שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון למרק חרירה צמחוני ועשיר בטעמים עם ירקות, עדשים וחומוס.

מרק חרירה צמחוני

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)

3 שיני שום קצוצות

גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

חצי כוס עדשים אדומות שטופות היטב ומסוננות

כוס עדשים ירוקות משקית קפואה

כוס גרגירי חומוס משקית קפואה

6 כוסות מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות

כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים (מומלץ לשלב)

חצי כוס אטריות דקות (לא חובה)

תיבול: 2 כפות מיץ לימון, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום והעגבניות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 5 דקות. יש לערבב מידי פעם.

-מוסיפים את קוביות הגזר, עדשים כתומות, עדשים ירוקות וגרגירי חומוס. מוזגים מים רותחים ומתבלים בכף רסק עגבניות, מיץ לימון, כורכום,פפריקה כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן  מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

-מוסיפים עלי כוסברה וסלרי ומבשלים 5 דקות נוספות. טוחנים את המרק באופן חלקי עם מוט בלנדר ידני, מוסיפים אטריות דקות ומבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהאטריות מתרככות.

הערה: כתוצאה מטחינת המרק יכול ויווצר קצף בחלק העליון של המרק. אם כן, בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מעדן חלב ביתי
קציצות דגים ברוטב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אברי (12:10 20.03.2020)

היי אפרת, מתכון מעולה. כל פעם שאני רוצה לפנק ולהתפנק אני מכין אותו.
שאלה, נתקעתי ללא איטריות דקות, מה אפשרי לשים במקום… אני לא רוצה לוותר על משהו במקום.

תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:06 20.03.2020)

היי אברי,
אפשר להוסיף פסטה קטנה או לשבור ספגטי לחתיכות קטנות ולהוסיף.

Avatar
חנה (11:51 16.02.2020)

היי אפרת,
אם אני מוסיפה קופסת שימורים של חומוס ועדשים האם אני צריכה לשנות כמות במתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 16.02.2020)

את החומוס והעדשים תוסיפי יחד עם האטריות.
אם את טוחנת את המרק באופן חלקי תוסיפי לפני הטחינה.
אין שינוי ביתר הכמויות.

Avatar
ענאל (19:29 15.01.2020)

מתכונים פשוט מושלמים!!!
יש לי כמה שאלות, אם אני רוצה מרק חרירה בשרי, איזה בשר לקנות? מה הכמות? מתי להכניס למרק? והאם יש שינוי בתיבול בזמן הבישול וכו..?
תודה רבה! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 16.01.2020)

היי ענאל,
אפשר להשתמש בבשר מס' 3, 8, 9, 10 או 18.
בערך 250-300 גרם.
יש לחתוך לקוביות קטנות ולטגן בהתחלה עם הבצל.
זמן הבישול יכול להתארך בשעה. אם חסרים נוזלים יש להוסיף. אפשר לתבל לפי המתכון אבל בסוף כדי לשפר תיבול לפי הטעם.

Avatar
רינה (18:15 23.12.2019)

היי אפרת,

האם חייב לטחון את המרק או שאפשר לוותר על הטחינה? פשוט אין לי את המוט שטוחן…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 23.12.2019)

אפשר לטחון גם עם בלנדר רגיל. בכל מקרה לא חייבים לטחון.

Avatar
אתי מילר (12:26 12.12.2019)

הי אפרת. האם אפשר במקום החומוס להכניס גריסים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 12.12.2019)

כן אפשר.

Avatar
דלית (08:53 1.11.2019)

מרק נפלא ביותר, בריא ומשביע, תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.11.2019)

תודה דלית, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אסנת (19:13 7.08.2019)

מה השינוי במתכון עבור עדשים ירוקות רגילות – לא קפואות ? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:56 8.08.2019)

כדאי להשרות במים כשעתיים לפחות ולהוסיף למרק.

Avatar
נורית (19:59 11.06.2019)

תודה רבה
מתכון מעולה ויאממי!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 11.06.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דנה (19:44 5.02.2019)

היי אפרת!
אם אני עושה עם חומוס מקופסת שימורים איך אני מוסיפה אותו? באיזה שלב? ואין לי עדשים ירוקות, מה לשים במקום אם בכלל?

תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 5.02.2019)

היי דנה,
לגבי העדשים – אפשר לוותר.
את החומוס משימורים תוסיפי יחד עם האטריות.

Avatar
יעל (19:05 25.12.2018)

מה זה חרירה???

Avatar
מיטל (15:07 8.01.2019)

חרירה זה "משי" במרוקאית
זה מרק מרוקאי, ככה קוראים לו

Avatar
עינת (11:05 16.12.2018)

היי אפרת

אם משתמשים בחומוס עדשים כתומות ועדשים ירוקות יבשים מדוע אי אפשר להוסיף אותן ישירות למרק ? חומוס אולי כן לבשל בנפרד אם את ממליצה על כך.
אבל אם במילא מבשלים 30 דקות אולי זה יסתדר להוסיף עדשים ירוקות ואדומות יבשים כרגיל בלי בישול קודם ואולי גם את החומוס היבש?
מה דעתך?

בתודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 16.12.2018)

עדשים כתומות וירוקות אפשר. חומוס כדאי לבשל לפני כי זמן הבישול שלו יחסית ארוך.

Avatar
עינת (09:46 16.12.2018)

בוקר טוב אפרת

סליחה על הבורות אבל מה זה אומר בדיוק אש בינונית נמוכה ?

הכוונה לכיריים עצמם , לעוצמת הלהבה ואם כך באילו כיריים? בכיריים הכי קטנים על להבה בינונית ?
ותודה על העזרה הרבה שלך ועל היחס הנפלא שלך .

כבר הולכת להכין.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 16.12.2018)

כיריים בגודל בינוני על להבה נמוכה.
יום מקסים 🙂

Avatar
עינת (11:21 16.12.2018)

תודה לך

Avatar
בשמת (17:53 11.12.2018)

את מוכשרת מתכונים נפלאים ומאוזנים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 11.12.2018)

תודה בשמת 💜

Avatar
עינת (16:32 4.12.2018)

היי אפרת

כבר רצה להכין

אבל שאלה בקטנה האם אפשרי להשתמש בעגבניות מרוסקות הכונה קנוי מוכן במקום רסק העגבניות

או לטחון בבלנדר מוט שתי עגבניות כרסק?

מה דעתך?

תודה תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 4.12.2018)

שימי רבע כוס עגבניות מרוסקות.

Avatar
הדס (17:04 26.10.2018)

מ ה מ ם . תודה רבה . תמיד אני חוזרת לאתר שלך ונהנית בכל פעם מחדש .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 26.10.2018)

תודה הדס, כיף לשמוע

Avatar
תהל (12:22 16.08.2018)

פשוט, קל וטעים כל כך!
תודה אפרת – המתכונים שלך נהדרים!

Avatar
צופיה (12:09 16.08.2018)

נראה מעולה!
האם אפשר לוותר על העדשים האדומות ולשים במקום עדשים כתומות?
תודה ויום מקסיםם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 16.08.2018)

כן.

Avatar
מיכל (16:13 27.07.2018)

שלום אפרת.
יצא מצויין, כמובן, אין זכר.
הוספתי/שיניתי: בטטה,ופטרוזיליה, עוד 1 כוס מים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 27.07.2018)

מעולה 🙂
תודה מיכל

Avatar
מיכל (08:31 27.07.2018)

היי – שאלה נוספת:
אני מוותרת על אבקת המרק והחוויאג',
אז כמה מלח להוסיף עוד מעבר ל 1 כפית מלח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 27.07.2018)

בסביבות חצי כפית יותר אבל תתחילי מכפית גדושה ותטעמי.

Avatar
מיכל (08:23 27.07.2018)

שלום לך.
למה הכוונה טחינה חלקית?
מהו המירקם המצופה?/כמה זמן לטחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 27.07.2018)

טחינה חלקית הכוונה למרקם שהוא לא חלק ואחיד. 10-20 שניות.

Avatar
מירי (08:58 20.06.2018)

היי,

האם אפשר להשתמש בחומוס יבש? ועדשים ירוקות יבשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 20.06.2018)

היי מירי,
אם את משתמשת בעדשים ירוקות וחומוס יבשים יש להשרות אותם במים לילה לפני. אח"כ יש לבשל אותם במים עד שהם נעשים רכים (רצוי כל קטניה בנפרד, כי זמני הבישול שונים) ואז להשתמש בהם למתכון (בכמות המצוינת במתכון). את השאריות אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא עד לפעם שתרצי להשתמש.
יום מקסים 🙂

Avatar
ענבל (22:27 4.01.2018)

היה מעל הציפיות.
לא אומר ששמרנו על היחס של הקטניות, אבל זה לא הפריע.
תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 4.01.2018)

שמחה שנהניתם מהמרק 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
אפי (18:22 3.01.2018)

אנחנו לא אוהבים אבקות מרק בכלל.
מה להוסיף במקומן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 3.01.2018)

היי אפי,
יש מתכון לאבקת מרק ביתית או שאפשר לשים במקום חוואיג' למרק או פשוט לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.

Avatar
רהב (21:04 20.12.2017)

יצא פצצה! ממש!
הוספתי בטטה ובמקום עדשים ירוקות עשיתי עם שחורות מושרות ולא מבושלות.
נהנינו מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 20.12.2017)

שמחה שנהניתם!
תודה רהב 🙂

Avatar
יעל (10:44 27.11.2017)

איזה מרק… ללקק את האצבעות.
הכנתי עם דלעת קצוצה דק דק במקום העדשים הכתומות(כי בדיוק לא היו לי). יצא מעדן.
הכמויות של התיבול מצויינות!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 27.11.2017)

מעולה 🙂
תודה יעל.

Avatar
רוני (10:31 24.11.2017)

וואוו! איזה מרק מעולה! אני קצת מצטערת שלא הכנתי כמות כפולה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 24.11.2017)

תודה רוני, שמחה שאהבת! 🙂

Avatar
קרן (04:02 20.11.2017)

מעולה! אני לא מאמינה שהצלחתי להכין משהו איכותי לראשונה זה לא הולך לפח! הוראות מאוד מדוייקות זה בדיוק מה שעזר.
תודה רבה! לא בטוחה איך מרק חרירה אמור לצאת אבל יצא לי סמיך ומה שחשוב טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:47 20.11.2017)

היי קרן,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
(זה מצוין שיצא סמיך, בכל מקרה תמיד אפשר לדלל עם מים, אם רוצים פחות סמיך).
תודה ויום מקסים

Avatar
פרנסס (08:19 12.11.2017)

בוקר טוב
הכנתי אתמול
כמויות מדוייקות
במקרה לא היה לי מרק עוף ורסק עגבניות
יצא מעולה
תודה על המכתון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 12.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא

Avatar
דניאלה (11:53 30.10.2017)

הכנתי ללא עדשים ירוקות כי פחות אוהבת.
יצא כל כך כל כך טעיםםםם
תודה רבה!
מאמצת לחורף 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 30.10.2017)

תודה דניאלה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

Avatar
שרה (01:19 27.10.2017)

לילה טוב, שאלה. אני לא אוהבת את הטעם של רסק העגבניות יחד עם כמון במרק (ניסיתי כמה וכמה פעמים במרקים אחרים) על מה כדאי לוותר, על הכמון או הרסק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 27.10.2017)

היי שרה,
את יכולה לוותר על הרסק ואם לדעתך צריך לאזן טעמים אפשר להוסיף בין חצי לכף סילאן.

Avatar
שירי (22:42 24.10.2017)

יא, יצא מעולה! מתכון סוף הדרך, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 24.10.2017)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

Avatar
אודליה (21:25 20.04.2017)

היי אפרת אם אין לי בלנדר ידני?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:36 20.04.2017)

היי אודליה,
אפשר גם לא לטחון למרות שהטחינה מוסיפה למרקם ולטעם. אם יש לך מיקסר או בלנדר רגיל אפשר להשתמש גם בהם.

Avatar
יהודית (19:36 4.04.2017)

אפשר בלי העדשים?
ומה לשדרג במקום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:40 4.04.2017)

היי,
לדעתי הוספת העדשים מוסיפה לטעם ולמרקם. אם יש לך לפחות סוג אחד אז מומלץ לשים. אם לא, שימי יותר חומוס, בסביבות 2 כוסות.

Avatar
יהודית (21:03 4.04.2017)

אם החומוס לא משקית קפואה- איך להכין אותו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:13 4.04.2017)

היי יהודית,
ראי תשובתי במתכון מרק חומוס. זה נכון גם למרק הזה.

Avatar
ליאת (09:26 16.02.2017)

שלום. יש חי עדשים ירוקות של סוגת ולא קפוא. האם ניתן להשתמש?
בנוסף אין לי איטריות דקות אל יש לי נודלס. אפשרי?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:15 16.02.2017)

היי ליאת,
אפשר להשתמש רק מומלץ לבשל אותן בנפרד כ-25 דקות במים ולסנן. לאחר מכן להשתמש בהם במתכון כרגיל.
אני מניחה שנודלס גם יכול להשתלב.
בהצלחה:)

Avatar
ליאת (13:07 18.01.2017)

צהריים טובים,
האם אפשרי לוותר על טחינת המרק?
תודה ויום נעים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:23 18.01.2017)

היי ליאת,
אפשר אבל המרק יותר סמיך וטעים כשטוחנים אותו מעט.

Avatar
מריה (09:10 5.01.2017)

שלום שלום,
הכנתי את המרק אתמול. היו לי עדשים ירוקות יבשים שהשרתי ובישלתי בנפרד וחומוס מקופסת שימורים.
את הפטרוזיליה (במקום סלרי וכוסברה) הוספתי ממש בסוף, משהו כי 5 דקות לפני הסוף.
המרק יצא מדהים!!! בעלי אכל 2 מנות ועוד הסתכל לכיוון הסיר למרות שכבר לא היה נכנס! :)))
אני ממש אוהבת את האתר שלך. כל פעם שאני לא יודעת מה להכין או רוצה לגוון הוא נותן פתרון קל, זמין ותמיד מוצלח.
תודה רבה לך אפרת! את תמיד עוזרת לי ואף פעם לא מאכזבת!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:33 5.01.2017)

תודה מריה! כיף גדול לשמוע.
יום מקסים 🙂

Avatar
DKRAVITZ (19:04 29.12.2016)

ערב טוב
האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה? סתם כי זה מה שיש בבית כרגע, אין לי משהו נגד כוסברה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:32 29.12.2016)

כן, אפשר.

Avatar
חופית (09:53 26.12.2016)

היי,
האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקות ובחומוס יבש ולא משקית קפואה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:20 26.12.2016)

היי חופית,
אם את משתמשת בעדשים ירוקות וחומוס יבשים יש להשרות אותם במים לילה לפני. אח"כ יש לבשל אותם במים עד שהם נעשים רכים (רצוי כל קטניה בנפרד, כי זמני הבישול שונים) ואז להשתמש בהם למתכון (בכמות המצוינת במתכון). את השאריות אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא עד לפעם שתרצי להשתמש.
יום נפלא וחג שמח 🙂

Avatar
אורנה פרש (19:09 23.12.2016)

מרק מצוין! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:31 23.12.2016)

תודה אורנה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

Avatar
תירנית (18:42 23.12.2016)

שלום וברכה
לגבי האיטריות, אם מכינים בילעדיהם אין צורך להוסיף את רבע השעה בישול?
אגב, בתמונה זה ניראה ספגטי. אפשר להישתמש בכמה מקלות ספגטי חתוכים?
תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:30 23.12.2016)

היי,
אם הקטניות והגזר רכים אין צורך להמשיך לבשל 15 דקות נוספות.
השתמשתי באטריות דקות (אולי בגלל זה נראה כמו ספגטי). אני מניחה שגם ספגטי יילך כאן וזה רעיון טוב לחתוך את המקלות לפני כמו שהצעת.
שבת שלום 🙂

Avatar
אילת (21:39 22.12.2016)

אפרת יקרה
אוהבת את המתכונים הקלים והנהדרים שלך
המרקים נהדרים מחממים בקור המקפיא של ניו יורק
תודה וחג חנוכה שמח!!!
אילת/ניו יורק

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:25 23.12.2016)

תודה אילת! כיף גדול לשמוע.
חג חנוכה שמח 🙂

Avatar
רוסלנה (14:08 22.12.2016)

מאוהבת במתכונים שלך, הם פשוטים וקלים וגם יש הרבה טבעוניים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:13 22.12.2016)

תודה רוסלנה 🙂

Avatar
שרון (12:42 22.12.2016)

אפרת המתכונים נהדרים תודה.
שאלה אם אין עדשים כתומות אפשר להגדיל את כמות העדשים הירוקות
ולכמה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:05 22.12.2016)

היי שרון,
לעדשים כתומות יש טעם ומרקם שונה אבל אם אין לך אפשר להוסיף חצי כוס עדשים ירוקות משקית קפואה בנוסף למה שרשום.

Avatar
יעקב (08:58 22.12.2016)

אהלן אפרת
חנוכה שמח

שתי שאלות ברשותך. (אני פולני שלא גדל על מרק חרירה ולכן יש לי שאלות קיטבג…) 🙂

1) איש אשר כמוני שלא אוהב עגבניות יכול לוותר עליהם?
2) עדשים ירוקות, אפשר גם משקית, אחרי שהושרו לילה במים?

שבת שלום וחנוכה שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:37 22.12.2016)

היי יעקב,
אפשר לוותר על העגבניות אם אתה לא אוהב (אבל נסה לא לוותר על הרסק 🙂 )
אפשר להשתמש בכוס עדשים ירוקות יבשות שהושרו לילה במים.
שבת שלום וחג שמח!

Avatar
יעקב (14:22 22.12.2016)

תודה אפרת…

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.