זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
דלעת בגודל בינוני קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3X3 ס”מ (כ-250 גרם)
בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות בגודל 3X3 ס”מ
2 גזרים בינוניים קלופים פרוסים לעיגולים בעובי של כחצי ס”מ
1 בצל גדול חתוך ל-8 חלקים
תיבול: 3 כפות שמן זית, כף סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את הירקות על נייר האפיה ומתבלים בשמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.
-אופים בתנור במשך כשעה עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- אורז עם קישואים |
- מרק כתום עם עדשים |
- תבשיל בטטה ופירות יבשים |
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים |
- ברוקולי אפוי |
- תפוחי אדמה בזעתר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
אפשר תפוח אדמה במקום בטטה?
היי,
כן, אפשר.
בס”ד
אפרת ערב טוב,
האם אפשר לשים גם קישוא? זמן האפייה שלו אותו דבר?
תודה רבה ☺
היי שמרית,
ניתן להוסיף קישוא (כדאי לחתוך אותו לקוביות או טבעות בינוניות) ללא שינוי במשך האפייה.
בהצלחה(:
מתכון מצויין, תוספת מושלמת לארוחה
איזה כיף שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף🙂
מתכון מעולה אני מכינה אותו מדי שנה לליל ראש השנה לסימנים וגם כתוספת לארוחה:)
האם יש צורך לשים על טורבו? לא זוכרת…
היי הדס,
אפשר טורבו ואפשר קו עליון ותחתון- לבחירתך(:
חג שמח ושנה טובה!
אפשר לוותר על הבצל? אנחנו לא מחובבי הבצל 😄
כן אפשר.
היי אפרת ,
ממש רוצה להכין את הסלט אבל חוששת להכין עם בטטה שהמתיקות לא תשתלב במה ניתן להחליף ? ואם לא, ניתן לוותר ולעשות הכול אותו הדבר רק בלי הבטטה.
תודה רבה.זה בקשר לסלט עדשים שחורות ובטטה.
היי קרינה,
הבטטה דווקא משתלבת טוב. אם הכוונה למתכון הזה אז אפשר לוותר על הבטטה ולהוסיף עוד גזר או דלעת.
אם הכוונה לסלט עדשים שחורות ובטטה אז אפשר לשים במקום דלעת, דלורית, גזר או תפו”א.
מכינה את זה שוב-ושוב-ושוב.
בדיוק כמו שאני אוהבת – קל, בריא וסופר טעים!
תודה על האתר והשיתוף, נעזרת בו הרבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה
לילה טוב!
יש לך אולי מתכון טוב
לקוביות בטטה בתנור(שיהיו תוספת ליד עוף)?
תודה רבה רבה!!!
היי גילה,
יש את המתכונים האלה שאפשר להכין עם בטטות בלבד (חתוכות לקוביות) – בטטה ותפוחי אדמה ברוזמרין או ירקות כתומים בתנור.
יצא ממש טעים תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה דלית
היי אפרת
זה משנה איזו סוג דלעת האם דלעת קטנה כגון דלעת יפנית או סוג אחר של דלעת קטנה מתאים?
הרבה תודות .
לא משנה.
רציתי לישאול יצא לי המון השאלה אם אפשר להקפיא מזה או שזה לא טוב???
ותודה לך על המתכונים ממש טעימים…😋
אני חושבת שאפשר (רק תפו”א בעייתי בהקפאה).
שלום וכיף לראות כזה אתר מושקע (אני חדשה 🙂
רציתי לשאול אם זה יוצא מתוק?
וגם – בכל מקרה אם אפשר להכין ללא הסילאן? או שהוא משמעותי בתערובת?
תודה רבה!
היי,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
זה יוצא מתקתק. אפשר להכין גם בלי הסילאן, לירקות יש את המתיקות שלהם.
היי אפרת, אפשר להכין את המתכון בטוסטר אובן? אין לי תנור, לצערי…
ואם אפשר בטוסטר אובן, זמני האפייה משתנים?
תודה,
ורד
היי ורד,
אפשר להכין כמעט הכל בטוסטר אובן אך יש צורך להכיר אותו מבחינת זמני האפיה והטמפ’ המומלצת.
אם עד עכשיו לא אפית בו ירקות אני ממליצה לעטוף את התבנית בנייר כסף ולכוון על 190 מעלות וכמובן לעקוב אחרי האפיה. יש לאפות עד שהירקות מתרככים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). לאחר מכן להסיר את נייר האפיה ולאפות עוד כ-10 דקות עד לקבלת צבע יפה.
בהצלחה 🙂
מאיפה להסיר את נייר האפייה בסוף? אמרת לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהניח עליו את הירקות, לא? או שלא הבנתי נכון…
תודה 🙂
מאחר ואת רוצה לאפות בטוסטר אובן המלצתי לך לכסות את התבנית בנייר כסף.
בלי קשר, מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפיה שאותו לא מסירים.
הכנתי ויצא מאוד מאוד טעים, תודה לך על המתכון והשיתוף 🙂
המתכונים שלך פה באתר מאוד מוצלחים (ניסיתי עוד כמה), את מוכשרת! ישר כוח!
תודה ורד! 🙂
היי.
יש לנו בכיתה הגמד והענק ואני מכינה לחברה שאלרגית לגלוטן…
אני צריכה להכין לה ארוחת בוקר מושקעת… יש מתכונים בשבילי?
היי,
יש קטגוריה של מתכונים ללא גלוטן שתוכלי לקחת משם רעיונות.
בהצלחה 🙂
מחכה…..
הירקות בתנור, כל הבית מריח!
לדבי הדלורית, דיי הסתבכתי לחתוך אותה, נראה לי יועיל מדריך ל”איך חותכים” ירקות שונים..
תודה!
אני לא מאמינה למהירות התגובה, את מדהימה! מתי את מספיקה להכין את אלפי המתכונים שלך אם את מתייחסת לכל שאלה??? חייבת להבין!
ועוד משו- למה אין תמונה שלך באתר..?
תודה!
מבטיחה להעלות תמונה בהמשך 🙂
דלורית במקום דלעת ילך???
כן 🙂
מתכונים מעולים. הירקות הכתומים בתנור הצלחה מסחרת כמו כן פשטידת הפטריות. תודה רבה יישר כח!!!!
תודה רננה 🙂
היי. באמת מתכונים נהדרים!
שאלה: חייב בתבנית עם נייר אפייה או שאפשר גם בתבנית אלומיניום חד-פעמית?
אפשר גם בתבנית אלומיניום.
יום מקסים 🙂
בוקר טוב אפרת,
תחילה תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים שאת משתפת אותנו!!!!!
לגבי המתכון הזה האם יש צורך לכסות את התבנית?
היי אורה,
אין צורך לכסות את התבנית.
יום נפלא 🙂
שלום אפרת!
קודם על, תודה רבה לך על המוני המתכונים הנהדרים. בדיוק היום עשיתי לזניה חלבית ויצא נדיר!
ולגבי המתכון הזה. האם יש אפשרות להחליף את הסילאן בדבש, למשל, או במשהו אחר? פשוט אני לא מכניסה אותו הביתה, אבל המתכון נראה כל כך טוב ואני רוצה להכין אותו מחר.
היי אינה,
אפשר לשים סירופ מייפל. אם אין, שימי כפית מלאה דבש.