שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה/חלבי

רכיבים

1 בצל בינוני קצוץ

4 שיני שום גדולות קצוצות

גזר גדול קלוף חתוך לעיגולים

בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות

1 כוס עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות

6 כוסות (1.5 ליטר) מים רותחים

שליש כוס קרם קוקוס או שמנת לבישול (לא חובה)

תיבול: כפית וחצי מלח, כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית ג’ינג’ר טחון, רבע כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם

3-4 גבעולי טימין (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב במשך כחצי דקה (שימו לב שלא יישרף).

-מוסיפים את הגזר, הבטטה והעדשים ומערבבים. מוסיפים 6 כוסות מים ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום, ג’ינג’ר טחון ופלפל שחור.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 45 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט ידני עד לקבלת מרק כתום סמיך וחלק. מחזירים לאש, מוסיפים עלי טימין ושליש כוס קרם קוקוס/שמנת לבישול. מבשלים כ-2 דקות ומגישים.

ראו גם
תבשיל בטטה ופירות יבשיםתבשיל בטטה ופירות יבשים
אסאדו מפורק אסאדו מפורק
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
משפחת אלדד (20:11 19.06.2024)

הי תודה!
אהבנו מאוד!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:19 20.06.2024)

שמחה לשמוע❤️

avatar
תמר (10:44 4.06.2024)

אפשר בלי ירקות אלא רק בצל ועדשים? זה מה שישי לי בבית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:55 4.06.2024)

כן. אז פשוט תכיני את זה- מרק עדשים כתומות

avatar
לילך (12:33 31.01.2024)

קודם כל מרק מעולה!!! קבוע אצלינו..והמון תודה על מתכונים מדהימים!!! ורק שאלונת אם אין לי עלי טימין טריים בכמה היית ממירה לכפיות לתבלין יבש של טימין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 31.01.2024)

חצי כפית🙂

avatar
ענת (20:08 30.01.2024)

היי אפרת.
שאפו על האתר, פשוט נהדר❣️
האם ניתן לוותר על הטיגון של הירקות ופשוט לשים אותם בסיר מים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:51 31.01.2024)

היי ענת,
כן.
מבחינת טעם את הבצל כן מומלץ לטגן אבל אפשר גם שלא.

avatar
ענת (20:30 31.01.2024)

תודה רבה❣️

avatar
micho.waiss111213@gmail.com (13:33 9.01.2024)

היי, אפשר לשים סולת במרק?
אם כן, מתי ?
אשמח לתשובה . תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:59 9.01.2024)

נראה לי פחות מתאים במרק הזה אבל תמיד אפשר לנסות:)
אעלה בקרוב מתכון למרק עם סולת.

avatar
אביטל (22:36 27.12.2023)

היי, בהרבה מרקים שהכנתי נוצר קצף לבן (בתמונה) אחרי שמגיע לרתיחה, לפעמים אני מסירה לפעמים לא, מה את חושבת עדיף? את מורידה? זה משנה? ראיתי שיש כאלה שאומרים שכן ויש כאלה שאומרים שלא צריך

מרק כתום עם עדשים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 28.12.2023)

אני כן מסירה (מה שאפשר, לא לגמרי) אבל זה לא קריטי.

avatar
מרים (12:49 24.11.2023)

בס”ד
שלום אפרת, תודה רבה על המתכונים! משתמשת בהם הרבה:)

רציתי לשאול אם אני עושה את המרק ללא העדשים צריך איזה שינוי במתכון?
ובנוסף אין לי ג’ינג’ר טחון – זה קריטי לטעם או שאפשר לוותר/להחליף בתבלין אחר?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 24.11.2023)

היי מרים,
אם את מוותרת על העדשים כדאי להוסיף עוד גזר גדול ובטטה.
אפשר לוותר על הג’ינג’ר.

שבת שלום🙂

avatar
עדיה (12:49 2.10.2023)

מתכון מושלם😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 2.10.2023)

שמחה שאהבת🩷

avatar
שרון (13:40 21.09.2023)

וואוו! מושלם! תמיד הכנתי את המתכון בלי קרם קוקוס והיום- עם ווואללה זה משדרג ברמות! תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 21.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
חני (15:36 27.03.2023)

מעולה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:28 27.03.2023)

כיף לשמוע(:

avatar
צופיה (18:09 25.01.2023)

היי, מה אפשר לשים במקום אבקת מרק וג’ינג’ר טחון? אפשר להחליף את זה בתבלינים אחרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:33 25.01.2023)

היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק וג’ינג’ר.
ניתן להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם (כמו פפריקה, עלי דפנה, טימין…).

avatar
מירי (23:41 12.01.2023)

הוספתי גם דלעת וקישוא יצא ממש טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:52 13.01.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אורנה (19:15 8.12.2022)

שאלה – אפשר לשים 2 בטטות בינוניות במקום אחת? האם יתרום לטעם או ישנה את המרקם ולא מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 8.12.2022)

היי,
אין בעיה לעשות כך(:

avatar
הדסה (21:09 4.12.2022)

הכנתי עכשיו, יצא טעים בטרוף!
הוספתי גם דלעת בנוסף לבטטה ולגזר
והכנתי כמות כפולה.
יצא מעדן!
תודה אפרת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:18 4.12.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
יעל (12:24 26.10.2022)

אפשר לוותר על העדשים הכתומות ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:11 26.10.2022)

את יכולה להכין את המתכון הזה למרק כתום ללא עדשים.

avatar
דנה (19:37 15.10.2022)

היי אפרת, האם יש דרך אחרת לטחון את המרק אם אין מוט בלנדר/ בלנדר רגיל ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 15.10.2022)

היי,
אפשר לוותר על הטחינה או לטחון ידנית עם מועך ידני.

avatar
דנה (21:02 15.10.2022)

תודה רבה 🙂

avatar
שבי (00:36 30.09.2022)

הי אפרת, תודה על אתר פשוט מעולה!
האם אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל ושקדים, במקום השמנת? או שעדיף לוותר לגמרי? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:32 30.09.2022)

היי,
אפשר להשתמש בחלב סויה/שקדים וכדו’, אבל הכי טוב אם יש לך קרם קוקוס (אפשר גם חלב קוקוס) שיעניק למרק מרקם קרמי ועשיר.

avatar
לאה (13:52 30.08.2022)

אפשר להוסיף גריסים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:46 30.08.2022)

היי,
אפשר, גריסים יהפכו את המרק ליותר ‘כבד’.

avatar
קרן (17:47 23.06.2022)

וואוווו יצא טעים ברמותתתת!! והכי קליל בעולם להכנה! אין על המתכונים שלך, תודה רבה!
*אני הוספתי גם טיפונת צ’ילי מתוק, משדרג ממש

מרק כתום עם עדשים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:54 23.06.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון(: נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
רבקי (20:54 24.05.2022)

היי! אני מחפשת מרק שילך טוב עם גבינה צהובה ( לשים אחרי שהמרק מבושל) על מה את ממליצה? פחות התחברתי למרק שום החלבי.
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:19 24.05.2022)

היי,
המרק שהולך הכי טוב עם גבינה צהובה הוא מרק בצל. עוד מרק שעשוי להשתלב עם גבינה צהובה הוא מרק ערמונים ופטריות.
גם מרק ברוקולי יכול להתאים.

avatar
יפעת (21:38 14.03.2022)

הכנתי היום (בלי שמנת או קרם קוקוס – אני בתזונה דלת שומן) ויצא מעולה! כל המשפחה אהבה. אגב, שמתי לב שב”אופן ההכנה” נשמט הכורכום שמופיע ברשימת הרכיבים…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:41 14.03.2022)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף ועל ההערה- תוקן(:

avatar
אורלי (14:47 4.01.2023)

מה דעתך על להחליף לשמנת מתוקה במקום שמנת לבישול? יעבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 4.01.2023)

כן, זה אפשרי. הטעם יהיה מעט יותר מתקתק וקרמי.

avatar
לימור (16:18 3.03.2022)

הכנתי את המרק עם בלי שמנת לבישול/קרן קוקוס, הוספתי מעט פטרוזיליה. יצא מעולה! תודה לך על מתכונים נהדרים 😃

מרק כתום עם עדשים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 3.03.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף😊

avatar
ER (17:56 1.02.2022)

האם המרק טוב בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 1.02.2022)

היי,
אין בעיה להקפיא (כל עוד אין במרק תפוח אדמה).

avatar
מרגריטה (22:52 26.01.2022)

אם אין ג׳ינג׳ר, שמנת ועלי תימין זה קריטי? מה אפשר במקום? יש לי פטרוזיליה מיובשת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:07 27.01.2022)

היי,
אפשר לוותר על ג’ינג’ר וטימין ולשים מעט פטרוזיליה. במקום שמנת ניתן להשתמש בקרם קוקוס או לוותר על זה.

avatar
דבי (12:07 24.01.2022)

צהריים טובים,
קצת דחוף!
התפתתי להכין מרק דלעת שרובו ככולו דלעת ויצא נורא!
סוג של חמוץ, מה עושים?
הכנתי מכמעט קילו קוביות דלעת וניסיתי לתקן עם תוספת ירקות.
אשמח לרעיון, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:19 24.01.2022)

היי,
קצת מוזר שיצא חמוץ- הדלעת הייתה טובה וטרייה?
מניחה שאפשר לסנן את הנוזלים, חצי מכמות הדלעת לשמור בקופסה אטומה במקרר לשימוש קרוב (או להכין מזה כבר עכשיו תבשיל כלשהוא), ובחצי השני להשתמש למרק כתום עם דלעת.

avatar
מרגריטה (21:59 20.01.2022)

אפשר עדשים ירוקות? אין לי כתומות בבית.. אם כן – אותה צורת בישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 20.01.2022)

היי,
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות ללא שינוי במתכון, מלבד זה שצריך להשרות את העדשים כשעתיים.

avatar
מרגריטה (22:17 20.01.2022)

אפשר פשוט לבשל יותר זמן? או שחייה להשרות? זה עדיין יוצא טעים או שאת פחות ממליצה? תודה יקירה! הכל אצלך ממש טעים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:05 20.01.2022)

רצוי מאד שלא לוותר על השרייה.
אם את מתלבטת לגבי המתכון תוכלי להכין את המתכון הזה למרק עדשים ירוקות.

avatar
נטע (10:53 20.01.2022)

היי, אפרת.
אפשר להוסיף גם דלעת, או שזה מיותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 20.01.2022)

היי,
אפשר להוסיף(:

avatar
נטע (12:29 20.01.2022)

תודה!

avatar
דבורי (09:49 20.01.2022)

יש לי בן שרגיש לחלבי
על איזה שמנת צמחית את ממליצה? המרק לא יהיה מתוק מהשמנת הצמחית?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 20.01.2022)

היי,
אפשר להשתמש בכל סוג שמנת צמחית, זה לא יהיה מתוק מדי.
אישית אני ממליצה לך להשתמש בשמנת צמחית לבישול על בסיס סויה של אלפרו, שהיא לא מתוקה בכלל ומעולה למרקים.

avatar
דבורי (13:11 20.01.2022)

תודה

avatar
אלה (03:23 19.01.2022)

וואו!! וואו!! ושוב פעם וואו!!
לא מאמינה שאני הכנתי את המעדן הזה..
יותר טוב מרק של בית קפה/מסעדה – ואני שנים חייתי על לאכול בחוץ..
בינתיים אחד המתכונים הכי מוצלחים שלך אם לא המוצלח ביותר..
תודה שחיממת לי את החורף ותודה על כל ההסברים וההכוונה

מרק כתום עם עדשים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:32 19.01.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה ממש🌺

avatar
רבקה (01:55 19.01.2022)

אם אין לי גינג’ר ואין לי טימין זה קריטי?
יש משהו אחר שאפשר לשים במקום?
או שאפשר לוותר וזה עדיין יהיה טעים
את העדשים לא צריך להשרות במים לפני הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:25 19.01.2022)

היי,
זה לא קריטי, אפשר לשים מעט פטרוזיליה אם אוהבים.
אין צורך להשרות את העדשים, מספיק לשטוף היטב ולסנן.

avatar
אלה (21:56 17.01.2022)

היי אפרת, תודה על מתכון של מרק מחמם למזג אוויר הקר הזה.
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. הבטטה – לאיזה גודל קוביות לחתוך אותה בערך?
2. למה הכוונה ג’ינג’ר טחון? לקוביות הג’ינג’ר הקפוא?
3. הגבעולי טימין – לשים עם העלים? לחתוך אותם או לשים בשלמותם?
4. הבלנדר מוט – אשר לטחון ישר בסיר? זה לא טמור להשפריץ לכל עבר? אשמח להכוונה כמה זמן בערך לטחון?
5. כמה זמן המרק יכול להחזיק במקרר? ניתן לחמם אותו כמו כל מרק במיקרו?
המון המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 17.01.2022)

היי,
1. הגודל לא קריטי- מעריכה שכ-2*2 ס”מ.
2. הכוונה לתבלין ג’ינג’ר טחון. אפשר להשתמש גם בקוביית ג’ינג’ר קפוא.
3. אפשר להשתמש גם בגבעול אם אוהבים, ואפשר רק עלים.
4. אם הסיר גבוה אפשר לטחון בו, אם לא- אפשר להעביר לכלי אחר. תטחני עד שאת רואה שהמרקם חלק, זה אמור לקחת בסביבות דקה או יותר.
5. מומלץ לשמור במקרר עד 4 ימים, ניתן לחמם במיקרו את הכמות הרצויה (לא לחמם את כל הכמות יותר מפעם אחת).
בהצלחה!

avatar
אלה (01:48 18.01.2022)

תודה על המענה!
לגבי הג’ינג’ר – אם לא אמצא טחון, כמה קוביות קפואות לשים?
ולגבי עלי הטימין – האם לשים אותם בשלמותם או לחתוך גס או לקצוץ דק? אשמח להכוונה..
ושוב תודה על כל התשובות המפורטות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 18.01.2022)

חצי קוביית ג’ינג’ר תספיק.
את הטימין אין צורך לקצוץ, אם את שמה עם הגבעול אפשר לחתוך גס.

avatar
אלה (14:17 18.01.2022)

תודה רבה על המענה
על מנת שהמרק יהיה פרווה יש אפשרות להשתמש בשמנת צמחית של אלפרו?
מעולם לא השתמשתי במוט בלנדר – איך אני נמנעת מכך שסה יהפוך להיות פירה/רסק ועדיין ישאר מרק נוזלי?
כלהבישול הוא ללא מכסה, נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 18.01.2022)

-אפשר להשתמש בשמנת צמחית.
-מרקם המרק תלוי במשך הטחינה- ככל שתטחני יותר זמן- כך המרק ייעשה חלק יותר (וסמיך יותר).
-הבישול לפני הרתיחה ללא מכסה, לאחר הרתיחה כדאי לכסות באופן לא מלא- כלומר להניח את המכסה באופן שיישאר חריץ לא מכוסה.

avatar
אלה (15:03 18.01.2022)

תודה רבה רבה..
אם אין עלי תימין אשר ךהשתמש בתבךין של תימין יבש? אם כם כמה לשים?
מה את ממליצה לטחון יותר ל רקם סמיך וחלק או פחות? איך יודעת מתי להפסיק לטחון?
אחרי הטחינה הבישול של השתי דקות הוא ללא מכסה או עם מכסה חלקי?
המון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 18.01.2022)

אפשר לשים כפית תבלין טימין יבש.
הטחינה צריכה להיות בהתאם לטעם האישי שלך- אם את מעדיפה מרקם חלק יותר תטחני יותר(:
כפי שכתבתי לך קודם- את תראי מתי אין צורך לטחון יותר כי המרקם ייעשה חלק ללא גושים גדולים.
אחרי הטחינה לא חייב לבשל עם מכסה.

לקריאת כל התגובות