זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 6 לחמניות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 כפות טחינה גולמית (יש לערבב את הטחינה לפני השימוש) *השתמשתי ב”טחינה ירושלים”
2 ביצים
כפית דבש
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
1 שן שום כתושה
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לתערובת אחידה ורכה (מרקם המזכיר חומוס).
-משמנים תבנית מאפינס מסילקון (ניתן להכין בתבניות מאפינס חד פעמיות) ויוצקים את הבלילה באופן שווה ל-6 שקעים (הכמות נראית קטנה אבל אל דאגה, הלחמניות תופחות במהלך האפיה).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מעט משחימות. מוציאים מהתנור ומניחים ללחמניות להתקרר לטמפ’ החדר.
הערה:
הכמות במתכון מתאימה ל-6 לחמניות קטנות. לפני שאתם ממהרים להכפיל כמויות אני ממליצה קודם להכין את הכמויות שבמתכון, לטעום ולוודא שהמרקם והטעם לטעמכם.
- מתכון לזרוע |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- בואיקוס לפסח |
- פשטידת פצפוצי אורז |
- קציצות קולורבי וגזר |
- בורקס מצה במילוי גבינות
תגובות
אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק
היי חיה,
כדי שתצא כמות מספיקה לתבנית אינגליש יש להכפיל כמויות פי 2:)
תודה רבה!
שוב שאלה לי
האם אפשר סילאן במקום דבש?
כן אפשר.
ערב טוב אפרת
כמה זמן לחמם את התנור פה מראש גם למתכונים אחרים?
תודה.
ראיתי שהשבת לי בעבר
8-10 דקות מראש.
לא הבנתי מה מחזיק את המצרכים אם אין קמח. זה נראה שיש ושאולי חסר במתכון…. אשמח לתשובה
זה מתכון ללא קמח אבל עדיין יש לשים אבקת אפיה.
זה נשמע מתכון מעניין, את יודעת אולי כמה קלוריות זה יוצא?
(אני בדיאטה)
תודה על כל המתכונים!
90-100 קלוריות ללחמניה.
לחמניות הטחינה אין בהם קמח.רוב החומרים הם נוזליים.מה מחזיק את הבצק בבקשה?בתודה.דורית
זה מה שמיוחד במתכון 🙂 הביצים מעניקות את הנפח ותורמות מאוד למרקם.
מה עדיף במקום פיטרוזיליה מיובשת: פטרוזיליה טריה, בזיליקום מיובש או אורגנו? (וכמה?)
עדיף אורגנו. חצי כפית שטוחה.
ועוד משהו קטן
לחמם תנור מראש מספיק 8 דקות ? והאם למנוע השחמת קציצות (במתכונים אחרים שלך) יש רק להוריד טמפרטורה ב10 מעלות למשל? למרות כשמנמיכה מהטמפרטורה שאת רושמת תמיד יוצא לי לא אפוי.
בתודה .
8-10 דקות מראש.
את יכולה לנסות להתחיל בטמפ’ שרשומה במתכון ואחרי כמה זמן להנמיך ב-10 מעלות.
היי אפרת
תודה על התגובה
אז ממה שאני מבינה 100 אחוז שומשום טהור זה לא 100 אחוז שומשום מלא
ומה שיוצר מצב של טעים פחות זה שהשומשום לא קלוי? וטרום נבוטה? מה מהם או שניהם
אני מתכוונת לשימוש כחלק ממאפה ולחמניות וגם כממרח ביתי .
חשובה לי הבריאות אבל גם חשוב לי שילדיי יאכלו גם מה שמכינה מהמתכונים הנפלאים שלך .
בתודה מראש .
נכון.
אני חושבת שהשילוב, גם שזה לא קלוי וגם טרום נבוטה.
ילדים יותר מתחברים לטחינה הרגילה אז אם זה טחינה כמו שקנית או כלום עדיף לקנות להם טחינה רגילה (100 אחוז שומשום טהור).
היי אפרת
כרגע אני משתמשת מטחינה משמשום מלא לא קלוי לא אפרסם את שם החברה אבל רשום על הקופסה טחינה גולמית אמיתית טרום נבוטה וללא קלייה 100 אחוז שומשום מלא
( ברור שבעלת החברה טוענת שלאנשים זה טעים) אבל למען האמת נראה לי גם שהטעם דומיננטי עבורי ולא מעלה לי את המוטיבציה להכין טחינה גם כממרח זה לא יוצא אותו טעם כמו הטחינה בפלאפל למשל?
ממה שרשמתי שרשום על הקופסא מה עשוי לתרום לטעם החזק והפחות טעים עבורי לעומת טחינה בפלאפל למשל?
ומה כדאי לשים לב כשקונים טחינה למען הטעם
כדי להכין מהמתכונים שלךמאפינס לחמניות לחם וכדומה
וגם ממרח טחינה?
בתודה והמשך יום נפלא.
היי עינת,
מתנצלת על העיכוב, השאלה התפספסה לי.
לדעתי אם תכיני ממרח טחינה ייצא לזה טעם שונה מאשר טחינה רגילה.
טחינה רגילה (שרשום עליה 100% שומשום טהור) היא הכי טעימה.
יש טחינה 100% שומשום מלא שאמנם מכילה יותר סידן אבל הטעם שלה הוא יותר חזק ולא כולם מתחברים לטעם.
את גם קנית סוג שרשום עליו “טרום נבוטה וללא קלייה” ולכן זה פחות טעים (אבל בריא יותר).
היי, את יודעת אם האפייה פוגעת או מפחיתה סידן מהטחינה? תודה!😃
למיטב ידיעתי הסידן איננו נפגע בחימום.
יצא פשוט יאמיייייייייי
כמו הכללל
תודה טליה 🙂
אין לי פטרוזליה יבשה, אפשר בלי ?
אפשר להוסיף גרעיני דלעת וחמנייה?
כן אפשר לוותר.
אפשר להוסיף גרעינים.
וואו יצא מדהים!! עשיתי בדיוק לפני המתכון! ממש ממש טעיםםםםם.
המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים!!
תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך.
לא חסר במתכון קמח? לשם מה אבקת האפייה?
זה מתכון ללא קמח אבל עדיין יש לשים אבקת אפיה.
זה יצא לי יותר מדי מאוורר לא ככ מרקם של לחמניה רטוב מבפנים כאילו לא מספיק אפוי, מה אפשר לעשות?
יפות מבחוץ אבל רטוב מבפנים
היי לבנת,
הלחמניות לא נאפו עד הסוף.
כמה זמן חיממת את התנור לפני? כמה זמן הלחמניות נאפו בתנור?
הטחינה שיש לי יחסית נוזלית ככה שלא יוצא מרקם דמוי חומוס.. זה ישפיע על התוצאה? אם כן מה אפשר לעשות? אין טחינה אחרת…
זה בסדר.
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום אבקת אפיה?
אולי אבקת סודה לשתיה.
מתכון מושלם!!! יצאו לחמניות טעימות מאוד!!!
במקום פטרוזיליה הוספתי אורגנו
מהמם 🙂
תודה אוריאנה
שלום
האם אפשר להשתמש בפטרוזליה רגילה טריה?
אפשר לשים כפית עלי פטרוזיליה קצוצים דק-דק.
אני יכולה להכין בלי תבנית מאפינס?
לא, כי התערובת רכה ודביקה.
אפשר להחליף את הביצה? הבת שלי אלרגית. או שיש לך מתכון ללחמניות כשרות לפסח ללא ביצים?
היי אירית,
במתכון הזה אי אפשר לוותר על הביצים.
אין לי מתכון ללחמניות כשרות לפסח בלי ביצים אבל אנסה להכין ואם ייצא לי מוצלח אפרסם.
אולי אפשרי להחליף ביצה בנוזל של חומוס שימורים?בדרך כלל תחליף מוצלח
לא יודעת, לא ניסיתי.
אשמח לדעת את היחסים
מה אפשר לשים במקום טחינה?
(אנחנו לא משתמשים בטחינה בפסח)
תודה
היי שיר,
מתנצלת אבל אין לי רעיון לתחליף שייתן תוצאה מוצלחת.
במקום טחינה אפשר להשתמש בממרח שקדים, יוצא מאוד מוצלח
תודה!
יצא נהדר. (אישית מעדיפה קצת פחות מלח) פעם ראשונה שמצליח לי.
שני מתכונים אחרים שניסיתי היו ממש לא מוצלחים
שמחה לשמוע 🙂
האם קמח קונדיטור מתאים גם לפסח
כן אבל צריך להיות רשום עליו שהוא כשל”פ.
מתכון מצוין. טעים וקל. בכלל- כל המכונים שלך מעולים, נעימים וטעימים. כל הכבוד. אני נהנית.
שמחה לשמוע ❤️
יצא ממש טעים! אולי אפשר להכין גירסה מתוקה עם בננה ופצפוצי שוקולד, כמובן בלי שום ופטרוזיליה. חשבתי על תוספת של יוגורט….
מעניין לנסות 🙂
היי במה אפשר להחליף את הדבש?
סירופ מייפל (עדיף) או סילאן.
יצא לי דחוס כזה ותפל.. אולי בגלל שהחלפתי את הדבש בממתיק סטיביה?
אני מניחה שזאת הסיבה.
מתכון קל ומצוין!
אפשר להקפיא?
לדעתי אפשר.
ואו אני בשוק שזה באמת יוצא דומה ללחמניות, בלי שום קמח
מעולה ממש
לא היה לי שקעים אז שמתי בתבנית כיכר קטנה והיה סבאבא
תודה תודה
רק מעניין האם זה טעים גם למחרת? (הכל נגמר…)
שמחה שיצא טעים 🙂
(אני לא יודעת איך זה למחרת כי גם אצלי זה התחסל באותו יום 🙂 )
אפשר לוותר על הפטרוזליה והשום?
כן.
יצא טעים! אני אוהבת שיש “תוספות” בפנים- אפשר להוסיף לבלילה גרעיני חמנייה? רעיון למשהו אחר?
כן אפשר להוסיף גרעיני חמניה.
אני מניחה שאפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים או עגבניות מיובשות קצוצות או זיתים קצוצים.
אפשר להשתמש בפטרוזליה טריה?
אפשר לשים כפית עלי פטרוזיליה קצוצים דק-דק.
היי אפרת
מה אפשר במקום דבש
ומה אפשר במקום טחינה
פשוט מטעמי בריאות לצערי דבש וטחינה מחוממים זה לא כל כך מומלץ
תודה
אין לי רעיון לתחליף שיעבוד. הטחינה כאן הכרחית.
טחינה משומשום מלא גם יעבוד?
ואיך זה שאין גרגיר אחד של קמח מסןיים?
😉
היי אילנה,
זה יעבוד פשוט מבחינת טעם אולי זה ייצא דומיננטי וחזק מידי.
אין במתכון קמח. זה הקסם 🙂
מתכון מושלם…
במקום לשים פטרוזיליה יבשה שלא היה לי שמתי אורגנו מייבש.
אני חייבת לציין שהאתר והמתכונים שלך מושלימם… כשאין לי כלום…אני תמיד מוצאת פה מה להכין!!!
שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח 🌺