זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 12-15 לביבות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 תפו”א בינוניים מגורדים
1 קישוא גדול מגורד
1/2 בצל בינוני מגורד
2 ביצים
2 כפות מלאות פירורי לחם
2 כפות שמן קנולה (לוותר אם מטגנים)
תיבול: חצי כפית מלח, 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים), פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה.
-בעזרת הידיים יוצרים קציצות (לא עבות מידי) וסוחטים מעט משאריות נוזלים.
*טיגון: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
*אפיה: מחממים תנור מראש ל200 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הקציצות על הנייר, מרססים/מברישים מעל במעט שמן ואופים במשך 25 דקות.
-לאחר 25 דקות להפוך את הקציצות צד ל 10-15 דקות עד להזהבה יפה.
לביבות תפוחי אדמה, לביבות קישואים
- מתכון לניוקי |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- קציצות פרסה צמחוניות |
- תפוצ’יפס אפוי |
- ניוקי עננים צבעוני
שלום אפרת,
רציתי לשאול נשבר לי המגרדת הדקה של המג’מיקס אפשר להשתמש באחד יותר גדול או שזה לא יצא טוב?
ולא יתבשל
תודה
נראה לי שאפשר.
היי
מה ניתן לשים במקום הקישוא
אם אין לי
קולורבי או להכין בלי.
שלום,
אין לי אבקת מרק. מה אני יכולה לשים במקום?
היי
אפשר לוותר על אבקת מרק.
שלום אפשר לוותר על פירורי לחם ולשים קוואקר דק במקום ? אין לי גם קמח
היי
מניחה שאפשר אבל יצא פחות יציב.
היי,
אפשר לוותר על פירורי הלחם?
היי,
אפשר לשים 2 כפות קמח לבן במקום.
יצא טעים מאד !!!
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
יש לי רק פרורי לחם בטעם פיקנטי, האם אפשר להשתמש בזה, ואם כן האם עדיין צריך להוסיף את התיבול?
אם עדיף לא להשתמש בפרורי לחם הנ”ל מה אפשר לשים כתחליף?
תודה רבה!
היי,
אם אתם אוהבים פיקנטי- אפשר להשתמש בפירורים האלו.
במקרה כזה אפשר להפחית או לוותר על פלפל שחור כדי שלא יצא מדי חריף.
השתמשתי בפרורי לחם ומלח ללא פלפל שחור וללא מרק עוף ושירגתי עם בטטה ויצא ממש טעים עד שאפילו הילדים שלי ובעלי רצו עוד ועוד- למרות שבד”כ הם לא מחבבים קציצות ירקות..
תודה רבה על כל המתכונים הקלים והאלופים שלך!
חנוכה שמח ❤
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
לא היה מה שיתפוס את העיסה
יש כאן גם ביצים וגם פירורי לחם שאמורים לייצב ולאחד את התערובת.
אם לא יצא לך כמו שצריך את יכולה לכתוב מה לא יצא טוב (טעם? מתפרקות? קשות מדי?) ואנסה לעזור(:
ואווווו ואוווו ואוווווו שלמוווות !!!!
טעים בטרוף וגם דיאטטי
שמחה שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
היי,
עוד לא ניסיתי את המתכון, צריך לפני זה להוציא במסננת נוזלים מהת”פ והקישואים?
היי,
מומלץ מאד לסנן את הירקות מנוזלים במסננת(:
תודה רבה!
אולי כדאי לרשום את בגוף המתכון🙈
סינון הירקות במסננת לא הכרחי ואפשר לסחוט מעט ידנית את הלביבות(:
מתכון מעולה ומהיר!
כיאה למתכונים שלך😉
תודה!
(תמונה מייצגת ויד קטנה מצביעה 👆)
נראה מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח ותודה ששיתפת❤
היי אפרת, קודם כל תודה רבה על עוד מתכון מהמם. יש לי שאלה – הכנתי בתנור ובגדול יצא טעים, אבל בקצוות של הלביבות תמיד קצת ״נשרפו״… זה בעייה שנתקלת בה? אשמח להמלצות! שוב תודה רבה!
היי ענת,
בטח, זו בעיה שקורית בד”כ לקראת אמצע-סוף האפייה וזה בסדר. אפשר להנמיך את החום ולהמשיך לאפות עד שמוכן😊
מתכון מאד טעים
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת, רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את זה כפשטידה בתבנית אינגלישקייק, יש צורך לשנות משהו, או להוסיף? אולי אבקת אפייה. או להכין בדיוק כמו שזה רק לשפוך את הכל לתבנית במקום ליצור לביבות?
היי עדי,
אין צורך לשנות משהו, רק לשמן היטב את התבנית.
אם אין לך ביצים גדולות כדאי לשים 3 ביצים כדי שהפשטידה תהיה יציבה.
כדאי לחתוך אותה רק לאחר קירור מוחלט.
תודה רבה רבה!!!
היי אפרת, יש לי שאלה, כמה לביבות יוצאות מהכמות שבמתכון?
אשמח לתשובה.
12-15 לביבות.
תודה רבה!
ואם אני מכפילה כמויות ואופה בשני מדפים (על טורבו) זה לא אמור לפגום?
אני הייתי מחלקת ל-2 נגלות ולא מכינה אותן ביחד בתנור יקירה
במידה ואני רוצה להכפיל כמויות (בצל, 2 קישואים, 4 תפוחי אדמה וגזר אחד) כמה ביצה שמן וקמח עלי לשים?
היי מור,
תוכלי להוסיף עוד ביצה לבלילה, עוד כף של פירורי לחם ועוד כף שמן ויהיה מעולה
בתאבון ♥
—–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי אפרת
אבל ב מתכון המקורי שפה אין צורך לבשל את תפוחי האדמה קודם?
וגם לגבי פשטידת תפוחי אדמה במחבת אין צורך לבשל את תפוחי האדמה קודם גם לא באופן חלקי הבנתי נכון?ולגרד על גס בשני המתכונים ?
יום נפלא לך אפרת .
במתכון הזה לא.
גם לא בפשטידה.
וכן, לגרד גס בשני המקרים.
האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים ואז לגרד אותם?
כן.
היי אפרת
האם כשמחממים תנור מראש צריך לחממו עם התבנית אפייה (ובתוכה נייר האפייה ) שמשתמשת או שלא חשוב? וגם כשמשחימות הקציצות ה]פיתרון לכך זה להוריד טמפרטורה?
תודה וכל טוב לך .
יש לחמם את התנור בלי התבנית.
וכן, אם הקציצות משחימות כדאי להוריד טמפ’.
אם אין פירורי לחם מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים 2 כפות רגילות קמח.
הי אפרת, האם צריך לגרד את הקישוא והתפו״א בפומפייה גס או דק? ותודה על המתכונים המעולים שלך- כל הזמן אני משתמשת בהם וממליצה לכולם!
לגרד בפומפיה הגסה.
שבת שלום 🌺
פשוט ממכר, קשה להפסיק לאכול, זה הזכיר את הלביבות שאבא שלי נהג לאכול בצעירותו
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוטי
תוספת מצוינת לסעודות השבת, כולם אהבו (אפיתי בתנור)! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב יקרה
יצא יאמי!!! אני והקטנה שלי זללנו בשמחה
שמחה לשמוע 🙂
תודה
היי 🙂
האם אפשר להחליף את הפירורי לחם בקמח מצה? אם כן, כמה לשים?
בעקרון להפוך לכשל”פ 🙂
כן, אפשר לשים קמח מצה באותה כמות.
בחרתי באפייה.
החלפתי את הפירורי לחם בקמח מצה,
הוספתי גזר שלם,
את התפו”א בישלתי קצת לפני שיהיו מעט רכים,
את התפו”א, גזר, קישוא ובצל גרדתי גס בפומפייה וסחטתי מכל ירק את כל הנוזלים.
הוספתי קצת פטרוזיליה קצוצה וויתרתי על א.מרק.
יצא טעים מאוד, רק שיפור קטן אוסיף:
במקום פטרוזיליה אפשר נענע ולהוסיף איזשהי גבינה קשה (קשקבל למשל) ובולגרית וזה יכול להפוך ללביבות מרעננות במיוחד 🙂
תודה לך על הזמנים והכמויות המדוייקות!
תודה לך! 🙂
נראה לי שמומלץ לסחוט את התערובת לפני הוספת הביצים והקמח משום שאם סוחטים עם הביצים, הן נסחטות גם כן עם הנוזלים ואז הערך המוסף שלהן כחומר מאחד לא בא לידי ביטוי. אפשר להניח במסננת את תפוחי האדמה והקישורים (אגב חבל להכין כמות כל כך קטנה ועדיף להכפיל או לשלש את הכמויות) ולאחר שהנוזלים הסתלקו להם, להוסיף מלח, פלפל, קמח וביצים ואז לטגן וזה לא יתפורר. חג שמח
תודה אדוה וחג שמח 🌷
אפשר להכין בבוקר ולטגן בערב?
פחות מומלץ מאחר ותפוחי האדמה נוטים להשחיר מהר לאחר חיתוך/גירוד.
הי האם אפשר להכין יום או יומיים קודם ולחמם אחר כך על הפלטה? (בשבת)
כן אפשר.
מתכון מושלם מוצלח ביותר תודה רבה.
תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂
וואי וואי וואי,יצא טעים בצורה מפחידה, עכשיו אני רץ להכין עוד(הכנתי בתנור)
תודה ניסים, שמחה שאהבת 🙂
שלום, כעיקרון יצא טעים וזמן הכנה באמת קצר, חלק מהלביבות גם ציפיתי בפירורי לחם מבחוץ ועשיתי את כולן קטנות אך הן יצאו לא מוכנות מבפנים..גם אלה שלא ציפיתי..אולי צריך דקות מאוד
היי ורד,
באיזה עובי הכנת אותן וכמה זמן הן נאפו בתנור?
האם אפשר להקפיא או להכין יומיים מראש במקרר?
להקפיא לא מומלץ מאחר ותפוחי אדמה לא עוברים טוב הקפאה, אבל אפשר להכין ולשמור יומיים במקרר.
היי (:
האם צריך לרכך את תפוחי האדמה לפני כן במים חמים?
לכמות כפולה (25-3 יחידות) להשתמש כפול בכל המצרכים?
תודה רבה
היי תמר,
אין צורך לבשל את תפוחי האדמה לפני.
לכפות כפולה להכפיל את כל החומרים ב-2.
אפשר עם קמח תפוחי אדמה
נראה לי שכן.
טעים מאוד… הקטנה שלי טרפה את זה
תודה על מתכונים נפלאים שתמיד מצליחים:)
איך אפשר לעשות את זה לפסח?
היי מור,
שמחה שהיא אהבה 🙂
במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח מצה.
מה עם שיבולת שועל דקה? משתמשת בזה תמיד במקום פירורי לחם..מתאים?
יש לי גם קמח חומוס/עדשים.
כן אפשר לשים שיבולת שועל דקה.
היי
האם ניתן לאפות בתבנית של מאפין?
אפשר. יש לשמן את השקעים ולמלא עד גובה של עד ס”מ וחצי-שתיים. לא מומלץ שזה יהיה עבה מידי.
היי האם אפשר להכין רק עם קישואים?
היי רון,
לדעתי כדאי לשים לפחות תפו”א קטן שייצב את התערובת ולהגדיל את כמות הקישואים.
היי אפרת,
חסלו לי תפוחי האדמה.
אפשר להמיר בגזר?
היי עוז,
אני מניחה שאפשר להמיר בגזר.
בל קשר, יש מתכון לקציצות ירק ממש טעימות שמבוססות בעיקר על קישוא וגזר. ממליצה להכין אותן.
הי!
תגידי, את מכירה לביבות תפו”א שמוכנות מתפו”א מרוסקים (לא מגוררים)?
לא דחוף ותודה רבה!
היי דבי,
אני מכירה לביבות מתפוחי אדמה מבושלים מרוסקים למחית כמו במתכון הזה- לביבות תפוחי אדמה וגזר.
אם התכוונת לתפוחי אדמה לא מבושלים אז אני לא מכירה.
בהמשך לשאלה הקודמת. יש קמח אורז, קמח חומוס, קונדיטור? מה מומלץ במקום הקמח הרגיל? הםא נכון לשלב בין תחליפי הקמחים?
לתגובתך אודה איריס
היי איריס,
יש באתר פשטידת תפו”א ופטריות ללא גלוטן.
אין לי מתכון לפשטידת בטטה וקישואים אבל יש מתכון לפשטידת קישואים ומתכון לפשטידת בטטה שניתן להכין גם בגרסת פרווה ולוותר על הגבינות. לא ניסיתי להכין את הפשטידות בגרסה ללא גלוטן. אני מניחה שאם תקני תערובת קמח מוכנה תוכלי להמיר את הקמח הרגיל באותו יחס (למשל קמח תמי, קמח “כרגיל”, קמח בר-אל).
בהצלחה ויום נפלא 🙂
אשמח לקבל מתכון לפשטידת קישואים ובטטה פרווה ללא גלוטן. יש לי אורחים צליאקים בשבת ואני די תקועה. רב המתכונים של פשטידות הם חלביים
ואני מחפשת פרווה.
האם אפשר להמיר כוס קמח למשהו אחר? אם כן למה?
ארוץ לקנות…
תודה מראש
עשיתי עם קמח חומוס וטחינה… יוצא ממש טעים.
ובלי ביצה ופירורים ואפילו בלי קמח רגיל
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
מה אפשר לשים במקופ פירורי לחם ?
היי,
אפשר לשים קמח רגיל.
קמח
יצא לי טעים מאוד יש לשים דגש על סחיטה מנוזלים.
תודה נעמי, שמחה שיצא טעים 🙂
הי, יצא טעים אבל קצת התפרק לי (בטיגון). מה אפשר לעשות? תודה
היי הדס,
שמת 2 ביצים?
יכול להיות שהשמן לא היה מספיק חם?
אולי את הופכת אותן לפני שהן מתייצבות?
שמתי שתי ביצים. אולי הבעיה הייתה באמת בשמן, יכול להיות ששמתי מוקדם מידי. תודה.
אפשר לדעתך להכין את הלביבות בתבנית שקעים כמאפינס?
היי אורלי,
אני מניחה שאפשר אבל כדאי לשמן היטב את התבנית ולמלא עד שליש גובה, שלא יהיה עבה מידי.
האם אפשר להוריד את הקישוא
כן לילי, שימי במקום עוד תפו”א בינוני.
שבת שלום 🙂
הבן שלי אלרגי לביצים, נראה לך שאפשר להכין את המתכון ללא הביצים? או אולי תחליף?
כי הוא נראה לי מעולה וחבל לי.
תודה רבה רבה!
היי,
הביצים זה החומר המדביק בין החומרים. לא ניסיתי אבל אלה התחליפים שאני מכירה לביצים שניתן לשים בתערובת הקציצות:
*לבשל תפוח אדמה קטן, למעוך למחית ולערבב עם החומרים.
*לערבב כף גדושה קורנפלור/קמח תפוח אדמה עם 1-3 כפות מים עד לקבלת עיסה דביקה ולהוסיף לתערובת.
*להוסיף לתערובת 2 כפות טחינה גולמית.
בהצלחה 😉
תודה. הכנתי בתנור. יצאה מאוד טעים. נטרף מיד.
תודה לילה, שמחה לשמוע 🙂
היי 🙂
אני מחפשת מתכון ללביבות בטטה ותפוחי אדמה.
האם ניתן להמיר את הקישוא בבטטה?
במידה וניתן,רשימת המצרכים משתנה?
תודה מראש,
אפרת
אתר נהדר, אדיבותך מעלה חיוך ומחממת את הלב
תודה! 🙂
תודה אפרת! 🙂
לשאלתך- אפשר להמיר את הקישוא בבטטה בינונית ולהכין באותו האופן. ניתן להוסיף גם עשבי תיבול כמו כף פטרוזיליה או עירית קצוצה אם את אוהבת.
שבוע נפלא 🙂
המתכונים שלך נפלאים!
נעזרת בהם המון.
המלצה שלי – את המתכון הזה להכין עם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה ,במקום פירורי לחם.והם מתאימים לפסח.
תודה נירה 🙂
חג שמח!
ובטטה? או רק גזר או רק בטטה?
היי,
אפשר להוסיף גם גזר וגם בטטה אם אוהבים.
זה נכון שטיגון תמיד יותר טעים אך אם את משמנת את נייר האפיה ומברישה את הלביבות בשמן לפני האפיה זה יוצא טעים.
אפשר להוסיף גזר?
לאלו שכותבים שיצא טעים- בטיגון או באפייה?? מה כדאי??
בטיגון זה תמיד טעים, אבל מבחינת בריאות עדיף תנור…מה כדאי??
יוצא טעים מאוד,
טיפ לעצלנים – מעולה גם כפשטידה… 🙂
תודה אורית 🙂
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא ממש טעים רק שמתי ארבע תפוחי אדמה וקישוא אחד ושלוש כפות פירורי לחם הבן שלי ממש אהב וגם הוא דיי בררן באוכל
מתכון מנצחח!! טעים מאד, ממליצה בחום לכל מי שמחפש מתכון ללביבות
טיפ קטן אני סחטתי את הירקות מעודפי נוזלים אחרי הגירוד.
תודה על ההמלצה אסתי 🙂
היי
האם משנה אם מוסיפים פירורי לחם או קמח.ץ
תודה רונית
היי רונית,
לא משנה.
שבוע טוב 🙂
אני הכנתי את הלביבות והם יצאו טעימות מאוד
תודה אלמה 🙂
היי ,
בני ביקש ממני לביבות ולא ידעתי איך להכין.
המתכון שלך הציל אותי.ואגב יצא לנו ממש טעים!
מעולה!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
טעים מאוד! הילדים אכלו בהנאה, ואפילו הקטן שלא מוכן לאכול ירקות בכלל, זלל.
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! תודה אורלי 🙂