שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 34-39 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

מצרכים:

250 גרם כבד עוף חתוך לחתיכות בגודל 2-3 ס”מ

2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות (כס”מ וחצי)

1 בצל בינוני קצוץ גס

תיבול: רבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן זית, ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ורבע כפית כורכום ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-בעזרת כף גדולה מזיזים את תפוחי האדמה לצד אחד של הסיר או המחבת ומוסיפים את הכבדים לצד הפנוי. מכסים ומבשלים על אש גבוהה במשך כדקה. מרימים את המכסה, הופכים את הכבדים צד ומבשלים במשך דקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים את תפוחי האדמה עם הכבדים. מבשלים במשך 5 דקות.

הערה: יש להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון).

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לחמניות בננה טבעוניות
עוגיות קפה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחל (14:11 19.04.2020)

האם אפשר להכין עם חזה עוף ואם כן כיצד?
תודה על האתר המדהים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 19.04.2020)

מצורף מתכון לחזה עוף עם תפוח אדמה.
ערב נעים 🌺

לי (02:56 27.05.2018)

היי, מנסה להבין אם התפוח אדמה עבר ריכוך במים לפני ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 27.05.2018)

לא, אין צורך לרכך לפני.
שבוע נפלא 🙂

איריס (20:27 24.04.2018)

הי, יצא טעים מאוד! תודה על מתכון נהדר.
(מחכה בקוצר רוח לאפליקציה)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 24.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איריס

רעיה אקרמן (14:58 11.03.2018)

יצא טעים תודה לך על המכונים המהירים והטעימים ארוחה בסיר אחד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 11.03.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

רעיה אקרמן (12:30 11.03.2018)

לשים אותם בקליפה או לקלף לפהי כן ולכמה דקות תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 11.03.2018)

אני חושבת שכדאי לקלף אותם ולחתוך כבר לקוביות. לשים בצלחת זכוכית שטוחה, לכסות ולשים במיקרוגל במשך כ-5 דקות.

אקרמן רעיה (11:37 11.03.2018)

אפרת שלום האם אפשר לרכך את התפוחי אדמה במקרו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 11.03.2018)

כן, אפשר.

דליה (08:51 16.11.2017)

כבד חייב צלייה קודם על פי ההלכה כמו שכבר ציינת והמתכון שלך יוצא מצויין גם עם כבד אחרי צלייה.
נשמח אם היה מצויין במתכון מראש שמטעמי כשרות קודם צולים.
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.

נעמי (13:39 14.04.2017)

האם אפשר להשתמש בבטטה במקום בתפ״א?

מתכונים ב-10 דקות (14:06 14.04.2017)

אני חושבת שכן.

חנה (16:53 10.10.2016)

הי אפרת,
להשתמש בכבד לא צלוי?? או שצריך לצלות על האש קודם?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:42 10.10.2016)

היי חנה,
הצלייה המקדימה היא רק מטעמי כשרות.

אלי (17:53 4.08.2016)

יצא טעים מאוד אני בישלתי במים את התפוח אדמה קודם ואז טיגנתי בצל הוספתי כורכום ואת התפוח אדמה המבושל.

מתכונים ב-10 דקות (18:04 4.08.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

קריסטינה (01:18 28.07.2016)

היי! הכנתי לפי העין …יצא טעים, חרוך כזה!
רק שממש מעט נסרפו לי תפוא, למרות שהשתמשתי במחבת טובה מאוד.
תודה על המתכונים הנהדרים שלך

מתכונים ב-10 דקות (09:22 28.07.2016)

היי קריסטינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי תפו”א, בישלת על אש נמוכה? בכל מקרה, פעם הבאה אפשר לקצר את זמן הבישול ולבשל את תפוחי האדמה לפני במים רותחים “חצי בישול” עד לריכוך חלקי.
תודה ויום מקסים!

קריסטינה (14:53 25.07.2016)

אהלן! גם היום אוכלים מהמתכונים שלך.
יש לי כרגע 500גר׳ כבד.
האם יש צורך להכפיל את כל הכמויות ? גם של התבלינים ?
תודה וכמובן, עדכונים בערב!

מתכונים ב-10 דקות (15:16 25.07.2016)

היי קריסטינה,
את יכולה להכין עם 500 גרם כבד ולשים בצל גדול קצוץ ו 3-4 תפו”א בינוניים.
לגבי התיבול שימי שליש כפית כורכום, כפית פפריקה, 3/4 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
בהצלחה 😉

מלי (18:12 23.07.2016)

בזמן בישול התפוח אדמה לא צריך לאוסיף מלח?

מתכונים ב-10 דקות (18:15 23.07.2016)

היי מלי,
אפשר להוסיף מעט מלח עם המלחייה.
בהצלחה 🙂

יוני (12:42 22.07.2016)

מה אומר ומה אספר . נמצא בתאילנד . יש להם מה ללמוד ממך. מעדן

מתכונים ב-10 דקות (12:59 22.07.2016)

תודה יוני!
שמחה שהמתכונים שלי הגיעו עד לשם 😉

קריסטינה (23:07 21.07.2016)

וואו, נשמע ומריח טעים!
בשבוע הבא אחזור לעדכן!
שוב תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:40 22.07.2016)

שבת שלום יקירה 🙂

דנה (11:48 21.07.2016)

בלי נוזלים?התפוחי אדמה לא ישרפו?

מתכונים ב-10 דקות (11:54 21.07.2016)

היי דנה,
אם את מכינה במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק ומבשלת על אש נמוכה אין סיבה שתפוחי האדמה יישרפו. כשמכסים אותם הם דווקא מפרישים מעט נוזלים.
כמובן שבמידה ואת רואה שהם מתייבשים, נדבקים או נשרפים יש להנמיך את האש להכי נמוכה ולהוסיף קצת מים.
יום נפלא 🙂

מירי (17:01 19.07.2016)

אני פותחת עכשיו את האתר. בתקוה למצוא רעיון קליל לארוחה.
והזכרת לי שיש כבדים במקפיא. ויאלה לעבודה
איזה כייף!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:20 19.07.2016)

מעולה, בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.