זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 31 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב לבן (כ-500 גרם) חתוך לרצועות דקות
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות
כוס מים חמים
כף גדושה סילאן
תיבול: 3/4 כפית מלח, כפית מלאה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת גדולה עם 2-3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הכרוב והשום ומערבבים כדקה.
-שופכים מים חמים ומוסיפים רסק עגבניות, סילאן ומתבלים במלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ופלפל שחור.
-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות, עד שהכרוב מתרכך. יש לערבב מידי פעם.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-אם עדיין יש מים במחבת, ממשיכים לבשל כ-5 דקות ללא מכסה, תוך כדי ערבוב, עד שהמים מתאדים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
שלום אפרת, מגישים חם או רק כמו סלט? תודה
מגישים חמים.
צהרים טובים,
רציתי לשאול אם אפשר להכין את הכרוב המאודה ללא בצל?
תודה על המענה המהיר שלך כמו תמיד 🙂
היי
אפשר אבל עם הבצל יוצא הרבה יותר מוצלח🙂
יצא מעדן!
טעים ממש!
תודה אפרת
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🙂
מה אפשר לשים במקום סילאן?
אפשר לשים דבש.
אין לי פפריקה חריפה עד כמה זה משנה אם אני אוסיף רק פפריקה מתוקה?
היי,
זה לא משנה, אפשר פפריקה מתוקה.
שלום,
אני רוצה להשתמש בכרוב שלם.
מה עלי לשנות בדרך ההכנה?
היי ורד,
כרוב שלם לוקח יותר זמן ההכנה, ובנוסף אופן ההכנה המומלץ הוא בתנור.
נקודה חשובה נוספת- כשאופים כרוב שלם חשוב ליצור בו חתכים עמוקים (לא עד הסוף כך שייווצרו חתיכות נפרדות) בצורת איקס או 5 חתכים לאורכו. זה מאפשר לו להתבשל גם מבפנים.
אופן ההכנה:
הכיני תבנית חד פעמית, חתכי רצועה רחבה של נייר כסף ועליה הניחי את הכרוב השלם עם 4-5 החריצים שעשית.
לאחר מכן ערבבי את מרכיבי הרוטב בקערה: מעט אבקת שום, כף רסק עגבניות, כף סילאן, 3/4 כפית מלח, כפית מלאה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור לפי הטעם ורבע כוס שמן.
שפכי את הרוטב על הכרוב בצורה שתגיע לכל חלקיו.
עטפי את הכרוב היטב בנייר כסף כך שלא יהיה שום חלק ללא כיסוי (אפשר גם עם שני ניירות כסף) והעבירי לתבנית כדי למנוע נזילות ולכלוך בתנור.
אפי את הכרוב עם נייר הכסף למשך כ-3 שעות על 180 מעלות או קצת יותר לפי ההשחמה הרצויה.
אשמח לשמוע איך יוצא(:
אין לי רסק:( יש מתכון ללא הרסק?
היי טליה,
את יכולה להכין את המתכון הזה ללא רסק, או לקצוץ עגבנייה גדולה (ללא הקליפה), להוסיף לאחר הבצל ולטגן כמה דקות לפני הוספת הכרוב.
תודה לך!!!
מושלם!! את הכי אלופה בעולם
והאתר שלך מתנה משמים
תמשיכי כך…
שמחה מאד שאהבת את המתכוו🙂 תודה על הפרגון!
יצא ממש טעים!
הוספתי חציי עיגולים של גזר והיה מושלם..
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
נהדר!! יצא מוצלח במיוחד
תודה:)
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
טעים!!
פעם ראשונה שאני מכינה עם רסק עגבניות – זה מושלם!!
התמכרתי לאתר הזה…
תודה!
איזה כיף שאהבת! תודה ששיתפת ושבת שלום😊
הכנתי. מצויין!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה טליה
היי המתכון נהדר תודה! ושאלה אני רוצה להמיר את הכרוב בקישואים איך אפשרי ? מחפשת מתכון לקישואים ברוטב עגבניות
אני חושבת שאפשר לחתוך 3-4 קישואים לחצאי עיגולים ולהכין באותו אופן.
טעים מאד. תודה רבה על כל המתכונים המצויינים. חג עצמאות שמח.
תודה מיכל, חג שמח 🌺
מתכון מעולה!!!!!!! ממש רציתי להכין את המנה הזאת שממש אהבתי כילדה ותהיתי אם אצליח לשחזר את הטעם המוכר. המתכון מושלם! וקליל! נגמר בציק. פעם הבאה מנה כפולה בטוח!
שמחה לשמוע ❤️
מתכון מעולה וטעיים!!
הוספתי חתיכות של חזה עוף ובמקום סילאן שמתי ככפית דבש(בגלל הסוכר..) ויצא מעולה!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי שלום המתכון טוב בהקפאה?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
היוש,
בתור נערה, כרוב מאודה הייתה אחת התוספות היותר אהובות עליי. מאז ניסיתי כמה וכמה פעמים להכין ולהתחקות אחר הטעם ופשוט לא הצלחתי. ואז ניסיתי את המתכון שלך, וכפי כל המתכונים באתר – הוא מושלם (חריף קצת אמנם בשבילי, אבל להבא אדע להפחית בכמות), וטעים טעים.
תודה רבה!!!!!!
שמחה שאהבת ❤️
אני קיבוצניקית וזהו מאכל ילדות-מכינה אותו קבוע ואוהבת אותו דווקא קר ובלי החריף .שמחתי מאד לגלות שאינו סלט של קיבוצניקים-מה שישר מעלה אסוציאציה של אוכל משמים(ודי בצדק).כיף לגלות פתאום את המתכון סתם כך בשיטוט.
היי אפרת
מאד טעים הוספתי קינואה ליד .
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איריס
אין אפשרות להדפיס. חבל.
יש לך איזושהי חסימה באינטרנט?
היי אפרת
אם אוסיף פפריקה חריפה וגם פלפל שחור לא יצא חריף?
אני פחות אוהבת חריף אפילו לא מעט.
בתודה.
אם את לא אוהבת בכלל חריף תוותרי על הפפריקה החריפה והפלפל השחור.
הי אפרת,
אין על האתר שלך!
תודה רבה על מתכונים מדהימים אחד אחד!
יש לי חבילת כרוב סגול קצוץ
יכול להתאים? או שמתאים רק לכרוב הלבן?
היי חני 🙂
אני חושבת שכרוב לבן הולך יותר טוב עם התיבול הזה.
בכל מקרה, יש מתכון לכרוב סגול מבושל.
מעולה
שמחה שאהבת 🙂
הי, אתר מדהים!
כל כך פרקטי וטעים!
שאלתי היא איך ניתן להוסיף למתכון הזה חלבון?
( עדשים/ עוף)
תודה!
תודה זיו 🙂
אפשר להוסיף עדשים מבושלות.
חג שמח 🌺
הכי קל בעולם וטעים טעים טעים
תודה עדי 🙂
מחר עומדת לעשות זאת, יש לי סילאן ללא תוספת סוכר. אין לי בעיית סוכר אבל למה שתהייה
השתדלו להוציא אל הסוכר מן המתכונים. יש גם שקיות של סוכר סלק, כדאי לשמור גם כשאתן עדיין צעירות.
תודה על הרעיון לבישול הכרוב.
היי האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש? תודה!
כן אפשר. כף רגילה תספיק (לא גדושה).
וואו יצא לי כל כך טעים! אני אוהבת את האתר הזה! תודה על המתכונים המעולים
איזה כיף לשמוע!
תודה יסמין 🙂
היי
הכנתי הרגע יצא מדהים
העיניין הוא שנוצרו מעין חוטים בכרוב וכמעט “נחנקתי”
הצלחתי להוציא .
מה עושים כדי שלא יצרו חוטים .
לא נתקלתי בתופעה. מה הכוונה חוטים? הם נוצרו במהלך הבישול או שמת לב אליהם כבר בשלב חיתוך הכרוב? זה כרוב לבן רגיל?
היי אפרת
אני משתמשת המון באתר ומאד מאד נהנית ממנו.
נתקעתי עם כרוב קצוץ שהתחיל להיות ‘רטוב’ במקרר.
לא אוהבים אצלי כרוב מאודה.
יש לך אולי איזו פשטידה בשבילי?
תודה רבה מאד!!!
היי מלכי,
אין לי מתכון לפשטידת כרוב. אשתדל להעלות בהמשך.
כעקרון הייתי מנסה לטגן בצל קצוץ ואז את הכרוב. לסחוט מנוזלים ולערבב עם 2-3 ביצים, 3-4 כפות קמח ו3-4 כפות גבינה לבנה. מתבלת בכפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ושולחת לתנור ב180 מעלות במשך לפחות 45 דקות.
היי אפרת, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף רצועות גמבה? אם כן, צריך לשנות משהו מבחינת התבלינים או כמות המים??
כן אפשר. אין צורך לשנות דבר.
שבת שלום 🙂
עשיתי אתמול בהנחיתך, ויצא פשוט מהמם!
לא ידעתי שכרוב יכול להןוות תוספת חמה לארוחת צהרים. תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם אפשר לוותר על סילאן (סכרתיים)ואם חשוב ! אז אולי אפשר מייפל
ואגב תודה אל מתכון מרק המש יצא מעולה כולם נהנו בערב שבת ממרק מעולה
היי תמי,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אפשר לוותר על הסילאן ולטעום את התבשיל. אם תרגישי שחסרה מתיקות אפשר להוסיף קצת מייפל לפי הטעם.
שבוע טוב
שלום, תודה על המתכונים הנהדרים. אין לי סילאן.. ישנה אפשרות לשים סוכר במקום?
כן גליה, תתחילי מחצי כף סוכר ותוסיפי יותר לפי הטעם.
יום נפלא 🙂
תודה על התגובה המהירה. יום נפלא גם לך
עוד תוספת קטנה,
באם תוסיפו בתום הבישול כ- 1/2 לימון על התבשיל ותערבבו פשוט מעדן.
תודה רחל 🙂
לא ידעתי שכרוב יכול להיות כל כך טעים… את אלופה !! תודה
תודה ענת 🙂
שבת שלום!
שלום
אני מתמשת בחלק מהמתכונים שאת מפרסמת ונהנית מהם יחד עם בני משפחתי..
שאלתי למה אי אפשר לעשות העתק הדבק למתכון שאני בוחרת?
תודה
היי גרציה,
את יכולה לעשות “העתק-הדבק” מדף ההדפסה. הכוונה ללחוץ על הדפסה ומהדף שיפתח תוכלי להעתיק את הטקסט.
היי,
האם יש בעיה עם הדפסת המתכונים ?
כאשר לוחצים הדפסה מראה את המתכון בצד שמאל כמו באנגלית.
יפה
היי יפה,
אצלי אני רואה את זה בצורה תקינה (מיושר לימין).
מאיזה דפדפן את גולשת?
האם את יכולה לשלוח צילום מסך לכתובת מייל matkon@10dakot.co.il?
אפשר לוותר על הסילאן??
כן שרה, אפשר.
מתכונים מעוררי תיאבון ופשוטים להכנה שוב תודה!!!!
במקום רסק עגבניות… האם ניסית עגבניות קצוצות?? פשוט החוזק שונה ואני שואלת את עצמי אם זה ישנה במידה רצינית את התבשיל. ??
היי אורית,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. כדאי לבשל קצת את העגבניות הקצוצות עם מכסה (אחרי טיגון הבצל) ולהמליח מעט עם המלחייה כדי לזרז את התרככותן ורק אז להוסיף את הכרוב.
בהצלחה 🙂
היי
תודה על האתר המדהים!
אפשרי להכין מקולסלואו כרוב לבן וגזר?
תודה!
היי מלי,
את מתכוונת שאת רוצה להכין מתערובת של כרוב וגזר טריים? אם כן, אני חושבת שאפשר.
חג שמח 🙂
שלשום הכנתי יצא טעים ביותר .ובטוח שאכין שוב .תודה רבה.
חשבתי להכין מחר ליום שישי בערב. אם אחמם קצת בתנור על חום שבת-ישאר ככה ולא יתייבש?תודה
היי ענתי,
מאחר והתבשיל עצמו הוא רטוב ולא יבש אז לא אמורה להיות בעיה.
יום נפלא 🙂
תודה רבה.שבת שלום
תודה נראה מצויין ! האם אפשר גם עם כרוב סגול במקום לבן?
היי ענבל,
אני מתלבטת (רק לגבי השילוב של הכרוב הסגול עם הרסק) אבל אני חושבת שאפשר.
מתכון קל להכנה וטעים!
תודה אביאלה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב!
אפשר בלי רסק?
תודה!
היי דבי,
נראה לי שאפשר למרות שהרסק מוסיף טעם.
אם את מכינה בלי אולי כדאי שתוסיפי 1-2 כפיות אבקת מרק.
שבוע טוב 🙂
הכנתי אתמול וכרגיל יצא מדהים.
שלחתי לנכדים וקבלתי הודעה עם סמיילי גדול שהיה מאד טעים.
הסמיילי הוא בשבילך!!!!!!!!!!!1
איזה כיף לשמוע!
תודה דורית ושבת שלום 🙂
אתמול הכנתי לארוחת צהריים לצד קינואה וסלט היה מושלםםםם לא נתתי למים לגמרי להיספג כי רציתי שירטיב את הקינואה….תודה רבה על האתר הניפלא שתמיד מציל אותי!!:)
תודה רינת, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂