www.10dakot.co.il

לחם כוסמין

לחם כוסמין ביתי טעים ובריא, במרקם קראנצ'י ופריך מחוץ ורך מבפנים. ניתן להוסיף תוספות שאוהבים כמו זיתים, אגוזים וצימוקים. מומלץ להכין מראש ולהקפיא.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
לחם כוסמין
מס׳ מנות

2 כיכרות

כשר מסוג

מצרכים להכנת לחם כוסמין

  • 500 גרם קמח כוסמין לבן (אפשר לשלב קמח כוסמין לבן עם קמח כוסמין מלא ביחס שווה) *כ-4 כוסות דחוסות
  • כף (10 ג’) שמרים יבשים
  • כף (6 ג’) משפר אפיה (*ראו הערה בתחתית המתכון)
  • כפית מלאה (6 ג’) סוכר
  • כוס ורבע (300 מ”ל) מים פושרים
  • 2 כפות (20 מ”ל) שמן
  • כף שטוחה מלח

תוספות (לא חובה)

  • אגוזי מלך
  • צימוקים
  • זיתים קצוצים (כשליש כוס מכל תוספת)

איך מכינים לחם כוסמין?

  1. מניחים בקערת מיקסר (עם וו לישה): קמח כוסמין, שמרים יבשים, משפר אפיה, סוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים מים פושרים ולשים עד שמתקבל בצק נוח (מומלץ להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך. אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים 2 כפות שמן ולשים את הבצק במשך 2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות.
  3. משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
  4. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים. לכל בצק מוסיפים תוספות שאוהבים ולשים לאיחוד חומרים (אני הוספתי לבצק אחד אגוזים וצימוקים ולשני זיתים קצוצים).
  5. בעזרת הידיים יוצרים 2 כיכרות ומניחים במרווחים בתבנית התנור על נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים תנור מראש ל250 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד), מפזרים מעט קמח על הכיכרות ובאמצעות סכין חדה (ובעדינות) חורצים בכל כיכר 3 חריצים.
  7. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות (חום עליון ותחתון).
    הפעל טיימר (10 דק’)
    +
    טיימר פועל
  8. מנמיכים ל-190 מעלות ואופים במשך 22-25 דקות נוספות. הלחם מוכן כאשר הוא שחום בחלק העליון ונקישה בתחתיתו יוצרת צליל חלול.
    הפעל טיימר (22 דק’)
    +
    טיימר פועל
  9. מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת עד לקירור מוחלט. (מניחים את רשת התנור על השיש או מעל התבנית ועליה מניחים את הלחם).
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

*בגלל שקמח כוסמין לא מכיל הרבה גלוטן מומלץ להוסיף לבצק משפר אפיה שמשפר את תפיחת הבצק ואת אווריריות המאפה. *אם לא אוכלים את הלחם באותו יום מומלץ להקפיא אותו. לאחר שהלחם מתקרר אפשר לפרוס לפרוסות, לחלק לשקיות ולהקפיא. לפני שאוכלים – יש להפשיר על השיש ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות לכמה דקות.*הלחם אמור לצאת קצת מתפורר בחיתוך אז לא להתרגש – זה בגלל סוג הקמח.
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
126 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

126 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות