זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)
3 שיני שום קצוצות
גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
חצי כוס עדשים אדומות שטופות היטב ומסוננות
כוס עדשים ירוקות משקית קפואה
כוס גרגירי חומוס משקית קפואה
6 כוסות מים רותחים
כף גדושה רסק עגבניות
כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים (מומלץ לשלב)
חצי כוס אטריות דקות (לא חובה)
תיבול: 2 כפות מיץ לימון, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום והעגבניות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 5 דקות. יש לערבב מידי פעם.
-מוסיפים את קוביות הגזר, עדשים כתומות, עדשים ירוקות וגרגירי חומוס. מוזגים מים רותחים ומתבלים בכף רסק עגבניות, מיץ לימון, כורכום,פפריקה כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
-מוסיפים עלי כוסברה וסלרי ומבשלים 5 דקות נוספות. טוחנים את המרק באופן חלקי עם מוט בלנדר ידני, מוסיפים אטריות דקות ומבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהאטריות מתרככות.
הערה: כתוצאה מטחינת המרק יכול ויווצר קצף בחלק העליון של המרק. אם כן, בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף.
ראשית תודה רבה על המתכון הנהדר !
האם ניתן להקפיא את המרק במידה ואני לא מוסיף לו אטריות?
תודה
כן
היי אפרת
האם אפשר להשרות שעה
3/4 כוס עדשים כתומות ו3/4 ירוקות?
תודה
כן
היי אפרת
המרק יצא טעים מאוד. והרעיון שלך לטחון את חלקו עשה שהמרק סמיך ומעולה.שלא במתכונים אחרים שאומרים להוסיף קמח כדי להסמיך את המרק. תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.
תודה רחלי🙂
אם אני משתמשת בחומוס יבש ולא קפוא, לשים בהשרייה חצי כוס?
וגם, אחרי ההשרייה אפשר פשוט לבשל בתוך המרק במקום בנפרד? את יודעת כמה זמן בישול יקח אם אעשה ככה?
היי אביטל,
את גרגירי החומוס יש להשרות כ-12 שעות. אחרי 12 שעות החומוס היבש מכפיל את עצמו.
זמן בישול חומוס במים בין שעתיים לשלוש, לכן כדאי לבשל בנפרד קודם.
מושלם!!!
טעים מאוד , משביע
והעיקר חוסל במהירות.
שמחה שאהבת💜
תודה נאוה
הכנתי את המרק פעמיים ויצא מושלםםם ! כולם אהבו מאודד
תודה רבהה 😀
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🙏
הי מתכון מעולה!! פתאום היום ראיתי שמוסיפים אטריות אז רציתי לשאול אם אני לא מוסיפה אטריות אז האם עדיין צריך לבשל אחרי הכנסת הכוסברה? תודה רבה
היי
שמחה שאהבת את המתכון!
גם ללא אטריות יש לבשל כ-5 דקות אחרי הוספת הכוסברה.
היי אני רוצה לנסות להכין את המרק אפשר להכין עם שמן זית?
כן, אפשר. שמן זית ייתן טעם מעט שונה.
היי אפרת, קודם כל חייבת לציין שהמתכונים שלך מעולים, תודה רבה
רציתי לשאול אם אין לי איך לטחון את המרק האם יש משהו אחר שניתן לעשות או שאפשר להשאיר את המרק גם בלי לטחון? תודה מראש
והאם למרק צריך להיות טעם מעט חמצמץ ?
כן, מרק חרירה מאופיין בטעם מעט חמצמץ (בגלל הלימון).
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
לא חייבים לטחון את המרק, הוא טעים ומוצלח גם כך.
סלרי רק הענפים או גם העלים?
רק העלים(:
מרק מעולה!!
*** במקום עגבניות מקולפות הוספתי פחית שימורים של עגבניות מרוסקות( פולפה) ובנובף,אצלנו בבית אין כניסה לכוסברה😉 אז הוספתי פטרוזיליה
במקום..
יצא מרק/ נזיד עדשים מזין,טעים ולא “כבד” הכי מתאים לברברה( הסופה😆)
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
ברור☺️
המתכונים שלך נהדרים!
הי
האם אפשר לחתוך את הגזר לקוביות ולהקפיא וגם לרסק את העגבניות ולהקפיא לשימוש מהיר בעתיד?
תודה🌹
לא מפסיקה להכין…
מלה
היי,
אפשר לחתוך/לרסק ירקות ולהקפיא, אבל זה משנה את המרקם שלהם והם פחות טעימים לאחר הקפאה.
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכון(:
מרק מצוין!
תודה🌹
שמחה שאהבת את המתכון😊
היי אפשר להכין בלי אבקת מרק?
אוהבת את כל המתכונים הטעימושים
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק או להכין אבקת מרק ביתית(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
היי
איזה תוספת מתאימה למרק?
ירק מבושל וגם פחמימה חמה, תודה!!
היי,
אפשר להכין תוספת של ירקות במחבת, אורז עם אטריות, תבשיל תפו”א ופטריות וכדומה. אפשר גם להגיש לצד לחם.
הי אפרת
אם אני רוצה להוסיף דברים כמו אורז ופתיתים צריך לשנות משהו בכמויות? תודה רבה על כל המתכונים הטעימים!!
היי,
אפשר להוסיף עוד קטניות או אטריות וכדומה ללא שינוי מלבד כמות המים- יש סיכוי שתצטרכי להוסיף עוד קצת מים לפי מידת הסמיכות שאת אוהבת.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
נהנים מאוד מהמתכונים שלך!. שאלה: בשביל להסמיך א המרק ניתן לוותר על הטחינה ולהוסיף כף\2 קמח?
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים!
אפשר להמיר את הטחינה בקמח, אבל עדיף קורנפלור(:
שנים הייתי מכינה מרק חרירה בעזרת מתכון אחר שהצריך המון עבודה. היום ניסיתי לראשונה את המתכון הזה ויצא פשוט מצוין. כולם אהבו. תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף בתוצאות🌺
הכנתי ויצא מושלם!
לא היה לי עדשים ירוקות אז שמתי שחורות.
תודה אפרת!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
להכין מראש כמויות כפולות של מצרכים ותבלינים פי 3. הוספתי גם חוואיג מרק וכף סוכר.
יצא מושלם , מאמצת את המתכון
היי איילת, תודה רבה על הרעיון.
שמחה לשמוע שאהבת:)
היי אפרת,
קודם כל תודה לך על מתכונים מעולים ובד”כ גם ממש קלים. מאז שגליתי אותך אני מגיעה לכאן הרבה וכמעט תמיד מוצאת כאן משהו מתאים וטעים.
הכנתי את המרק לפי ההוראות כמעט, ויתרתי על לטחון אותו (בגלל השאלה שלמטה), ובכל זאת יצא מעולה – סמיך ומלא טעמים. לא יודעת להשוות למרק חרירה מקורי, אבל מה זה משנה אם יצא כל כך טעים. שינויים נוספים – לא הוספתי אבקת מרק, כבר לא משתמשת באב’ מרק בכלל באף מרק ולא מרגישה בחסרונה. הוספתי מעט חווייג’ למרק. לא היו לי אטריות דקות אז שברתי מעט מקלות ספגטי כפי שהצעת – רעיון מעולה! ושאלה קטנה – לפני טחינה במוט בלנדר ידני לא צריך לקרר מעט את המרק? זה לא מזיק למוט בלנדר להכניס אותו לסיר רותח?
ושוב תודה על המרק הכי מתאים לימי חורף אלה.
היי נטע,
קודם כל שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן.
לגבי המוט, אם הוא ממתכת אז אין בעיה. אם הוא עם ציפוי פלסטיק אז כדאי לקרר קצת את המרק לפני הטחינה.
אפשרי להשרות חומוס כ8 שעות ולהשתמש בו במקום חומוס משקית קפואה?
היי שרה,
אחרי ההשרייה כדאי לבשל את החומוס במים בנפרד עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בו למתכון.
אפשרות נוספת היא לבשל עם המרק עד לריכוך (זמן הבישול עשוי להתארך) ורק אז להוסיף את העלים והאטריות.
אפרת היקרה, אין לי עדשים ירוקות.
האם אפשר פשוט לוותר או להגדיל כמות של מרכיב אחר (אם כן מה וכמה)?
היי ענת
אפשר לוותר יקרה
שבת שלום❤️
עדשים ירוקות הן מרכיב עיקרי והסיבה למה עושים מרק חרירה. זה כמו לעשות חביתה בלי ביצים…אפשר, אבל….
היי אפרת ,הכנתי את המרק הזה אתמול ויצא ממממששש טעים!!! הכנתי כבר 3 סוגי מרקים שלך וכולם יצאו טעים בטירוף אז תמשיכי להביא לנו עוד כאלה…
אין עליך…
כיף לקרוא רחלי! תודה רבה ❤️
יש לי עדשים שחורות, יעבדו טוב עם הכתומות?
תודה מראש!
היי גורית
אפשר אין בעיה 🙂
המון תודה על התגובה המהירה (-:
היי רציתי לשאול אם אין לי חומוס זה קריטי להכין בלעדיו?
ולגבי העדשים ירורות יש לי יבשות לא משקית קפואה
היי אפרת,
לא קריטי אם אין לך חומוס..
לגבי העדשים – תשרי את העדשים למשך שעה פחות או יותר
ואז תשתמשי בהתאם למתכון.
בהצלחה 🙂
סופש נעים♥
היי אפרת, מתכון מעולה. כל פעם שאני רוצה לפנק ולהתפנק אני מכין אותו.
שאלה, נתקעתי ללא איטריות דקות, מה אפשרי לשים במקום… אני לא רוצה לוותר על משהו במקום.
תודה.
היי אברי,
אפשר להוסיף פסטה קטנה או לשבור ספגטי לחתיכות קטנות ולהוסיף.
היי אפרת,
אם אני מוסיפה קופסת שימורים של חומוס ועדשים האם אני צריכה לשנות כמות במתכון?
את החומוס והעדשים תוסיפי יחד עם האטריות.
אם את טוחנת את המרק באופן חלקי תוסיפי לפני הטחינה.
אין שינוי ביתר הכמויות.
מתכונים פשוט מושלמים!!!
יש לי כמה שאלות, אם אני רוצה מרק חרירה בשרי, איזה בשר לקנות? מה הכמות? מתי להכניס למרק? והאם יש שינוי בתיבול בזמן הבישול וכו..?
תודה רבה! 🙂
היי ענאל,
אפשר להשתמש בבשר מס’ 3, 8, 9, 10 או 18.
בערך 250-300 גרם.
יש לחתוך לקוביות קטנות ולטגן בהתחלה עם הבצל.
זמן הבישול יכול להתארך בשעה. אם חסרים נוזלים יש להוסיף. אפשר לתבל לפי המתכון אבל בסוף כדי לשפר תיבול לפי הטעם.
היי אפרת,
האם חייב לטחון את המרק או שאפשר לוותר על הטחינה? פשוט אין לי את המוט שטוחן…
אפשר לטחון גם עם בלנדר רגיל. בכל מקרה לא חייבים לטחון.
הי אפרת. האם אפשר במקום החומוס להכניס גריסים ?
כן אפשר.
מרק נפלא ביותר, בריא ומשביע, תודה
תודה דלית, שמחה שאהבת 🙂
מה השינוי במתכון עבור עדשים ירוקות רגילות – לא קפואות ? תודה
כדאי להשרות במים כשעתיים לפחות ולהוסיף למרק.
תודה רבה
מתכון מעולה ויאממי!!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת!
אם אני עושה עם חומוס מקופסת שימורים איך אני מוסיפה אותו? באיזה שלב? ואין לי עדשים ירוקות, מה לשים במקום אם בכלל?
תודה!!
היי דנה,
לגבי העדשים – אפשר לוותר.
את החומוס משימורים תוסיפי יחד עם האטריות.
מה זה חרירה???
חרירה זה “משי” במרוקאית
זה מרק מרוקאי, ככה קוראים לו
היי אפרת
אם משתמשים בחומוס עדשים כתומות ועדשים ירוקות יבשים מדוע אי אפשר להוסיף אותן ישירות למרק ? חומוס אולי כן לבשל בנפרד אם את ממליצה על כך.
אבל אם במילא מבשלים 30 דקות אולי זה יסתדר להוסיף עדשים ירוקות ואדומות יבשים כרגיל בלי בישול קודם ואולי גם את החומוס היבש?
מה דעתך?
בתודה מראש.
עדשים כתומות וירוקות אפשר. חומוס כדאי לבשל לפני כי זמן הבישול שלו יחסית ארוך.
בוקר טוב אפרת
סליחה על הבורות אבל מה זה אומר בדיוק אש בינונית נמוכה ?
הכוונה לכיריים עצמם , לעוצמת הלהבה ואם כך באילו כיריים? בכיריים הכי קטנים על להבה בינונית ?
ותודה על העזרה הרבה שלך ועל היחס הנפלא שלך .
כבר הולכת להכין.
כיריים בגודל בינוני על להבה נמוכה.
יום מקסים 🙂
תודה לך
את מוכשרת מתכונים נפלאים ומאוזנים.
תודה בשמת 💜
היי אפרת
כבר רצה להכין
אבל שאלה בקטנה האם אפשרי להשתמש בעגבניות מרוסקות הכונה קנוי מוכן במקום רסק העגבניות
או לטחון בבלנדר מוט שתי עגבניות כרסק?
מה דעתך?
תודה תודה .
שימי רבע כוס עגבניות מרוסקות.
מ ה מ ם . תודה רבה . תמיד אני חוזרת לאתר שלך ונהנית בכל פעם מחדש .
תודה הדס, כיף לשמוע
פשוט, קל וטעים כל כך!
תודה אפרת – המתכונים שלך נהדרים!
נראה מעולה!
האם אפשר לוותר על העדשים האדומות ולשים במקום עדשים כתומות?
תודה ויום מקסיםם!
כן.
שלום אפרת.
יצא מצויין, כמובן, אין זכר.
הוספתי/שיניתי: בטטה,ופטרוזיליה, עוד 1 כוס מים.
מעולה 🙂
תודה מיכל
היי – שאלה נוספת:
אני מוותרת על אבקת המרק והחוויאג’,
אז כמה מלח להוסיף עוד מעבר ל 1 כפית מלח?
בסביבות חצי כפית יותר אבל תתחילי מכפית גדושה ותטעמי.
שלום לך.
למה הכוונה טחינה חלקית?
מהו המירקם המצופה?/כמה זמן לטחון?
טחינה חלקית הכוונה למרקם שהוא לא חלק ואחיד. 10-20 שניות.
היי,
האם אפשר להשתמש בחומוס יבש? ועדשים ירוקות יבשות?
היי מירי,
אם את משתמשת בעדשים ירוקות וחומוס יבשים יש להשרות אותם במים לילה לפני. אח”כ יש לבשל אותם במים עד שהם נעשים רכים (רצוי כל קטניה בנפרד, כי זמני הבישול שונים) ואז להשתמש בהם למתכון (בכמות המצוינת במתכון). את השאריות אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא עד לפעם שתרצי להשתמש.
יום מקסים 🙂
היה מעל הציפיות.
לא אומר ששמרנו על היחס של הקטניות, אבל זה לא הפריע.
תודה לך
שמחה שנהניתם מהמרק 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אנחנו לא אוהבים אבקות מרק בכלל.
מה להוסיף במקומן.
היי אפי,
יש מתכון לאבקת מרק ביתית או שאפשר לשים במקום חוואיג’ למרק או פשוט לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.
יצא פצצה! ממש!
הוספתי בטטה ובמקום עדשים ירוקות עשיתי עם שחורות מושרות ולא מבושלות.
נהנינו מאוד!
שמחה שנהניתם!
תודה רהב 🙂
איזה מרק… ללקק את האצבעות.
הכנתי עם דלעת קצוצה דק דק במקום העדשים הכתומות(כי בדיוק לא היו לי). יצא מעדן.
הכמויות של התיבול מצויינות!
תודה
מעולה 🙂
תודה יעל.
וואוו! איזה מרק מעולה! אני קצת מצטערת שלא הכנתי כמות כפולה…
תודה רוני, שמחה שאהבת! 🙂
מעולה! אני לא מאמינה שהצלחתי להכין משהו איכותי לראשונה זה לא הולך לפח! הוראות מאוד מדוייקות זה בדיוק מה שעזר.
תודה רבה! לא בטוחה איך מרק חרירה אמור לצאת אבל יצא לי סמיך ומה שחשוב טעים!
היי קרן,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
(זה מצוין שיצא סמיך, בכל מקרה תמיד אפשר לדלל עם מים, אם רוצים פחות סמיך).
תודה ויום מקסים
בוקר טוב
הכנתי אתמול
כמויות מדוייקות
במקרה לא היה לי מרק עוף ורסק עגבניות
יצא מעולה
תודה על המכתון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
הכנתי ללא עדשים ירוקות כי פחות אוהבת.
יצא כל כך כל כך טעיםםםם
תודה רבה!
מאמצת לחורף 🙂
תודה דניאלה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
לילה טוב, שאלה. אני לא אוהבת את הטעם של רסק העגבניות יחד עם כמון במרק (ניסיתי כמה וכמה פעמים במרקים אחרים) על מה כדאי לוותר, על הכמון או הרסק?
היי שרה,
את יכולה לוותר על הרסק ואם לדעתך צריך לאזן טעמים אפשר להוסיף בין חצי לכף סילאן.
יא, יצא מעולה! מתכון סוף הדרך, תודה!
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
היי אפרת אם אין לי בלנדר ידני?
היי אודליה,
אפשר גם לא לטחון למרות שהטחינה מוסיפה למרקם ולטעם. אם יש לך מיקסר או בלנדר רגיל אפשר להשתמש גם בהם.
אפשר בלי העדשים?
ומה לשדרג במקום?
היי,
לדעתי הוספת העדשים מוסיפה לטעם ולמרקם. אם יש לך לפחות סוג אחד אז מומלץ לשים. אם לא, שימי יותר חומוס, בסביבות 2 כוסות.
אם החומוס לא משקית קפואה- איך להכין אותו?
היי יהודית,
ראי תשובתי במתכון מרק חומוס. זה נכון גם למרק הזה.
שלום. יש חי עדשים ירוקות של סוגת ולא קפוא. האם ניתן להשתמש?
בנוסף אין לי איטריות דקות אל יש לי נודלס. אפשרי?
תודה
היי ליאת,
אפשר להשתמש רק מומלץ לבשל אותן בנפרד כ-25 דקות במים ולסנן. לאחר מכן להשתמש בהם במתכון כרגיל.
אני מניחה שנודלס גם יכול להשתלב.
בהצלחה:)
צהריים טובים,
האם אפשרי לוותר על טחינת המרק?
תודה ויום נעים
היי ליאת,
אפשר אבל המרק יותר סמיך וטעים כשטוחנים אותו מעט.
שלום שלום,
הכנתי את המרק אתמול. היו לי עדשים ירוקות יבשים שהשרתי ובישלתי בנפרד וחומוס מקופסת שימורים.
את הפטרוזיליה (במקום סלרי וכוסברה) הוספתי ממש בסוף, משהו כי 5 דקות לפני הסוף.
המרק יצא מדהים!!! בעלי אכל 2 מנות ועוד הסתכל לכיוון הסיר למרות שכבר לא היה נכנס! :)))
אני ממש אוהבת את האתר שלך. כל פעם שאני לא יודעת מה להכין או רוצה לגוון הוא נותן פתרון קל, זמין ותמיד מוצלח.
תודה רבה לך אפרת! את תמיד עוזרת לי ואף פעם לא מאכזבת!
תודה מריה! כיף גדול לשמוע.
יום מקסים 🙂
ערב טוב
האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה? סתם כי זה מה שיש בבית כרגע, אין לי משהו נגד כוסברה 🙂
כן, אפשר.
היי,
האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקות ובחומוס יבש ולא משקית קפואה?
היי חופית,
אם את משתמשת בעדשים ירוקות וחומוס יבשים יש להשרות אותם במים לילה לפני. אח”כ יש לבשל אותם במים עד שהם נעשים רכים (רצוי כל קטניה בנפרד, כי זמני הבישול שונים) ואז להשתמש בהם למתכון (בכמות המצוינת במתכון). את השאריות אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא עד לפעם שתרצי להשתמש.
יום נפלא וחג שמח 🙂
מרק מצוין! תודה רבה
תודה אורנה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
שלום וברכה
לגבי האיטריות, אם מכינים בילעדיהם אין צורך להוסיף את רבע השעה בישול?
אגב, בתמונה זה ניראה ספגטי. אפשר להישתמש בכמה מקלות ספגטי חתוכים?
תודה רבה ושבת שלום
היי,
אם הקטניות והגזר רכים אין צורך להמשיך לבשל 15 דקות נוספות.
השתמשתי באטריות דקות (אולי בגלל זה נראה כמו ספגטי). אני מניחה שגם ספגטי יילך כאן וזה רעיון טוב לחתוך את המקלות לפני כמו שהצעת.
שבת שלום 🙂
אפרת יקרה
אוהבת את המתכונים הקלים והנהדרים שלך
המרקים נהדרים מחממים בקור המקפיא של ניו יורק
תודה וחג חנוכה שמח!!!
אילת/ניו יורק
תודה אילת! כיף גדול לשמוע.
חג חנוכה שמח 🙂
מאוהבת במתכונים שלך, הם פשוטים וקלים וגם יש הרבה טבעוניים
תודה רוסלנה 🙂
אפרת המתכונים נהדרים תודה.
שאלה אם אין עדשים כתומות אפשר להגדיל את כמות העדשים הירוקות
ולכמה?
היי שרון,
לעדשים כתומות יש טעם ומרקם שונה אבל אם אין לך אפשר להוסיף חצי כוס עדשים ירוקות משקית קפואה בנוסף למה שרשום.
אהלן אפרת
חנוכה שמח
שתי שאלות ברשותך. (אני פולני שלא גדל על מרק חרירה ולכן יש לי שאלות קיטבג…) 🙂
1) איש אשר כמוני שלא אוהב עגבניות יכול לוותר עליהם?
2) עדשים ירוקות, אפשר גם משקית, אחרי שהושרו לילה במים?
שבת שלום וחנוכה שמח
היי יעקב,
אפשר לוותר על העגבניות אם אתה לא אוהב (אבל נסה לא לוותר על הרסק 🙂 )
אפשר להשתמש בכוס עדשים ירוקות יבשות שהושרו לילה במים.
שבת שלום וחג שמח!
תודה אפרת…