זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס זיתים
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה)
כפית שטוחה מלח
2 ביצים
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
250 גרם גבינה לבנה או יוגורט
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
כוס פרוסות זיתים ירוקים (מקופסת שימורים)
*לפיזור מעל: שומשום לפיזור (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, רכה וקצת דביקה.
-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס מקרטון (“קוקטים”), מרססים את החלק העליון במעט שמן ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
היי
האם אפשר לוותר על אבקת אפייה
או לשים ממש קצת?
שקית שלמה זה ממש ממש לא עושה טוב בבטן.
אפשר להפחית את הכמות.
התייבש לי קצת המאפינס, מה אפשר לעשות ? אולי לשים משהו מעל ?
היי נסי,
לא מומלץ להרטיב את זה (בניגוד לעוגה).
לפני שאוכלים אפשר להכניס כמה שניות למיקרוגל. זה ירכך את זה קצת.
וואו הכנתי עכשיו יצא מדהים והיה ממש קל!!! אוורירי ברמות פשוט כיף🙏🏻
שמחה שיצא טעים❤️
תודה תמר
אני מכינה את זה בתור ארוחת ערב?
זה מנפיק משביע?
כמה לכל אחד?
תודה על כל המתכונים 🙂
כן. יחד עם סלט זה אחלה:)
תודה לך 🙂
תגידי אפרת צריך לעכין את זה במיקסר
לא. אפשר לערבב ידנית.
וואו יצא טעים ממש!! שמתי שמנת חמוצה כי לא היה לי גבינה ויצא פגז! רך ואוורירי בדיוק במידה הנכונה😇תודה רבה😍
שמחה שיצא טעים❤️
תודה דבורה
טיגנתי את הבצל והוספתי פטריות שטוגנו עם הבצל יצא מעולה…לבריאות
תודה שחזרת לשתף💜
הכנתי ללא גלוטן ויצא מעולהה 💯
תודה❤️
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף
מכינה הרבה, מאד מוצלח. בלי הוספת מלח. שאלה דחופה: הכנתי את העיסה ולא אוכל לאפות עכשיו אלא אחהצ. אפשרי לשמור במקרר?
כן אפשר.
אין צורך במלח. הזיתים נותנים את המליחות. הוספתי גם מעט גבינה בולגרית.
תודה על השיתוף🙂
שמתי ממרח פסטו במקום זיתים-יצא מושלם!!!
נשמע מעולה:)
תודה שחזרת לשתף!
וואו, זה פעם ראשונה שאני רואה את האתר הזה!,
הכנתי את המתכון ויצא מושלם!!!!!!!!!!!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!
הכנתי עכשיו היה לי חצי קופסת גבינה והוספתי כמה כפות גבינת שמנת וכן חתכתי כשתי פרוסות גבינ”צ כי לא היה לי גבינ”צ מגורדת זה בסדר?
כן🙂
הכנתי עם קמח כוסמין זיתים שחורים ושמנת חמוצה 15% במקום גבינה כי לא היה לי גבינה. יצא מעולה!!!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!
יצא ממש טעים …
תודה רבה!!
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת,יצא מושלם!!🤩
הוספתי גם פטריות כי ממש אוהבים אצלינו וזה ממש שדרג
יצא מטורף,אורירי וממש טעים😍
תודה על הכל אני מכינה מהאתר הזה מלאאא מתכונים כולם נהנים!!!
מחכה כבר למתכונים חדשים שתעלי…
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא ממש טעים
אני ממליצה לעשות פעמיים מהכמות כי זה ממש נחטף
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מטורףףף!!! יצא מוצלח ביותר!!
איזה כיף לשמוע!
על כמה מעלותמפעילים את התנור?
180 מעלות.
מתכון מעולה! המאפינס יוצא ממש רך וכיפי!
מומלץ בחום, קל ופשוט להכנה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
דבר ראשון תוה רבה על מתכונים מושלמים וקלים!! דבר שני רציתי לשאול: אם אני רוצה שיצא יותר מלוח קצת כדאי להחליף את הגבינה לבולגרית או פשוט להוסיף מלח? או לשלב בין הגבינות? מה את ממליצה??
היי
אפשר גם להוסיף מעט מלח וגם לשלב בולגרית(:
תודה רבה!
מתכון קליל ונהדר!
עובד עם כל תחליף שיש בבית (יוגורט במקום גבינה, בולגרית/פרמז’ן במקום צהובה)
אני אישית אוהבת להכין את זה בתבנית של מיני-מאפינס – מושלם!
הבררנית הקטנה שלי טורפת בהנאה.
כיף של מתכון!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מעולה וטעים חובה זיתים מבחינתי!
אחלה מתכון!
ממליצה בחום!
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף❤
אם איזה קמח הכי טוב להשתמש במתכון הזה לפסח?
כל קמח ללא גלוטן שמיועד לאפייה (קמח תמי/מולינו/כרגיל ועוד).
הילדות שלי התאהבו! ארוחת ערב טעימה בקלות ומהירות! תודה!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא פשוט מושלם!!!
תודה על מתכון נהדר.
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף🌺
אפשר לעשות במולטי קייק ? ואם כן מה ההבדל בעצם?
יש לי את המולטי קייק אני פשוט לא ככ יודעת מה להכין בו
היי,
אפשר להכין במולטיקייק מאפים שונים, וופל בלגי וכדומה. גם את המתכון הזה ניתן להכין בו.
תודה על התשובה!
מה ההבדל בעצם להכנה בתנור או במולטי קייק ? למאפה הזה לדוגמא.. המולטי קייק משנה משהו היית ממליצה פשוט להכנה בתנור וזהו?
המולטיקייק הוא מכשיר משולב שמהווה תחליף לתנור מעולה לממהרים…
אין בעיה להשתמש בו במקום בתנור למאפים כמו מאפינס, דונאטס, וופל בלגי…
אפשר להמיר לפרווה? איך?
אפשר להמיר את הגבינה הלבנה בגבינה צמחונית/ממרח סויה ולוותר על גבינה צהובה.
אם אין זיתים כרגע בבית לא חובה לשים נכון?
נכון(:
אפשר גם לשים תוספת אחרת כמו פטריות או תירס.
זה הדבר!!,
אני חוזרת על זה שוב ושוב וזה לא נמאס!
פשוט מוצלח
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפשר לוותר על הגבינה או היוגורט במתכון?
היי,
אפשר להמיר את הגבינה בשמנת חמוצה, קוטג’ או מעדן סויה בטעם טבעי. לוותר עליהם לגמרי לא יהיה מוצלח.
למלות עד למעלה? זה תופח באפיה?
היי,
המאפינס תופחים באפייה, לכן מומלץ למלא עד 3/4 מגובה התבניות.
הכנתי עם קמח מלא ויצא ממש טעים!
איזה כיף שיצא מוצלח גם עם קמח מלא(:
תודה שחזרת לשתף❤
דבר ראשון תודה על האתר המדהים!!
דבר שני האם זה טוב בהקפאה?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
המאפינס הכי טעימים סמוך להכנה אבל אפשר להקפיא ולחמם בסיום ההפשרה בתנור (או במיקרוגל).
היי, אשמח ממש לנסות את המתכון! לפני זה שאלה – באיזה מצב לכוון את התנור? טורבו או אפייה?
תודה מראש!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
מומלץ לאפות במצב קו עליו ותחתון (לא טורבו).
שלום, מתאים להוסיף טונה אם אין מספיק זיתים? תודה.
היי,
לטעמי זה פחות מתאים אבל את יכולה לנסות(:
עדיף לשים תוספת אחרת כמו תירס, פטריות, גמבה קצוצה דק…
היי אפרת ערב טוב
אני שומרת על תזונה בריאה, יש אפשרות להשמיט את הגבינה צהובה? (ולא להוסיף בולגרית)
היי,
אפשר לוותר על הגבינה(:
יצא מעולה!!!!!😊🌸
נראה טעים ביותר! שמחה ממש שיצא מוצלח ותודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת אפשר להשתמש במנז’טים מנייר?
היי,
אפשר לשים מנג’טים בתוך התבניות. ללא תבנית קשיחה יותר המנג’טים לא יחזיקו את התערובת.
היי יקרה,
כמה מאפינס יוצא ?
היי,
יוצאים בסביבות 12 מאפינס(:
למה את כבר לא שולחת לי מתכונים כל שבוע
בערך כחודש כבר לא שלחת
מתגעגעת למתכונים המדהימים שלך
היי יקירה,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤
למה חודש? שבוע שעבר נשלח ניוזלטר(:
השבוע לא יישלח, מבטיחה לפצות על כך בניוזלטר של שבוע הבא😊
תודה ,כנראה שהיתה בעיה אבל העיקר שלא שכחת אותי
שבת שלום
איך מקבלים גם מתכונים עדכניים אני מכורה לאתר שלך. האפליקציה בפלא קבועה ונפתחת כל יום
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
כל יום חמישי נשלח ניוזלטר לנרשמים.
אם את מעוניינת שישלח אליך תירשמי אליו (בחלק התחתון של האתר בכיתוב “הירשמו לניוזלטר שלי”).
בוקר טוב אפרת
קודם כל זו הזדמנות מצויינת להגיד לך שיש לך אתר מדהים ושאת אחת האנשים היותר מדהימים , רואים זאת לפי התגובות שלך והסבלנות שלך!!! תבורכי אמן !
ולשאלה… אין לי קוקטים יש לי מנז’טים… זה טוב?
נב. גם אננ לא בטוחה שמותר בטוסטר אובן להשתמש בכאלו קוקטים, ידוע לך…?
תודה רבה המתכונים שלך מעולים ואת מעולה באדיבותך.
היי שמרית,
התרגשתי לקרוא את המילים החמות, תודה לך🌺
לגבי המנג’טים, רוב המנג’טים מיועדים לאפייה בחום של עד 220 מעלות כך שגם בטוסטר אובן אין בעיה להשתמש בהם.
בכל מקרה כדאי לבדוק מה רשום על האריזה של המנג’טים שתשתמשי בהם.
תודה רבה 💛
תודה על האתר המושלם..
מה אפשר לשים במקום זיתים?(אין לי כרגע בבית) אולי פטריות? מתאים?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים כל תוספת אחרת- תירס, גמבה קצוצה, פטריות…
לא משהו
היי,
אם תכתוב מה בדיוק היתה הבעיה אוכל לעזור לך להבין למה לא יצא לך מוצלח…
הכנתי את המאפינס הזה, והוא פשוט מושלםם!!
מתכון מעולה.
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון😊
היי אפרת
תודה רבה על האתר המדהים !!
לא היה מתכון שלא הצליח !!!
אם אין לי תבנית שקעים חלבית , באיזה תבנית היית ממליצה לעשות?
או שעדיף לחפש מתכון אחר ?
היי רחל,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אין לך גם תבניות מאפינס בודדות, כן?
את יכולה להכין את המתכון בתבנית אינגליש קייק ולחתוך לפרוסות (כמו לחם משודרג), אבל זה קצת פחות מוצלח מאשר בתבניות מאפינס.
כמה זמן המאפינס יכול להישמר במקרר?
היי,
המאפינס במיטבם עד 4-5 ימים במקרר.
הי אפרת אני שקד בת 10 ורציתי להגיד שזה מתכון מדהיםםםם
וגם ניסיתי את החלה שלךך הי מושלמתתתתת
שמחה מאד שניסית ואהבת את המתכונים, כל הכבוד!
היי, איפה מאחסנים את המאפינס? במקרר או בטמפ החדר?
היי,
את המאפינס יש לאחסן במקרר.
הי אפרת,
האם ניתן לוותר על גבינה לבנה או יוגורט? (אני לא אוהבת פשוט)
תודה
היי,
אפשר להמיר את היוגורט בשמנת חמוצה או קוטג’. המרקם ישתנה מעט.
היי אפרת,מה אפשר להשים במקום חצי כוס גבינה צהובה מגורדת?
אולי בולגרית ?
תודה על מתכונים מושלמים😃
היי יניב,
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים(:
אפשר לוותר על גבינה צהובה ולהוסיף בולגרית מגורדת.
הכנתי היום והבת שלי ביקשה ממני לכתוב לך שהיה טעים מאד, ושהמתכון הזה יותר טוב ממתכון דומה קודם (אולי מתכון מאפינז גבינות וזיתים? או משהו בסגנון)
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתן את המתכון! תודה על השיתוף🌺
שלום אפרת
רק רציתי לומר שהכנתי את המתכון שלך ולא ידעתי שהוא יכול לצאת כל כך מוצלח … ממש תענוג . מתכון קצר ומוצלח… תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
שלום אפרת.
באיזה גודל קוקטים השתמשת במתכון?
תודה רבה!
היי,
התבניות בקוטר 7 ס”מ. אפשר להשתמש בתבניות בקוטר דומה ולא חייב דווקא קוטר 7.
היי אפרת!
אם אני בוחרת ביוגורט במקום בגבינה, הכוונה גם ל250 גר’? או לגביע של 150 גר’ בלבד?
היי,
יש לשים 250 גרם יוגורט.
בהצלחה!
כשמשתמשים בקמח כוסמין צריך להוסיף עוד מים?
היי,
כשמשתמשים בקמח כוסמין במאפים יש להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך, משום שלפעמים צריך קצת פחות מים.
נראה טוב! כמו כל מה שאת מביאה…
האם אפשר גם זיתים שחורים?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר גם עם זיתים שחורים אם אוהבים(: