זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה/חלבי
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום גדולות קצוצות
גזר גדול קלוף חתוך לעיגולים
בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות
1 כוס עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות
6 כוסות (1.5 ליטר) מים רותחים
שליש כוס קרם קוקוס או שמנת לבישול (לא חובה)
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית ג’ינג’ר טחון, רבע כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם
3-4 גבעולי טימין (לא חובה)
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב במשך כחצי דקה (שימו לב שלא יישרף).
-מוסיפים את הגזר, הבטטה והעדשים ומערבבים. מוסיפים 6 כוסות מים ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום, ג’ינג’ר טחון ופלפל שחור.
-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 45 דקות.
-טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט ידני עד לקבלת מרק כתום סמיך וחלק. מחזירים לאש, מוסיפים עלי טימין ושליש כוס קרם קוקוס/שמנת לבישול. מבשלים כ-2 דקות ומגישים.
הי תודה!
אהבנו מאוד!
שמחה לשמוע❤️
אפשר בלי ירקות אלא רק בצל ועדשים? זה מה שישי לי בבית
כן. אז פשוט תכיני את זה- מרק עדשים כתומות
קודם כל מרק מעולה!!! קבוע אצלינו..והמון תודה על מתכונים מדהימים!!! ורק שאלונת אם אין לי עלי טימין טריים בכמה היית ממירה לכפיות לתבלין יבש של טימין?
חצי כפית🙂
היי אפרת.
שאפו על האתר, פשוט נהדר❣️
האם ניתן לוותר על הטיגון של הירקות ופשוט לשים אותם בסיר מים?
היי ענת,
כן.
מבחינת טעם את הבצל כן מומלץ לטגן אבל אפשר גם שלא.
תודה רבה❣️
היי, אפשר לשים סולת במרק?
אם כן, מתי ?
אשמח לתשובה . תודה 🙂
נראה לי פחות מתאים במרק הזה אבל תמיד אפשר לנסות:)
אעלה בקרוב מתכון למרק עם סולת.
היי, בהרבה מרקים שהכנתי נוצר קצף לבן (בתמונה) אחרי שמגיע לרתיחה, לפעמים אני מסירה לפעמים לא, מה את חושבת עדיף? את מורידה? זה משנה? ראיתי שיש כאלה שאומרים שכן ויש כאלה שאומרים שלא צריך
אני כן מסירה (מה שאפשר, לא לגמרי) אבל זה לא קריטי.
בס”ד
שלום אפרת, תודה רבה על המתכונים! משתמשת בהם הרבה:)
רציתי לשאול אם אני עושה את המרק ללא העדשים צריך איזה שינוי במתכון?
ובנוסף אין לי ג’ינג’ר טחון – זה קריטי לטעם או שאפשר לוותר/להחליף בתבלין אחר?
תודה רבה
היי מרים,
אם את מוותרת על העדשים כדאי להוסיף עוד גזר גדול ובטטה.
אפשר לוותר על הג’ינג’ר.
שבת שלום🙂
מתכון מושלם😍
שמחה שאהבת🩷
וואוו! מושלם! תמיד הכנתי את המתכון בלי קרם קוקוס והיום- עם ווואללה זה משדרג ברמות! תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מעולה!!!!
כיף לשמוע(:
היי, מה אפשר לשים במקום אבקת מרק וג’ינג’ר טחון? אפשר להחליף את זה בתבלינים אחרים?
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק וג’ינג’ר.
ניתן להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם (כמו פפריקה, עלי דפנה, טימין…).
הוספתי גם דלעת וקישוא יצא ממש טעים!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
שאלה – אפשר לשים 2 בטטות בינוניות במקום אחת? האם יתרום לטעם או ישנה את המרקם ולא מתאים?
היי,
אין בעיה לעשות כך(:
הכנתי עכשיו, יצא טעים בטרוף!
הוספתי גם דלעת בנוסף לבטטה ולגזר
והכנתי כמות כפולה.
יצא מעדן!
תודה אפרת!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
אפשר לוותר על העדשים הכתומות ??
את יכולה להכין את המתכון הזה למרק כתום ללא עדשים.
היי אפרת, האם יש דרך אחרת לטחון את המרק אם אין מוט בלנדר/ בלנדר רגיל ?
היי,
אפשר לוותר על הטחינה או לטחון ידנית עם מועך ידני.
תודה רבה 🙂
הי אפרת, תודה על אתר פשוט מעולה!
האם אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל ושקדים, במקום השמנת? או שעדיף לוותר לגמרי? תודה!
היי,
אפשר להשתמש בחלב סויה/שקדים וכדו’, אבל הכי טוב אם יש לך קרם קוקוס (אפשר גם חלב קוקוס) שיעניק למרק מרקם קרמי ועשיר.
אפשר להוסיף גריסים?
היי,
אפשר, גריסים יהפכו את המרק ליותר ‘כבד’.
וואוווו יצא טעים ברמותתתת!! והכי קליל בעולם להכנה! אין על המתכונים שלך, תודה רבה!
*אני הוספתי גם טיפונת צ’ילי מתוק, משדרג ממש
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון(: נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊
היי! אני מחפשת מרק שילך טוב עם גבינה צהובה ( לשים אחרי שהמרק מבושל) על מה את ממליצה? פחות התחברתי למרק שום החלבי.
תודה רבה!
היי,
המרק שהולך הכי טוב עם גבינה צהובה הוא מרק בצל. עוד מרק שעשוי להשתלב עם גבינה צהובה הוא מרק ערמונים ופטריות.
גם מרק ברוקולי יכול להתאים.
הכנתי היום (בלי שמנת או קרם קוקוס – אני בתזונה דלת שומן) ויצא מעולה! כל המשפחה אהבה. אגב, שמתי לב שב”אופן ההכנה” נשמט הכורכום שמופיע ברשימת הרכיבים…
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף ועל ההערה- תוקן(:
מה דעתך על להחליף לשמנת מתוקה במקום שמנת לבישול? יעבוד?
כן, זה אפשרי. הטעם יהיה מעט יותר מתקתק וקרמי.
הכנתי את המרק עם בלי שמנת לבישול/קרן קוקוס, הוספתי מעט פטרוזיליה. יצא מעולה! תודה לך על מתכונים נהדרים 😃
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף😊
האם המרק טוב בהקפאה?
היי,
אין בעיה להקפיא (כל עוד אין במרק תפוח אדמה).
אם אין ג׳ינג׳ר, שמנת ועלי תימין זה קריטי? מה אפשר במקום? יש לי פטרוזיליה מיובשת
היי,
אפשר לוותר על ג’ינג’ר וטימין ולשים מעט פטרוזיליה. במקום שמנת ניתן להשתמש בקרם קוקוס או לוותר על זה.
צהריים טובים,
קצת דחוף!
התפתתי להכין מרק דלעת שרובו ככולו דלעת ויצא נורא!
סוג של חמוץ, מה עושים?
הכנתי מכמעט קילו קוביות דלעת וניסיתי לתקן עם תוספת ירקות.
אשמח לרעיון, תודה רבה!
היי,
קצת מוזר שיצא חמוץ- הדלעת הייתה טובה וטרייה?
מניחה שאפשר לסנן את הנוזלים, חצי מכמות הדלעת לשמור בקופסה אטומה במקרר לשימוש קרוב (או להכין מזה כבר עכשיו תבשיל כלשהוא), ובחצי השני להשתמש למרק כתום עם דלעת.
אפשר עדשים ירוקות? אין לי כתומות בבית.. אם כן – אותה צורת בישול?
היי,
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות ללא שינוי במתכון, מלבד זה שצריך להשרות את העדשים כשעתיים.
אפשר פשוט לבשל יותר זמן? או שחייה להשרות? זה עדיין יוצא טעים או שאת פחות ממליצה? תודה יקירה! הכל אצלך ממש טעים 🙂
רצוי מאד שלא לוותר על השרייה.
אם את מתלבטת לגבי המתכון תוכלי להכין את המתכון הזה למרק עדשים ירוקות.
היי, אפרת.
אפשר להוסיף גם דלעת, או שזה מיותר?
היי,
אפשר להוסיף(:
תודה!
יש לי בן שרגיש לחלבי
על איזה שמנת צמחית את ממליצה? המרק לא יהיה מתוק מהשמנת הצמחית?
תודה
היי,
אפשר להשתמש בכל סוג שמנת צמחית, זה לא יהיה מתוק מדי.
אישית אני ממליצה לך להשתמש בשמנת צמחית לבישול על בסיס סויה של אלפרו, שהיא לא מתוקה בכלל ומעולה למרקים.
תודה
וואו!! וואו!! ושוב פעם וואו!!
לא מאמינה שאני הכנתי את המעדן הזה..
יותר טוב מרק של בית קפה/מסעדה – ואני שנים חייתי על לאכול בחוץ..
בינתיים אחד המתכונים הכי מוצלחים שלך אם לא המוצלח ביותר..
תודה שחיממת לי את החורף ותודה על כל ההסברים וההכוונה
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה ממש🌺
אם אין לי גינג’ר ואין לי טימין זה קריטי?
יש משהו אחר שאפשר לשים במקום?
או שאפשר לוותר וזה עדיין יהיה טעים
את העדשים לא צריך להשרות במים לפני הבישול?
היי,
זה לא קריטי, אפשר לשים מעט פטרוזיליה אם אוהבים.
אין צורך להשרות את העדשים, מספיק לשטוף היטב ולסנן.
היי אפרת, תודה על מתכון של מרק מחמם למזג אוויר הקר הזה.
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. הבטטה – לאיזה גודל קוביות לחתוך אותה בערך?
2. למה הכוונה ג’ינג’ר טחון? לקוביות הג’ינג’ר הקפוא?
3. הגבעולי טימין – לשים עם העלים? לחתוך אותם או לשים בשלמותם?
4. הבלנדר מוט – אשר לטחון ישר בסיר? זה לא טמור להשפריץ לכל עבר? אשמח להכוונה כמה זמן בערך לטחון?
5. כמה זמן המרק יכול להחזיק במקרר? ניתן לחמם אותו כמו כל מרק במיקרו?
המון המון תודה
היי,
1. הגודל לא קריטי- מעריכה שכ-2*2 ס”מ.
2. הכוונה לתבלין ג’ינג’ר טחון. אפשר להשתמש גם בקוביית ג’ינג’ר קפוא.
3. אפשר להשתמש גם בגבעול אם אוהבים, ואפשר רק עלים.
4. אם הסיר גבוה אפשר לטחון בו, אם לא- אפשר להעביר לכלי אחר. תטחני עד שאת רואה שהמרקם חלק, זה אמור לקחת בסביבות דקה או יותר.
5. מומלץ לשמור במקרר עד 4 ימים, ניתן לחמם במיקרו את הכמות הרצויה (לא לחמם את כל הכמות יותר מפעם אחת).
בהצלחה!
תודה על המענה!
לגבי הג’ינג’ר – אם לא אמצא טחון, כמה קוביות קפואות לשים?
ולגבי עלי הטימין – האם לשים אותם בשלמותם או לחתוך גס או לקצוץ דק? אשמח להכוונה..
ושוב תודה על כל התשובות המפורטות
חצי קוביית ג’ינג’ר תספיק.
את הטימין אין צורך לקצוץ, אם את שמה עם הגבעול אפשר לחתוך גס.
תודה רבה על המענה
על מנת שהמרק יהיה פרווה יש אפשרות להשתמש בשמנת צמחית של אלפרו?
מעולם לא השתמשתי במוט בלנדר – איך אני נמנעת מכך שסה יהפוך להיות פירה/רסק ועדיין ישאר מרק נוזלי?
כלהבישול הוא ללא מכסה, נכון?
-אפשר להשתמש בשמנת צמחית.
-מרקם המרק תלוי במשך הטחינה- ככל שתטחני יותר זמן- כך המרק ייעשה חלק יותר (וסמיך יותר).
-הבישול לפני הרתיחה ללא מכסה, לאחר הרתיחה כדאי לכסות באופן לא מלא- כלומר להניח את המכסה באופן שיישאר חריץ לא מכוסה.
תודה רבה רבה..
אם אין עלי תימין אשר ךהשתמש בתבךין של תימין יבש? אם כם כמה לשים?
מה את ממליצה לטחון יותר ל רקם סמיך וחלק או פחות? איך יודעת מתי להפסיק לטחון?
אחרי הטחינה הבישול של השתי דקות הוא ללא מכסה או עם מכסה חלקי?
המון תודה!
אפשר לשים כפית תבלין טימין יבש.
הטחינה צריכה להיות בהתאם לטעם האישי שלך- אם את מעדיפה מרקם חלק יותר תטחני יותר(:
כפי שכתבתי לך קודם- את תראי מתי אין צורך לטחון יותר כי המרקם ייעשה חלק ללא גושים גדולים.
אחרי הטחינה לא חייב לבשל עם מכסה.