זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
15 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
2 ביצים
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
רבע כוס (60 מ"ל) מים
2 כפות דבש או מייפל
רבע כפית מלח
אופן ההכנה
-מערבבים בצלחת גדולה עמוקה: ביצים, חלב, מים, דבש ומלח.
-טובלים דף אורז היטב בתערובת משני הצדדים עד שהוא מכוסה לגמרי, אבל לא מתרכך. טובלים דף נוסף באותו אופן ומצמידים אותו לדף הראשון. טובלים דף שלישי באותו אופן ומצמידים אותו לשני הדפים האחרים (כל מלוואח מורכב מ-3 דפי אורז).
-במקביל, מחממים מחבת רחבה עם כף שמן וכשהמחבת חמה, מניחים את שלושת דפי האורז כשהם צמודים זה לזה. מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כדקה וחצי-שתיים, עד שהחלק התחתון מזהיב. הופכים בעזרת תרווד ומטגנים כדקה וחצי-שתיים נוספות, עד להזהבה יפה (יכול להיות שבזמן הטיגון דפי האורז יתנפחו, זה בסדר 🙂 ).
-מעבירים לצלחת ומגישים מיד.
טיפים והערות
*חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
*מומלץ להגיש עם רוטב סלסה (עגבניות מרוסקות עם קצת מלח) וביצה קשה.
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- מאפינס קינואה וברוקולי |
- תבשיל כרוב בסויה |
- חצילים עם בשר טחון |
- סלט כרוב במיונז |
- סלט עגבניות וזיתים פיקנטי
תגובות
חייבת להגיד שזה מתכון מעולה!!!
כבר הכנתי כמה פעמים (וכמובן הכפלתי כמויות…) ותמיד נאכל ורוצים עוד!
תודה על מתכון פשוט וקל להכנה
תודה פנינה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת❤️❤️
מתכון מעולה!! יצא ממש ממש טעים!
תודה רבה!
תודה חיה, שמחה שאהבת❤️
זה אחד הטעימים !!! מתכון ממש מוצלח !!! בעלי טרף הכל 🙂
שמחה לקרוא שאהבת אסתר 🙂
סופ"ש נעים🌸
הרבה זמן חיפשתי משהו מיוחד לדפי אורז ובאמת שיצא מפתיע וממש ממש טעים, והאופציה שאפשר לשתמש בתחליפי חלב פשוט גהוני יוצא ממש כמו הרגיל.
אישתי החליטה לשדרג והוסיפה לפני הטיגון גבינה צהובה בין העלים ויצא עוד יותר טעים. פשוט תודה 🤤
תודה רבה ששון!
שמחה שאהבתם ושיצא מוצלח
שבוע נפלא❤️
אפרת ימוושלמתתת אחתתת איזה טעים יצא את גאון
שמחה לקרוא שאהבת יקירה
שבוע נפלא❤️
הכנו עם סילאן במקום דבש וויתרנו על המלח
יצא מעדן 🙂
רעיון נחמד ננסה את זה
🙂 🙂
תודה על השיתוף אביגיל 🙂
יום נפלא❤️
יצא מעולה אין עליכם תודה.
היי ליאור,
נראה מעולה!!! בתאבון ♥
—–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
יצא טעים מאד וממש קל להכין תודה…
לוקח פחות זמן ממלוואח רגיל
שמחה שאהבת 🙂
תודה יהודית
פשוט טעים!!!
צודק
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר בלי חלב? מה לשים במקום?
אפשר לשים מים.
תודה רבה!
יצא מושלם! ממש כיף 🙂
יצא נהדר
תודה רבה
תודה אורלי 🙂
זה לא יוצא מתקתק? אני לא אוהבת מתוק!
זה לא יוצא מתוק אבל את יכולה להפחית לכפית דבש/מייפל.
עשיתי עם קצת יותר מלח וכף דבש
יצא טעיםםםםםםםםםםם!!!!
ממש דומה למלאווח
תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
עשיתי עכשיו עם כף אחת של דבש בלבד וקצת יותר מלח.
יצא ממש ממש טעים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
מאוד טעים
תודה הראל, שמחה לשמוע 🙂
האם המלוואח יוצא קשה ?
הכוונה קריספי?
הוא יוצא במרקם רך אבל קצת קריספי.
אומנם אין לזה טעם של מלאווח למרות שזה מריח בדיוק כמו אחד 😅
יצא מאוד טעים ומשביע מאוד.
תודה אלופה על עוד מתכון מוצלח❤
נראה מעולה!
תודה רותם 🙂
היי אפרת,
יש לך כמות רק לאחד?
ממש רוצה לנסות ואני לא אוכל חמש חח
היי רותם,
זאת כמות הבלילה ל2 יחידות:
ביצה קטנה
רבע כוס חלב
3 כפות מים
כף דבש או מייפל
קמצוץ מלח
*אפשר גם את הכמות הזו לחתוך בחצי אם את רוצה רק אחד.
תודה רבה 🙂
המשך יום מקסים
עוד שאלה ,ברשותך
את יודעת כמה קלוריות יוצא ליחידה?
בערך 60 קלוריות.
יצא מעולה!!! פשוט נטרף..
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיטל
היי. נראה מעולה. האם ניתן להשתמש בחלב סויה?
כן.
יצא מדהים!
הרוטב סלסה שדרג את זה לחלוטין – תודה
תודה דבורה 🙂
רעיון מדהים, ובעיקר טעיםםםם, תודה!
❤️
אפרת רציתי לשאול איפה קונים דפי אורז?
לא יצא לי לראות את זה אף פעם!
בעבר היה באמת קצת יותר קשה להשיג את זה אבל היום יש את זה כמעט בכל סופר. זה בדר"כ במחלקת המזרח הרחוק או במדפים של האורז.
היי יקירה. מנסה לחשוב כמה כאלה אני צריכה להכין. הם משביעים כמו מלוואח רגיל או פחות? תודה מראש!
הם משביעים 🙂
האם אפשר להכין את המלאווח בלי לטגן לשים בקופסא במקפיא ולטגן מתיי שרוצים?
וגם אפשר עם חלב אורז או שקדים?
אפשר להכין עם חלב אורז או שקדים.
לגבי הקפאה, לא בטוחה (לא ניסיתי).
היי דרלינג. אני ובטח גם האחרים פה, נשמח למתכון לאגרול/סיגרים ו/או פסטלים מרוקאיים מדפי אורז. תודה מראש!
אכין ואעלה בהמשך 🙂
מחכים 🤗 שבוע טוב יקרה כל הברכות! 🌸
היי! אפשר להכין ביום שישי לשבת בבוקר, ושיתחמם על הפלטה?
היי מוריה,
בשתי הפעמים שהכנתי זה חוסל באותו היום כך שאני לא יודעת איך זה יום למחרת 🙂
רעיון נפלא..בכלל את משובחת להפליא,הכנתי אין ספור ממתכונייך וכולם קלים,פשוטים ויוצאים נפלא,ממש מלווח ללא שום מאמץ ובלי טונות מרגרינה/שמן.תודה רבה
נראה מעולה!
תודה אבי 🙂
היי מה שלומך? יש לך רעיון מה לשים במקום ביצה?
לא ניסיתי אבל את יכולה לנסות חצי כמות בלי הביצה.
ואם אשתמש במחבת עם ציפוי שלא ידבק יכול לעבוד בלי שמן…. ? פשוט אנחנו לא מטגנים בבית..
אפשר לנסות ואם לא עובד אפשר לשים ממש מעט שמן.
עשיתי עכשיו בלי שמן. לא הספקתי לצלם מרוב מהירות שזה נטרף .. (:
רק צריך מחבת עם ציפוי טוב שלא נדבק
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת את ממש מקסימה סוף סוף ראיתי
מי עומד מאחורי המתכונים המעולים של האתר
תודה רבה טובה 💖
שמחתי לראות אותך אתמול בחדשות ולגלות שאת לא רק בשלנית נהדרת אלא גם נראית נהדר .
תודה רבה 🙂
היי אפרת,
חייב דבש? זה יפגע בטעם אם לא אשים?
אשמח לעדכון:)
זה פשוט ייצא לא מתוק בכלל. אם את לא רוצה שזה יהיה בכלל מתוק את יכולה להוסיף קצת מלח שיהיה לזה טעם.
אפשר להחליף את החלב למשו פרווה? תודה!!
אפשר לשים חלב סויה או מים.
שמתי מים במקום חלב
יצא מעולה
😍😍