שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

דלעת בגודל בינוני קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3X3 ס”מ (כ-250 גרם)

בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות בגודל 3X3 ס”מ

2 גזרים בינוניים קלופים פרוסים לעיגולים בעובי של כחצי ס”מ

1 בצל גדול חתוך ל-8 חלקים

תיבול: 3 כפות שמן זית, כף סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את הירקות על נייר האפיה ומתבלים בשמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-אופים בתנור במשך כשעה עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פנקייק אפוי
מרק מש

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הדס (00:36 6.09.2021)

מתכון מעולה אני מכינה אותו מדי שנה לליל ראש השנה לסימנים וגם כתוספת לארוחה:)
האם יש צורך לשים על טורבו? לא זוכרת…

מתכונים ב-10 דקות (09:02 6.09.2021)

היי הדס,
אפשר טורבו ואפשר קו עליון ותחתון- לבחירתך(:
חג שמח ושנה טובה!

שרון (00:30 12.05.2020)

אפשר לוותר על הבצל? אנחנו לא מחובבי הבצל 😄

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:00 12.05.2020)

כן אפשר.

קרינה (23:18 30.07.2019)

היי אפרת ,
ממש רוצה להכין את הסלט אבל חוששת להכין עם בטטה שהמתיקות לא תשתלב במה ניתן להחליף ? ואם לא, ניתן לוותר ולעשות הכול אותו הדבר רק בלי הבטטה.
תודה רבה.זה בקשר לסלט עדשים שחורות ובטטה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 31.07.2019)

היי קרינה,
הבטטה דווקא משתלבת טוב. אם הכוונה למתכון הזה אז אפשר לוותר על הבטטה ולהוסיף עוד גזר או דלעת.
אם הכוונה לסלט עדשים שחורות ובטטה אז אפשר לשים במקום דלעת, דלורית, גזר או תפו”א.

לאה (18:12 30.07.2019)

מכינה את זה שוב-ושוב-ושוב.
בדיוק כמו שאני אוהבת – קל, בריא וסופר טעים!
תודה על האתר והשיתוף, נעזרת בו הרבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 30.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה

גילה (23:49 24.07.2019)

לילה טוב!
יש לך אולי מתכון טוב
לקוביות בטטה בתנור(שיהיו תוספת ליד עוף)?
תודה רבה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (02:09 25.07.2019)

היי גילה,
יש את המתכונים האלה שאפשר להכין עם בטטות בלבד (חתוכות לקוביות) – בטטה ותפוחי אדמה ברוזמרין או ירקות כתומים בתנור.

דלית (18:25 7.08.2018)

יצא ממש טעים תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:41 7.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דלית

עינת (13:02 16.07.2018)

היי אפרת

זה משנה איזו סוג דלעת האם דלעת קטנה כגון דלעת יפנית או סוג אחר של דלעת קטנה מתאים?

הרבה תודות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 16.07.2018)

לא משנה.

מיכל (17:33 5.06.2018)

רציתי לישאול יצא לי המון השאלה אם אפשר להקפיא מזה או שזה לא טוב???
ותודה לך על המתכונים ממש טעימים…😋

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 5.06.2018)

אני חושבת שאפשר (רק תפו”א בעייתי בהקפאה).

שואלת (19:15 28.12.2017)

שלום וכיף לראות כזה אתר מושקע (אני חדשה 🙂
רציתי לשאול אם זה יוצא מתוק?
וגם – בכל מקרה אם אפשר להכין ללא הסילאן? או שהוא משמעותי בתערובת?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 28.12.2017)

היי,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
זה יוצא מתקתק. אפשר להכין גם בלי הסילאן, לירקות יש את המתיקות שלהם.

ורד (17:18 29.04.2017)

היי אפרת, אפשר להכין את המתכון בטוסטר אובן? אין לי תנור, לצערי…
ואם אפשר בטוסטר אובן, זמני האפייה משתנים?

תודה,
ורד

מתכונים ב-10 דקות (18:30 29.04.2017)

היי ורד,
אפשר להכין כמעט הכל בטוסטר אובן אך יש צורך להכיר אותו מבחינת זמני האפיה והטמפ’ המומלצת.
אם עד עכשיו לא אפית בו ירקות אני ממליצה לעטוף את התבנית בנייר כסף ולכוון על 190 מעלות וכמובן לעקוב אחרי האפיה. יש לאפות עד שהירקות מתרככים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). לאחר מכן להסיר את נייר האפיה ולאפות עוד כ-10 דקות עד לקבלת צבע יפה.
בהצלחה 🙂

ורד (18:33 2.05.2017)

מאיפה להסיר את נייר האפייה בסוף? אמרת לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהניח עליו את הירקות, לא? או שלא הבנתי נכון…

תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:32 2.05.2017)

מאחר ואת רוצה לאפות בטוסטר אובן המלצתי לך לכסות את התבנית בנייר כסף.
בלי קשר, מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפיה שאותו לא מסירים.

ורד (18:42 9.05.2017)

הכנתי ויצא מאוד מאוד טעים, תודה לך על המתכון והשיתוף 🙂
המתכונים שלך פה באתר מאוד מוצלחים (ניסיתי עוד כמה), את מוכשרת! ישר כוח!

מתכונים ב-10 דקות (20:31 9.05.2017)

תודה ורד! 🙂

אוכל (16:29 1.03.2017)

היי.
יש לנו בכיתה הגמד והענק ואני מכינה לחברה שאלרגית לגלוטן…
אני צריכה להכין לה ארוחת בוקר מושקעת… יש מתכונים בשבילי?

מתכונים ב-10 דקות (17:25 1.03.2017)

היי,
יש קטגוריה של מתכונים ללא גלוטן שתוכלי לקחת משם רעיונות.
בהצלחה 🙂

שרה (22:10 30.01.2017)

מחכה…..
הירקות בתנור, כל הבית מריח!
לדבי הדלורית, דיי הסתבכתי לחתוך אותה, נראה לי יועיל מדריך ל”איך חותכים” ירקות שונים..

שרה (21:15 30.01.2017)

תודה!
אני לא מאמינה למהירות התגובה, את מדהימה! מתי את מספיקה להכין את אלפי המתכונים שלך אם את מתייחסת לכל שאלה??? חייבת להבין!
ועוד משו- למה אין תמונה שלך באתר..?

מתכונים ב-10 דקות (21:42 30.01.2017)

תודה!
מבטיחה להעלות תמונה בהמשך 🙂

שרה (21:07 30.01.2017)

דלורית במקום דלעת ילך???

מתכונים ב-10 דקות (21:11 30.01.2017)

כן 🙂

רננה (09:31 7.01.2017)

מתכונים מעולים. הירקות הכתומים בתנור הצלחה מסחרת כמו כן פשטידת הפטריות. תודה רבה יישר כח!!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:21 7.01.2017)

תודה רננה 🙂

אלמוג (12:50 5.01.2017)

היי. באמת מתכונים נהדרים!
שאלה: חייב בתבנית עם נייר אפייה או שאפשר גם בתבנית אלומיניום חד-פעמית?

מתכונים ב-10 דקות (13:14 5.01.2017)

אפשר גם בתבנית אלומיניום.
יום מקסים 🙂

אורה (12:33 5.01.2017)

בוקר טוב אפרת,
תחילה תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים שאת משתפת אותנו!!!!!
לגבי המתכון הזה האם יש צורך לכסות את התבנית?

מתכונים ב-10 דקות (12:45 5.01.2017)

היי אורה,
אין צורך לכסות את התבנית.
יום נפלא 🙂

אינה (22:03 4.01.2017)

שלום אפרת!
קודם על, תודה רבה לך על המוני המתכונים הנהדרים. בדיוק היום עשיתי לזניה חלבית ויצא נדיר!
ולגבי המתכון הזה. האם יש אפשרות להחליף את הסילאן בדבש, למשל, או במשהו אחר? פשוט אני לא מכניסה אותו הביתה, אבל המתכון נראה כל כך טוב ואני רוצה להכין אותו מחר.

מתכונים ב-10 דקות (22:15 4.01.2017)

היי אינה,
אפשר לשים סירופ מייפל. אם אין, שימי כפית מלאה דבש.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.