זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12 לביבות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 קולורבי בגודל בינוני קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל בינוני קלוף מגורד בפומפיה
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
2 ביצים גדולות
3 כפות מלאות קמח רגיל (או קמח תפוח אדמה)
כף שמן זית
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים היטב את הנייר.
-סוחטים את הקולורבי והבצל מנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים את כל החומרים עד לתערובת אחידה.
-יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס”מ, עובי 1 ס”מ, סוחטים מעט מעודפי נוזלים ומניחים על נייר האפיה המשומן.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.
- קציצות פרסה צמחוניות |
- לביבות כרישה |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- לביבות כרובית ותירס |
- לביבות בטטה וקולורבי |
- קציצות ברוקולי ושיבולת שועל
האם אפשר לשלב נענע, וכיצד ?
אפשר אבל כמות קטנה שלא ישתלט על הטעם
קניתי את הספר מתכונים של המתכונים הבריאים,
רציתי לשאול אם כל המתכונים נמצאים שם.??
היי חנה,
את מתכוונת למתכונים דיאטטיים?
אם כן אז המתכונים הדיאטטיים הנבחרים ביותר מהאתר קיימים בספר הזה
היי אפרת ממש אוהבת את המתכונים שלך .הלביבות טעימות מאוד.
תודה רבה
שמחה לקרוא שאת נהנת אורלי 🙂
ערב נפלא
היי אפרת, אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום הקמח הרגיל? כמה? תודה על מתכון נפלא!
אפשר באותה כמות אבל המרקם יהיה גרגירי.
היי אפרת
מכינה עכשיו את הלביבות השאלה בלי פטרוזילה או בלי כוסברה יצא גם טעים שווה לנסות?
בתודה.
אמור לצאת טעים גם בלי.
היי, האם ניתן להחליף את הקמח בשיבולת שועל? אם כן בכמה?
אני חושבת שכן (בתנאי שמדובר בשיבולת שועל דקה/קוואקר). בסביבות רבע כוס.
שלום, האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? ומה הכמות? תודה רבה! ועל כל המתכונים שלך.. בזכותך התחלתי להעיז להתחדש עם האוכל והסגנונות..
היי איילת 🙂
אפשר לשים 3 כפות.
תודה רבה!!
תודה האם אפשר לשים קמח חומוס במקום הקמח הרגיל?
כן אפשר. 2 כפות מלאות.
תודה על האתר ועל מתכונים מצויינים. האם אפשר לטגן את הקציצות בשמן במקום אפייה?
חשוב שהתערובת תהיה יציבה בטיגון לכן אם היא מתפרקת כדאי לשקול להוסיף ביצה נוספת.
כן באמת לי יוצא מצויין בטיגון. היום צום גדליה, לא טעמתי אבל זה ניראה מצויין.
תודה על המתכונים בדרך כלל זה מצויין. תודה ושנה טובה ומוצלחת תמיד אמן ואמן
שנה טובה וחתימה טובה 🙂
הכנתי היום ויצא מאוד טעים. קשה לזהות בטעם את הקולרבי.
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום, במה ניתן להחליף את הקמח למי שרגיש לגלוטן?
אפשר לשים קמח תפו”א.
ני, האם ניתן להקפיא את הקציצות?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת
תודה על המתכון.
האם ניתן להפחית מכמות הקמח או להמירה במרכיב שאינו פחמימה? – שומשום, פשתן טחון, קמח שקדים, אחר?
שוב תודה רבה
היי נילי,
הקמח סופח את הנוזלים. אפשר לסחוט היטב מנוזלים ולהפחית לכף וחצי קמח.
האם ניתן להכינה כפשטידה
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק ב-180 מעלות במשך 35-40 דקות. היא תצא קצת נמוכה.
שלום אפרת,
האם אפשר במקום קמח רגיל לשים קמח כוסמין?
תודה רבה
כן.
היי אפרת
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום ביצים. צריכה שיהיה טבעוני
לא ניסיתי אבל אולי תפו”א גדול מבושל מעוך לפירה.