שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 20-24 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

800 גרם בצק עלים (רצוי בטעם חמאה)

קרם וניל:

¾ כוס (180 מ”ל) חלב

רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה

רבע כוס (50 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

כפית תמצית וניל

לערבב בקערית: חצי כוס חלב (120 מ”ל), 3 כפות קורנפלור, כף אינסטנט פודינג וניל, חלמון ביצה (הצהוב)

להברשה: ביצה טרופה

לפיזור מעל: אבקת סוכר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים בסיר קטן (על אש נמוכה): ¾ כוס חלב, רבע כוס שמנת מתוקה, רבע כוס סוכר, סוכר וניל ותמצית וניל.

-מערבבים בקערית (רצוי בעזרת מטרפה ידנית): חצי כוס חלב, 3 כפות קורנפלור, כף אינסטנט פודינג וניל עד לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים.

-מוספים לסיר את תערובת החלב בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד (מזכירה שהסיר צריך להיות על אש נמוכה).

-מגבירים לאש בינונית-גבוהה ומבשלים תוך ערבוב עד להסמכה (כ-2 דקות). מסירים מהאש ומצננים לגמרי (מומלץ להכניס את קרם הוניל למקרר לשעה לפחות).

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.

-חותכים בצק עלים לריבועים בגודל 9X9 ס”מ. מניחים בצד כל ריבוע כפית וחצי מקרם הוניל ומגלגלים לצורה של סיגר מלבני (אין צורך להדק את הקצוות).

-מניחים בתבנית על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25 דקות, עד להזהבה.

-מניחים למאפים להתקרר ומפזרים אבקת סוכר מעל.

טיפים והערות

*רוצים לחסוך בזמן הכנה? אפשר להשתמש בקרם פטיסייר מוכן של “גד”.

 

ראו גם
טופו בתנורטופו בתנור
עוגת פיסטוקים עוגת פיסטוקים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
חסיה (15:45 10.12.2023)

אפשר לשים מלית וניל מוכנה מהחנות או שזה לא מתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:41 10.12.2023)

אפשר רק כדאי לבדוק אם רשום שאפשר לאפות את המלית.

avatar
שולמית (13:28 12.11.2023)

ראיתי שכתבת שאפשר לא לשים שמנת מתוקה אבל אז המלית יוצאת נוזלית יותר,
האם אפשר להוסיף עוד קורנפלור או פודינג כדי להסמיך את המלית? אם כן, מה עדיף ואיזה כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:54 12.11.2023)

אפשר להוסיף עוד חצי כף קורנפלור או פודינג.

avatar
תמר (21:36 3.09.2023)

טעים ממש!
האם אפשר להכין את הקרם וניל ולהקפיא. ולהשתמש בעת הצורך?
כלומר, להקפיא רק את הקרם וניל, בלי הבצק..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:49 4.09.2023)

היי
אפשר(:

avatar
רחל (17:32 6.06.2023)

במה ניתן להחליף את הקורנפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:24 6.06.2023)

אפשר לשים קמח תפו”א.

avatar
רחל (22:50 6.06.2023)

האם ניתן לשים קמח רגיל?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:25 7.06.2023)

פחות מומלץ אבל אפשר לשים 2 כפות.

avatar
ספיר מ. (04:25 28.03.2023)

מה התחליפים למאפה כזה בפרווה ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 28.03.2023)

חלב סויה ושמנת צמחית.

avatar
נעמי (11:01 19.01.2023)

ועוד שאלה,
מה אפשר במקום שמנת או קצפת צמחית?
תודה רבה
נעמי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:26 19.01.2023)

אפשר לוותר על השמנת. אם יש לך קרם קוקוס אפשר לשים 2 כפות של החלק המוצק בלבד.

avatar
נעמי (10:59 19.01.2023)

הי נראה מעולה ומאוד נהנים מהאתר שלך.
רשמת שאפשר בצק שמרים ויוצא טעם אחר. האם יש לך מתכון או ההמלצה לבצק שמרים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 19.01.2023)

היי,
שמחה שאתם נהנים מהאתר(:
הנה מתכון לבצק שמרים.

avatar
תמר (20:56 12.01.2023)

היי אפרת אני אוהבת את האתר וכל הזמן משתמשת במתכונים המעולים שלך!
תודה!
אני רוצה להכין את המתכון ואין לי שמנת מתוקה יש מצב להחליף אותה במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:40 12.01.2023)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על השמנת, אבל הקרם עלול לצאת יותר נוזלי.

avatar
תמר (08:14 13.01.2023)

תודה על המענה !
יש לי עוד שאלה
כמה ריבועים אמורים לצאת מהבצק?
ואיך לחתוך לריבועים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 13.01.2023)

הריבועים בגודל של 9*9, אמורים לצאת כ-20-24 יחידות. חותכים בעזרת סכין חדה.

avatar
לוטן וקנין (17:23 12.01.2023)

צריך להפשיר את הבצק עלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 12.01.2023)

כן, תמיד כשמשתמשים בבצק קפוא יש להפשיר (הוראות ההפשרה כתובות על האריזה).

avatar
זהבית (21:03 5.01.2023)

תודה על המתכונים המיוחדים,
רציתי לשאול, הכנתי את הקרם ויצא מאוד מאוד נוזלי,
מה לעשות עכשיו? איך להפוך אותו לסמיך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:21 5.01.2023)

שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להוסיף עוד קצת קורנפלור ולערבב עד להסמכה. בנוסף הקרם מסמיך בקירור.

avatar
יעל (11:51 21.12.2022)

המתכונים באתר שלך מצויינים אחד אחד!! תודה רבה!
רציתי לשאול, האם אפשר להמיר את החלב בחלב שיבולת שועל (הסתכלתי בתגובות וראיתי שכתבת להמיר בחלב סויה או שקדים)
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:50 21.12.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש גם בחלב שיבולת שועל.

avatar
רחל (13:21 30.11.2022)

האם יש תחליף לבצק עלים?
משהו פחות משמין….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:11 30.11.2022)

לצערי אין תחליף מוצלח דיאטטי יותר(:

avatar
יאנה (13:41 11.10.2022)

אמאל’ה ואבאל’ה איזה טעים
לא נופל משום מאפיה אחרת

מאפה וניל
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 11.10.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌷

avatar
770 (18:34 25.10.2022)

יאוו נראה עולה

avatar
שרה (23:47 30.09.2022)

היי,
אפשרי להכין את כל המאפים יומיים-שלושה לפני החג להקפיא ולאפות מתי שאני צריכה?
האתר מעולה.
תודה שרה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 1.10.2022)

היי שרה,
לא מומלץ לעשות כך. אפשר לאפות מראש יום לפני החג ולאחסן במקרר עד להגשה.
שמחה שאת נהנית מהאתר(:

avatar
דקלה (10:59 30.09.2022)

היי שנה טובה
האם אפשר להכין את הקינוח עם בצק פילו ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:11 30.09.2022)

היי,
עם בצק פילו לא יצא מוצלח באותה מידה אבל אפשר להכין בצורה דומה למתכון הזה.

avatar
מוריה (23:12 24.09.2022)

אפשר להכניס את המילוי למקרר כשזה חם?
תודה רבה שנה טובה ומבורכת אין על האתר שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 24.09.2022)

היי,
אפשר לחכות כמה דקות ואז להכניס למקרר.
שנה טובה ומתוקה🍯

avatar
אושרית מנחם (11:01 27.08.2022)

תודה על מתכונים מעולים
קשה לעבוד עם הבצק כשהוא מופשר, הוא מאוד רך, מה את ממליצה?
לאחר אפיה וקירור, לשמור במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 27.08.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
את הבצק כדאי להפשיר רק עד שניתן לעבוד איתו, אבל לא עד שהוא רך מאד ודביק.
מומלץ לשמור במקרר כ-4 ימים.

avatar
ברוריה (23:01 25.08.2022)

איך אפשר להכין את זה בפרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:21 26.08.2022)

היי,
אפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה ובחלב סויה/שקדים.

avatar
שולמית (21:08 22.08.2022)

שלום
אפשר להקפיא את המאפה הזה ו/כמה זמן נשמר?
במקרר או בארון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:18 22.08.2022)

היי,
בצק עלים נשמר פחות טוב בהקפאה, עדיף לשמור במקרר כ-4 ימים.

avatar
טובה (14:45 18.08.2022)

המתכונים שלך מדהימים תודה טובה
האם יש לך מתכון במקום הבצק עלים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:53 18.08.2022)

היי טובה,
לבצק עלים אין בצק שהוא תחליף מוצלח(:
אפשר למלא את קרם הוניל גם בבצק שמרים אבל זה יצא שונה מאד כמובן…
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!

avatar
ש.ק. (19:09 9.08.2022)

היי,
אני ביקשתי ממך את המתכון,
כי אני חולה על המאפה הזה…
היום הכנתי
ויצא מושלםםםםם : )
תודה רבה
אין על המתכונים שלך…

מאפה וניל
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 9.08.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
ענת (00:04 9.08.2022)

הי, יצא מוצלח ברמות, המתכונים שלך תמיד מצליחים ותמיד מנצחים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:11 9.08.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף🌺

avatar
אסתר (20:45 7.08.2022)

הכנתי לצאת הצום עם בצק פילאס במקום עלים, יצא טעיייים. נחטף.
לצערי כנראה שהייתי צריכה להסמיך מעט יותר את הקרם, הוא נשפך בתנור. אבל עדיין היה מעדן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 7.08.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח!
חשוב להסמיך את הקרם וגם לתת לו להתקרר על מנת שיתייצב.
תודה על השיתוף🌷

avatar
אפרת (20:44 7.08.2022)

מוצלח ברמות, טעם של קרמשניט מושלם בקלי קלות.
תודה על עוד מתכון מוצלח ומהיר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 7.08.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷

avatar
YF (22:38 4.08.2022)

תודה על האתר המהממם!!
והאם אפשר להשתמש בעלי פילו במקום בצק עלים???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:41 4.08.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש בבצק פילו, פשוט המאפה יצא שונה- יותר קריספי ודקיק, ולא בצקי עם שכבות.

avatar
אפרת (16:05 4.08.2022)

נראה מצוין, ניתן להקפיא חלק לפני האפיה, ולאפות בעת הצורך?!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 4.08.2022)

היי,
אני חושבת שאפשר(:

avatar
יפה (15:35 4.08.2022)

מתכון קל! אכין אותו היום למשפחה ואספר איך יצא , אני מעוניינת
להשתמש בקרם קוקוס בקום שמנת מתוקה ( פחות %שומן)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 4.08.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
לא ניסיתי בעצמי עם קרם קוקוס, אבל עשוי לצאת טוב גם איתו.

avatar
שואלת (15:09 4.08.2022)

הי,
תודה על המתכון 🙂
אפשר לוותר על חלמון הביצה, שהמאפה יהיה טבעוני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 4.08.2022)

היי,
אפשר, למרוח מעט שמן על הבצק במקום ביצה.

avatar
אילנה (13:56 4.08.2022)

שלום,
איך אפשר לעשות את המאפיה הזה פרווה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 4.08.2022)

היי,
אפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה ובחלב סויה/שקדים.

avatar
יהודית (10:35 4.08.2022)

אני כ”כ אוהבת את זה אבל רוצה להכין פרווה, אשמח לקבל מתכן בצורה פרווה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 4.08.2022)

היי,
אפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה ובחלב סויה/שקדים.
בהצלחה!

avatar
נ.נ (09:52 4.08.2022)

האם יש אפשרות להמיר את המתכון לגירסה פרווה? אם כן כיצד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 4.08.2022)

היי,
אפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה ובחלב סויה/שקדים.

avatar
נחמה (09:17 4.08.2022)

תודה על המתכונים המעולים.
יש לך בצק שאפשר להכין כתחליף לבצק עלים במתכונים שונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:26 4.08.2022)

היי נחמה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
לבצק עלים אין בצק שהוא תחליף דומה.

לקריאת כל התגובות