זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 8-10 יחידות
סוג: פרווה
רכיבים
1 ביצה גדולה L או XL
רבע כוס (50 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
בננה וחצי בגודל בינוני
כוס (150 ג’) קמח תמי תופח
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
4 כפות שוקולד צ’יפס לפיזור מעל
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון (אפשר להשתמש במנג’טים מנייר ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס).
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס ומפזרים מעל שוקולד צ’יפס.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- עוגת תפוזים בחושה ללא גלוטן |
- בראוניז שוקולד מקמח תמי |
- עוגת מילקי ללא גלוטן |
- עוגת גבינה שיש
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
האם אפשר להשתמש גם בקמח לבן רגיל?
כן
אהבתי מאודדדד
הכנתי כבר פעמיים ויצא מטורף!!!
שמחה שיצא טעים❤️
אין את עלופה
❤️
יש לי קמח תמי 2 סוגים
רב תכליתי ולמאפים
איזה מהם מתאים פה ? תודה
שימי כוס קמח רב תכליתי ותערבבי אותו עם כפית אבקת אפיה.
היי 🙂 אין לי תבניות מאפינס. מה הכמויות אם אני רוצה להמיר לתבנית אינגליש קייק? ואם אני רוצה להוסיף למתכון חמאת בוטנים?
אודה לתשובתך המהירה!
היי
אפשר להכין את הכמות שבמתכון או להכפיל כמויות פי 1.5 לעוגה גבוהה. אפשר להוסיף כף-שתיים חמאת בוטנים.
הי! חג שמח!
האם אפשר להשתמש רק בקמח שקדים?
היי,
לא יצא מוצלח כל כך עם קמח שקדים בלבד.
חג שמח!
אפשר באמצע השנה להשתמש בקמח רגיל?
כן(:
לא משתמשת בקמח תמי בפסח.
אפשר קמח תפו”א? או שקדים טחונים?
וניתן לוותר על הסודה לשתיה?
היי,
יתכן ואפשר להמיר את הקמח התופח בחצי כוס קמח שקדים+ 1/4 כוס קמח אורז+ 1/4 כוס קורנפלור+ כפית אבקת אפייה.
לא מומלץ לוותר על הסודה לשתייה, אפשר לוותר עליה אך המרקם ישתנה.
בהצלחה וחג שמח!
היי וחג שמח 🙂
חושבת שאפשר קורנפלור במקום קמח תופח?
היי,
עם קורנפלור בלבד המאפינס לא יצאו מוצלח.
יתכן ואפשר להמיר את הקמח התופח בחצי כוס קמח שקדים+ 1/4 כוס קמח אורז+ 1/4 כוס קורנפלור+ כפית אבקת אפייה.
בהצלחה וחג שמח!