זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קצוצים

500 גרם כבד עוף חתוך גס

תיבול: חצי כפית מלח, שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית/קנולה וצולים את הכבדים כדקה מכל צד, עד שמתבשלים בחוץ אך מבפנים עדיין רכים. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן זית/קנולה. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים למחבת את הכבדים ומתבלים במלח, כמון, פפריקה, כורכום ופלפל שחור. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה.

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פיצה מבצק מוצרלהפיצה מבצק מוצרלה
חביתיות קישואים חביתיות קישואים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רבקי (12:23 17.04.2022)

האם יש אפשרות להפוך את המתכון הזה לסלט חי עם כבד? לדוגמא להוסיף חסה, עגבנייה…
האתר משמש אותי הרבה. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 17.04.2022)

היי,
כן, אפשר לשלב ירקות טריים(:
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!

avatar
Miri (17:21 29.03.2022)

איזה יופי יש לי כבד עוף במקרר, המתכון נראה קל להכנה ואני מתכוונת להכין עכשיו. האם הצלייה הכרחית גם בלי קשר לכשרות? למי שאינו מקפיד אפשר להכין במחבת ללא צלייה, או שזה עניין בריאותי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 29.03.2022)

היי,
הצלייה על אש גלויה היא מטעמי כשרות, אך הטיגון הראשוני במחבת נועד לשפר את המרקם ואינו קשור להכשרת הכבד.
בהצלחה(:

avatar
יהודית (17:11 16.03.2022)

מתאים לכבד עוף שאני קונה כבר צלוי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 16.03.2022)

היי,
כן(:

avatar
מריה (22:00 10.01.2022)

היי אפשרת,
אפשר להוסיף למתכון הזה גם פטריות או גזר או ירק אחר או שזה פחות מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:30 10.01.2022)

היי,
כן, פטריות מתאימות במיוחד(:

avatar
juliam (22:30 7.04.2021)

שלום
אם אני קונה כבד שכבר עבר צליה . ואני מרגישה שמטעמי בטיחות המזון אני רוצה לבשל /לטגן אותו עוד קצת. כמה זמן כדאי לבשל אותו על מנת שלא יתייבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:45 7.04.2021)

היי,
אני חושבת שעדיף לטגן/לבשל את הכבד הצלוי ולא לאפות, כי באפייה הוא עלול להתייבש משמעותית.
כדאי לתת 5-10 דקות טיגון (אפשר גם עם בצל ועוד ירקות).
בהצלחה😊

avatar
Lila Kantarovski (00:21 17.01.2021)

היי, המתכון היה מנצח. כבד עוף עם בצל.

כבד עוף עם בצל
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:57 17.01.2021)

נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף 🙂

avatar
אבי (14:09 13.12.2020)

קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים! האם אפשר להוסיף גם קוביות חזה עוף? אם כן אז איך? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:04 13.12.2020)

היי אבי,
תוכל פשוט להוסיף את קוביות החזה עוף לטיגון יחד עם הכבד,
שים לב להשתמש ביותר תיבול כי הוספת את העוף.
בהצלחה 🙂

avatar
יעקב בכר (22:55 9.04.2020)

באם אני רוצה לבשל אז כמה מים להוסיף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 9.04.2020)

כחצי כוס מים.

avatar
עדי (13:56 3.03.2020)

פשוט מעדן! לא פעם ראשונה שאני מכינה את זה ותמיד מכפילה בכמויות , מתכון מנצח, תודה !

כבד עוף עם בצל
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 3.03.2020)

נראה ממש טוב 🙂
תודה עדי

avatar
אברימי (21:53 26.12.2019)

שלום אם אני רוצה לעשות היום לשבת
איך זה יהיה על הפלטה מיום שישי עד שבת בבוקר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 26.12.2019)

אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה לפני ההגשה אבל לא מומלץ לשים את זה על הפלטה מיום שישי עד שבת בבוקר. זה יתייבש.

avatar
מירי (16:31 3.12.2020)

אויש אני תוהה אם ההצעה שלך מותרת בשבת
זו שאלת רב אם מותר להניח תבשיל על הפלטה באמצע השבת
אשמח מאוד אם יהיה לך תשובה
אגב,הכבד אוד טעים כשהוא קר עם בייצים קרות

avatar
אביבה (13:35 17.12.2020)

מותר להניח מאכל יבש (שאין צורך בדווקא בנוזלים שלו) על הפלטה באמצע שבת בקומה שניה (זאת אומרת לשים תבנית חד פעמית הפוכה על הפלטה, ומעל להניח את התבנית עם האוכל)

avatar
קרינה (11:44 8.05.2019)

היי אפרת,
רוצה להכין לעל האש ויש לי שאלה דחופה אם אני צולה את הכבד בגריל מטעמי עשרות אז אין צורך לטגן במחבת כלומר אחרי הצליחה בגריל אני אוכל בצלים כמו במתכון ואוסיף את הכבד עם התבלינים זה יהיה בסדר?
תודה רבה רבה:)וחג שמח:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 8.05.2019)

נכון.
חג שמח 🙂

avatar
רותם (11:59 2.05.2019)

הכנתי אתמול בערב ויצא ממש טעים. אכלנו עם פירה. תודה על עוד מתכון מוצלח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 2.05.2019)

שמחה שנהניתם 🙂

avatar
דבי (10:53 2.05.2019)

אפרת היקרה, המתכונים שלך תמיד טעימים ובעיקר קלים להכנה ולא מסובכים
הערה קטנה: מבחינת כשרות צריך קודם לצלות על אש גלויה להוצאת כל הדם … שלא יהיו אנשים שיכשלו .. צריך כמובן לציין זאת לשומרי כשרות
המשיכי תמיד לשתף אותנו במתכונים המעולים שלך …

avatar
ענבל מנור (16:23 14.11.2019)

כותבת המתכון ציינה עם כוכבית בסוף המתכון שמטעמי כשרות צריך לצלות קודם את הכבדים על אש גלויה.

avatar
מאשה (23:27 1.05.2019)

היי אפרת,
כמה פלפל שחור לשים? אני תמיד שמה או פחות מידי או יותר מידי 😕
איך אני יודעת אם הכבד מוכן (הכוונה בטיגון השני עם כל התהלינים)? מצד אחד מפחדת שלא יהיה מוכן ומצד שני שיהרס מיותר מידי בישול

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 2.05.2019)

שימי קמצוץ עם האצבעות.
אפשר לחתוך את הכבד באמצע ולבדוק.

avatar
אנה (12:58 30.04.2019)

שלום אפרת! תודה על המתכון, בדיוק חיפשתי מה להכין למחר בערב.
אשמח להבהיר כמה דברים

אני קונה בצל קצוץ מוקפא אשמח ל”טבלת המרה” שאדע גם להבא למה שווה בצל בינוני אחד (!) קצוץ בהמרה לבצל קצוץ מוקפא (במידת כוסות) וכמה להפחית כשצריך בצל קטן וכמה להוסיף כשצריך בצל גדול. כמו כן האם יש הבדל בזמן שצריך לטגן בצל רגיל לעומת קפוא ואם כן כמה דקות להוסיף?

אף פעם לא קניתי כבד בסופר האם הוא בא חתוך ואם לא לאיזה גודל בערך לחתוך אותו

אשמח לקישור לאיזשהו מתכון שיהיה ממש ממש קל להכנה שיכול להיות תוספת למנה הזאת (רצוי מקטגוריית תפוחי האדמה)

התחלתי להיכנס די ברצינות להכנת המתכונים שלך ואני שונאת לקצוץ דברים בעיקר בצל ועשבי תיבול. אשמח אם תכתבי לי באיזה מעבד מזון את משתמשת כי אני לא מבינה כלום בדברים האלה ורוצה לקנות משהו שיוכל לקצוץ לי הכל מהכל כולל עשבי תיבול כי חבל שהרבה פעמים אוכלת ג’אנק ולא מכינה אוכל רק כי אין לי מעבד מזון שיקצוץ

המון תודה לך ושבוע נעים
נ.ב הקניידלך שלך יצאו מדהימים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 1.05.2019)

היי,
בצל בינוני בסביבות ¾ כוס. בצל קטן חצי כוס וגדול כוס ורבע.
יש לטגן עד להזהבה קלה.
לגבי הכבד, הוא מגיע כחתיכות באריזה. יש לחתוך כל חתיכה ל-3 חתיכות בערך.
לגבי מעבד המזון, כולם עושים את העבודה. תקני כזה שבמבצע.

avatar
אוולין (14:15 2.05.2019)

לגבי מעבד מזון אוכל להמליץ לך על פיילוט שף, הוא קטן, חזק ואפילו קוצץ קרח , מוכרים אותו בשופרסלדיל ב- 119 ש”ח. יש לי 3 כאלה בבית, אחד שאני שומרת לאגוזים/שוקולד/קרח והשני לבצל/שום/עשבי תיבול והשלישי כשר לפסח. מומלץ ביותר.

לקריאת כל התגובות