זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 31 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי כרוב לבן (כ-500 גרם) חתוך לרצועות דקות

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 כפות רסק עגבניות

כוס מים חמים

כף גדושה סילאן

תיבול: 3/4 כפית מלח, כפית מלאה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה עם 2-3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הכרוב והשום ומערבבים כדקה.

-שופכים מים חמים ומוסיפים רסק עגבניות, סילאן ומתבלים במלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ופלפל שחור.

-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות, עד שהכרוב מתרכך. יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-אם עדיין יש מים במחבת, ממשיכים לבשל כ-5 דקות ללא מכסה, תוך כדי ערבוב, עד שהמים מתאדים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת גזר טבעוניתעוגת גזר טבעונית
טורטיה אפויה במילוי טורטיה אפויה במילוי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
‫נופר (12:33 15.06.2022)

אין לי פפריקה חריפה עד כמה זה משנה אם אני אוסיף רק פפריקה מתוקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 15.06.2022)

היי,
זה לא משנה, אפשר פפריקה מתוקה.

avatar
ורד (21:09 9.12.2021)

שלום,
אני רוצה להשתמש בכרוב שלם.
מה עלי לשנות בדרך ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:59 10.12.2021)

היי ורד,
כרוב שלם לוקח יותר זמן ההכנה, ובנוסף אופן ההכנה המומלץ הוא בתנור.
נקודה חשובה נוספת- כשאופים כרוב שלם חשוב ליצור בו חתכים עמוקים (לא עד הסוף כך שייווצרו חתיכות נפרדות) בצורת איקס או 5 חתכים לאורכו. זה מאפשר לו להתבשל גם מבפנים.
אופן ההכנה:
הכיני תבנית חד פעמית, חתכי רצועה רחבה של נייר כסף ועליה הניחי את הכרוב השלם עם 4-5 החריצים שעשית.
לאחר מכן ערבבי את מרכיבי הרוטב בקערה: מעט אבקת שום, כף רסק עגבניות, כף סילאן, 3/4 כפית מלח, כפית מלאה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור לפי הטעם ורבע כוס שמן.
שפכי את הרוטב על הכרוב בצורה שתגיע לכל חלקיו.
עטפי את הכרוב היטב בנייר כסף כך שלא יהיה שום חלק ללא כיסוי (אפשר גם עם שני ניירות כסף) והעבירי לתבנית כדי למנוע נזילות ולכלוך בתנור.
אפי את הכרוב עם נייר הכסף למשך כ-3 שעות על 180 מעלות או קצת יותר לפי ההשחמה הרצויה.
אשמח לשמוע איך יוצא(:

avatar
טליה (20:32 7.12.2021)

אין לי רסק:( יש מתכון ללא הרסק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 7.12.2021)

היי טליה,
את יכולה להכין את המתכון הזה ללא רסק, או לקצוץ עגבנייה גדולה (ללא הקליפה), להוסיף לאחר הבצל ולטגן כמה דקות לפני הוספת הכרוב.

avatar
טליה (21:15 7.12.2021)

תודה לך!!!

avatar
נחמה (12:51 28.10.2021)

מושלם!! את הכי אלופה בעולם
והאתר שלך מתנה משמים
תמשיכי כך…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 28.10.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכוו🙂 תודה על הפרגון!

avatar
Ortal Kedmi (14:51 14.10.2021)

יצא ממש טעים!
הוספתי חציי עיגולים של גזר והיה מושלם..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 14.10.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
לאה (14:31 14.10.2021)

נהדר!! יצא מוצלח במיוחד
תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 14.10.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
נחמה (19:39 3.06.2021)

טעים!!
פעם ראשונה שאני מכינה עם רסק עגבניות – זה מושלם!!
התמכרתי לאתר הזה…
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 3.06.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה ששיתפת ושבת שלום😊

avatar
טליה (13:36 7.05.2020)

הכנתי. מצויין!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טליה

avatar
ליהי (12:10 30.04.2020)

היי המתכון נהדר תודה! ושאלה אני רוצה להמיר את הכרוב בקישואים איך אפשרי ? מחפשת מתכון לקישואים ברוטב עגבניות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:17 30.04.2020)

אני חושבת שאפשר לחתוך 3-4 קישואים לחצאי עיגולים ולהכין באותו אופן.

avatar
מיכל (13:18 29.04.2020)

טעים מאד. תודה רבה על כל המתכונים המצויינים. חג עצמאות שמח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 29.04.2020)

תודה מיכל, חג שמח 🌺

avatar
מיכל (21:47 27.04.2020)

מתכון מעולה!!!!!!! ממש רציתי להכין את המנה הזאת שממש אהבתי כילדה ותהיתי אם אצליח לשחזר את הטעם המוכר. המתכון מושלם! וקליל! נגמר בציק. פעם הבאה מנה כפולה בטוח!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 27.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
מ (15:47 17.02.2020)

מתכון מעולה וטעיים!!
הוספתי חתיכות של חזה עוף ובמקום סילאן שמתי ככפית דבש(בגלל הסוכר..) ויצא מעולה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:04 17.02.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
צביה (16:32 24.07.2019)

הי שלום המתכון טוב בהקפאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:10 24.07.2019)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

avatar
רעות (10:24 24.06.2019)

היוש,
בתור נערה, כרוב מאודה הייתה אחת התוספות היותר אהובות עליי. מאז ניסיתי כמה וכמה פעמים להכין ולהתחקות אחר הטעם ופשוט לא הצלחתי. ואז ניסיתי את המתכון שלך, וכפי כל המתכונים באתר – הוא מושלם (חריף קצת אמנם בשבילי, אבל להבא אדע להפחית בכמות), וטעים טעים.
תודה רבה!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 24.06.2019)

שמחה שאהבת ❤️

avatar
נורית (13:17 25.06.2019)

אני קיבוצניקית וזהו מאכל ילדות-מכינה אותו קבוע ואוהבת אותו דווקא קר ובלי החריף .שמחתי מאד לגלות שאינו סלט של קיבוצניקים-מה שישר מעלה אסוציאציה של אוכל משמים(ודי בצדק).כיף לגלות פתאום את המתכון סתם כך בשיטוט.

avatar
איריס (18:57 30.01.2019)

היי אפרת
מאד טעים הוספתי קינואה ליד .
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 30.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איריס

avatar
חפצי כהן (19:53 14.01.2019)

אין אפשרות להדפיס. חבל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 15.01.2019)

יש לך איזושהי חסימה באינטרנט?

avatar
עינת (13:03 5.12.2018)

היי אפרת

אם אוסיף פפריקה חריפה וגם פלפל שחור לא יצא חריף?

אני פחות אוהבת חריף אפילו לא מעט.

בתודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:50 5.12.2018)

אם את לא אוהבת בכלל חריף תוותרי על הפפריקה החריפה והפלפל השחור.

avatar
חני (20:06 17.10.2018)

הי אפרת,
אין על האתר שלך!
תודה רבה על מתכונים מדהימים אחד אחד!
יש לי חבילת כרוב סגול קצוץ
יכול להתאים? או שמתאים רק לכרוב הלבן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 17.10.2018)

היי חני 🙂
אני חושבת שכרוב לבן הולך יותר טוב עם התיבול הזה.
בכל מקרה, יש מתכון לכרוב סגול מבושל.

avatar
יובל (13:35 23.09.2018)

מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 23.09.2018)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
זיו (08:39 23.09.2018)

הי, אתר מדהים!
כל כך פרקטי וטעים!
שאלתי היא איך ניתן להוסיף למתכון הזה חלבון?
( עדשים/ עוף)
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 23.09.2018)

תודה זיו 🙂
אפשר להוסיף עדשים מבושלות.
חג שמח 🌺

avatar
עדי (00:17 10.08.2018)

הכי קל בעולם וטעים טעים טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 10.08.2018)

תודה עדי 🙂

avatar
מרים (23:20 30.07.2018)

מחר עומדת לעשות זאת, יש לי סילאן ללא תוספת סוכר. אין לי בעיית סוכר אבל למה שתהייה

השתדלו להוציא אל הסוכר מן המתכונים. יש גם שקיות של סוכר סלק, כדאי לשמור גם כשאתן עדיין צעירות.
תודה על הרעיון לבישול הכרוב.

avatar
הדר (05:53 27.07.2018)

היי האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 27.07.2018)

כן אפשר. כף רגילה תספיק (לא גדושה).

avatar
יסמין (21:24 15.03.2018)

וואו יצא לי כל כך טעים! אני אוהבת את האתר הזה! תודה על המתכונים המעולים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 15.03.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה יסמין 🙂

avatar
עינת (14:00 18.02.2018)

היי

הכנתי הרגע יצא מדהים

העיניין הוא שנוצרו מעין חוטים בכרוב וכמעט “נחנקתי”
הצלחתי להוציא .
מה עושים כדי שלא יצרו חוטים .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 18.02.2018)

לא נתקלתי בתופעה. מה הכוונה חוטים? הם נוצרו במהלך הבישול או שמת לב אליהם כבר בשלב חיתוך הכרוב? זה כרוב לבן רגיל?

avatar
מלכי (12:03 5.06.2017)

היי אפרת
אני משתמשת המון באתר ומאד מאד נהנית ממנו.
נתקעתי עם כרוב קצוץ שהתחיל להיות ‘רטוב’ במקרר.
לא אוהבים אצלי כרוב מאודה.
יש לך אולי איזו פשטידה בשבילי?
תודה רבה מאד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 5.06.2017)

היי מלכי,
אין לי מתכון לפשטידת כרוב. אשתדל להעלות בהמשך.
כעקרון הייתי מנסה לטגן בצל קצוץ ואז את הכרוב. לסחוט מנוזלים ולערבב עם 2-3 ביצים, 3-4 כפות קמח ו3-4 כפות גבינה לבנה. מתבלת בכפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ושולחת לתנור ב180 מעלות במשך לפחות 45 דקות.

avatar
רויטל (15:15 24.03.2017)

היי אפרת, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף רצועות גמבה? אם כן, צריך לשנות משהו מבחינת התבלינים או כמות המים??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 24.03.2017)

כן אפשר. אין צורך לשנות דבר.
שבת שלום 🙂

avatar
יהודית (15:44 16.03.2017)

עשיתי אתמול בהנחיתך, ויצא פשוט מהמם!
לא ידעתי שכרוב יכול להןוות תוספת חמה לארוחת צהרים. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 16.03.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
תמי מ (17:53 14.01.2017)

האם אפשר לוותר על סילאן (סכרתיים)ואם חשוב ! אז אולי אפשר מייפל
ואגב תודה אל מתכון מרק המש יצא מעולה כולם נהנו בערב שבת ממרק מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 14.01.2017)

היי תמי,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אפשר לוותר על הסילאן ולטעום את התבשיל. אם תרגישי שחסרה מתיקות אפשר להוסיף קצת מייפל לפי הטעם.
שבוע טוב

avatar
גליה (10:18 6.12.2016)

שלום, תודה על המתכונים הנהדרים. אין לי סילאן.. ישנה אפשרות לשים סוכר במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:35 6.12.2016)

כן גליה, תתחילי מחצי כף סוכר ותוסיפי יותר לפי הטעם.
יום נפלא 🙂

avatar
גליה (11:00 6.12.2016)

תודה על התגובה המהירה. יום נפלא גם לך

avatar
רחל (12:04 3.11.2016)

עוד תוספת קטנה,
באם תוסיפו בתום הבישול כ- 1/2 לימון על התבשיל ותערבבו פשוט מעדן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 3.11.2016)

תודה רחל 🙂

avatar
ענת (15:58 21.10.2016)

לא ידעתי שכרוב יכול להיות כל כך טעים… את אלופה !! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 21.10.2016)

תודה ענת 🙂
שבת שלום!

avatar
גרציה (16:51 20.09.2016)

שלום
אני מתמשת בחלק מהמתכונים שאת מפרסמת ונהנית מהם יחד עם בני משפחתי..
שאלתי למה אי אפשר לעשות העתק הדבק למתכון שאני בוחרת?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 20.09.2016)

היי גרציה,
את יכולה לעשות “העתק-הדבק” מדף ההדפסה. הכוונה ללחוץ על הדפסה ומהדף שיפתח תוכלי להעתיק את הטקסט.

avatar
יפה (15:36 19.09.2016)

היי,
האם יש בעיה עם הדפסת המתכונים ?
כאשר לוחצים הדפסה מראה את המתכון בצד שמאל כמו באנגלית.

יפה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:58 19.09.2016)

היי יפה,
אצלי אני רואה את זה בצורה תקינה (מיושר לימין).
מאיזה דפדפן את גולשת?
האם את יכולה לשלוח צילום מסך לכתובת מייל [email protected]?

avatar
שרה (16:10 22.08.2016)

אפשר לוותר על הסילאן??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 22.08.2016)

כן שרה, אפשר.

avatar
אורית (17:32 30.06.2016)

מתכונים מעוררי תיאבון ופשוטים להכנה שוב תודה!!!!

במקום רסק עגבניות… האם ניסית עגבניות קצוצות?? פשוט החוזק שונה ואני שואלת את עצמי אם זה ישנה במידה רצינית את התבשיל. ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 30.06.2016)

היי אורית,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. כדאי לבשל קצת את העגבניות הקצוצות עם מכסה (אחרי טיגון הבצל) ולהמליח מעט עם המלחייה כדי לזרז את התרככותן ורק אז להוסיף את הכרוב.
בהצלחה 🙂

avatar
מלי (12:56 9.06.2016)

היי
תודה על האתר המדהים!
אפשרי להכין מקולסלואו כרוב לבן וגזר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:19 9.06.2016)

היי מלי,
את מתכוונת שאת רוצה להכין מתערובת של כרוב וגזר טריים? אם כן, אני חושבת שאפשר.
חג שמח 🙂

avatar
ענתי (09:44 2.06.2016)

שלשום הכנתי יצא טעים ביותר .ובטוח שאכין שוב .תודה רבה.
חשבתי להכין מחר ליום שישי בערב. אם אחמם קצת בתנור על חום שבת-ישאר ככה ולא יתייבש?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:04 2.06.2016)

היי ענתי,
מאחר והתבשיל עצמו הוא רטוב ולא יבש אז לא אמורה להיות בעיה.
יום נפלא 🙂

avatar
ענתי (11:14 2.06.2016)

תודה רבה.שבת שלום

avatar
ענבל (10:01 26.05.2016)

תודה נראה מצויין ! האם אפשר גם עם כרוב סגול במקום לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 26.05.2016)

היי ענבל,
אני מתלבטת (רק לגבי השילוב של הכרוב הסגול עם הרסק) אבל אני חושבת שאפשר.

avatar
אביאלה (09:19 9.04.2016)

מתכון קל להכנה וטעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 9.04.2016)

תודה אביאלה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
דבי (00:21 3.04.2016)

שבוע טוב!

אפשר בלי רסק?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 3.04.2016)

היי דבי,
נראה לי שאפשר למרות שהרסק מוסיף טעם.
אם את מכינה בלי אולי כדאי שתוסיפי 1-2 כפיות אבקת מרק.
שבוע טוב 🙂

avatar
דורית (14:44 1.04.2016)

הכנתי אתמול וכרגיל יצא מדהים.
שלחתי לנכדים וקבלתי הודעה עם סמיילי גדול שהיה מאד טעים.
הסמיילי הוא בשבילך!!!!!!!!!!!1

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:31 1.04.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה דורית ושבת שלום 🙂

avatar
רינת אברהם (09:37 29.03.2016)

אתמול הכנתי לארוחת צהריים לצד קינואה וסלט היה מושלםםםם לא נתתי למים לגמרי להיספג כי רציתי שירטיב את הקינואה….תודה רבה על האתר הניפלא שתמיד מציל אותי!!:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 29.03.2016)

תודה רינת, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות