זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 15-20 כדורים
מצרכים
500 גרם עוף טחון
1 תפו”א בינוני מעוך לפירה
בצל בינוני מגורד דק
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כורכום, כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
לציפוי: פירורי לחם/פנקו, שומשום.
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד (מלבד חומרי הציפוי) ומשאירים במקרר כשעה (לא חובה).
יוצקים כדורים בעזרת הידיים, מגלגלים בחומרי הציפוי ומטגנים בשמן עמוק בשני הצדדים.
*מומלץ להגיש עם קטשופ או רוטב צ’ילי מתוק.
–
הכנתי בנינג’ה יצא מעולה! תודה רבה אפרת
שמחה שיצא טעים❤️
יש תחליף לפירורי הלחם? נגיד קמח מצה או קמח רגיל?
עם פירורי לחם יוצא הכי מוצלח.
אם אין אפשר לשים 3 כפות קמח מצה.
האם אפשר להחליף את העוף בדגים?
לא ניסיתי אבל מניחה שכן.
אין על המתכונים שלך
אני רוצה להכין ואין לי בצל. אפשר לוותר?
כן אפשר.
תפוא אדמה מבושלים מרוסקים?
נכון(:
היי:)
אפשר להשאיר את התערובת כמה שעות במקרר?
נגיד 6-7 שעות מראש?
היי חן,
אפשר לכמה שעות:)
היי אפרת באיזה גובה בערך שמן לטגן ? 1.5 ס”מ?
כן.
אפשר להשתמש בחזה עוף קצוץ (שקצצתי ביד, לא אצל קצב)?
אפשר, תקצצי הכי דק שתוכלי.
היי אפרת היקרה עם איזה תוספת מתאים להגיש לארוחת צהריים לילדים?
אפשר להגיש עם זה פסטה ברוטב עגבניות, אורז עם ירקות, אורז לבן, תפוחי אדמה
מה שאתם אוהבים 🙂
תודה על כל המתכונים!
רציתי לדעת אם יש תחליף לתפו”א בתערובת…
משהו אחר לשים במקומו
אפשר לשים גזר במקום או להכין בלי.
היי אפרת לא צריך ביצה לציפוי כדי שפירורי הלחם יידבקו
איו צורך.
אם אני אופה כמה זמן צריך בתנור ?
תנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-15 דקות.
מומלץ לשמן היטב את נייר האפיה ולהבריש את החלק העליון של הכדורים עצמם במעט שמן.
שלום, הכנתי את הכדורים וזה יצא ממש טעים אבל מאד מלחיץ אותי שאולי זה לא מספיק מבושל- זה מאד רך בפנים…. טיגנתי את זה משני צדדים עד השחמה מלאה, האם זה בטוח בסדר?
זה טוב שזה רך.
אם הבשר לבן מבפנים זה מוכן.
מתכון מעולה תודה😊 וגם אחרי הטיגון אי אפשר להקפיא?
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להקפיא אחרי הטיגון.
היי.
במקום לטגן אפשר בתנור?
אפשר אך זה יהיה פחות טעים ועסיסי מאשר טיגון. מומלץ לשמן היטב את נייר האפיה ולהבריש את החלק העליון של הכדורים עצמם במעט שמן.
יאמייי!! הילדים וגם אני ממש אהבנו…
שמחה שאהבתם 🙂
תודה אסתר
ואי. מעולה וכ”כ קל. האם אפשר להקפיא? תודה. אתר מעולה מאוד אוהבת.
תודה נגה 🙂
לגבי ההקפאה, אני מתלבטת כי כדורי העוף מכילים תפו”א ותפו”א לא עוברים טוב הקפאה. מצד שני, זה כבר בתוך התערובת. מתנצלת שהפעם אין לי תשובה ודאית:)
בוקר טוב. נראה מתכון קל וטעים. תודה.
להוסיף לתערובת את הביצה והפירורי לחם?
כן.
חג שמח 🙂
שלום!
רציתי לשאול האם אפשר במקום עוף טחון לשים בשר טחון?
כן, אפשר.
יום מקסים 🙂
האם אפשר להשתמש בבטטה/גזר במקום בתפו”א? (במידה ורוצים להקפיא).
האם אפשר להשתמש בסיר טיגון במקום לטגן בשמן עמוק?
כן, אפשר לשים בטטה או גזר.
אני מניחה שאפשר להשתמש בסיר טיגון.
היי. שאלה דחופה! נתקעתי עם ממש מעט שמן קנולה. אפשר להוסיף שמן זית כדי לטגן?
אני חושבת שכן.
תודה על התשןבה המהירה !מאוד אוהבת את האתר שלך ותמיד נהנת לבשל עם המתכונים שלך הכי קל וטעים!
חייבים תפוח אדמה מבושל או שאפשר לגרד
היי ציפי,
תפוח האדמה המבושל יוצר מרקם חלק (פחות מרגישים אותו) וגם עוזר להדבקת החומרים אבל אני מניחה שאפשר גם להשתמש בתפו”א מגורד.
דבר ראשון – מת על המתכונים שלך. נעזר באתר לפחות פעמיים בשבוע.
דבר שני – מה הכוונה לשמן עמוק ? אפשר במחבת רגילה ? כמה שמן לשים ?
תודה גלעד, שמחה לשמוע 🙂
שמן עמוק הכוונה לטיגון עם הרבה שמן. הכי מומלץ זה למלא סיר קטן בשמן בגובה של שליש מהסיר וכשהשמן חם להוסיף את הכדורים ולטגן מכל צד עד שהם מקבלים צבע יפה.
אפשר גם לטגן במחבת רגילה ולמלא בשמן עד לגובה של לפחות שליש מהמחבת (רצוי להשתמש במחבת לא רחבה מידי).
בהצלחה והמשך יום מעולה!
את הביצה מערבבים ביחד או שזה צריך להיות בציפוי כדי להדביק?
כן, מערבבים את הביצה בתוך תערובת העוף.
האם אפשר להכין יום קודם את העיסה, ולטגן לפני הגשה?
כן מיכל, בהחלט.
היי …
ניתן לשים את זה ברוטב של קציצות וזה יוצא טעים?
היי רחל,
אם את רוצה להכין בתוך רוטב כדאי להכין את הכדורים בלי הציפוי.
ניתן לקנות עוף שלם ולהוריד ממנו את הבשר לטחון וכל השאר לפי המתקון למעט הציפוי
את הציפוי להחלף בשומשום
הבעיה שהכדורים נגמרים לפני שהם מגיעם לשולחן
תודה על השיתוף מאיר 🙂
הכנתי את המתכון של כדורי עוף ויצא מצוין הילדים חסלו הכול תודה על האתר המקסים עם מתכונים מהירים וטעימים ולגבי הטיגון אני לא טיגנתי אני אפיתי ויצא מצוין
בשמחה בלה!
תודה על העדכון ושבוע נפלא 🙂
היי, צהריים טובים.
אפשרי להכין את זה עם בשר טחון?
הי מירי, כן אפשר.
רעיון אדיר ילדים אוהבים טעים טעים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה מירי, כיף לשמוע שהילדים אוהבים!
היי, האם במקום שמן עמוק ניתן להכניס אותם לתנור?
היי ילנה, אפשר אך זה יהיה פחות טעים ועסיסי מאשר טיגון, מהסיבה שחזה עוף נוטה להתייבש מהר בזמן אפייה בתנור בגלל שאין בו שומן.
תודה רבה ועוד שאלה קטנה: ניתן להגיש יום אחרי ההכנה או רצוי שלא?
היי עיינה, כמובן שביום של ההכנה זה הכי טעים אך אם את רוצה להגיש יום אחרי, מומלץ לחמם את הכדורים בתנור בחום גבוה כדי שהפריכות תחזור אליהם
הכמות שמצויינת במתכון לכמה כדורים היא מספיקה?
היי עיינה, 15-20 כדורים, זה תלוי ומשתנה לפי גודל הכדור
מתכון מעניין
מתכון פשוט מצוין. הילדים חיסלו את כל הכדורים!
היי, אם אין לך פירה מוכן, תבשלי את תפו”א במים עד שמתרכך ואז תמעכי אותו.
האם לבשל את תפוח האדמה ?
איזה חלק של העוף, האם חזה ?
כן, חזה עוף טחון.
אני לא מסכימה, זה בדיוק כמו שניצלים. ברור שלא כדאי לתת לילדים את זה על בסיס יומיומי אבל כל עוד יש בזה עוף ותפו”א שהם מרכיבים שהילדים צריכים לאכול מידי פעם, זה בסדר גמור.