זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 10-15 יחידות
סוג: פרווה/חלבי
מצרכים:
כוס קוקוס (90 ג’) טחון
7-8 כפות שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
כף אבקת סוכר
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
כף שמן קנולה
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקוקוס, השמנת ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת מתפרקת ניתן להוסיף עוד שמנת).
–משמנים תבנית קרח (בכל צורה, עדיף מסיליקון אם יש) וממלאים את השקעים בתערובת ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא למשך שעה לפחות.
-לאחר כשעה, מניחים בקערית קוביות שוקולד מריר וכף שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ומצננים מעט.
-מוצאים את התבנית מהמקפיא ומחלצים בזהירות את חטיפי הקוקוס. טובלים כל יחידה בקערית השוקולד עד לציפוי מלא (ניתן גם לטפטף בעזרת כפית את השוקולד מעל כל חטיף) ומניחים על תבנית שרופדה בנייר אפיה. מעבירים למקרר למשך כ- 10 דקות עד שהשוקולד מתקשה.
*יש לשמור במקרר וניתן להגיש בתוך מנג’טים.
הערה: למי שאין תבנית קרח אפשר להכין כדורי קוקוס: לאחר שמערבבים את מרכיבי הקוקוס (קוקוס, שמנת ואבקת סוכר)- יש להכניס למקרר למשך כשעה לפחות כדי שהתערובת תתגבש ויהיה ניתן להכין ממנה כדורים יציבים. לאחר מכן מכינים כדורים קטנים בעזרת הידיים וטובלים בשוקולד.
במה ניתן להמיר את הקצפת החלבית או הפרווה
בקרם קוקוס.
שלום אפרת היקרה,
הכנתי את המתכון אבל בציפוי המסתי על הגז שוקולד מריר ושמנת צמחית, ופזרתי מעל קוקוס וכו’… יצא טעיםם מאוד, אמא שלי אומרת שזה מזכיר לה את הילדות… היתה חנות שמכרו משהו כזה,
אני משתמשת במתכונים שלך וקנינו גם מהספרים, תודה רבה!!!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שירה❤️
נראה מקסים
רציתי לדעת אם אני יצפה את זה בשוקולד שמכינים לבד כמו במתכון שלך עם הקקאו והשמן קוקוס ילך לי??
האמת לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד כי השוקולד בסופו של דבר מתקשה.
הבעיה של השוקולד הזה שהוא מפשיר בשניות,
האם זה לא אמור להפריע??
זה את תגידי:)
צריך לאכול את זה מהר
כמה גרם זה השמנת / הקצפת?
היי
נוזלים מודדים לרוב במ”ל. זה יוצא כחצי כוס/120 מל.
שלום אפרת,
זה נראה מקסים! תודה על השיתוף של כ”כ הרבה מתכונים איכותיים!
אפשר להמיר את האבקת סוכר לסוכר רגיל?
היי,
תודה על המילים הטובות(:
אפשר לשים סוכר, רק דאי לערבב אותו לפני עם השמנת המתוקה שיימס מעט.
עשיתי בכדורים,
וכיוון שלא אוהבים פה ציפויי שוקולד למיניהם, קליתי במחבת קוקוס וציפיתי את הכדורים.
יצא מהמם!
נשמע מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה על האתר המושלם שלך! אני מאד נהנית ממנו!
רציתי לשאול האם אפשר במתכון זה תחליף לשמנת והקצפת?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס.
יש לי בן אלרגי לקקאו אפשר להכין רק עם קרם קוקוס בציפוי?
היי,
לצערי זה לא אפשרי(:
אפשר להכין ממחר למשל ולשמור במקפיא עד החג? כמה זמן זה מחזיק?
היי,
אם את מכינה מהיום אפשר לשמור בהקפאה עד החג. אם תכיני עד יומיים לפני החג אפשר לשמור במקרר.
מומלץ לאחסן במקרר עד שבוע, ובמקפיא למשך כ-3 שבועות.
לשמור אחרי שאני מצפה בשוקולד, נכון?
אפשר לאחר הציפוי ואפשר גם לפני.
הכנתי את החטיף והקפאתי בתבנית סיליקון עיגול עם חור האמצע, ציפיתי בשוקולד והמחמאות לא פסקות, משם הדרך קצרה לבקשת מתכון.
המלצתי על המתכונים שלך, אלופה, תודה רבה על המתכונים הטעמים והיפים.
כיף לשמוע 😃שמחה שיצא לך טעים❤️
המתכון טעים ומוצלח ביותר.
תודה ויקטור 🙂
היי אפרת.
תודה על המתכונים המעולים!!!
א י יכולה להמיר את השמנת בקרם קוקוס?
אני חושבת שכן.
טוב כרגע הכנתי מריץ’ שיצא פרווה. הכנתי כמות כפולה ויצא המון (:
אם אכין פעם הבאה עם קרם קוקוס אעדכן.
תודה רבה ושבת שלום!
מעולה 🙂
שבת שלום!
וואו!!!!! טעים טעים טעים, תודה תודה תודה! אחד לאחד הבאונטי שלי שאני כל כך אוהבת…
תודה ליאת ❤️
שלום אפרת, אני רוצה להכין פטיפור שמצפים בשוקולד תבנית שקעים קטנים, מנערים עודף וממלאים במילוי וסוגרים ש עם שוקולד. יש לך אולי איזה מתכון?
א”כ, אפשר להמיס שוקולד חלבי? הוא יוצא טוב וחלק כמו המריר?
תודה רבה וחודש טוב
היי אביגיל,
אין לי מתכון כזה.
אין בעיה להמיס שוקולד חלב אבל חשוב לא להוסיף לו שום דבר כדי שיתקשה בקירור. אפילו לא טיפת מים.
חודש טוב ומבורך 🌺
היי אפרת, ושוב תודה על הסבלנות והמתכונים, רציתי לשאול האם בתבנית קרח רגילה ולא מסיליקון( כי אין לי)
זה ייצא מוצלח? אצליח לחלץ את הממתק?
אני חוששת שיהיה קשה לחלץ את זה מהתבנית.
האם אפשר לעשות עם שוקולד רגיל כי לא אוהבים מריר? או שיותר מדי מתוק?
כן אפשר.
תבנית מלבנית בינונית – להכפיל את המוצרים ב 4 או חמש? תודה
אם זו תבנית בגודל 21X300 אז כדאי להכפיל ב-4. הם עדיין ייצאו נמוכים אבל אם רוצים אותם כמו ביסונים קטנים זה בסדר.
היי אפרת, אפשר להכין בתבנית גדולה, לצפות מלמעלה בשוקולד ולחתוך לריבועים? את חושבת שהקוקוס מספיק יציב? תודה
אני חושבת שכן. כדאי לרפד את התבנית בנייר אפיה ולהקפיא את זה לכמה שעות. רק אחרי שזה קופא כדאי לחתוך לקוביות.
*חשוב שהתערובת של הקוקוס תהיה לחה וקצת רכה. אם היא מתפרקת יש להוסיף עוד שמנת.
הכמות במתכון מתאימה לחצי תבנית אינגליש קייק. באיזה גודל תבנית את רוצה להכין?
היי אפרת, האם אפשר בלי שמנת צמחית או מתוקה ובלי קרם קוקוס.
אם אפשר להחליף לשמן קוקוס ובאיזה כמות ואם לא אז אם יש משהו אחר?
שישאר פרווה.
תודה רבה רבה!
היי עדי,
במקום קצפת צמחית אפשר לשים 7 כפות מים או חלב סויה עם 10 גרם מרגרינה מומסת.
חג שמח ❤️
אפרת היקרה את קרם קוקוס לא צריך להרתיח על הגז נכון?
פשוט שופכים 7/8 כפות על הקוקוס וזהו?
נכון. אין צורך להרתיח או לחמם. רק תערבבי אותו היטב לפני השימוש.
היי אפרת אם יש לי קופסא של קרם קוקוס איך אני יכולה להכין את באונטי?מה אני צריכה לשים ומה הכמויות?
תודה רבה
שימי קרם קוקוס באותה כמות של השמנת.
אפרת הכנתי לפי המתכון ונשאר שמנת אפשר לשפוך אותו לשוקולד?
לא מומלץ כי אז השוקולד לא יתקשה בקירור.
היי אפרת
האם ניתן לשמור במקפיא ואח”כ לצפות בשוקולד
רוצה להכין לשבת חתן של בן אחותי בהפתעה
אז צריכה להכין כמות נכבדת .
כמו כן אם יש לך עוד רעיונות לדברים מיוחדים / מרשימים
אשמח מאוד
פשוט אנחנו לא מגיעים אבל רוצים להיות ברוחנו
תודה רבה מראש
שבוע טוב דנית
היי דנית,
אפשר לשמור במקפיא ואח”כ לצפות בשוקולד.
רעיונות לדברים מיוחדים: כדורי פררו רושה, קינוח שכבות שוקולד וקוקוס, ריבועי ריבת חלב, ריבועי קוקוס.
יש עוד הרבה. אני ממליצה להסתכל בקטגורית קינוחים ומתוקים 🙂
הי
אין בעיה להמיס את השוקולד על הגז נכון ?
אפשר על אש הכי נמוכה.
חג שמח 🙂
היי אפרת, רוצה להכין לפסח בע”ה. אם אין לי שמנת מתוקה או צמחית, אפשר אולי להשתמש בשוקולד לבן מומס (בדומה לכדורי רפאלו), ואם כן כמה? וצריך לשנות משהו בשאר המתכון? תודה רבה 🙂
היי אודליה,
במקום קצפת צמחית אפשר לשים 7 כפות מים או חלב עם 10 גרם חמאה או מרגרינה מומסת. בלי קשר את יכולה להוסיף גם שוקולד לבן מומס כדי להעשיר את הטעם ואז נראה לי שמספיק להמיס 50 גרם שוקולד לבן ואולי להפחית מכמות המים/חלב.
היי אפרת, אז באיחור רבה, רוצה לעדכן שבסוף החלטתי להשאיר אותם פרווה ושמתי 7 כפות מים ו10 גרם מחמאה בלבד. היה קצת קשה ליצור כדורים מתערובת הקוקוס, אפילו אחרי לילה במקרר, אבל בסופו של דבר ובזהירות הצלחתי ויצא מושלם!! הכנתי בפסח גם עוגת שקדים ושוקולד, עוגת תפוחים, אגרול מצה, חזה עוף עם תפוח אדמה ועוד דברים שאני לא זוכרת כרגע 🙂 אז תודה רבה רבה על החלק הגדול שלך בפסח הכשר והטעים שלנו 🙂 ערב מקסים!
תודה יקירה, שמחה שהכל יצא טעים 🙂
יום מקסים 🌷
היי אפרת יש לי כמה שאלות התערובת של הקוקוס אמורה להיות קצת עיסתית ?
ממסים שוקולד במיקרו עם כף שמן ? והאם תובלים את הקוקוס כאשר השוקולד חם או כשהוא מתקרר ?
היי רחל,
התערובת אמורה לצאת לחה ומעט עיסתית ולא יבשה ומתפוררת.
נכון, ממיסים במיקרו שוקולד עם כף שמן במשך כ-15 שניות ומערבבים.
יש להניח לתערובת השוקולד להתקרר מעט (שתהיה חמימה אבל לא חמה מידי).
היי
רציתי לשאול איך טובלים את הקוקוס בציפוי השוקולד? עם הידיים? עם מלקחיים?(האם לא יתפרק)
ולשם מה השמן נחוץ בשוקולד?
האם אפשר לטבול בשוקולד מומס עם מעט שמנת מתוקה?
תודה רבה!
היי,
אפשר לטבול בשוקולד עם מלקחיים או עם הידיים ואפשר גם להניח אותם על רשת עם תבנית מתחת ולצקת מעליהם את השוקולד.
עדיף שמן ולא שמנת מתוקה כי כשמערבבים נוזלים עם שוקולד הוא לא מתקשה חזרה.
שבוע נפלא 🙂
יום שישי הכנתי את זה. היה קשה להפסיק לאכול. איזה מתכון מוצלח! ישר כח! ה ילדים נהנו מאוד…תודה!
תודה מישל, שמחה לשמוע 🙂
כתור בת שיש לה צליאק כבר 11 שנה לא טעמתי משהו
כ”כ מושלם 😍😍😍
שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מקסים
היי, עשיתי את הכדורים במספר אירועים והם היו להיט! כולם עפו עליהם. עכשיו ביקשו ממני לנסות לעשות אותם בגירסה טבעונית 🙂 האם קצפת צמחית היא טבעונית (השתמשתי תמיד בשמנת מתוקה) והאם הטעם יוצא אותו דבר? ועם שאר הרכיבים אין בעיה נכון? תודה!
היי טלי,
נכון, יש להשתמש בקצפת צמחית. אין הרבה הבדל בטעם במקרה הזה. עם שאר החומרים אין בעיה.
חג שמח ושנה טובה 🙂
שבוע טוב.
אני מחפשת מתכונים ללא אפיה תוכלי לעזור לי בזה.תודה
היי שירן,
מה את בדיוק מחפשת? יש הרבה דברים שהם ללא אפיה.
מצרפת לינק לעוגות ללא אפיה.
כמובן שגם בקינוחים ניתן למצוא הרבה מוסים, גלידות וכו’ שהם ללא אפיה.
היי
הכנתי מושלם לאוהבי הקוקוס
איזה כייפים של מתכונים
שוב תודה
שלום, אפשר להחליף את השמנת מתוקה בחלב? אין לי חמאה/מרגרינה/ריצ’..רק שמן. תודה
היי אמונה,
השמנת יותר מדביקה את החומרים בגלל המרכיב השומני שבה אבל אם אין לך שימי חלב.
חג שמח 🙂
ובקרם קוקוס?
קרם קוקוס מצוין.
תקשיבי, יצא מדהים!! סוווףףף!!!!אלופהה..(:
תודה אמונה, שמחה לשמוע 🙂
היי, אני רוצה להכין את זה למשלוח מנות, יכול להיות שהשוקולד ימס מחוץ למקרר? או שאפשר להכין בלי הציפוי? תודה
היי מיטל,
לדעתי השוקולד יימס. אפשר להכין בלי הציפוי אבל כדי להיות בטוחים שזה מספיק יציב אני ממליצה להכין מתכון לכדורי קוקוס אפויים.
אין לי בנמצא חבילת שקולד אלא חבילת שוקולד צ’יפס, האם אני יכולה להמיס 100 גרם שוקלד צ’יפס במקום חבילת שוקולד?
כן אפרת, אין בעיה.
ערב שבת שלום אפרת יקירה
כמה גרם זה הקוקוס?
כ-90 גרם.
יום מקסים 🙂
יצא מעולה! הילדים אכלו הכל מיד כשהיה מוכן!
שמחה לשמוע!
תודה שרה ושבת שלום 🙂
אפשר חלב מרוכז במקום השמנת? ואם כן באותו יחס?
כן שירה, אפשר באותו יחס. בגלל שהחלב המרוכז מאוד מתוק יכול להיות שיהיה כדאי להפחית קצת מכמות אבקת הסוכר. תטעמי ותחליטי.
היי
ניתן לוותר על אבקת סוכר או להחליף במשהו אחר?
תודה
היי סנטנה,
אפשר לשים סוכר לבן במקום רק כדאי להמיס עם השמנת על ידי ערבוב כמה שניתן.
אפשר לשים מים במקום מה שכתוב
היי לאה,
במקום שמנת אפשר להמיס 7 כפות מים או חלב עם 10 גרם חמאה או מרגרינה.
שלום אפרת
הכנתי הרגע.מזמן לא הייתי באתר שלך.
יצא פיצוץ!
שמתי חלק על נייר אפיה וכשנגמר הנייר שמתי על צלחת וזו הייתה טעות כי זה נדבק קשה לצלחת.
אז בפעם הבאה אקפיד שיהיה נייר אפיה בבית.
חוץ מזה, כאמור – פיצוץ!
תודה
פנינה
תודה פנינה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא!
כדורי הקוקוס מתפרקים לי כשאני טובל אותם בשוקולד, שמתי אותם במקרר לשעה. מה יכולה להיות הבעיה?
היי נאור,
הכסת למקרר או למקפיא? צריך להכניס למקפיא לשעה.
הכנסתי למקרר (רשום גם באחת התגובות שלכם שאפשר)
מה מטרת הקירור? למנוע התפרקות בעת הטבילה בשוקולד?
כמו כן בעת הטבילה נוצרת לי שכבה עבה מאוד למה?
מטרת הקירור היא לייצב את כדורי הקוקוס לפני שטובלים אותם בשוקולד ולכן עדיף להכניס למקפיא.
יכול להיות שתערובת השוקולד עדיין קצת חמה והיא ממיסה את הכדורים?
לגבי השכבה, התערובת אמורה להיות נוזלית. יכול להיות שהיא הסמיכה ולכן השכבה יוצאת מאוד עבה?
הבנתי… תודה!!
וכמובן תודה על המתכון ! 🙂
הי
הבן שלי אלרגי ולא אוכל שוקולד מריר. האם אפשר להחליף בקקאו? וגם לגבי המתכון של אצבעות שוקולד עם קוקוס.
תודה
הדר
היי הדר,
לגבי המתכון הזה לא חושבת שאפשר להמיר בקקאו כי מדובר בציפוי שמתקשה.
לגבי אצבעות שוקולד עם קוקוס, בשכבה התחתונה אני חושבת שאת יכולה להמיס חצי מיכל שמנת + 4 כפיות אבקת קקאו + 4 כפיות סוכר + 25 גרם חמאה/מרגרינה.
בשכבת העליונה- תכיני ציפוי שוקולד פשוט: כף וחצי קקאו + 2 כפות מלאות סוכר + 20 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות מים.
חג שמח 🙂
את הקצפת מקציפים?
לא, אין צורך להקציף, רק לערבב עם כף.
חג שמח 🙂
במה אפשר להחליף את אבקת הסוכר? זה אקוויולנטי לסוכר וניל?
תודה!
היי הדס,
אפשר להמיר את אבקת הסוכר בכף סוכר רגיל או סוכר וניל אבל קחי בחשבון שיכול להיות שירגישו מעט את הגרגירים לכן אולי כדאי להמיס את הסוכר קודם בשמנת ואז לערבב עם הקוקוס.
היי, במה אפשר להחליף את השמנת?
היי מוניקה,
במקום השמנת אפשר לשים אפשר לשים חלב או קרם קוקוס
או
כף חמאה/מרגרינה מומסת + 6-7 כפות חלב רגיל.
בהצלחה 😉
מעולה, הכנתי לכבוד יום הולדת בצורת לב, בציפוי שינוי קל שמתי שמנת במקום שמן
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
טעים מרשים וקל הכנה. קצר הרבה מחמאות על כלןם עבודה. האמת.. מכל הקינוחים שסחבתי לצפון הבאונטי וכוסיות הקוקוס גנאש שלך שהןכנו ללא מאמץ כמעט ברגע האחרון זכו למחמאות על הטעם ומראה. רוב תודות!!
תודה אורי! כיף גדול לשמוע 🙂
חג שמח!
מזה תבנית קרח?
היי אור,
תבנית קרח זאת התבנית שמקפיאים בה קוביות קרח. תבנית עם שקעים קטנים שממלאים במים ומכניסים למקפיא. אם אין לך תבנית כזאת אפשר להכין כדורים.
יום נעים 🙂
הכנתי לפי המתכון 1:1, הקוביות נשלפו בקלות והציפוי יצא פשוט מעולה!!!
בתור חובבת קוקוס מושבעת, זה באונטי משובח וביתי. מעולה לפסח הקרב ובא 🙂
תודה רבה וחג שמח!
היי יעל,
שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לשתף 🙂
חג שמח!
עשיתי סרופ מיפל כי לא היה לי דבש ביחד עם פצפומי אורז טחון יצא מהמם ממש!
מצוין! תודה שרית ושבוע טוב 🙂
שלום.
אני מכינה את הדבר הזה עם בוטנים גרוסים ואני רוצה עדיין לשים שוקולד במקום דבש.
אפשר עזרה עם הרכיבים?
הי רונית,
הדבש הוא רק כדי לחבר בין הבוטנים הגרוסים. ציפוי שוקולד מומלץ להכין בכל מקרה.
הכוונה: כוס בוטנים גרוסים + 1-2 כפות מלאות דבש – לערבב היטב, ליצור כדורים או לדחוס לתבנית קרח משומנת ולהקפיא.
לאחר כשעה – להכין את ציפוי השוקולד מכף שמן + חבילת שוקולד מריר מומסת ולצפות כל יחידה.
בהצלחה ושבת שלום 😉
אפשר לשים שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?
הי מיטל,
לא ניסיתי אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה. ההבדל הוא ששמנת לבישול פחות מתוקה ובעלת אחוזי שומן יותר נמוכים.
תנסי לשים ואם את רואה שהתערובת לא מתגבשת תוסיפי לתערובת הקוקוס כף חמאה מומסת.
גם עם שמנת לבישול, פשוט מושלם!
תודה מיטל, איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
נראה מעולה!!!
רציתי לשאול האם זה אפשרי לעשות את העוגיות האלה בתבנית קרטון של ביצים או שהן לא נוחות?
היי אילנה,
פחות מתאים להכין בתבנית קרטון.
אם יש לך תבנית קרחונים זה מצוין ואם לא פשוט תגלגלי לכדורים בעזרת הידיים 😉
יום נפלא!
האם אפשר משהו אחר במקום שמנת מתוקה או צמחית לבאונטי?
היי מירי,
אפשר לשים במקום השמנת:
* חלב קוקוס או קרם קוקוס
* כף חמאה/מרגרינה מומסת + 6-7 כפות חלב רגיל.
יום נעים 🙂
אני רוצה להכין אבל אין לי את משטח של הקרח אפשר לעשות כדורים רגיל בידים ??
היי גדא,
כן, אפשר להכין כדורים קטנים בעזרת הידיים ולהכניס למקרר או למקפיא למשך כשעה ורק אח”כ לטבול בציפוי השוקולד.
אני מאוד רוצה להכין היום אבל יש לי שטח של קרח אבל קטן מדיי
אפשר להכין את הכדורים רגיל בידידם ולשים אותם במקרר?
מעולה.אז אם הבנתי נכון .כוס קורנפלקס תירס .ו7כפות דבש?
אגגב בדקתי היום את המתכונים של פסח .אוהו אני כבר מחכה להכין אותם
לא, זה המון דבש. מזל ששאלת 🙂
תתחילי מכף אחת של דבש, תערבבי היטב עם פירורי הקורנפלקס ותוסיפי עוד לפי הצורך, עד שנראה לך שהתערובת מספיק דביקה. לאחר שאת דוחסת את התערובת לתבנית קרח או מכינה מזה כדורים, תכניסי את זה למקפיא למשך שעה, כי זה מה שעוזר לתערובת להתגבש ולהתחבר. אח”כ תצפי בשוקולד.
אוהו.אני מאד רוצה לעשות את זה אבל אני לא אוהבת קוקוס יש לך תחליף לקוקוס ?
תודה רבה רבה
היי שרית,
את יכולה לשים במקום הקוקוס תערובת של שקדים ואגוזים טחונים דק רק שבמקום שמנת ואבקת הסוכר אני ממליצה לשים דבש כדי שהתערובת תדבק ותתחבר (כ המרקם שלהם שונה מקוקוס ושמנת לא מספיקה פה).
אותו דבר לגבי קורנפלקס תירס או פצפוצי אורז טחונים.
אם תנסי משהו מזה אשמח לקבל עדכון 😉
שבוע מצוין:)