שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)

3 שיני שום קצוצות

גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

חצי כוס עדשים אדומות שטופות היטב ומסוננות

כוס עדשים ירוקות משקית קפואה

כוס גרגירי חומוס משקית קפואה

6 כוסות מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות

כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים (מומלץ לשלב)

חצי כוס אטריות דקות (לא חובה)

תיבול: 2 כפות מיץ לימון, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום והעגבניות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 5 דקות. יש לערבב מידי פעם.

-מוסיפים את קוביות הגזר, עדשים כתומות, עדשים ירוקות וגרגירי חומוס. מוזגים מים רותחים ומתבלים בכף רסק עגבניות, מיץ לימון, כורכום,פפריקה כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן  מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים עלי כוסברה וסלרי ומבשלים 5 דקות נוספות. טוחנים את המרק באופן חלקי עם מוט בלנדר ידני, מוסיפים אטריות דקות ומבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהאטריות מתרככות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: כתוצאה מטחינת המרק יכול ויווצר קצף בחלק העליון של המרק. אם כן, בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מעדן חלב ביתימעדן חלב ביתי
קציצות דגים ברוטב קציצות דגים ברוטב
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
פיש (19:28 22.12.2024)

ראשית תודה רבה על המתכון הנהדר !
האם ניתן להקפיא את המרק במידה ואני לא מוסיף לו אטריות?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 23.12.2024)

כן

avatar
לעמור (13:12 11.10.2024)

היי אפרת
האם אפשר להשרות שעה
3/4 כוס עדשים כתומות ו3/4 ירוקות?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:35 11.10.2024)

כן

avatar
רחלי (19:29 7.03.2024)

היי אפרת
המרק יצא טעים מאוד. והרעיון שלך לטחון את חלקו עשה שהמרק סמיך ומעולה.שלא במתכונים אחרים שאומרים להוסיף קמח כדי להסמיך את המרק. תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:29 8.03.2024)

תודה רחלי🙂

avatar
אביטל (09:38 23.01.2024)

אם אני משתמשת בחומוס יבש ולא קפוא, לשים בהשרייה חצי כוס?
וגם, אחרי ההשרייה אפשר פשוט לבשל בתוך המרק במקום בנפרד? את יודעת כמה זמן בישול יקח אם אעשה ככה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:34 23.01.2024)

היי אביטל,
את גרגירי החומוס יש להשרות כ-12 שעות. אחרי 12 שעות החומוס היבש מכפיל את עצמו.
זמן בישול חומוס במים בין שעתיים לשלוש, לכן כדאי לבשל בנפרד קודם.

avatar
נאוה (20:28 28.12.2023)

מושלם!!!
טעים מאוד , משביע
והעיקר חוסל במהירות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:48 29.12.2023)

שמחה שאהבת💜
תודה נאוה

avatar
שני (16:49 21.09.2023)

הכנתי את המרק פעמיים ויצא מושלםםם ! כולם אהבו מאודד
תודה רבהה 😀

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 21.09.2023)

שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🙏

avatar
ליאת (15:31 3.05.2023)

הי מתכון מעולה!! פתאום היום ראיתי שמוסיפים אטריות אז רציתי לשאול אם אני לא מוסיפה אטריות אז האם עדיין צריך לבשל אחרי הכנסת הכוסברה? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:13 3.05.2023)

היי
שמחה שאהבת את המתכון!
גם ללא אטריות יש לבשל כ-5 דקות אחרי הוספת הכוסברה.

avatar
שרה (14:59 13.03.2023)

היי אני רוצה לנסות להכין את המרק אפשר להכין עם שמן זית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 13.03.2023)

כן, אפשר. שמן זית ייתן טעם מעט שונה.

avatar
שני (17:03 16.02.2023)

היי אפרת, קודם כל חייבת לציין שהמתכונים שלך מעולים, תודה רבה
רציתי לשאול אם אין לי איך לטחון את המרק האם יש משהו אחר שניתן לעשות או שאפשר להשאיר את המרק גם בלי לטחון? תודה מראש

avatar
שני (17:16 16.02.2023)

והאם למרק צריך להיות טעם מעט חמצמץ ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 16.02.2023)

כן, מרק חרירה מאופיין בטעם מעט חמצמץ (בגלל הלימון).

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:15 16.02.2023)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
לא חייבים לטחון את המרק, הוא טעים ומוצלח גם כך.

avatar
גלי (17:04 7.02.2023)

סלרי רק הענפים או גם העלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:19 7.02.2023)

רק העלים(:

avatar
מאיה (19:43 6.02.2023)

מרק מעולה!!
*** במקום עגבניות מקולפות הוספתי פחית שימורים של עגבניות מרוסקות( פולפה) ובנובף,אצלנו בבית אין כניסה לכוסברה😉 אז הוספתי פטרוזיליה
במקום..

יצא מרק/ נזיד עדשים מזין,טעים ולא “כבד” הכי מתאים לברברה( הסופה😆)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:01 6.02.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
מאיה (07:17 7.02.2023)

ברור☺️
המתכונים שלך נהדרים!

avatar
מלה (16:25 2.02.2023)

הי
האם אפשר לחתוך את הגזר לקוביות ולהקפיא וגם לרסק את העגבניות ולהקפיא לשימוש מהיר בעתיד?
תודה🌹
לא מפסיקה להכין…
מלה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 2.02.2023)

היי,
אפשר לחתוך/לרסק ירקות ולהקפיא, אבל זה משנה את המרקם שלהם והם פחות טעימים לאחר הקפאה.
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכון(:

avatar
מלה (13:59 27.01.2023)

מרק מצוין!
תודה🌹

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:18 27.01.2023)

שמחה שאהבת את המתכון😊

avatar
ענת תבור (17:49 1.01.2023)

היי אפשר להכין בלי אבקת מרק?
אוהבת את כל המתכונים הטעימושים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 1.01.2023)

היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק או להכין אבקת מרק ביתית(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!

avatar
רחלי (17:52 28.11.2022)

היי
איזה תוספת מתאימה למרק?
ירק מבושל וגם פחמימה חמה, תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 28.11.2022)

היי,
אפשר להכין תוספת של ירקות במחבת, אורז עם אטריות, תבשיל תפו”א ופטריות וכדומה. אפשר גם להגיש לצד לחם.

avatar
תמר (13:34 7.08.2022)

הי אפרת
אם אני רוצה להוסיף דברים כמו אורז ופתיתים צריך לשנות משהו בכמויות? תודה רבה על כל המתכונים הטעימים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 7.08.2022)

היי,
אפשר להוסיף עוד קטניות או אטריות וכדומה ללא שינוי מלבד כמות המים- יש סיכוי שתצטרכי להוסיף עוד קצת מים לפי מידת הסמיכות שאת אוהבת.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:

avatar
מיכל (16:48 25.07.2022)

נהנים מאוד מהמתכונים שלך!. שאלה: בשביל להסמיך א המרק ניתן לוותר על הטחינה ולהוסיף כף\2 קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 25.07.2022)

היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים!
אפשר להמיר את הטחינה בקמח, אבל עדיף קורנפלור(:

avatar
דיטי (00:07 27.06.2022)

שנים הייתי מכינה מרק חרירה בעזרת מתכון אחר שהצריך המון עבודה. היום ניסיתי לראשונה את המתכון הזה ויצא פשוט מצוין. כולם אהבו. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:36 27.06.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף בתוצאות🌺

avatar
שירה (21:42 29.11.2021)

הכנתי ויצא מושלם!
לא היה לי עדשים ירוקות אז שמתי שחורות.
תודה אפרת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 29.11.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤

avatar
איילת (13:38 20.01.2021)

להכין מראש כמויות כפולות של מצרכים ותבלינים פי 3. הוספתי גם חוואיג מרק וכף סוכר.
יצא מושלם , מאמצת את המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 20.01.2021)

היי איילת, תודה רבה על הרעיון.
שמחה לשמוע שאהבת:)

avatar
נטע ש (19:02 17.01.2021)

היי אפרת,
קודם כל תודה לך על מתכונים מעולים ובד”כ גם ממש קלים. מאז שגליתי אותך אני מגיעה לכאן הרבה וכמעט תמיד מוצאת כאן משהו מתאים וטעים.
הכנתי את המרק לפי ההוראות כמעט, ויתרתי על לטחון אותו (בגלל השאלה שלמטה), ובכל זאת יצא מעולה – סמיך ומלא טעמים. לא יודעת להשוות למרק חרירה מקורי, אבל מה זה משנה אם יצא כל כך טעים. שינויים נוספים – לא הוספתי אבקת מרק, כבר לא משתמשת באב’ מרק בכלל באף מרק ולא מרגישה בחסרונה. הוספתי מעט חווייג’ למרק. לא היו לי אטריות דקות אז שברתי מעט מקלות ספגטי כפי שהצעת – רעיון מעולה! ושאלה קטנה – לפני טחינה במוט בלנדר ידני לא צריך לקרר מעט את המרק? זה לא מזיק למוט בלנדר להכניס אותו לסיר רותח?
ושוב תודה על המרק הכי מתאים לימי חורף אלה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 17.01.2021)

היי נטע,
קודם כל שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן.
לגבי המוט, אם הוא ממתכת אז אין בעיה. אם הוא עם ציפוי פלסטיק אז כדאי לקרר קצת את המרק לפני הטחינה.

avatar
שרה (21:40 30.12.2020)

אפשרי להשרות חומוס כ8 שעות ולהשתמש בו במקום חומוס משקית קפואה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 30.12.2020)

היי שרה,
אחרי ההשרייה כדאי לבשל את החומוס במים בנפרד עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בו למתכון.
אפשרות נוספת היא לבשל עם המרק עד לריכוך (זמן הבישול עשוי להתארך) ורק אז להוסיף את העלים והאטריות.

avatar
ענת (07:12 27.11.2020)

אפרת היקרה, אין לי עדשים ירוקות.
האם אפשר פשוט לוותר או להגדיל כמות של מרכיב אחר (אם כן מה וכמה)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 27.11.2020)

היי ענת
אפשר לוותר יקרה
שבת שלום❤️

avatar
חיים (15:55 5.01.2021)

עדשים ירוקות הן מרכיב עיקרי והסיבה למה עושים מרק חרירה. זה כמו לעשות חביתה בלי ביצים…אפשר, אבל….

avatar
רחלי (12:48 25.11.2020)

היי אפרת ,הכנתי את המרק הזה אתמול ויצא ממממששש טעים!!! הכנתי כבר 3 סוגי מרקים שלך וכולם יצאו טעים בטירוף אז תמשיכי להביא לנו עוד כאלה…
אין עליך…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 25.11.2020)

כיף לקרוא רחלי! תודה רבה ❤️

avatar
גורית (14:05 19.11.2020)

יש לי עדשים שחורות, יעבדו טוב עם הכתומות?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 19.11.2020)

היי גורית
אפשר אין בעיה 🙂

avatar
Gurit (14:13 19.11.2020)

המון תודה על התגובה המהירה (-:

avatar
אפרתי (12:46 5.11.2020)

היי רציתי לשאול אם אין לי חומוס זה קריטי להכין בלעדיו?
ולגבי העדשים ירורות יש לי יבשות לא משקית קפואה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:57 5.11.2020)

היי אפרת,
לא קריטי אם אין לך חומוס..
לגבי העדשים – תשרי את העדשים למשך שעה פחות או יותר
ואז תשתמשי בהתאם למתכון.

בהצלחה 🙂
סופש נעים♥

avatar
אברי (12:10 20.03.2020)

היי אפרת, מתכון מעולה. כל פעם שאני רוצה לפנק ולהתפנק אני מכין אותו.
שאלה, נתקעתי ללא איטריות דקות, מה אפשרי לשים במקום… אני לא רוצה לוותר על משהו במקום.

תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:06 20.03.2020)

היי אברי,
אפשר להוסיף פסטה קטנה או לשבור ספגטי לחתיכות קטנות ולהוסיף.

avatar
חנה (11:51 16.02.2020)

היי אפרת,
אם אני מוסיפה קופסת שימורים של חומוס ועדשים האם אני צריכה לשנות כמות במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 16.02.2020)

את החומוס והעדשים תוסיפי יחד עם האטריות.
אם את טוחנת את המרק באופן חלקי תוסיפי לפני הטחינה.
אין שינוי ביתר הכמויות.

avatar
ענאל (19:29 15.01.2020)

מתכונים פשוט מושלמים!!!
יש לי כמה שאלות, אם אני רוצה מרק חרירה בשרי, איזה בשר לקנות? מה הכמות? מתי להכניס למרק? והאם יש שינוי בתיבול בזמן הבישול וכו..?
תודה רבה! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 16.01.2020)

היי ענאל,
אפשר להשתמש בבשר מס’ 3, 8, 9, 10 או 18.
בערך 250-300 גרם.
יש לחתוך לקוביות קטנות ולטגן בהתחלה עם הבצל.
זמן הבישול יכול להתארך בשעה. אם חסרים נוזלים יש להוסיף. אפשר לתבל לפי המתכון אבל בסוף כדי לשפר תיבול לפי הטעם.

avatar
רינה (18:15 23.12.2019)

היי אפרת,

האם חייב לטחון את המרק או שאפשר לוותר על הטחינה? פשוט אין לי את המוט שטוחן…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 23.12.2019)

אפשר לטחון גם עם בלנדר רגיל. בכל מקרה לא חייבים לטחון.

avatar
אתי מילר (12:26 12.12.2019)

הי אפרת. האם אפשר במקום החומוס להכניס גריסים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 12.12.2019)

כן אפשר.

avatar
דלית (08:53 1.11.2019)

מרק נפלא ביותר, בריא ומשביע, תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.11.2019)

תודה דלית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אסנת (19:13 7.08.2019)

מה השינוי במתכון עבור עדשים ירוקות רגילות – לא קפואות ? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:56 8.08.2019)

כדאי להשרות במים כשעתיים לפחות ולהוסיף למרק.

avatar
נורית (19:59 11.06.2019)

תודה רבה
מתכון מעולה ויאממי!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 11.06.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
דנה (19:44 5.02.2019)

היי אפרת!
אם אני עושה עם חומוס מקופסת שימורים איך אני מוסיפה אותו? באיזה שלב? ואין לי עדשים ירוקות, מה לשים במקום אם בכלל?

תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 5.02.2019)

היי דנה,
לגבי העדשים – אפשר לוותר.
את החומוס משימורים תוסיפי יחד עם האטריות.

avatar
יעל (19:05 25.12.2018)

מה זה חרירה???

avatar
מיטל (15:07 8.01.2019)

חרירה זה “משי” במרוקאית
זה מרק מרוקאי, ככה קוראים לו

avatar
עינת (11:05 16.12.2018)

היי אפרת

אם משתמשים בחומוס עדשים כתומות ועדשים ירוקות יבשים מדוע אי אפשר להוסיף אותן ישירות למרק ? חומוס אולי כן לבשל בנפרד אם את ממליצה על כך.
אבל אם במילא מבשלים 30 דקות אולי זה יסתדר להוסיף עדשים ירוקות ואדומות יבשים כרגיל בלי בישול קודם ואולי גם את החומוס היבש?
מה דעתך?

בתודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 16.12.2018)

עדשים כתומות וירוקות אפשר. חומוס כדאי לבשל לפני כי זמן הבישול שלו יחסית ארוך.

avatar
עינת (09:46 16.12.2018)

בוקר טוב אפרת

סליחה על הבורות אבל מה זה אומר בדיוק אש בינונית נמוכה ?

הכוונה לכיריים עצמם , לעוצמת הלהבה ואם כך באילו כיריים? בכיריים הכי קטנים על להבה בינונית ?
ותודה על העזרה הרבה שלך ועל היחס הנפלא שלך .

כבר הולכת להכין.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 16.12.2018)

כיריים בגודל בינוני על להבה נמוכה.
יום מקסים 🙂

avatar
עינת (11:21 16.12.2018)

תודה לך

avatar
בשמת (17:53 11.12.2018)

את מוכשרת מתכונים נפלאים ומאוזנים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 11.12.2018)

תודה בשמת 💜

avatar
עינת (16:32 4.12.2018)

היי אפרת

כבר רצה להכין

אבל שאלה בקטנה האם אפשרי להשתמש בעגבניות מרוסקות הכונה קנוי מוכן במקום רסק העגבניות

או לטחון בבלנדר מוט שתי עגבניות כרסק?

מה דעתך?

תודה תודה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 4.12.2018)

שימי רבע כוס עגבניות מרוסקות.

avatar
הדס (17:04 26.10.2018)

מ ה מ ם . תודה רבה . תמיד אני חוזרת לאתר שלך ונהנית בכל פעם מחדש .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 26.10.2018)

תודה הדס, כיף לשמוע

avatar
תהל (12:22 16.08.2018)

פשוט, קל וטעים כל כך!
תודה אפרת – המתכונים שלך נהדרים!

avatar
צופיה (12:09 16.08.2018)

נראה מעולה!
האם אפשר לוותר על העדשים האדומות ולשים במקום עדשים כתומות?
תודה ויום מקסיםם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 16.08.2018)

כן.

avatar
מיכל (16:13 27.07.2018)

שלום אפרת.
יצא מצויין, כמובן, אין זכר.
הוספתי/שיניתי: בטטה,ופטרוזיליה, עוד 1 כוס מים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 27.07.2018)

מעולה 🙂
תודה מיכל

avatar
מיכל (08:31 27.07.2018)

היי – שאלה נוספת:
אני מוותרת על אבקת המרק והחוויאג’,
אז כמה מלח להוסיף עוד מעבר ל 1 כפית מלח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 27.07.2018)

בסביבות חצי כפית יותר אבל תתחילי מכפית גדושה ותטעמי.

avatar
מיכל (08:23 27.07.2018)

שלום לך.
למה הכוונה טחינה חלקית?
מהו המירקם המצופה?/כמה זמן לטחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 27.07.2018)

טחינה חלקית הכוונה למרקם שהוא לא חלק ואחיד. 10-20 שניות.

avatar
מירי (08:58 20.06.2018)

היי,

האם אפשר להשתמש בחומוס יבש? ועדשים ירוקות יבשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 20.06.2018)

היי מירי,
אם את משתמשת בעדשים ירוקות וחומוס יבשים יש להשרות אותם במים לילה לפני. אח”כ יש לבשל אותם במים עד שהם נעשים רכים (רצוי כל קטניה בנפרד, כי זמני הבישול שונים) ואז להשתמש בהם למתכון (בכמות המצוינת במתכון). את השאריות אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא עד לפעם שתרצי להשתמש.
יום מקסים 🙂

avatar
ענבל (22:27 4.01.2018)

היה מעל הציפיות.
לא אומר ששמרנו על היחס של הקטניות, אבל זה לא הפריע.
תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 4.01.2018)

שמחה שנהניתם מהמרק 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אפי (18:22 3.01.2018)

אנחנו לא אוהבים אבקות מרק בכלל.
מה להוסיף במקומן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 3.01.2018)

היי אפי,
יש מתכון לאבקת מרק ביתית או שאפשר לשים במקום חוואיג’ למרק או פשוט לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.

avatar
רהב (21:04 20.12.2017)

יצא פצצה! ממש!
הוספתי בטטה ובמקום עדשים ירוקות עשיתי עם שחורות מושרות ולא מבושלות.
נהנינו מאוד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 20.12.2017)

שמחה שנהניתם!
תודה רהב 🙂

avatar
יעל (10:44 27.11.2017)

איזה מרק… ללקק את האצבעות.
הכנתי עם דלעת קצוצה דק דק במקום העדשים הכתומות(כי בדיוק לא היו לי). יצא מעדן.
הכמויות של התיבול מצויינות!
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 27.11.2017)

מעולה 🙂
תודה יעל.

avatar
רוני (10:31 24.11.2017)

וואוו! איזה מרק מעולה! אני קצת מצטערת שלא הכנתי כמות כפולה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 24.11.2017)

תודה רוני, שמחה שאהבת! 🙂

avatar
קרן (04:02 20.11.2017)

מעולה! אני לא מאמינה שהצלחתי להכין משהו איכותי לראשונה זה לא הולך לפח! הוראות מאוד מדוייקות זה בדיוק מה שעזר.
תודה רבה! לא בטוחה איך מרק חרירה אמור לצאת אבל יצא לי סמיך ומה שחשוב טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:47 20.11.2017)

היי קרן,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
(זה מצוין שיצא סמיך, בכל מקרה תמיד אפשר לדלל עם מים, אם רוצים פחות סמיך).
תודה ויום מקסים

avatar
פרנסס (08:19 12.11.2017)

בוקר טוב
הכנתי אתמול
כמויות מדוייקות
במקרה לא היה לי מרק עוף ורסק עגבניות
יצא מעולה
תודה על המכתון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 12.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא

avatar
דניאלה (11:53 30.10.2017)

הכנתי ללא עדשים ירוקות כי פחות אוהבת.
יצא כל כך כל כך טעיםםםם
תודה רבה!
מאמצת לחורף 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 30.10.2017)

תודה דניאלה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
שרה (01:19 27.10.2017)

לילה טוב, שאלה. אני לא אוהבת את הטעם של רסק העגבניות יחד עם כמון במרק (ניסיתי כמה וכמה פעמים במרקים אחרים) על מה כדאי לוותר, על הכמון או הרסק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 27.10.2017)

היי שרה,
את יכולה לוותר על הרסק ואם לדעתך צריך לאזן טעמים אפשר להוסיף בין חצי לכף סילאן.

avatar
שירי (22:42 24.10.2017)

יא, יצא מעולה! מתכון סוף הדרך, תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 24.10.2017)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

avatar
אודליה (21:25 20.04.2017)

היי אפרת אם אין לי בלנדר ידני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:36 20.04.2017)

היי אודליה,
אפשר גם לא לטחון למרות שהטחינה מוסיפה למרקם ולטעם. אם יש לך מיקסר או בלנדר רגיל אפשר להשתמש גם בהם.

avatar
יהודית (19:36 4.04.2017)

אפשר בלי העדשים?
ומה לשדרג במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 4.04.2017)

היי,
לדעתי הוספת העדשים מוסיפה לטעם ולמרקם. אם יש לך לפחות סוג אחד אז מומלץ לשים. אם לא, שימי יותר חומוס, בסביבות 2 כוסות.

avatar
יהודית (21:03 4.04.2017)

אם החומוס לא משקית קפואה- איך להכין אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:13 4.04.2017)

היי יהודית,
ראי תשובתי במתכון מרק חומוס. זה נכון גם למרק הזה.

avatar
ליאת (09:26 16.02.2017)

שלום. יש חי עדשים ירוקות של סוגת ולא קפוא. האם ניתן להשתמש?
בנוסף אין לי איטריות דקות אל יש לי נודלס. אפשרי?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:15 16.02.2017)

היי ליאת,
אפשר להשתמש רק מומלץ לבשל אותן בנפרד כ-25 דקות במים ולסנן. לאחר מכן להשתמש בהם במתכון כרגיל.
אני מניחה שנודלס גם יכול להשתלב.
בהצלחה:)

avatar
ליאת (13:07 18.01.2017)

צהריים טובים,
האם אפשרי לוותר על טחינת המרק?
תודה ויום נעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:23 18.01.2017)

היי ליאת,
אפשר אבל המרק יותר סמיך וטעים כשטוחנים אותו מעט.

avatar
מריה (09:10 5.01.2017)

שלום שלום,
הכנתי את המרק אתמול. היו לי עדשים ירוקות יבשים שהשרתי ובישלתי בנפרד וחומוס מקופסת שימורים.
את הפטרוזיליה (במקום סלרי וכוסברה) הוספתי ממש בסוף, משהו כי 5 דקות לפני הסוף.
המרק יצא מדהים!!! בעלי אכל 2 מנות ועוד הסתכל לכיוון הסיר למרות שכבר לא היה נכנס! :)))
אני ממש אוהבת את האתר שלך. כל פעם שאני לא יודעת מה להכין או רוצה לגוון הוא נותן פתרון קל, זמין ותמיד מוצלח.
תודה רבה לך אפרת! את תמיד עוזרת לי ואף פעם לא מאכזבת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:33 5.01.2017)

תודה מריה! כיף גדול לשמוע.
יום מקסים 🙂

avatar
DKRAVITZ (19:04 29.12.2016)

ערב טוב
האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה? סתם כי זה מה שיש בבית כרגע, אין לי משהו נגד כוסברה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:32 29.12.2016)

כן, אפשר.

avatar
חופית (09:53 26.12.2016)

היי,
האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקות ובחומוס יבש ולא משקית קפואה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 26.12.2016)

היי חופית,
אם את משתמשת בעדשים ירוקות וחומוס יבשים יש להשרות אותם במים לילה לפני. אח”כ יש לבשל אותם במים עד שהם נעשים רכים (רצוי כל קטניה בנפרד, כי זמני הבישול שונים) ואז להשתמש בהם למתכון (בכמות המצוינת במתכון). את השאריות אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא עד לפעם שתרצי להשתמש.
יום נפלא וחג שמח 🙂

avatar
אורנה פרש (19:09 23.12.2016)

מרק מצוין! תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:31 23.12.2016)

תודה אורנה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

avatar
תירנית (18:42 23.12.2016)

שלום וברכה
לגבי האיטריות, אם מכינים בילעדיהם אין צורך להוסיף את רבע השעה בישול?
אגב, בתמונה זה ניראה ספגטי. אפשר להישתמש בכמה מקלות ספגטי חתוכים?
תודה רבה ושבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 23.12.2016)

היי,
אם הקטניות והגזר רכים אין צורך להמשיך לבשל 15 דקות נוספות.
השתמשתי באטריות דקות (אולי בגלל זה נראה כמו ספגטי). אני מניחה שגם ספגטי יילך כאן וזה רעיון טוב לחתוך את המקלות לפני כמו שהצעת.
שבת שלום 🙂

avatar
אילת (21:39 22.12.2016)

אפרת יקרה
אוהבת את המתכונים הקלים והנהדרים שלך
המרקים נהדרים מחממים בקור המקפיא של ניו יורק
תודה וחג חנוכה שמח!!!
אילת/ניו יורק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:25 23.12.2016)

תודה אילת! כיף גדול לשמוע.
חג חנוכה שמח 🙂

avatar
רוסלנה (14:08 22.12.2016)

מאוהבת במתכונים שלך, הם פשוטים וקלים וגם יש הרבה טבעוניים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 22.12.2016)

תודה רוסלנה 🙂

avatar
שרון (12:42 22.12.2016)

אפרת המתכונים נהדרים תודה.
שאלה אם אין עדשים כתומות אפשר להגדיל את כמות העדשים הירוקות
ולכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 22.12.2016)

היי שרון,
לעדשים כתומות יש טעם ומרקם שונה אבל אם אין לך אפשר להוסיף חצי כוס עדשים ירוקות משקית קפואה בנוסף למה שרשום.

avatar
יעקב (08:58 22.12.2016)

אהלן אפרת
חנוכה שמח

שתי שאלות ברשותך. (אני פולני שלא גדל על מרק חרירה ולכן יש לי שאלות קיטבג…) 🙂

1) איש אשר כמוני שלא אוהב עגבניות יכול לוותר עליהם?
2) עדשים ירוקות, אפשר גם משקית, אחרי שהושרו לילה במים?

שבת שלום וחנוכה שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 22.12.2016)

היי יעקב,
אפשר לוותר על העגבניות אם אתה לא אוהב (אבל נסה לא לוותר על הרסק 🙂 )
אפשר להשתמש בכוס עדשים ירוקות יבשות שהושרו לילה במים.
שבת שלום וחג שמח!

avatar
יעקב (14:22 22.12.2016)

תודה אפרת…

לקריאת כל התגובות