שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 34-39 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

מצרכים:

250 גרם כבד עוף חתוך לחתיכות בגודל 2-3 ס”מ

2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות (כס”מ וחצי)

1 בצל בינוני קצוץ גס

תיבול: רבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן זית, ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ורבע כפית כורכום ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-בעזרת כף גדולה מזיזים את תפוחי האדמה לצד אחד של הסיר או המחבת ומוסיפים את הכבדים לצד הפנוי. מכסים ומבשלים על אש גבוהה במשך כדקה. מרימים את המכסה, הופכים את הכבדים צד ומבשלים במשך דקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים את תפוחי האדמה עם הכבדים. מבשלים במשך 5 דקות.

הערה: יש להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון).

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לחמניות בננה טבעוניותלחמניות בננה טבעוניות
עוגיות קפה עוגיות קפה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רחל (14:11 19.04.2020)

האם אפשר להכין עם חזה עוף ואם כן כיצד?
תודה על האתר המדהים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 19.04.2020)

מצורף מתכון לחזה עוף עם תפוח אדמה.
ערב נעים 🌺

avatar
לי (02:56 27.05.2018)

היי, מנסה להבין אם התפוח אדמה עבר ריכוך במים לפני ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 27.05.2018)

לא, אין צורך לרכך לפני.
שבוע נפלא 🙂

avatar
איריס (20:27 24.04.2018)

הי, יצא טעים מאוד! תודה על מתכון נהדר.
(מחכה בקוצר רוח לאפליקציה)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 24.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איריס

avatar
רעיה אקרמן (14:58 11.03.2018)

יצא טעים תודה לך על המכונים המהירים והטעימים ארוחה בסיר אחד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 11.03.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רעיה אקרמן (12:30 11.03.2018)

לשים אותם בקליפה או לקלף לפהי כן ולכמה דקות תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 11.03.2018)

אני חושבת שכדאי לקלף אותם ולחתוך כבר לקוביות. לשים בצלחת זכוכית שטוחה, לכסות ולשים במיקרוגל במשך כ-5 דקות.

avatar
אקרמן רעיה (11:37 11.03.2018)

אפרת שלום האם אפשר לרכך את התפוחי אדמה במקרו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 11.03.2018)

כן, אפשר.

avatar
דליה (08:51 16.11.2017)

כבד חייב צלייה קודם על פי ההלכה כמו שכבר ציינת והמתכון שלך יוצא מצויין גם עם כבד אחרי צלייה.
נשמח אם היה מצויין במתכון מראש שמטעמי כשרות קודם צולים.
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.

avatar
נעמי (13:39 14.04.2017)

האם אפשר להשתמש בבטטה במקום בתפ״א?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:06 14.04.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
חנה (16:53 10.10.2016)

הי אפרת,
להשתמש בכבד לא צלוי?? או שצריך לצלות על האש קודם?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:42 10.10.2016)

היי חנה,
הצלייה המקדימה היא רק מטעמי כשרות.

avatar
אלי (17:53 4.08.2016)

יצא טעים מאוד אני בישלתי במים את התפוח אדמה קודם ואז טיגנתי בצל הוספתי כורכום ואת התפוח אדמה המבושל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:04 4.08.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
קריסטינה (01:18 28.07.2016)

היי! הכנתי לפי העין …יצא טעים, חרוך כזה!
רק שממש מעט נסרפו לי תפוא, למרות שהשתמשתי במחבת טובה מאוד.
תודה על המתכונים הנהדרים שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 28.07.2016)

היי קריסטינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי תפו”א, בישלת על אש נמוכה? בכל מקרה, פעם הבאה אפשר לקצר את זמן הבישול ולבשל את תפוחי האדמה לפני במים רותחים “חצי בישול” עד לריכוך חלקי.
תודה ויום מקסים!

avatar
קריסטינה (14:53 25.07.2016)

אהלן! גם היום אוכלים מהמתכונים שלך.
יש לי כרגע 500גר׳ כבד.
האם יש צורך להכפיל את כל הכמויות ? גם של התבלינים ?
תודה וכמובן, עדכונים בערב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 25.07.2016)

היי קריסטינה,
את יכולה להכין עם 500 גרם כבד ולשים בצל גדול קצוץ ו 3-4 תפו”א בינוניים.
לגבי התיבול שימי שליש כפית כורכום, כפית פפריקה, 3/4 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
בהצלחה 😉

avatar
מלי (18:12 23.07.2016)

בזמן בישול התפוח אדמה לא צריך לאוסיף מלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:15 23.07.2016)

היי מלי,
אפשר להוסיף מעט מלח עם המלחייה.
בהצלחה 🙂

avatar
יוני (12:42 22.07.2016)

מה אומר ומה אספר . נמצא בתאילנד . יש להם מה ללמוד ממך. מעדן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 22.07.2016)

תודה יוני!
שמחה שהמתכונים שלי הגיעו עד לשם 😉

avatar
קריסטינה (23:07 21.07.2016)

וואו, נשמע ומריח טעים!
בשבוע הבא אחזור לעדכן!
שוב תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:40 22.07.2016)

שבת שלום יקירה 🙂

avatar
דנה (11:48 21.07.2016)

בלי נוזלים?התפוחי אדמה לא ישרפו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:54 21.07.2016)

היי דנה,
אם את מכינה במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק ומבשלת על אש נמוכה אין סיבה שתפוחי האדמה יישרפו. כשמכסים אותם הם דווקא מפרישים מעט נוזלים.
כמובן שבמידה ואת רואה שהם מתייבשים, נדבקים או נשרפים יש להנמיך את האש להכי נמוכה ולהוסיף קצת מים.
יום נפלא 🙂

avatar
מירי (17:01 19.07.2016)

אני פותחת עכשיו את האתר. בתקוה למצוא רעיון קליל לארוחה.
והזכרת לי שיש כבדים במקפיא. ויאלה לעבודה
איזה כייף!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 19.07.2016)

מעולה, בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות