שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 12 מאפינס

סוג: פרווה

רכיבים

2 ביצים

שליש כוס ממתיק סוויטאנגו

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

⅔ כוס (160 מ”ל) מים חמימים

כוס (140 ג’) קמח תופח

2 כפות אבקת קקאו

קצפת:

פחית קרם קוקוס (400 מ”ל) *יש לשים את קרם הקוקוס במקרר לילה לפני ההכנה

כף ממתיק סוויטאנגו

3 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד סוויטאנגו

כף אבקת קקאו

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

הכנת המאפינס:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבניות קאפקייקס/ מאפינס.

-מערבבים בקערה את הביצים עם הסוויטאנגו. מוסיפים שמן ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח והקקאו ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת לתבניות משומנות עד גובה ¾ מהשקע ואופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הקצפת:

-מוציאים את פחית הקוקוס מהמקרר ופותחים את הפחית. לאחר לילה במקרר תיווצר הפרדה בין החלק השומני-הקרמי לבין החלק הנוזלי.

-שופכים בעדינות כמות של שליש כוס מהנוזלים. מעבירים לקערה את מה שנשאר בפחית (גם המוצק וגם הנוזלי).

-לקרם הקוקוס שבקערה מוסיפים כף סוויטאנגו ו3 כפות אינסטנט פודינג ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת קרם יציב.

-בעזרת שקית זילוף מזלפים מעל המאפינס לאחר שהתקררו לטמפ’ החדר.

-שומרים במקרר בקופסה סגורה.

טיפים והערות

*אם הקרם עדיין נוזלי יש להוסיף כף אינסטנט פודינג נוספת ולהמשיך להקציף. אם עדיין הקרם לא מסמיך, יש להכניס את הקערה למקפיא למשך כ-10 דקות, להוציא ולהמשיך להקציף.

ראו גם
עוגת השחרעוגת השחר
עראיס בנינג’ה עראיס בנינג’ה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
יונה (09:59 6.03.2024)

היי רכשתי את הסוכר החדש ויצא מעולה. חבל שזה יקר… תודה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 6.03.2024)

❤️

avatar
נ.י. (10:37 19.02.2024)

שלום, קודם כל תודה רבה לך על אתר נפלא ביותר! משתמשת מלא במתכונים המעולים שלך. כל מתכון מוצלח יותר ויותר!
רציתי לשאול, אני לא מכירה את הממתיק הזה, יש אפשרות להחליף בדבש/סילאן/מולסה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 19.02.2024)

כן אפשר.
עדיף דבש.