זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 20-24 יחידות
סוג: חלבי
800 גרם בצק עלים (רצוי בטעם חמאה)
קרם וניל:
¾ כוס (180 מ”ל) חלב
רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה
רבע כוס (50 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
כפית תמצית וניל
לערבב בקערית: חצי כוס חלב (120 מ”ל), 3 כפות קורנפלור, כף אינסטנט פודינג וניל, חלמון ביצה (הצהוב)
להברשה: ביצה טרופה
לפיזור מעל: אבקת סוכר
-מחממים בסיר קטן (על אש נמוכה): ¾ כוס חלב, רבע כוס שמנת מתוקה, רבע כוס סוכר, סוכר וניל ותמצית וניל.
-מערבבים בקערית (רצוי בעזרת מטרפה ידנית): חצי כוס חלב, 3 כפות קורנפלור, כף אינסטנט פודינג וניל עד לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים.
-מוספים לסיר את תערובת החלב בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד (מזכירה שהסיר צריך להיות על אש נמוכה).
-מגבירים לאש בינונית-גבוהה ומבשלים תוך ערבוב עד להסמכה (כ-2 דקות). מסירים מהאש ומצננים לגמרי (מומלץ להכניס את קרם הוניל למקרר לשעה לפחות).
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-חותכים בצק עלים לריבועים בגודל 9X9 ס”מ. מניחים בצד כל ריבוע כפית וחצי מקרם הוניל ומגלגלים לצורה של סיגר מלבני (אין צורך להדק את הקצוות).
-מניחים בתבנית על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25 דקות, עד להזהבה.
-מניחים למאפים להתקרר ומפזרים אבקת סוכר מעל.
*רוצים לחסוך בזמן הכנה? אפשר להשתמש בקרם פטיסייר מוכן של “גד”.
האם אפשר להשתמש במים במקום חלב?
כן
תודה נראה נפלא טעיםםם ומגרההה !!!!!!!!!
אפרתוש מה עוד אפשר לעשות עם המלית שנשארה לי (כמות יחסית גדולה)
אשמח לרעיונות
שה’ יפנק אותך 🙂
אפשר להקפיא לפעם הבאה או למלא בבצק עלים:)
שבת שלום❤️
אפשר לשים מלית וניל מוכנה מהחנות או שזה לא מתאים?
אפשר רק כדאי לבדוק אם רשום שאפשר לאפות את המלית.
ראיתי שכתבת שאפשר לא לשים שמנת מתוקה אבל אז המלית יוצאת נוזלית יותר,
האם אפשר להוסיף עוד קורנפלור או פודינג כדי להסמיך את המלית? אם כן, מה עדיף ואיזה כמות?
אפשר להוסיף עוד חצי כף קורנפלור או פודינג.
טעים ממש!
האם אפשר להכין את הקרם וניל ולהקפיא. ולהשתמש בעת הצורך?
כלומר, להקפיא רק את הקרם וניל, בלי הבצק..
היי
אפשר(:
במה ניתן להחליף את הקורנפלור?
אפשר לשים קמח תפו”א.
האם ניתן לשים קמח רגיל?
תודה
פחות מומלץ אבל אפשר לשים 2 כפות.
מה התחליפים למאפה כזה בפרווה ??
חלב סויה ושמנת צמחית.
ועוד שאלה,
מה אפשר במקום שמנת או קצפת צמחית?
תודה רבה
נעמי
אפשר לוותר על השמנת. אם יש לך קרם קוקוס אפשר לשים 2 כפות של החלק המוצק בלבד.
הי נראה מעולה ומאוד נהנים מהאתר שלך.
רשמת שאפשר בצק שמרים ויוצא טעם אחר. האם יש לך מתכון או ההמלצה לבצק שמרים?
תודה
היי,
שמחה שאתם נהנים מהאתר(:
הנה מתכון לבצק שמרים.
היי אפרת אני אוהבת את האתר וכל הזמן משתמשת במתכונים המעולים שלך!
תודה!
אני רוצה להכין את המתכון ואין לי שמנת מתוקה יש מצב להחליף אותה במשהו אחר?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על השמנת, אבל הקרם עלול לצאת יותר נוזלי.
תודה על המענה !
יש לי עוד שאלה
כמה ריבועים אמורים לצאת מהבצק?
ואיך לחתוך לריבועים?
הריבועים בגודל של 9*9, אמורים לצאת כ-20-24 יחידות. חותכים בעזרת סכין חדה.
צריך להפשיר את הבצק עלים?
כן, תמיד כשמשתמשים בבצק קפוא יש להפשיר (הוראות ההפשרה כתובות על האריזה).
תודה על המתכונים המיוחדים,
רציתי לשאול, הכנתי את הקרם ויצא מאוד מאוד נוזלי,
מה לעשות עכשיו? איך להפוך אותו לסמיך?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להוסיף עוד קצת קורנפלור ולערבב עד להסמכה. בנוסף הקרם מסמיך בקירור.
המתכונים באתר שלך מצויינים אחד אחד!! תודה רבה!
רציתי לשאול, האם אפשר להמיר את החלב בחלב שיבולת שועל (הסתכלתי בתגובות וראיתי שכתבת להמיר בחלב סויה או שקדים)
תודה רבה!!!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש גם בחלב שיבולת שועל.
האם יש תחליף לבצק עלים?
משהו פחות משמין….
לצערי אין תחליף מוצלח דיאטטי יותר(:
אמאל’ה ואבאל’ה איזה טעים
לא נופל משום מאפיה אחרת
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌷
יאוו נראה עולה
היי,
אפשרי להכין את כל המאפים יומיים-שלושה לפני החג להקפיא ולאפות מתי שאני צריכה?
האתר מעולה.
תודה שרה
היי שרה,
לא מומלץ לעשות כך. אפשר לאפות מראש יום לפני החג ולאחסן במקרר עד להגשה.
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
היי שנה טובה
האם אפשר להכין את הקינוח עם בצק פילו ?
היי,
עם בצק פילו לא יצא מוצלח באותה מידה אבל אפשר להכין בצורה דומה למתכון הזה.
אפשר להכניס את המילוי למקרר כשזה חם?
תודה רבה שנה טובה ומבורכת אין על האתר שלך
היי,
אפשר לחכות כמה דקות ואז להכניס למקרר.
שנה טובה ומתוקה🍯
תודה על מתכונים מעולים
קשה לעבוד עם הבצק כשהוא מופשר, הוא מאוד רך, מה את ממליצה?
לאחר אפיה וקירור, לשמור במקרר?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
את הבצק כדאי להפשיר רק עד שניתן לעבוד איתו, אבל לא עד שהוא רך מאד ודביק.
מומלץ לשמור במקרר כ-4 ימים.
איך אפשר להכין את זה בפרווה?
היי,
אפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה ובחלב סויה/שקדים.
שלום
אפשר להקפיא את המאפה הזה ו/כמה זמן נשמר?
במקרר או בארון?
היי,
בצק עלים נשמר פחות טוב בהקפאה, עדיף לשמור במקרר כ-4 ימים.
המתכונים שלך מדהימים תודה טובה
האם יש לך מתכון במקום הבצק עלים ?
היי טובה,
לבצק עלים אין בצק שהוא תחליף מוצלח(:
אפשר למלא את קרם הוניל גם בבצק שמרים אבל זה יצא שונה מאד כמובן…
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
היי,
אני ביקשתי ממך את המתכון,
כי אני חולה על המאפה הזה…
היום הכנתי
ויצא מושלםםםםם : )
תודה רבה
אין על המתכונים שלך…
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש!
תודה שחזרת לשתף🌺
הי, יצא מוצלח ברמות, המתכונים שלך תמיד מצליחים ותמיד מנצחים 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף🌺
הכנתי לצאת הצום עם בצק פילאס במקום עלים, יצא טעיייים. נחטף.
לצערי כנראה שהייתי צריכה להסמיך מעט יותר את הקרם, הוא נשפך בתנור. אבל עדיין היה מעדן.
שמחה מאד שיצא מוצלח!
חשוב להסמיך את הקרם וגם לתת לו להתקרר על מנת שיתייצב.
תודה על השיתוף🌷
מוצלח ברמות, טעם של קרמשניט מושלם בקלי קלות.
תודה על עוד מתכון מוצלח ומהיר.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷
תודה על האתר המהממם!!
והאם אפשר להשתמש בעלי פילו במקום בצק עלים???
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש בבצק פילו, פשוט המאפה יצא שונה- יותר קריספי ודקיק, ולא בצקי עם שכבות.
נראה מצוין, ניתן להקפיא חלק לפני האפיה, ולאפות בעת הצורך?!
היי,
אני חושבת שאפשר(:
מתכון קל! אכין אותו היום למשפחה ואספר איך יצא , אני מעוניינת
להשתמש בקרם קוקוס בקום שמנת מתוקה ( פחות %שומן)
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
לא ניסיתי בעצמי עם קרם קוקוס, אבל עשוי לצאת טוב גם איתו.
הי,
תודה על המתכון 🙂
אפשר לוותר על חלמון הביצה, שהמאפה יהיה טבעוני?
היי,
אפשר, למרוח מעט שמן על הבצק במקום ביצה.
שלום,
איך אפשר לעשות את המאפיה הזה פרווה?
תודה!
היי,
אפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה ובחלב סויה/שקדים.
אני כ”כ אוהבת את זה אבל רוצה להכין פרווה, אשמח לקבל מתכן בצורה פרווה
היי,
אפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה ובחלב סויה/שקדים.
בהצלחה!
האם יש אפשרות להמיר את המתכון לגירסה פרווה? אם כן כיצד?
היי,
אפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה ובחלב סויה/שקדים.
תודה על המתכונים המעולים.
יש לך בצק שאפשר להכין כתחליף לבצק עלים במתכונים שונים?
היי נחמה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
לבצק עלים אין בצק שהוא תחליף דומה.