומות ויתרתי על העלים והמרק נטרף.. תוך יומיים כבר לא נשאר כלום מרוב שהיה טעים.
נשמע מעולה 🙂
תודה שירי
היי אין לי עלי תימין או מרווה בבית
חובה למרק?
אפשר לוותר.
שבוע טוב, היום בפעם הראשונה בחיי הכנתי מרק כתום.. חיפשתי מתכון טוב וקל וכמובן שברגע שהקלדתי בגוגל זה ישר זרק אותי לאתר שלך😉.הכנתי את המרק ואני חייבת לציין שהייתי סקפטית בהתחלה בגלל השילוב מצרכים ואני חייבת לציין שהמרק יצא טעים ברמות על חלל פשוט מושלם כמו כל מתכון שלך שאני עושה אף פעם לא מאכזב. תודה רבה ושיהיו בשורות טובות 😘
שבוע טוב, שמחה לשמוע!
תודה שירן ❤️
שלום לך אפרת!
אפשר להכין את המרק עם דלעת במקום הגזר והבטטה?
חייבים להוסיף משהו?
תודה!
אני חושבת שאפשר.
אם אני מעבירה את זה למעבד מזון(אין לי מוט בלנדר)
להעביר גם את המים?
כן.
היי אפרת ♥
1. האם תימין יבש יכול לעבוד כאן?
2. אם אני רוצה לוותר על א.מרק , אפשרי? אם כן, שאר התבלינים כרגיל?
תודה רבה!!
היי תהילה,
1. אפשר לשים בין חצי כפית לכפית שטוחה תימין מיובש.
2. אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.
הייי אפרת
אפשר להוסיף למרק גם קישואים ודלעת? כמה ?
תודה
כן, אפשר להוסיף קישוא ו 1-2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות.
1. מה מוסיפים לגירסה חלבית? ובאיזה שלב?
2. האם ניתן להקפיא את המרק?
1. אפשר להוסיף למרק שמנת מתוקה ולפזר גבינה צהובה או פרמז’ן מעל (בסוף הבישול).
2. כן. אם מוסיפים לו שמנת אז פחות מומלץ להקפיא (עדיף לשמור במקרר).
אמרו לי שבכלל במקום עלי תימין אפשר לשים זעתר
זה נכון?
אפשר לשים עלי זעתר טריים.
ואוו מרק מושלם מכינה קבוע וגם באירועים חלביים כולם עפו עליווו תודההה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אבישג
בטעות תיבלתי אחרי שטחנתי את המרק. זה נורא?
זה בסדר.
יש לי בעיה עם בטטה. אני אופה או מבשל/צולה אותה בשלמותה עם הקליפה מקורצפת היטב ואף פעם לא נשאר לי מספיק למרק כי היא כל כך טעימה כפי שהיא שאני מתעצל להשקיע בה יותר. פשוט מעדן. בבישול עם הקליפה האכילה נשמרים טוב יותר רוב הערכים התזונתיים והקליפה נפרדת מעצמה בזמן חיתוך הפרוסות.
אשמח לדעת אם יש לך מתכון למרק בטטה (כמו במסעדות) פרווה או חלבי, תודה!
היי ריקי,
יש לי רק את המתכון הזה. הוא יוצא קרמי כמו במסעדות.
שלום אפרת.
טיגנתי בצל עם הירקות והלכתי לישון.
על הבוקר אוסיף נוזלים ותיבול ואהעמיד על האש…
חייבת סיר מרק טוב ליום קפוא כמו שצפוי מחר…
שאלה-בגרסה פרווה ילך ריצ’ במקום שמנת, או שזה ממש לא קשור?
תודה מאד
בוקר טוב מלכי,
זה עניין של טעם. אני מציעה לנסות להוסיף ריץ’ לכמות קטנה בקערית ולטעום.
יום מקסים 🌷
הי אפרת,
אני רוצה יותר מארבע מנות אבל יש לי רק שתי בטטות…
מה אפשר להוסיף?
והאם עדשים כתומות משנות את הטעם או רק את הסמיכות (כי עשיתי בעבר בלי עדשים והיה מושלם אבל בא לי לנסות עם)
היי מורן,
אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים כתומות. זה ישנה מעט את הטעם וגם אם הסמיכות אלא אם כן מוסיפים יותר מים כדי לדלל את המרקם.
חשוב לשטוף היטב את העדשים הכתומות לפני שמוסיפים למרק.
איזה ירקות נוספים יש לך? תפו”א, קישואים, קולורבי, דלורית?
במקום אבקת מרק להוסיף מלח או משהו אחר?
כן. תוותרי ותוסיפי יותר מלח לפי הטעם.
היי אפרת,
שאלה לי – לא הבנתי מה זאת אומרת לסנן את המרק? אני רוצה להכין מרק כתום ללבי – להוסיף שמנת – מה הכוונה לסנן?
תודה!
היי,
הכוונה להעביר אותו במסננת. אבל זה רק אם רוצים מרק חלק לגמרי בלי סיבים וחתיכות בטטה (אני למשל לא מסננת).
את השמנת יש להוסיף בסוף הבישול. אם מסננים אז אחרי סינון.
אפשר לוותר על עלי תימין?
כן.
היי אפרת,
קודם כל, תודה לך על המתכונים הנהדרים והפשוטים!! פשוט תענוג לבשל ואפילו יוצא טעים😁
אני מנסה לאלתר קצת היום בגלל שממש בא לי להכין מרק בטטה אבל.. אין לי גזרים. מרק עם בטטה ובצל בלבד יהיה טעים? כיצד אוכל להעשיר אותו אם אני בחוסר של ירקות?😓
היי ג’ני,
אפשר להוסיף למרק תפו”א, קישואים, קולורבי, דלורית, דלעת, מה יש לך..
רצוי להוסיף לפחות עוד סוג אחד של ירק כדי לאזן את המתיקות של הבטטה.
היי אפרת,
1. האם אפשר פשוט להכפיל את הכמות שציינת כדי שיצא יותר מ4 מנות?
2. האם אפשר להוסיף שמנת כדי להסמיך, להעשיר ולהפוך ליותר קרמי? אם כן כמה ובאיזה שלב?
3. האם אפשר לסנן את התכולה כדי שתצא חלקה וללא סיבים מהבטטה?
תודה.
1. אפשר להכפיל כמויות.
2+3 – עניתי בתגובה קודמת 🙂
כן לא ראיתי שהתגובה הראשונה עלתה וכבר הספקתי לכתוב עוד אחת, טעות שלי 🙂
בנתיים הספקתי כבר להכין את המרק בכמויות המצוינות עם בערך רבע-שליש מיכל שמנת לבישול ויצא פשוט טעים בטרוף!
תודה על כל המתכונים הפשוט מצויינים שתמיד יוצאים לי מעולה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת,
1. רציתי לדעת האם אפשר לסמן את המרק בסוף כדי שיהיה חלק לגמרי וללא סיבים וחתיכות מהבטטה למשל.
2. האם אפשר להוסיף שמנת על מנת להסמיך, להעשיר ולהפוך את זה לקרמי יותר? אם כן כמה ובאיזה שלב?
1. כן אפשר לסנן.
2. אפשר להוסיף שמת בסוף הבישול (אם מסננים אז אחרי הסינון).
אין לי סילאן, כדאי לשים דבש או לוותר?
אפשר לוותר ולטעום את המרק. אפשר תמיד להוסיף בסוף לפי הטעם.
היי
אם מוסיפה רק מלח למרק לא אבקת מרק לא סילאן
לא אגוז מוסקט לא פילפל שחור (מכינה לילדיי הפעוטים) וגם לא טימין או מרווה האם עדיין יהיה לזה טעם גם אם לא אוסיף הרבה מלח? האם יש טעם להכינו והיה טעים ?
תודה תודה מראש.
כן. הטעם יהיה מהירקות עצמם.
טעים מאד גם כשיש רק בטטה אחת ו-6 גזרים ובתוספת של גבעולי סלרי, פטרוזיליה – מעדן!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לילך
מתכון פשוט וטעים,
כל המשפחה מתמוגגת מהנאה
תודה!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
איך משלבים עדשים כתומות במרק? האם צריך לבשל אותם לפני או שבמרק עצמו?
היי לירון,
יש לשטוף את העדשים היטב במסננת עד שהמים נקיים וישר להוסיף למרק. אין צורך לבשל לפני.
באמת פשוט וקל!! וזה המעדן שלי!!! 🙂 תודה!!!
שאלה… אני רוצה להכין כמות גדולה ולהקפיא, זה יהיה טוב?
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להקפיא.
הי אפרת,
אני מניחה שהמרק יוצא מתוק.. אם אוסיף קולורבי (אנחנו לא אוכלים תפוחי אדמה)- האם זה יכול לעדן?
תודה רבה
היי רחלי,
אפשר להוסיף 2-3 קולורבי. עדיין המרק ייצא מתקתק אבל זה יכול להפחית מעט את המתיקות. אפשר גם לשים דלורית במקום בטטה.
הי אפרת, הוספתי 3 כפות קרם קוקוס בסוף ויצא מעולה. אני רוצה להכין שוב ורציתי לדעת אם מתאים להוסיף עדשים כתומות. אם כן, כמה? תודה, מיכל
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים כתומות.
הי אפרת, אין לי טימין ואבקת מרק. מה לשים במקום?(ראיתי שכתבת באחת התגובות לשים קצת יותר מלח במקום אבקת המרק. כדאי להוסיף עוד תבלין כלשהו? אולי פפריקה מתוקה?
שבת שלום, מיכל
היי מיכל,
אפשר לוותר על הטימין ובמקום אבקת מרק לשים יותר מלח, לפי הטעם (אין צורך בפפריקה).
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
הכנתי ממש עכשיו את המרק ויצא כל כך טעים!
אח שלי וחבר שלו אכלו 3 מנות ונהנו כל כך… ליקקו את האצבעות… תודה על המתכון המוצלח!
שמחה שאהבתם 🙂
היי,
אפשר לשים במקום אבקת מרק חאוויג’ למרק?
והאם אפשר להוסיף אחד מהתבלינים הללו: טימין, אורגנו, כורכום וכו’…
תודה
אפשר להוסיף חוואיג’ למרק. ממליצה להתחיל בחצי כפית ולהוסיף יותר לפי הטעם.
אפשר להוסיף חצי כפית כורכום וכפית שטוחה טימין מיובש.
תודה.
האם מרק בטטה יכול התאים לפתיחת צום תשעה באב
בעלי יש לו בחילות העקבות הצום
את הצום עדיף לשבור עם כוס נס קפה או תה וחתיכת עוגה.
אחרי חצי שעה-שעה אפשר לשתות את המרק.
בס״ד
שלום, ותודה רבה רבה על כל המתכונים המעולים.
אני מרבה להשתמש באתר שלך והוא פשוט מצויין !
רציתי לשאול אם דלת ערמונים תשתלב במתכון הזה או שהיא לא תהייה ״קשורה״.
תודה מראש.
תודה טל, כיף לשמוע 🙂
דלעת ערמונים יכולה להשתלב בהחלט.
בס״ד
תודה, יצא מעולה, בהחלט מוסיפה.
תודה שחזרת לעדכן 🌷
הי אפרת,
הכנתי את המרק ביום שישי-שמרתי בקופסת אחסון במקרר. האם אפשר עדין לאכול?
בכלל, כמה ימים אפשר לשמור משהו במקרר?
חוץ מזה יצא כמובן טעים מאוד 🙂
תודה רבה,
גילת
היי גילת,
תלוי באיזה מתכון מדובר.
מרק לא בשרי אפשר לשמור בדר”כ 4-5 ימים במקרר.
היי,
שוב אני.
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת? כמה?
תימין מיובש, גם טוב? כמה?
תודה רבה!
כן את יכולה לשים דלעת במקום הבטטה, בערך 3-4 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות קטנות.
שימי כחצי כפית שטוחה תימין מיובש.
הי,
מתאים לטחון בפנים חתיכת פרגית? בשביל בתי התינוקת שמתעקשת לא לאכול בשר…. ומצד שני, היא מאוד אוהבת את המרק הזה
גילת
היי גילת,
אם נראה לך שזאת הדרך היחידה שהיא תאכל פרגית אז אפשר.
אם את לא רוצה לשים בכל המרק את יכולה לטחון פרגית ולבשל במחבת עם קצת מלח ולהוסיף למנה שלה.
וואו יצא מ ה מ ם!!:)
כלכך קל להכין וקיבלתי מחמאות בלי סוף😄
תודה על האתר המדהים הזה
פורים שמח!!!!
שמחה לשמוע!
תודה ליאל ופורים שמח 🙂
שאלה: מה כמות המצרכים לסיר של 5 ליטר?
תודה
היי מירי,
הסיר מתאים לכמות שבמתכון. השאלה אם התכוונת שאת רוצה להכין מרק בכמות של 5 ליטר נוזלים.
מרק טעים מאוד! נתתי לילדים עם קצת אורז ונהנו מאוד.
שמחה לשמוע!
תודה יעל 🙂
היי
עם אני שמה בטטה 1 וגזר 1אני רוצה לשים יותר דלעת כמה דלעת אני צריכה לשים ?
בערך 2 כוסות של קוביות דלעת.
הי, הוספתי חצי כוס שמנת מתוקה ובלי סילאן ויצא מעולה. אפשר להקפיא?
היי גילת,
לא בטוחה אם כדאי להקפיא מרק שמכיל שמנת. עדיף לשמור במקרר, זה נשמר כ-4 ימים.
2-3 עלים קטנטנים של טימין? או 2 -3ענפי טימין?
2-3 ענפים.
בוקר טוב 🙂
יש לי גם דלעת… האם להוסיף על חשבון משהו אחר או בנוסף?
תודה רבה!
היי שרון,
אפשר במקום גזר אחד.
הי אפרת,
אין על האתר שלך בעולם!!!!!
ואחרי שפרקתי… אפשר לוותר על הבטטה ולהחליף בדלעת? רוצה לוותר על הפחמימה…
תודה דנה 🙂
כן, אפשר להמיר בדלעת.
הי מתנצלת על השאלה המוזרה, פעם ראשונה שאני מכינה מרק מסוג כזה
מערבבים בבלנדר עם הגזר והבטטה ביחד עם המים שיש בסיר? או שצריך לסנן את המים?
כן, טוחנים עם המים.
יש לי בטטה אחת אפשר להוסיף גם דלעת ?
כן, אפשר בהחלט.
יום נפלא 🙂
תמיד יוצא טעים.הולך אצלי הרבה.
תודה פנינה, כיף לשמוע 🙂
הכנתי לאחים שלי והם ממש אהבו! אמרו שזה יותר טעים ממה שאמא שלי מכינה…לימדתי את אמא שלי להכין גם ויצא לה מצוין
שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂
היי
נשמע מעולה וטעים מאודדד
כבר הרבה זמן אני רוצה להכין מרק כתום בבית
אני דיי חדשה בכל תחום הבישול
האם ניתן להשתמש בבלנדר רגיל ? לא ידני?
והאם טוחנים הכל בזמן שזה חם?
היי אנה,
אפשר להשתמש בבלנדר רגיל. אם הבלנדר לא מספיק גדול אז יכול להיות שתצטרכי לטחון בכמה פעמים.
אם הבלנדר עשוי מפלסטיק רצוי לצנן מעט את המרק לפני הטחינה, שיהיה חמים אבל לא רותח.
בהצלחה 🙂
שלום אפרת,
תודה על המתכונים המוצלחים.
האם אפשר
להוסיף דלעת ו/או כרשה?
כן אפשר. גם וגם.
הייי
האם אפשר להשתמש בעדשים אדומות במקום גזר?
אם כן מה הכמות המומלצת?
היי רונה,
אני מניחה שאפשר לשים בסביבות 3/4 (שלשת רבעי) כוס עדשים כתומות.
חייב לטחון?
אני מבינה שצריך לטחון כדי להסמיך את המרק, השאלה אם אפשר במקום לטחון להוסיף קונפלור?
אם אפשר להוסיף קונפלור- כמה כפיות להוסיף?
מאוד מומלץ לטחון. זה מעשיר את המרקם והטעם.
אם אין לך אפשרות לטחון אז אפשר להסמיך בכף קורנפלור אבל זה ייצא יותר כמו מרק צח עם קוביות בטטה. יש לערבב תחילה את הקורנפלור שליש כוס מים קרים עד שאין גושים ורק אז להוסיף למרק.
באחת התגובות שאלו באיזה אבקת מרק כדאי להשתמש,
חיפשתי אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטומט שהוא די בעייתי, ומצאתי אבקת מרק ירקות אורגני של חברת שדה,ומאז אני עושה בו שימוש רב ומשביחה את טעם המרקים והתבשילים.
תודה על השיתוף 🙂
שלום אפרת,
אני מאוד לא אוהבת לטגן בצל (וגם ירקות אחרים), אז חשבתי לדלג על הטיגון ופשוט לבשל את הירקות החתוכים ואת הבצל השלם. מה דעתך, זה יפגע בטעם?
תודה רבה וחג שמח!
היי מרים,
לדעתי לא אמורה להיות בעיה. זה עדיין אמור לצאת טעים.
חג שמח 🙂
היי מרים,
לדעתי לא אמורה להיות בעיה. זה עדיין אמור לצאת טעים.
חג שמח 🙂
היי אפרת. האם אפשר להפוך את המרק לחלבי על ידי הוספת חמאה וגבינהצהובה?
אפשר להוסיף לו קצת שמנת מתוקה ולפזר גבינה צהובה או פרמז’ן מעל.
שנה טובה 🙂
המתכון פשוט מווווש!! מכינה כל פעם ליפות שלי ואף פעם לא נשאר
כיף לשמוע!
תודה עינת 🙂
ערב טוב, תודה על המתכון!
האם מתאים להשתמש בבצל סגול או שעדיף בכלל בלי בצל אם אין לי בצל לבן?
כן מלי, אפשר לשים בצל סגול.
שבת שלום,
רציתי להגיד לך תודה על שגרמת לי לאהוב בטטות….
הכנתי את המרק שבוע שעבר לא האמנתי שאוהב ועל אחת כמה וכמה שילדיי יאהבו,
בהחלט מרק קל פשוט והכי חשוב טעים מאוד.
הכנתי אותו גם השבת.
מומלץץץץץץ
שבת שלום♥
תודה ליאורה, שמחה לשמוע 🙂
אם אני רוצה להוסיף עדשים כתומות באיזה שלב אני מוסיפה אותם? והאם צריך להשרות אותם לפני?
היי צליל,
אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים כתומות בתחילת הבישול (לפני שמוגזים את המים). אני מניחה שזמן הבישול יתארך ל30-40 דקות.
לא חובה להשרות עדשים כתומות אבל יש לשטוף אותן היטב.
כמה פשוט ככה טעים… יצא מצוין!
תודה אורלי, שמחה שאהבת 🙂
מ ע ו ל ה…..הוספתי מעט אחרי הטחינה שמנת לבישול. יצא מעודן….תודה…..
שמחה שיצא טעים!
תודה ושבוע נפלא 🙂
אני מכינה את המרק די הרבה והוא תמיד הולך.קל וטעים.
וגם משדרגת אותו.אם יש דלעת אני מוסיפה במקום בטטה אחת.
מעולה 🙂
תודה פנינה
יצא מושלם. תודה על המתכון 🙂
תודה אלינור 🙂
הכנתי את המרק השבת לי ולבעלי והיה תענוג
תודה על המתכון
תודה רות, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
היי,
בתור מישהי שלא חובבת ירקות כתומים, החלטתי לנסות ויצא מעולה!!!
בזכותם המשפחה קיבלה מרק חדש וטעים לחורף 🙂
שמחה שניסית ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום, האם שייך להוסיף גרגירי חומוס? נתקעתי עם חצי קופסת שימורים…
היי יצחק,
אפשר. רק תשטוף את הגרגירים היטב כדי שלא יהיה טעם לוואי מהשימורים.
המרק ממש טעים. עשיתי אותו בלי עלי התימין/מרווה כי לא היה לי ולדעתי לא מתאים הסילאן אבל המרק היה ממש ממש טעים והוא נגמר תוך כמה דקות.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי, אני לא משתמשת באבקת מרק, מה אפשר לשים במקום?
היי מיה,
שימי קצת יותר מלח. לפי הטעם.
יצא יופי ועיקר היופי שבו,זה פשטות ומהירות הכנתו.
תודה אורלי 🙂
האם אפשר להשתמש בעלי טימין יבשים?
אפשר. יש לשים בסביבות חצי כפית.
מרק מהיר ונהדר!
הוספתי דלעת וקוביית ג’ינג’ר ובסוף קרם קוקוס. יצא טעים ברמות.
תודה על מתכון קל טעים!
נשמע מעולה 🙂
תודה דפנה
יש לי בטטה אחת גזרים ודלורית. אפשר לעשות מהם את המרק הזה? אם כן – איך?
תודה על מתכונים נפלאים!!
היי ליד,
אפשר לשים בטטה, דלורית ו-2 גזרים.
היי כמה בדיוק מים צריך לשים בכוסות?
היי חן,
זה תלוי באיזה גודל סיר מכינים. צריך למלא מים עד לכיסוי הירקות. אני מניחה שזה יוצא בסביבות 5-6 כוסות.
הכנתי !
פשוט וקל וטעים בטירוף
רק יצא מתוק נורא , דיללתי עם הרבה מים ועדיין מתוק מאוד.
אני חושבת שהסילאן מיותר ..
אבל בכל זאת אתר מדהים !
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🙂
אני חושב שכפית סילאן זה מיותר
לא חובה לשים סילאן.
את בטוחה שצרכים לשים כפית סילאו
וואו תודה רבה! עשית לנו את היום הילדים ובעלי התלקקו זה יצא משגע תודה רבה לך …………
איזה כיף לשמוע!
תודה ציפי 🙂
וואו, איזה טעים!!!
לא שמתי מרווה או טימין והוספתי פפריקה מתוקה, ת ע נ ו ג 🙂
תודה שרה 🙂
מכינה את המרק הזה כבר שנה בערך, הוא יוצא מעולה כל פעם!!
מה שכן אני מוסיפה גם פפריקה מתוקה לתבלינים (ובלי תימין, מרווה או אגוז מוסקט- לא מתחברת)
תודה בקי, שמחה לשמוע 🙂
מושלםםםם!
מרק מושלם אחד הטעימים שאכלתי! מומלץץץ ביותר…..
תודה שני, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
תודה רבה על התשובה המהירה !!! ואם אפשר שבהזדמנות תתני מתכון למרק מיסו וגם מתכוני מש
שהמליצו לבעלי עקב בעיות בריאות
המון תודה מכל הלב שבת שלום
לגבי מרק מיסו – אין לי מתכון.
לגבי מתכונים עם מש, זה משהו שאני מתכננת להכין. מאמינה שאפרסם מתכון ראשון בקרוב.
אפרת שלום !
כמו תמיד מאוד אוהבת להיעזר באתר שלך , מכינה ברגע זה את המרק הנ”ל
שאלה ? אני לא יודעת להשתמש בתבלינים מלבד אבקת מרק שזה לא בריא
האם את יכולה לכתוב איזה תבלינים רצוי שיהיה בבית ואיך משתמשים ? כמו תימין? מרווה? אגוז מוסקט ועוד רוצה לקנות השבוע ולהתחיל לתבל כמו שצריך (הילדים צוחקים שאני לא יודעת לתבל )
ושוב תודה גדולה על כך שאת תורמת לנו המון עם המתכונים שלך
היי טלי,
במתכון הזה את יכולה פשוט לוותר על אבקת המרק ולתבל ביותר מלח.
יש אבקות מרק מחומרים טבעיים בלבד (אני משתמשת רק בהן). יש גם כזאת של אסם.
התבלינים שמומלץ שיהיו בבית הם: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה (אם אוהבים), כמון, כורכום, אבקת קינמון, חוויאג’ למרק, פלפל שחור.
מעבר לזה כדאי לקנות תבלינים מיובשים כמו אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ותימין.
למען האמת אני כבר הרבה זמן רוצה לנסות להרכיב מתכון לאבקת מרק ביתית. מקווה שבקרוב אצליח ליצור משהו ואוכל לפרסם.
שבת שלום 🙂
אפשר להוסיף למרק מעט שמנת לבישול או חלב. יוצא ממש טעים…
רעיון מעולה 🙂
אין לי סילאן בבית יש תחליף כלשהו ?
היי לינה
אפשר לוותר על הסילאן.
מתכונים מעולים אין על האתר הזה המרק נראה קל להכנה וטעים תודה
תודה אודל 🙂
וואו ימא לי מדהים!!
מתכון פשוט וקל להכנה
*יצא
שמחה לשמוע אילה 🙂
תודה וחג שמח
הי. זה יצא לי פשוט טעים……
אני הרבה מוציאה מתכונים מהאתר שלך והכל טעים וקל.
חג שמח
שמחה לשמוע שרה 🙂
תודה וחג שמח!
שאלה
חייבים קוביות
היי אמתי,
לא חייבים לחתוך לקוביות דווקא.
יצא מעולה!! לא היו לי עלים בכלל אז הכנתי אותו דבר רק בלי העלים וזה הכי פשוט בעולם וטעים מאוד. תודה
תודה יפעת, שמחה לשמוע 🙂
היי,
אין לי סילאן, אם אשים דבש במקום זה בסדר? תודה
היי מיכל,
אפשר לשים דבש אבל מספיק לשים כפית שטוחה אחת כי הוא יותר מתוק מהסילאן.
היי
האם טוחנים את הירקות כאשר המרק מתקרר? או שהוא חם להכניס את הטוחן ולטחון? המרק החם לא יגרום יקצר לטוחן?
היי שי,
טוחנים עם מוט הבלנדר כשהמרק חם, אין צורך לקרר את המרק.
יצא מרק מעולה!!
היה לי טוחן ידני מפלסטיק וכנראה המרק החם חימם את הפלסטיק… כי הטוחן בשלב מסויים התחיל להישרף/קצר/ריח שרוף..
אולי צריך להמתין שיתקרר? עדיף טוחן עם גוף לא פלסטיק?
היי שי,
כעקרון זה לא אמור לקרות (גם אני משתמשת במוט בלנדר מפלסטיק) אבל יכול להיות שזה תלוי בסוג הטוחן/הפלסטיק. בכל אופן, אם זה קרה, פעם הבאה כן כדאי לקרר את המרק לפני שטוחנים (או להשתמש במוט ממתכת).
בכל מקרה, שמחה שלפחות המרק יצא טעים 🙂
שבת שלום
תגובה לשי, זה לא קשור לפלסטיק, המכשירים האלה בנויים לכך שילחצו עליהם רק למספר שניות [ נדמה לי עד 10] ואז ישחררו, אם הפעלת בלי הפסקות זה עושה ריח שרוף… מניסיון לצערי..:(
זה נכון מאוד. תודה איריס 🙂
גם מכשירים עם גוף אלומיניום?
היי שי,
גם מכשירים עם גוף אלומיניום. בכל מקרה מומלץ כל 10 שניות לעשות הפסקה בלחיצה ולהניח למכשיר להתקרר ולנוח כמה שניות ואז להמשיך ל10 שניות נוספות.
כמה מנות מתקבלות מהמתכון? אני מארחת 8 אנשים ורוצה לדעת אם יש צורך להכפיל כמויות 🙂
היי רותם,
הכמות מספיקה לכ-4 מנות אז כדאי שתכפילי כמויות 🙂
הכנתי עם עלי מרווה וללא אגוז מוסקט, והמרק יצא מדהים וקל להכנה. תודה על המתכונים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חגי ויום מקסים
היי אפרת,
קודם כל תודה ענקית על האתר המקסים!
כל מתכון מיוחד ותמיד מצליח ב״ה! ולמתחילה כמוני זה בוסט אמיתי! העברתי מתכונים לאימא שלי ואחותי כי הן כל כך התלהבו.
אני רוצה להוסיף סלרי למרק, אפשר? אם כן כמה, באיזה צורה ומתי?
אני עוד רוצה להכין את זה היום אז אשמח לתשובה מהירה אם אפשר
תודה
היי שרה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
את יכולה להוסיף כחצי כוס עלי סלרי קצוצים במקום הטימין (גם באותו זמן שמוסיפים את הטימין). אם את רוצה את יכולה גם לטחון את הסלרי עם שאר המרכיבים.
בהצלחה 🙂
שלום אפרת,
תודה רבה על המענה המהיר. הספקתי לעשות את המרק לפי ההוראות שלך, אכן הוספתי חצי כוס סלרי וטחנתי את זה עם המרק. זה יצא מדהים ברוך השם!!! עוד באותו ערב כתבתי לך עדכון אבל זה לא עבר, עכשיו חזרתי שוב למתכון ונזכרתי שהעדכון שלי עוד לא נשלח.
אז עכשיו תודה כפולה, ממני, ומאמא שלי שגם אימצה את המתכון וכולם התלהבו! מרק עשיר, קל ומיוחד! תודה לך והמשיכי לעשות חיל!
היי שרה,
אני שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
האם חיבים לטגן?
באיזה טעם האבקת מרק? עוף פרווה זה בסדר?
האם אפשר בלי אבקת מרק?
היי עמיחי,
כדאי לטגן לפחות את הבצל מאחר והוא מפריש מתיקות מעודנת בטיגון ומוסיף לטעם של המרק.
אפשר לשים אבקת מרק בטעם עוף פרווה ואפשר לוותר בכלל על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.
בהצלחה 🙂
מרק פשוט מעדן אולי יש לכם מתכון למרק כרובית
היי אסף,
שמחה שיצא טעים 🙂
כרגע אין מתכון אבל אפרסם בהמשך.
שבוע טוב!
איזה סוג של אבקת מרק לשים?
היי מאירה,
אפשר לשים אבקת מרק בטעם ירקות או אבקת מרק בטעם עוף.
מרק מדהים!!
טיפה שיניתי את המתכון, הורדתי בטטה אחת והוספתי קישואים ועדשים כתומות. יצא מושלם!!
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אחד המרקים הטעימים!
לא שמתי טימין ולא מוסקט ועשיתי בסיר לחץ שיהיה יותר מהר, יצא מעולה!
תודה רבה אפרת
תודה הילה, שמחה שיצא טעים!
מאוד טעים לא היה לי אגוז מוסק אז וויתרתי גם לא שמתי אבק מרק כי היה לי רק בשרי ורציתי שהיה פרווה
הוספתי טיפה דלעת ויצא ממש טוב
בלי ספק מרק שאני יכין עוד בעתיד
תודה עמית, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מושלם!!! עשיתי את המרק הזה אינספור פעמים וכל פעם הוא יוצא טעים כל כך!!!
תודה מור! איזה כיף לשמוע!
יום נפלא 🙂
היי, נראה מעולה
אם אטגן את הירקות בחמאה במקום שמן זית, זה יצא יותר טעים?
והאם ניתן להוסיף דלורית?
היי יפעת,
לגבי החמאה, לדעתי לא יהיה הבדל משמעותי בטעם אבל אפשר לנסות 🙂
אפשר בהחלט להוסיף דלורית.
בהצלחה ויום נפלא!
המרק מצויין
הכנתי לאישתי 4 פעמים והיא מתה עליו.
מכין כעת פעם נוספת
תודה
שמחה לשמוע מוטי 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אין לי עלי תימין, יש לי תימין קצוץ, כמה בכפיות אני צריכה לשים?
היי זהבה,
שימי חצי כפית שטוחה.
אם ארצה להכין את המרק ל8 סועדים מהם הכמויות הרצויות?
היי נדין,
הכמות במתכון מספיק לכ-4 מנות. אם המרק הוא למנה ראשונה ולצידו מוגש אוכל נוסף מספיק להכפיל כמויות ב-2. אם המרק הוא המנה העיקרית כדאי להכפיל ב-3.
פעם ראשונה שאני מכין מרק. אישית אני לא מת על מרקי בטטה, אבל אישתי אוהבת אז החלטתי להכין לה. יצא כל כך טעים שגם אני אכלתי ממנו הרבה.
עשיתי בדיוק את המתכון שיש כאן, למעט אגוז מוסקט שלא היה לי. פעם הבאה אבדוק גם את התוספת הזו.
תודה רבה על המתכון הקל והטעים הזה. ככה גם גברים שלא מכירים את המטבח יכולים לבשל ושייצא לנו משהו איכותי 🙂
היי יניב,
איזה כיף לשמוע!
אני שמחה שיצא טעים ושנהניתם מהמרק.
תודה שחזרת לעדכן והמשך ערב מצוין 🙂
יאמי!!!!!
המרק בטטה הכי טעים!!!!!!!
בישלתי אותו עם כל התבלינים 10 דקות לפני שהוספתי את המים , בישלתי וטחנתי- מבחינתי, המתכון הכי טוב עד כה למרק בטטה!!
ובכלל אתר מצויין:)
איזה כיף לשמוע!
תודה אורלי ושבוע טוב 🙂
מסכימה איתך!!
אפשר להחליף את הימים בנענע?
היי חלי,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייתן למרק ארומה של נענע וזה עניין של טעם.
אני ממליצה שתכיני את המרק בשלב ראשון בלי עלים ולאחר שהמרק מוכן העבירי כמות קטנה ממנו לקערית והוסיפי קצת נענע טריה וערבבי. אם השילוב הזה מוצא חן בעיניך את יכולה להוסיף עלי נענע למרק כולו.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
תודה על התגובה המהירה, החלטתי ללכת לירקן
המתכונים באתר מדהימים את כל ארוחת שישי הכנתי מהאתר תודה!
תודה חלי 🙂
אני מוסיפה עדשים כתומות , סלרי כורכום ופפריקה. מ ד ה י ם. לא מוסיפה שמנת, סילאן או כל מתוק אחר. מי שרוצה מתוק יותר – שיוסיף גזרים
נשמע מעולה 🙂
תודה חיה שחזרת לעדכן
המרק יצא כל כך טעים עם שדרוג קל של ללא סילאן ואגוז מוסקט כי לא היה לי בבית הוספתי תבלין טוסקנה ויצא פשוט מעולה
רעיון מעולה 🙂
תודה אורית ושבת שלום!
מעולללה אין מילים
תודה ניסן, שמחה שאהבת 🙂
מרק טעים ביותר.
משתמשת באתר המון.
מתכונים קלים וטעימים להפליא
תודה רבה
תודה מזי! שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
שלום רציתי לדעת האם ניתן להמשיך לבשל את המרק ללא טחינה ואם כן כמה זמן (אין לי בלנדר)
היי תהילה,
מומלץ מאוד כן לטחון את המרק הזה או לפחות למעוך את הירקות עם מועך פירה או עם מזלג ולערבב עם המרק, גם לטעם וגם למרקם שיהיה סמיך יותר.
איך שמים את האגוז מוסקט? והאם אפשר בטטה אחת?
היי לינוי,
אפשר לשים בטטה אחת אבל כדאי להוסיף במקום הבטטה הנוספת גזר גדול או תפו”א גדול או דלעת.
תוסיפי קמצוץ (עם האצבעות) של אגוז מוסקט כשאת מוסיפה את כל התבלינים.
בהצלחה 😉
יצא נהדר אני החלטתי לשדרג אותו לטעמי בדלעת וללא סלן ויצאה מתיקות עדינה ועסיסית כמו כן הוספתי פלפל ירוק חריף בנוסף לפלפל השחור ויצא נהדר
מעולה! תודה ניסן 🙂
הי, כמה זה נורא לוותר על הבצל? נגמר לי הבצל ואין לי כוח לצאת לקנות…
היי אלומה,
אפשר להכין בלי בצל אבל זה ייצא פחות טעים 🙂
מעולה יחד עם דלעת.
תודה על המתכון הנפלא
תודה שרון 🙂
המרק יצא מעולה!! לא היה לי טימין או רוזמרין, שמתי בזיליקום יצא ממש טוב
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
הכנתי בלי אבקת מרק ובלי סילאן, ועם כורכום וקינמון, והוספתי מעט קרם קוקוס בסוף, יצא ממש מעולה! אציין שבלי הקרם קוקוס המרק היה פחות להיט, והתוספת שלו מאוד שידרגה.
נשמע מעולה, תודה ג’ני 🙂
המרק יצא מצוין! הכנתי בלי סילאן ובכל זאת יצא טעים 🙂
תודה נופר, שמחה שאהבת 🙂
היי אלופה! נגמרו לי הבטטות אבל יש לי חתיכה גדולה של דלעת ולא מעט תפוחי אדמה. אפשרי להחליף את הגזר בתפוחי אדמה ואת הבטטות בדלעת? יעבוד?
היי עוז,
בגדול זה נשמע בסדר, יכול לעבוד.
אם תחליט לנסות תעדכן איך יצא, אני סקרנית 😉
חח רק עכשיו שמתי לב שעוד לא החזרתי לך תגובה.
יצא מעולה עם דלעת במקום בטטה ועם תפוחי אדמה במקום גזר! נטרף תוך חצי יום כאן.
ועכשיו עובר למתכון המקורי 🙂
מעולה! תודה עוז ושבת שלום 🙂
יצא פשוט חלומי!
הכמות מאוד קטנה ויצא מזה רק מנה וחצי!
אבל פשוט מושלם!
החלפתי את אבקת המרק במלח אטלנטי. ולא שמתי דפנה / טימין אלא רק מוסקט.
תודה רבה!
אני שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אין לי לא טימין ולא רוזמרין.האם זה הכרחי??
היי חדוה,
את יכולה להכין גם בלי.
מרק מעולה -לא לותר על הטימין ,מה שכן עדיף להוציא ולא לטחון ביחד אחרת מרגישים את הגבעולים גם אחרי הטחינה .
תודה על העדכון ענבל 🙂
יום נפלא!
תודה רבה המרק מאוד טעים
שמחה שאהבת 🙂
מה אפשר במקום הסילאן? כי אין לי.
היי,
אפשר לוותר על הסילאן.
יום נפלא 🙂
יצא מרק אליפות!!!!!! הוספתי מעט דבש.
תודה רבה רבה!
אני עושה הרבה מתכונים מהאתר…. מדהים!
איזה כיף שחזרת לעדכן! 🙂
הכנתי ויצא סוף!! לא היה לי גזר אז הוספתי שני תפוחי אדמה,החסרתי את הסילאן הוספתי טיפת קינמון ויצא מעולה! ללקק את האצבעות! מתכונים מעולים תודה לך
תודה עדן, שמחה לשמוע!
נהנת מהמתכונים שלך!!
הכנתי את המרק ויצא מדהיםםם
הכנתי למשפחה שבהתחלה סירבה לטעום כי לא היה נשמע להם טוב מרק מתוק
אבל עם הגזר יצא פחות
וממש טעים שבשניה הכל חוסל
תודה רבה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
וואווו יצא לי מממש מצוין! המוט ישב לי ללא שימוש במזווה
נראלי שהוא יעבוד הרבה בקרוב
ממש תודה קליל וטעים!
היי הודיה,
מעולה שמצאת לו שימוש 😉
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
גם שנה שעברה הכנתי ממתכון זה וגם השנה הכנתי, ומאוד טעים, ממליצה!
תודה טל! שמחה לשמוע 🙂
מעולה מעולה מעולה
תודה שמרית, שמחה שאהבת 🙂
טעים מאוד
תודה פרח, שמחה שאהבת 🙂
יצא טעים הוספתי מעט שמנת מתוקה
תודה רבה! 🙂
שמחה לשמוע אורנית!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
את ההכי חשוב שכחתם- שום ! אני שמה ראש שום על הירקות שיתרככ גם וטוחנת את כולם ביחד אח”כ…
למטיבי לכת אפשר להוסיפ גם קצת חמאה זה יוצא מדהים
ממש טעים!!! אין מילים ועוד בקלי קלות.. ישר כוח!!
תודה שרונה, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה, ואפילו מאד!!
מומלץ
תודה הדר! שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר לשים חלב קוקוס במקום שמנת?
האם זה יוסיף עוד טעם?
היי צביה,
לדעתי המרק טעים כמו שהוא.
את יכולה לנסות להעביר קצת מרק לצלחת ולערבב עם מעט חלב קוקוס ולטעום. אם מצא חן בעיניך- תוסיפי לכל המרק.
שבת שלום 🙂
עשיתי את המרק מאד קל ופשוט להכינו יצא טעים
מומלץ להכין
היי ליאת,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
היי:)
מה אני עושה במידה ואין לי בלנדר? ממש חדשה בכל הבישולים ואין לי גם את המוט הזה שמדובר כאן
תודה!!
היי אלינה,
במקרה הזה חייבים לטחון את המרק באיזושהי צורה 🙂
אלינה אני מייעצת לך לקנות בלנדר.הוא לא חייב להיות יקר.משתמשים במטבח ממש הרבה.גם
מילק שייק וכו
בהצלחה
מצטרפת לשאלתך עדנה
היי,
אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
אם המרק הופך לדליל מידי בעקבות הוספת המים ניתן להוסיף עד כף קמח או קורנפלור כדי להסמיך את המרק (יש לערבב קודם את הקמח/קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ורק אז להוסיף למרק כדי שלא יווצרו גושים).
יצא לי חריף קצת. האם אפשר לתקן זאת בדרך כלשהי?
אוי מצטנרת לא ראיתי שהגבת. תודה רבה!
טוחנים מרק עם מים או בלי מים?
עוד שאלה קטנה ! אין לי את המוט, אז אני נאלצת להשתמש בבלנדר. השאלה היא , כאשר משתמשים בבלנדר ומוציאים לשם את המרק, צריך להוציא את המרק לבלנדר עם המים או לסנן ולשים רק את הירקות? (וכמובן לאחר מכן להחזיר לסיר)
מומלץ לטחון בבלנדר עם המים.
בהצלחה 😉
אני רוצה להכין כעת את המרק. יש לי את כל המרכיבים וטימין יש לי רק את התבלין. זה בסדר? אפשר להשתמש בתבלין? ואם כן, כמה לשים ממנו?
היי עדנה,
את יכולה לשים חצי כפית מהתבלין.
יום נעים 🙂
תודה רבה! יום נעים גם לך!
הבטחתי עדכון: אז ככה: הוספתי חצי מיכל שמנת בישול, ותפו”א אחד…יצא מאוד מאוד טעים , ממש כמו במסעדות גורמה אבל לא יקר 🙂 תודה רבה לך, המתכון נכנס לאהובים של המשפחה.
מעולה! כיף לשמוע 🙂
היי , רציתי לשאול לגבי העלים:רשמת 2-3 עלי טימין, האם התכוונת לגבעולים?
תודה, אעדכן בהמשך
הי קריסטינה,
כן, התכוונתי ל 2-3 גבעולי טימין כאשר שמים במרק רק את העלים שבהם.
מרק בטטה מתאים מאוד לחרף
אחלה של מרק בריא וכמובן טעים וקליל
תודה מירי ושבוע נפלא 🙂
אחד המרקים הטעימים!! פשוט מעולה!!
שמחה שאהבת!
תודה אושרת ושבוע טוב 🙂
זהו מתכון פשוט, ממש טעים וגם בריא. הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא מעולה. אני שמה יותר גזרים ממה שרשום (בערך 6) והיום שמתי גם תפו”א אחד וגם יצא מצויין. תודה רבה!
תודה עדה! אני שמחה לשמוע 🙂
מעולה, תודה רבה! 🙂
יצא ממש טעים, תודה רבה!
אין ניתן למתן את המתיקות? והאם אפשרי לשלב שמנת צמחית?
הי ליאור,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
כדי למתן את המתיקות אפשר לוותר על הסילאן או להוסיף תפו”א אחד.
וכן, אפשר לשלב בפנים חצי מיכל שמנת צמחית. את השמנת יש להוסיף למרק בסוף, לאחר טחינת כל המרכיבים.
היי, אני רוצה להוסיף למרק שמנת לבישות, באיזה שלב להוסיף אותה?
היי טלי,
מומלץ להוסיף את את השמנת לבישול בסוף. לאחר טחינת המרק, מוסיפים את השמנת ומחממים על להבה גבוהה עד שהמרק חם.
היי רציתי להכין את המרק אבל אין לי בלנדר ידני אפשר להוציא את הירקות ולרסק אותם בפוד
הי מירב,
אני מניחה שאפשר אבל חשוב לבשל אותם היטב במרק עד שנעשים ממש רכים. רק קחי בחשבון שהמרק לא ייצא ממש חלק כמו טחינה בבלנדר.
הייי
את יכולהה בפוד פרוססור כל פעם עם קצתת. מים.ככה אני עושה עם. סלק
היי, מה אם אין לי טימין או מרווה? יש איזה שהוא תחליף? או בלי בכלל?
היי אפרת,
אפשר להכין גם בלי.
עשיתי כמות כפולה.מרק טעים היותר!
מצוין, תודה שרית! 🙂
הוספתי דלעת ויצא מצוין אשמח לקבל מתכון גם למרק מנסטרונה
מעולה!
אין כרגע באתר מתכון כזה אבל יעלה בהמשך 🙂
המרק יוצא מן הכלל טעים אך אפשר להוסיף גם שמנת מתוקה חצי קופסה.ואז הוא עוד יותר טעים.
הי סוניה,
שמחה שאהבת ותודה על הטיפ 🙂
היי, אני צריכה כמות ל15 אנשים בערך, איך לשנות את המתכון?
היי עילית,
לכמות של 15 אנשים הייתי ממליצה להכפיל את הכמויות ב-4 ולהכין בסיר כמה שיותר גדול.
בהצלחה 😉
תודה רבה 🙂
מרק מדהים!
תודה דנה 🙂
יצא מעולה!!! הכנה מהירה . הרבה יותר ממה שחשבתי!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
המרק יצא מעולה. אמנם יותר מ 10 דרות לטבח לא מנוסה כמוני, אבל עדיין פשוט וקל להכנה. ממליץ בחום.
מעולה!
תודה יהודה ושבוע טוב 🙂
מרק מעולה, הוספתי גם ג’ינג’ר ואפשר במקום סילן להוסיף כף של דבש.., קראתי תגובות והוספתי קרוטונים 🙂 יצא מצויין !
היי מריאנה,
נשמע מעולה! שמחה שאהבת ותודה על העדכון 🙂
מרק טעים ביותר ופשוט כל כך .
תודה ליאת 🙂
המתכון יצא מעולה ! אך שכחת לציין נוזלים ( למי שלא יודע לבשל )
בברכה שולי
תודה שולי 🙂
נכון, לא ציינתי בדיוק את כמות המים במצרכים, במקום זה רשמתי למזוג מים עד לכיסוי הירקות וקצת יותר.
שמחה שאהבת את המתכון ושיהיה לך סופשבוע נעים!
יצא מעולה תודה!
(לא הוספתי סילן, אבקת מרק וא.מוסקט)
מעולה! תודה נטלי שחזרת לעדכן 🙂
מרק טעים מאוד…שמתי פלפל לבן..מאזן את המתיקות…
תודה על העדכון נורית 🙂
הכנתי ללא הסילאן (לא היה) ויצא מדהים!
מעולה! תודה ניר על העדכון 🙂
התיבול מצויין! הוספתי תפוח אדמה אחד לאזן את המתיקות וקרוטונים ביתיים ויצא מעולההה
תודה יעל! אני שמחה לשמוע שיצא טעים 😉
כפית מרק….מרק עוף? מרק בצל? מרק פטריות? אפשר להיות קצת יותר מדויקים…..
הי אלי,
כשרשום אבקת מרק בדר”כ הכוונה לאבקת מרק בטעם עוף אלא אם כן מצוין משהו אחר.
חג שמח 🙂
יצא ממש טוב.תודה
בשמחה ותודה שעדכנת 🙂
יצא מדהים. תודה!
תודה על העדכון 🙂
אפשר להוסיף דלעת?
הי נטלי, בטח. זה יוסיף טעם.
מרק מעולה, כפי שכתוב, פשוט, קל וטעיםםם!!!
תודה אורנה 🙂
לכמה מנות המרק?
היי אדוה, הכמות במתכון מספיקה לכ-4 מנות.
המרק יצא מדהים
המרק יצא מדהים !!!!!!
תודה רבה על המתכון 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא