זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 34-39 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
250 גרם כבד עוף חתוך לחתיכות בגודל 2-3 ס”מ
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות (כס”מ וחצי)
1 בצל בינוני קצוץ גס
תיבול: רבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן זית, ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ורבע כפית כורכום ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). יש לערבב מידי פעם.
-בעזרת כף גדולה מזיזים את תפוחי האדמה לצד אחד של הסיר או המחבת ומוסיפים את הכבדים לצד הפנוי. מכסים ומבשלים על אש גבוהה במשך כדקה. מרימים את המכסה, הופכים את הכבדים צד ומבשלים במשך דקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים את תפוחי האדמה עם הכבדים. מבשלים במשך 5 דקות.
הערה: יש להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון).
*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- מתכון לניוקי |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי
האם אפשר להכין עם חזה עוף ואם כן כיצד?
תודה על האתר המדהים
מצורף מתכון לחזה עוף עם תפוח אדמה.
ערב נעים 🌺
היי, מנסה להבין אם התפוח אדמה עבר ריכוך במים לפני ?
לא, אין צורך לרכך לפני.
שבוע נפלא 🙂
הי, יצא טעים מאוד! תודה על מתכון נהדר.
(מחכה בקוצר רוח לאפליקציה)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איריס
יצא טעים תודה לך על המכונים המהירים והטעימים ארוחה בסיר אחד
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
לשים אותם בקליפה או לקלף לפהי כן ולכמה דקות תודה מראש
אני חושבת שכדאי לקלף אותם ולחתוך כבר לקוביות. לשים בצלחת זכוכית שטוחה, לכסות ולשים במיקרוגל במשך כ-5 דקות.
אפרת שלום האם אפשר לרכך את התפוחי אדמה במקרו
כן, אפשר.
כבד חייב צלייה קודם על פי ההלכה כמו שכבר ציינת והמתכון שלך יוצא מצויין גם עם כבד אחרי צלייה.
נשמח אם היה מצויין במתכון מראש שמטעמי כשרות קודם צולים.
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.
האם אפשר להשתמש בבטטה במקום בתפ״א?
אני חושבת שכן.
הי אפרת,
להשתמש בכבד לא צלוי?? או שצריך לצלות על האש קודם?
תודה
היי חנה,
הצלייה המקדימה היא רק מטעמי כשרות.
יצא טעים מאוד אני בישלתי במים את התפוח אדמה קודם ואז טיגנתי בצל הוספתי כורכום ואת התפוח אדמה המבושל.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי! הכנתי לפי העין …יצא טעים, חרוך כזה!
רק שממש מעט נסרפו לי תפוא, למרות שהשתמשתי במחבת טובה מאוד.
תודה על המתכונים הנהדרים שלך
היי קריסטינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי תפו”א, בישלת על אש נמוכה? בכל מקרה, פעם הבאה אפשר לקצר את זמן הבישול ולבשל את תפוחי האדמה לפני במים רותחים “חצי בישול” עד לריכוך חלקי.
תודה ויום מקסים!
אהלן! גם היום אוכלים מהמתכונים שלך.
יש לי כרגע 500גר׳ כבד.
האם יש צורך להכפיל את כל הכמויות ? גם של התבלינים ?
תודה וכמובן, עדכונים בערב!
היי קריסטינה,
את יכולה להכין עם 500 גרם כבד ולשים בצל גדול קצוץ ו 3-4 תפו”א בינוניים.
לגבי התיבול שימי שליש כפית כורכום, כפית פפריקה, 3/4 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
בהצלחה 😉
בזמן בישול התפוח אדמה לא צריך לאוסיף מלח?
היי מלי,
אפשר להוסיף מעט מלח עם המלחייה.
בהצלחה 🙂
מה אומר ומה אספר . נמצא בתאילנד . יש להם מה ללמוד ממך. מעדן
תודה יוני!
שמחה שהמתכונים שלי הגיעו עד לשם 😉
וואו, נשמע ומריח טעים!
בשבוע הבא אחזור לעדכן!
שוב תודה
שבת שלום יקירה 🙂
בלי נוזלים?התפוחי אדמה לא ישרפו?
היי דנה,
אם את מכינה במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק ומבשלת על אש נמוכה אין סיבה שתפוחי האדמה יישרפו. כשמכסים אותם הם דווקא מפרישים מעט נוזלים.
כמובן שבמידה ואת רואה שהם מתייבשים, נדבקים או נשרפים יש להנמיך את האש להכי נמוכה ולהוסיף קצת מים.
יום נפלא 🙂
אני פותחת עכשיו את האתר. בתקוה למצוא רעיון קליל לארוחה.
והזכרת לי שיש כבדים במקפיא. ויאלה לעבודה
איזה כייף!
תודה
מעולה, בהצלחה 😉