זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
500 גרם כבד עוף חתוך גס
תיבול: חצי כפית מלח, שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
:-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית/קנולה וצולים את הכבדים כדקה מכל צד, עד שמתבשלים בחוץ אך מבפנים עדיין רכים. מעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן זית/קנולה. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים למחבת את הכבדים ומתבלים במלח, כמון, פפריקה, כורכום ופלפל שחור. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה.
*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- סלמון במרינדה |
- עוף בזעתר
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
המלח פה כנראה בטעות.
עשינו עם מלח וזה יצא לא אכיל ממש.
עשינו בלי מלח ויצא מעדן נדיר
אין בעיני יותר אהבת ישראל מאשר שיתוף כזה במתכונים קלים וטעימים, בצורה נגישה וברורה לאישה שהמטבח והיא לא ממש חברים. אז תודה על זה, ובזכותך שולחן החג שלנו יפה כל כך.
תודה רבה על המילים החמות❤️
חג שמח!
היי אפרת תודה על המתכונים המושלמים , משתמשת המוןןןןןןן במתכונים שלך, והכי אוהבת אותן, פשוטים וקלים להכנה עם מצרכים שתמיד יש בבית, תודה רבה!!! אלופה!!!
איזה תוספות אפשר לעשות עם הכבד? חוץ מפיקה, תודה!
איזה כיף לשמוע ❤️
מתאים להגיש גם עם אורז לבן או פתיתים:)
הי, הכנתי היום ויצא מעולה!
טעים כל כך!!!
תודה:)
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
וואו מתכון מעולה!
הכנתי עם חזה ופטריות,
התחסל תוך דקות!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת המקסימה,
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי שרה,
אפשר.
חג שמח!
מטעמי כשרות אסור לטגן את הכבד לפני הצלייה אלא קודם כל לצלות עד שהכבד ראוי לאכילה וחייבים לשטוף את הכבד ורק אחרי זה לבשל
אם עושים את מה שאת כותבת שמטגנים את הכבדים על ההתחלה פשוט המחבת נהייה כלי טרף שמה שמטגנים בזה הוא טרף ממש
היי,
בדיוק מסיבה זו כתבתי בסוף המתכון את השורה הבאה:
“מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה”.
אפרת התכוונה לצלות לפני כל התהליך כמובן
האם יש אפשרות להפוך את המתכון הזה לסלט חי עם כבד? לדוגמא להוסיף חסה, עגבנייה…
האתר משמש אותי הרבה. תודה רבה!
היי,
כן, אפשר לשלב ירקות טריים(:
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
איזה יופי יש לי כבד עוף במקרר, המתכון נראה קל להכנה ואני מתכוונת להכין עכשיו. האם הצלייה הכרחית גם בלי קשר לכשרות? למי שאינו מקפיד אפשר להכין במחבת ללא צלייה, או שזה עניין בריאותי?
היי,
הצלייה על אש גלויה היא מטעמי כשרות, אך הטיגון הראשוני במחבת נועד לשפר את המרקם ואינו קשור להכשרת הכבד.
בהצלחה(:
מתאים לכבד עוף שאני קונה כבר צלוי ?
היי,
כן(:
היי אפשרת,
אפשר להוסיף למתכון הזה גם פטריות או גזר או ירק אחר או שזה פחות מתאים?
היי,
כן, פטריות מתאימות במיוחד(:
שלום
אם אני קונה כבד שכבר עבר צליה . ואני מרגישה שמטעמי בטיחות המזון אני רוצה לבשל /לטגן אותו עוד קצת. כמה זמן כדאי לבשל אותו על מנת שלא יתייבש?
היי,
אני חושבת שעדיף לטגן/לבשל את הכבד הצלוי ולא לאפות, כי באפייה הוא עלול להתייבש משמעותית.
כדאי לתת 5-10 דקות טיגון (אפשר גם עם בצל ועוד ירקות).
בהצלחה😊
היי, המתכון היה מנצח. כבד עוף עם בצל.
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף 🙂
קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים! האם אפשר להוסיף גם קוביות חזה עוף? אם כן אז איך? תודה
היי אבי,
תוכל פשוט להוסיף את קוביות החזה עוף לטיגון יחד עם הכבד,
שים לב להשתמש ביותר תיבול כי הוספת את העוף.
בהצלחה 🙂
באם אני רוצה לבשל אז כמה מים להוסיף?
כחצי כוס מים.
פשוט מעדן! לא פעם ראשונה שאני מכינה את זה ותמיד מכפילה בכמויות , מתכון מנצח, תודה !
נראה ממש טוב 🙂
תודה עדי
שלום אם אני רוצה לעשות היום לשבת
איך זה יהיה על הפלטה מיום שישי עד שבת בבוקר
אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה לפני ההגשה אבל לא מומלץ לשים את זה על הפלטה מיום שישי עד שבת בבוקר. זה יתייבש.
אויש אני תוהה אם ההצעה שלך מותרת בשבת
זו שאלת רב אם מותר להניח תבשיל על הפלטה באמצע השבת
אשמח מאוד אם יהיה לך תשובה
אגב,הכבד אוד טעים כשהוא קר עם בייצים קרות
מותר להניח מאכל יבש (שאין צורך בדווקא בנוזלים שלו) על הפלטה באמצע שבת בקומה שניה (זאת אומרת לשים תבנית חד פעמית הפוכה על הפלטה, ומעל להניח את התבנית עם האוכל)
היי אפרת,
רוצה להכין לעל האש ויש לי שאלה דחופה אם אני צולה את הכבד בגריל מטעמי עשרות אז אין צורך לטגן במחבת כלומר אחרי הצליחה בגריל אני אוכל בצלים כמו במתכון ואוסיף את הכבד עם התבלינים זה יהיה בסדר?
תודה רבה רבה:)וחג שמח:)
נכון.
חג שמח 🙂
הכנתי אתמול בערב ויצא ממש טעים. אכלנו עם פירה. תודה על עוד מתכון מוצלח.
שמחה שנהניתם 🙂
אפרת היקרה, המתכונים שלך תמיד טעימים ובעיקר קלים להכנה ולא מסובכים
הערה קטנה: מבחינת כשרות צריך קודם לצלות על אש גלויה להוצאת כל הדם … שלא יהיו אנשים שיכשלו .. צריך כמובן לציין זאת לשומרי כשרות
המשיכי תמיד לשתף אותנו במתכונים המעולים שלך …
כותבת המתכון ציינה עם כוכבית בסוף המתכון שמטעמי כשרות צריך לצלות קודם את הכבדים על אש גלויה.
היי אפרת,
כמה פלפל שחור לשים? אני תמיד שמה או פחות מידי או יותר מידי 😕
איך אני יודעת אם הכבד מוכן (הכוונה בטיגון השני עם כל התהלינים)? מצד אחד מפחדת שלא יהיה מוכן ומצד שני שיהרס מיותר מידי בישול
שימי קמצוץ עם האצבעות.
אפשר לחתוך את הכבד באמצע ולבדוק.
שלום אפרת! תודה על המתכון, בדיוק חיפשתי מה להכין למחר בערב.
אשמח להבהיר כמה דברים
אני קונה בצל קצוץ מוקפא אשמח ל”טבלת המרה” שאדע גם להבא למה שווה בצל בינוני אחד (!) קצוץ בהמרה לבצל קצוץ מוקפא (במידת כוסות) וכמה להפחית כשצריך בצל קטן וכמה להוסיף כשצריך בצל גדול. כמו כן האם יש הבדל בזמן שצריך לטגן בצל רגיל לעומת קפוא ואם כן כמה דקות להוסיף?
אף פעם לא קניתי כבד בסופר האם הוא בא חתוך ואם לא לאיזה גודל בערך לחתוך אותו
אשמח לקישור לאיזשהו מתכון שיהיה ממש ממש קל להכנה שיכול להיות תוספת למנה הזאת (רצוי מקטגוריית תפוחי האדמה)
התחלתי להיכנס די ברצינות להכנת המתכונים שלך ואני שונאת לקצוץ דברים בעיקר בצל ועשבי תיבול. אשמח אם תכתבי לי באיזה מעבד מזון את משתמשת כי אני לא מבינה כלום בדברים האלה ורוצה לקנות משהו שיוכל לקצוץ לי הכל מהכל כולל עשבי תיבול כי חבל שהרבה פעמים אוכלת ג’אנק ולא מכינה אוכל רק כי אין לי מעבד מזון שיקצוץ
המון תודה לך ושבוע נעים
נ.ב הקניידלך שלך יצאו מדהימים
היי,
בצל בינוני בסביבות ¾ כוס. בצל קטן חצי כוס וגדול כוס ורבע.
יש לטגן עד להזהבה קלה.
לגבי הכבד, הוא מגיע כחתיכות באריזה. יש לחתוך כל חתיכה ל-3 חתיכות בערך.
לגבי מעבד המזון, כולם עושים את העבודה. תקני כזה שבמבצע.
לגבי מעבד מזון אוכל להמליץ לך על פיילוט שף, הוא קטן, חזק ואפילו קוצץ קרח , מוכרים אותו בשופרסלדיל ב- 119 ש”ח. יש לי 3 כאלה בבית, אחד שאני שומרת לאגוזים/שוקולד/קרח והשני לבצל/שום/עשבי תיבול והשלישי כשר לפסח. מומלץ ביותר.