זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 20 כדורים
סוג: פרווה
מצרכים:
250 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים גס (*לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן).
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות טחינה גולמית (*לא מומלץ להשתמש בטחינה משומשום מלא)
2-3 כפות מלאות דבש (*לטבעונים ניתן להמיר בסירופ מייפל טבעי)
שליש כוס מים
אופן הכנה:
-מניחים בקערה את קוביות השוקולד, שופכים שליש כוס מים וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מערבבים לתערובת חלקה (התערובת אמורה להיות נוזלית).
-מוסיפים טחינה גולמית ודבש ומערבבים. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב עד לתערובת רכה ואחידה.
-יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס”מ ומניחים בצלחת (ניתן לצפות בקוקוס). מכניסים למקרר להתייצבות.
הערה: חשוב לערבב את הטחינה הגולמית לפני השימוש ומומלץ לטעום ולוודא שאין לה טעם מר.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
טיפ לאלו שמתפורר ודביק להם
תוסיפו קמח מצה או קוקוס..
תודה על המתכונים הנפלאים
תודה על הטיפ🙂
היי אפרת.. מה אפשר לשים במקום טחינה? ממרח לוטוס יכול לעבוד? אם לא, מה כן אפשר לשים? תודה
כן, ממרח לוטוס זה טוב:)
אפרת היקרה, מתכון מוצלח ביותר! החלפתי את הדבש בסילאן. כולם אהבו מאוד, ילדים ומבוגרים כאחד. תודה רבה. אין כמוך! שבוע טוב ומבורך.
שבוע טוב לילך,
איזה כיף לשמוע!
תודה❤️
הי אפרת,
אשמח אם תעני לי בהקדם.
המסתי את השוקולד עם 1/3 כוס מים רותחים – נמס בקערה לגמרי.
שמתי 250 גר’ בסקויטים מפוררים – קנוי
ואת כל החומרים
וא”א לעשות מזה כדורים, אולי הביסקויטים לא מספיקים???
מה לעשות??
היי
אם התערובת מאד נוזלית אפשר להוסיף ביסקוויטים(:
תודה אפרת על התגובה המהירה.
פשוט חיכיתי קצת והעיסה התגבשה יותר
הוספתי טיפה חמאת בוטנים ושקדים טחונים
זה נראה מצוין רק יש לזה טעם חזק של טחינה גולמית…
תודה על כל המתכונים האתר שלך מיוחד!!!
שבת שלום
היי אפרת:)
תודה על המתכונים המטריפים!!
האם אני יכולה להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים?
אם כן באיזו כמות?
תודה על הפרגון!
אפשר, באותה כמות.
כן(:
הי
אני רוצה להכין את המתכון
השאלה מה יקרה עם אני מוותרת על הטחינה?זה משנהה את הטעם או רק המרקם?
תודה רבה
היי,
הטחינה ‘מדביקה’ את המרכיבים. אפשר להחליף אותה בממרח שוקולד או ממרח שקדים.
תודה רבה על כל המתכונים.
הכנתי מתכון זה.
הוספתי אגוזים ושקדים טחונים
העיסה יצאה מאד קשה ולא התערבבה ולא היה אפשרי ליצור כדורים. הוספתי מים רותחים ואז הסתדר.
האם בסדר להוסיף מים רותחים?
האם הוספת האגוזים והשקדים משנה את המרקם? רציתי שיהיה יותר בריא.
היי,
הוספה של אגוזים ושקדים משנה את המרקם. אפשר להוסיף מעט חמאה מומסת/חלב/מים אם הבצק יוצא קשה ויבש.
היי אפרת
הכנתי פעם קודמת והילדים אהבו מאוד
עכשיו מנסה קקאו במקום שוקלד
כמה כפות קקאו במקום השוקולד כדאי לשים?
והאם רק להוסיף ככה כמו שהוא? (לא כמו השוקולד במיקרוגל)
כבר מכינה.
תודה מראש.
היי,
שמחה שאהבתם את המתכון🙂
לא ניסיתי, אני חושבת שאפשר לשים כ-2 כפות קקאו ולהגדיל את כמות הדבש/מייפל ב2 כפות לפחות (אבל ייצא קצת פחות מוצלח מהגרסה עם השוקולד).
ממש ממש טעים:) תודה על המתכון
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
אחד המתכונים הטעימים ביותר שיש! התמכרתי 🙂 אני מוסיפה אגוזים, מוותרת על הדבש ומשתמש ב-2 כפות טחינה בלבד. תודה על המתכון הנפלא!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי וטעים ממממממש!!
איזה כיף שיצא מוצלח❤
טעים וקל!! תודה על אתר נפלא, נגיש וטעים:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון❤
מתכון מעדן שאין דברים כאלה, אני הכנתי עם שוקולד 85% וצפתי בשקדים טחונים יוצא מעדן!!!! תודה רבה על המתכון המוצלח כל כך!!! כבר העברתי אותו הלאה!
טיפ נוסף שעבד אצלי למי שאין מקרוגל להמיס את השוקולד במיים רותחים מהקומקום, עובד מעולה.
אתר מקסים ומועיל ממש תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
מדוע לא מומלץ טחינה גולמית משומשום מלא?
רק כזה יש לי כרגע בבית, ומענין אותי למה זה כל כך משנה
ותודה על המתכונים הנהדרים שלך!!!
היי שרה,
טחינה משומשום מלא היא בעלת טעם דומיננטי ולרוב גם נוטה למרירות קלה. לכן היא לא תשתלב טוב בכדורי שוקולד כי הטעם עלול להשתלט על התערובת.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
היי אפרת, הכנתי היום עם הבת שלי בת ה9 והרווחתי פעמים – גם היה ממש כיף לבת שלי וגם יצא מושלם!! אז תודה רבה על המתכון המוצלח ולילה טוב 🙂
שמחה ממש שנהניתן מההכנה ומהתוצאה! תודה אודליה😊
בוקר טוב אפרת:)
אפשר להחליף את כל הביסקויטים לשיבולת שועל(בערך 300 גרם)
והאם זה משנה את הכמויות(עובד עם מד מטבח אלקטרוני)
שליש כוס מים זה 80 מ”ל זה נשאר אותו דבר?
והאם זה משנה אם זו שיבולת שועל/קווקר דקה או עבה ?
תודה מראש על התשובות
היי,
יש באתר מתכון לכדורי קוואקר ושוקולד שאפשר להכין.
בהצלחה😊
ובכל זאת עם הרכיבים האלו אפשר?
אפשר להמיר את הביסקוויטים ב-250 גרם שיבולת שועל דקה ולהפחית את כמות המים לרבע כוס (60 מ”ל). יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט דבש/מייפל אם התערובת לא תתגבש בהתחלה.
התגבש ויצא טוב רק טיפה יבש אפשר כדי להרגיש את השוקולד יותר להגדיל את הכמות של השוקולד
או לחילופין לעשות את הכדורים מהטחינה דבש ושיבולת שועל ואז להמיס בבאן מארי בשוקולד סמיך יותר עם פחות נוזלים ואז לגלגל כדורים מוכנים כל כדור בנפרד בשוקולד המומס ?
אפשר לשים מעט יותר שוקולד מומס או דבש כדי לאחד את התערובת.
אפשר גם להכין גנאש ולטבול בתוכו את הכדורים (או לזלף ‘קווים’ מעל הכדורים).
לא רוצה להסתבך עם גנאש מעדיף לעבוד עם שוקולד מומס אפשר לעשות את הכדורים של הטחינה שיבולת שועל/קואקר בנפרד ואז להמיס נגיד כ120 גרם שוקולד ולגלגל בכיף גם האמת כי אני לא אוהב שמנת רק אם תוכלי תגידי לי כמה מים לשים על השוקולד וכמה כמות שוקולד בגרמים ואעשה את הכדורים בנפרד ואגלגל
יתכן שיהיה קשה מעט לעבוד עם השוקולד המומס עם המים, ובנוסף הוא כנראה לא יתקשה בקירור (בגלל המים), אבל אפשר להמיס: 150 גרם שוקולד מריר+ 3 כפות מים.
אפשרות נוספת היא להמיס 150 גרם שוקולד עם כף וחצי שמן.
האם אוכל לעשות אותו בבאן מארי סמיך ואז זה אמור להתקשות בקירור אני צודק?
אם מדובר בשוקולד מומס עם שמנת/שמן וללא מים-אמור להתקשות בקירור.
שבוע טוב אפרת:)
אם אני עושה את הכדורים בנפרד מדבש טחינה וקוואקר לשים מים?
ואם כן כמה מים לשים?
אם אתה מכין לפי המתכון הנוכחי ומחליף רק את הביסקוויטים בקוואקר (ללא שינוי בשאר המרכיבים במתכון)- יש להוסיף מים רק אם התערובת יבשה ולא מתגבשת, ובהדרגה.
תודה על הסבלנות:)
שבוע טוב אפרת:)
אני עושה את כדורי השוקולד בנפרד(הכוונה את העיסה של טחינה דבש ומים) ואת השוקולד בנפרד ואז רוצה לגלגל בשוקולד המומס המלצת לי על 150 שוקולד מריר עם 3 כפות מים או 150 גרם שוקולד מתוק רגיל עם כף וחצי שמן אפשר להמיס 50/50 הכוונה 75 גרם מריר ו75 גרם מתוק בשביל הניגודיות?
ואם כן אז כמה מים או שמן לשים כששניהם יחד?
היי,
שוקולד מתוק הכוונה לשוקולד חלב? לא ממליצה לשלב שוקולד חלב בציפוי משום שהוא פחות מתייצב ונשאר נוזלי יחסית.
טעים ביותר! מיוחד! תודה לך אפרת!
איזה כיף שאהבת❤
הי אפרת!
תודה על מתכונים נהדרים. המחשב תמיד פתוח על המתכונים שלך (:
מתחשק לי להיות יצירתית ולהשתמש במתכון כך שישלב פתיבר ורוד, שוקולד לבן ועדיין יהיה טבעוני. האם הולך יחד? יעבוד? דורש שינויים?
אשמח לתשובתך בדחיפות (צריכה להכין לעבודה)….
תודה ושבוע מקסים
היי,
שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים!
הרעיון שלך מעולה, אפשר להחליף את השוקולד המריר ב120 גרם שוקולד לבן טבעוני ולהשתמש בפתיבר ורוד באותה כמות.
בהצלחה🙂
היי אפרת!
תודה על המתכון
רק שפוררתי 250 גרם וזה יצא לי ל2 כמויות של שוקולד
מה הסיבה?
היי,
הכוונה שהוספת עוד חבילת שוקולד? היית צריכה כי יצא יבש או מסיבה אחרת?
כי בכמות של הבסקוויטים גברה בהברבה על השוקולד ויצאה מתפוררת
האם השתמשת בכוס מדידה עבור המים?
לפעמים הבאות אם התערובת מתפוררת אפשר להוסיף מעט מים או כף טחינה מעורבבת עם כף דבש.😊
תודה רבה!
באמת הוספתי מים לפי הכמויות וזה ממש הצליח ויצא טעים
שבת שלום!
מעולה, שבת שלום❤
התערובת מאוד מתפוררת. מהלעשות?
היי הדס,
תנסי להוסיף כף טחינה מעורבבת עם כף דבש. אם התערובת מאד מתפוררת זה אמור לעשות את העבודה😊
אפשר להחליף את הביסקוויטים בשיבולת שועל? ומה הכמות שצריך לשים,של שיבולת שועל?
היי אורנה,
מצורף מתכון לכדורי קוואקר ושוקולד.
היי אני ממש רוצה להכין יש לי מחצית מכמות הביסקווטים שצריך אפשר להוסיף שיבולת שועל דקה בנוסף ואם כן כמה?
אפשר.
תוסיפי את שיבולת השועל בסוף, בהדרגה ולפי הצורך (תוך כדי ערבוב), עד שתתקבל תערובת רכה ואחידה.
יצא ממש טעים, שמתי קקאו במקום שוקולד ויצא ממש טוב, תודה💗
נראה מעולההה מיטל 🙂
שבת שלום❤️
היי אפרת, תודה רבה על המתכונים המעולים! רציתנו לשאול האם אפשר להכין את המתכון מהביסקוויטים מהאתר שלך? (הם יצאו מצוינים הרבה זמן חיפשנו מתכון כזה:) )
תודה מראש
כן אפשר 🙂
וואו!!! תודה רבה הכנתי עם אחים שלי אחלה תעסוקה!
וכמובן טעים ברמות!
תודה רבה! דרך אגב אני ממש אוהבת את המתכונים שלך😍
שמחה לשמוע ❤️
זה המתכון הפייבוריטי שלי לכדורי שוקולד מאז שנחשפתי אליו מכינה אותו כל הזמן!
פשוט מעדן!!
שמחה לשמוע ❣️
יצא מאוד טעים. כדי לא לחסל הכל האם ניתן להקפיא?
כן אפשר 🙂
היי אפרת, ניתן להמיר את הדבש בסילאן טבעי?
היי גילי,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שמבחינת טעם זה פחות מומלץ כי הטעם של הסילאן יותר חזק ועלול להיות מורגש בכדורים. דבש או מייפל יותר עדינים בטעם.
תודה אפרת! קל וטעיםםםםםם
זללנו בהנאה ויום אחרי כבר הכנתי שוב בכמות כפולה:)
שמחה לשמוע ❤️
תודה לאה
בוקר טוב, מתכון נהדר ללא מרגרינה וחמאה! יש במה להחליף את הדבש? ראיתי שכתבת שסילאן לא מומלץ במה עוד ניתן להמיר?
היי שירה,
אפשר לשים סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סוכר (אם התערובת יוצאת במקרה קצת יבשה יש להוסיף 2-3 כפות מים).
שלום
אין לי מקורגל .איך אפשר להמיס את השוקולד ?
במחבת קטנה על הגז (אש הכי נמוכה), יחד עם המים.
היי האם ניתן לשלב במתכון זה פרג? באווירת פורים 🙂
אודה לתגובתך
אפשר להוסיף כחצי כוס פרג טרי טחון. אם במקרה התערובת יוצאת מתפוררת יש להוסיף חלב או מים.
כמה כוסות של מאתיים מיליליטר יוצא פירורי הביסקויטים
אני לא יודעת כמה זה כוס 200 מ”ל אבל כוס פירורים בפלסטיק חד פעמית לשתיה קרה יוצא כ 50 גרם.
היי
האם אפשר להחליף את הטחינה בכמה כפות סוכר?
במקום טחינה אפשר לשים ממרח שוקולד ולהתחיל ב-2 כפות מלאות. להוסיף יותר רק אם התערובת עדיין יבשה. במקרה הזה מספיק לשים כף אחת של דבש.
היי אפרת,
אפשר במקום ביסקוויטים לשים שקדים ואגוזים טחונים?
אפשר.
אם התערובת רכה/דביקה יש להוסיף שקדים ואגוזים עד שהתערובת מתגבשת וניתן ליצור כדורים.
*ממליצה להכין כדורים קטנים.
מתכון קליל וטעים מאוד, בדיוק כמו שאר המתכונים באתר.
תודה רבה, גורמת לי להיכנס למטבח בכיף.
תודה לך ❤️
היי,
יואו איזה מעדן שזה!!!
ממש ממש ממש טעים!!
קינוח מושלם לארוחת ערב “חגיגית”
עשיתי מזה נקניק ולא כדורים….
תודה רבה!!
תודה לך 🙂
שלום!
יש לי רק 85 גרם שוקולד מריר, האם אני צריכה להפחית את הכמויות של שאר החומרים?
או שיש אפשרות להוסיף שוקולד השחר?
תודה רבה על המתכונים הטעימים😋
אפשר להוסיף כף שטוחה ממרח שוקולד השחר.
יום נפלא 🙂
הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הי אפרת, תודה על מתכונים מעולים!
במה אפשר להחליף את הטחינה? אולי קרם ריבת חלב? או שוקולד השחר? אם כן מה הכמויות? תודה מראש
היי עינבל,
אם הכוונה לממרח ריבת חלב אז אפשר לשים 3-4 כפות ולוותר על הדבש כי זה ייצא מספיק מתוק. אפשר לשים גם שוקולד השחר ולהתחיל ב-2 כפות מלאות ולהוסיף יותר רק אם התערובת עדיין יבשה. גם במקרה הזה אין צורך בדבש.
טעים ומוצלח מאוד
כמו כל מתכון באתר
תודה רבה
תודה ❤️
הייאפרצ יצא מושלמםםם
שמחה לשמוע 🙂
מקסים! הילדים נהנו והטעם מושלם!!
כיף לדעת שזה בריא וטעים.
תודה אפרת המתכונים שלך מקסימים
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה נעמה.
יצא מ ע ו ל ה !!!
שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר לשטח בתבנית ולהקפיא ואח”כ לחתוך לקוביות ?
מניחה שאפשר.
לא מצליחה לעלות תמונה
היי לאה,
אולי התמונה גדולה מידי. אפשר להעלות תמונה עד 8MB.
עוד מתכון מוצלח והנה התוצאה
תודה רבה.
יוצא מעולה!!!!!
תודה יפה 🙂
שלום רב,אני רציתי לנסות לקחת חבילת תמרים דחוסים במקום שוקולד,האם פרופורציה של מים תשתנה?
תודה
היי אנה,
נסי בהתחלה בלי מים בכלל ותוסיפי רק במקרה הצורך.
לדעתי אפשר לוותר גם על הדבש והטחינה ולשלב עם הפירורים גם אגוזים טחונים.
בהצלחה 🙂
מתכון מנצח!! אצלנו הוא מככב בבית.. ועשיתי אותו גם עם פצפוצי אורז היה מעולה נחטף תוך שניות
מעולה 🙂
תודה אורית ויום מקסים
הילדים קצת הבחינו בהבדל. שיפצתי קצת עם תמצית וניל, מומלץ! בכל מקרה האם היה טבעונית
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה על המתכון הפרווה יצא טעים מאוד…שמתי איזה כף-2 ליקר שוקולד פרווה כהשלמה ל1/3 כוס מיים…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם אפשר לשים סוכר במקום דבש? וכמה?
תודה!
היי ענת,
הדבש מסייע בהדבקת החומרים בגלל המרקם הנוזלי דביק שלו. אני מניחה שבגלל שיש טחינה ושוקולד מומס יכול להיות שגם אם תשתמשי בסוכר עדיין תוכלי ליצור כדורים יציבים. כמות הסוכר היא 2-3 כפות. מומלץ לטעום את התערובת ולהוסיף לפי המתיקות שאוהבים.
כמה כוסות פצפוצי אורז צריך לשים במקום תודה
ממליצה להתחיל בכוס וחצי ולהוסיף בהדרגה לפי הצורך עד שמתקבלת תערובת אחידה, רכה ויציבה ממנה ניתן ליצור כדורים.
שלום, אפשר לשים קמח מצה במקום ביסקוויטים טחונים?
היי אמונה,
מבחינת טעם ומרקם נראה לי שעדיף להשתמש בעוגיות יין של פסח מפוררות.
בוקר טוב,
מה הכוונה טחינה ללא שומשום. טחינה מכינים משומשום.
אודה על תשובה מהירה כי אני רוצה להכין עכשיו.
תודה
היי דליה,
יש טחינה גולמית רגילה (שהיא משומשום רגיל) ויש טחינה גולמית שהיא משומשום מלא (רשום על האריזה). האחרונה משומשום מלא פחות מומלצת לשימוש במקרה הזה כי הטעם שלה חזק ומשתלט.
היי אפרת,
תודה על התשובה המהירה. יש לי טחינה שרשום עליה טחינה עם 55% שומשום מלא. חצי חצי.
זה יתאים?
תודה
זה עניין של טעם וגם תלוי אם יש לטחינה טעם חזק. אם מכינים את הכדורים לילדים אז הם פחות אוהבים את הטעם של הטחינה המלאה (אם זאת טחינה רגילה הם בדר”כ לא שמים לב).
היי, רציתי לומר שהמתכון מאוד מעולה! כול כך קל להכנה ויוצא מאוד טעים:)
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי פורים שמח!!
יש לי רק 100 גרם ביסקוויטים, אפשר להשתמש בפצפוצי אורז/קורנפלקס/אגוזים טחונים להשלמה? ומה האופציה העדיפה אם כן
תודה
היי תמר,
את יכולה להשלים באגוזים טחונים (עדיף) או פצפוצי אורז.
שלום, אפשר להחליף את השוקולד מריר בקקאו?
היי שירן,
אני חושבת שאפשר לשים כ2 כפות קקאו ולהגדיל את כמות הדבש/מייפל ב2 כפות לפחות אבל זה ייצא קצת פחות מוצלח מהגרסה עם השוקולד.
שבת שלום 🙂
היי שוב! מעוניינת להכין היום. את חושבת שממרח חלבה עם דבש (או בלי דבש, יש לי את 2 הסוגים!) ילך פה במקום טחינה? קניתי אותם לפני תקופה ועוד לא מצאתי שימוש בהם 🙂 גם, אם בעצם אני רוצה אותם לשבת הקרובה, עדיף להקפיא או שמספיק לשים במקרר? תודה רבה 🙂
כן, זה נשמע מתאים מאוד. תטעמי איזה ממרח יותר טעים ותשתמשי בו.
כדי שהם יישארו טריים נראה לי שכדאי יהיה להקפיא אותם ולהעביר אותם למקרר ביום שישי.
יופי! הולכת להכין עכשיו. תודה 🙂
היי,אני מאוד רוצה להכין משהו מתוק ואין לי את כל המצרכים כמו שוקולד ביסקוויטים וכולי וכולי מה אוכל להכין?
היי טליה,
תסתכלי בקטגורית קינוחים ומתוקים. יש שם דברים קלים להכנה אבל שוב זה תלוי אם יש לך מצרכים.
הכנתי לכבוד ראש השנה . יצא מושלם!!! האורחים שהגיעו לאחל “שנה טובה” כבר קבלו את המתכון…
שמחה לשמוע!
תודה הילה ויום נפלא 🙂
בנוסף, רציתי לשאול האם לשפך את המים לשוקולד? לא עדיף להמיס במיקרוגל?
נכון, הכוונה להמסה של המים יחד עם קוביות השוקולד במיקרוגל (תיקנתי עכשיו).
היי אפרת, יש לי ממרח בוטנים בטעם שוקולד או טחינה משומשום מלא.
מה עדיף?
תודה על הכל……
הייתי הולכת על ממרח בוטנים בטעם שוקולד 🙂
האם אפשר במקום הביסקוויטים לשים פצפוצי אורז?
היי ירדן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. חשוב רק לצנן את תערובת השוקולד לפני שמערבבים עם פצפוצי האורז.
בהצלחה 🙂
יצא מעולה!!!! מתוק עדין ,טעים! בריא! הכנתי עם ממרח שקדים!
תודה !!!
1
מעולה!
תודה קריסטינה 🙂
היי.
יש לי גם ממרח שקדים וגם טחינה , מה עדיף?
אגב, לא נשמע לי משמעותי , אסל יש לי רק 200 גר׳ פטיבר, להפחית בכמויות של המצרכים האחרים?
תודה
היי קריסטינה,
אני חושבת שעדיף ממרח שקדים כך את לא מסתכנת בטעם מעט מר שיש לפעמים לטחינה גולמית. אם את מכינה מ200 גרם שימי 80 גרם שוקולד מריר ו3 כפות ממרח שקדים. ממליצה להתחיל ברבע כוס מים ולהוסיף יותר רק עם התערובת יבשה.
בהצלחה 😉
תודה!
שלום חייב טחינה גולמית?
היי,
אפשר לשים במקום ממרח שקדים אם יש לך.
אם לא, אפשר להכין כדורי שוקולד רגילים.
כמה זמן להכניס למקרר
היי,
יש להכניס למקרר לשעה לפחות להתייצבות.
יום למחרת לדעתי זה יותר טעים 🙂
המים צריכים להיות רותחים או שממיסים את השוקולד יחד איתם במיקרו?
היי יעל,
הם לא חייבים להיות רותחים מאחר וממיסים אותם במיקרוגל יחד עם השוקולד.
ערב טוב!
אני רוצה להכין עכשיו את הכדורים הללו אבל יש לי רק חצי חבילה של שוקולד מריר 70% מוצרי קקאו.
זה נורא? אולי להשלים עם קקאו או בכלל להחליף את כולו בקקאו או שוקולית?
תודה רבה!!!:-)
היי אילנה,
ראיתי רק עכשיו.. 🙂
את יכולה להכין עם 50 גרם שוקולד מריר ולהשלים בכף וחצי אבקת שוקולית.
אם במקרה התערובת יוצאת קצת יבשה הוסיפי כמה כפות מים בהדרגה עד שמתקבלת תערובת יציבה ורכה.
היי אפרת,
הכנתי את הכדורים ויצאו ממש טעימים.תודה על עוד מתכון מוצלח.
תודה צילה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי, יצא טעים מאוד, הילדים חיסלו ולא הבחינו בהבדל. המלצה שלי- לא לותר על טעימת הטחינה לפני כי טחינה אחת היתה מרה לי ונאלצתי לפתוח קופסה חדשה. תודה על המתכון.
תודה ורד, שמחה לשמוע 🙂
לא טעימות בכלל. חבל על הזמן ועל המצרכים
היי קטיה,
צר לי שהתאכזבת. בסופו של דבר זה תמיד עניין של טעם.
מתכון מצוין ופשוט מאוד להכנה! התוצאה נפלאה!
תודה רבה!
תודה טיילור, שמחה שיצא טעים 🙂
הי,
קודם כל תודה על מתכונים קלים וטעימים !!
שנית, האם השוקולד ימס במים הקרים/מי ברז? לא צריך להמיס אותו במיקרו?
תודה
היי אופירה,
יש להמיס את השוקולד עם שליש כוס מים במיקרוגל.
בהצלחה 🙂
היי,יש מתכון לכדורי שוקולד חמאה וחלב והמצרכים המוכרים יותר? תודה(:
כן בטח יובל. מצורף לינק למתכון – כדורי שוקולד.
יום נפלא!
היי, האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
היי הילה,
אני חושבת מבחינת טעם זה פחות מומלץ כי הטעם של הסילאן יותר חזק ועלול להיות מורגש בכדורים. דבש או מייפל יותר עדינים בטעם.
יום נפלא 🙂
היי, למה עדיף לא להשתמש בטחינה משומשום מלא?
היי אילנה,
אפשר פשוט הטעם של הטחינה המלאה יותר חזק ויכול להיות שיהיה מורגש בכדורים.