שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 4 חצ'פורי

סוג: חלבי

רכיבים

בצק שמרים או בצק פיצה קנוי מרודד (כ-450 ג’)

למילוי גבינות:
כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
¾ כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת
כף גבינה לבנה
חצי ביצה טרופה
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור

לציפוי: חצי ביצה טרופה

4 חלמונים (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מחלקים את הבצק ל-4 מלבנים בגודל כ- 18X13 ס”מ ומערבבים בקערית את כל חומרי מלית הגבינות.

-מגלגלים את ארבעת הפינות של כל ריבוע עד ליצירת צורה של סירה.

הכנת חצ'פורי

-ממלאים את הסירות בתערובת הגבינות ומברישים בביצה טרופה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 22 דקות.

הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים בזהירות מהתנור ובעזרת כף גדולה מוסיפים למרכז כל סירה חלמון ביצה (עם קצת חלבון). מחזירים לתנור וממשיכים לאפות במשך 5-8 דקות.

הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות

*אפשר לוותר על הוספת החלמונים ולאפות את החצ’פורי במשך 30 דקות ברצף.

לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם לחצו כאן – https://www.instagram.com/p/ClWjebfoETL/

ראו גם
זוקיני בתנורזוקיני בתנור
כרובית שלמה בתנור כרובית שלמה בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נעמי (18:40 22.01.2024)

האם בשלב השני של התנור אפשר להכניס ביצה שלמה ולא רק את החלבון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:11 22.01.2024)

אמורים להוסיף חלמון ביצה (עם קצת חלבון).
אפשר להוסיף את כל הביצה אם יש מקום.

avatar
מרגלית (18:59 14.12.2023)

תודה על המתכון, אפשר להכין מבצק עלים או ממלווח ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:31 14.12.2023)

כן אפשר.
אפיה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות.

avatar
בתשבע (13:23 18.10.2023)

יש סיכוי שאת מפנה אותי למתכון לבצק של החצ’פורי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 18.10.2023)
avatar
ברכה לוי (23:53 26.09.2023)

הי אפרת, שוב עם שאלה (יש לי הרבה שאלות הערב, זה רק התחלה…) אם אני רוצה להכין מחר לחול המועד. מה לעשות עם החלמונים? ולכמה זמן אפשר להקפיא? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:51 27.09.2023)

היי
אם את מקפיאה מומלץ לוותר על החלמונים(:
מומלץ להקפיא כשבוע שבועיים.

avatar
חובבת האתר (18:44 30.04.2023)

היי אפרת
אם אני מכינה את המתכון של הבצק של הפוקצות לכמה חצ’פורי הבצק יספיק?
והאם הבצק צריך התפחה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 30.04.2023)

היי,
המתכון יספיק לכ-3 חצ’פורי גדולים או 6 קטנטנים.
אם תכיני גדולים תקחי חתיכות בצק של כ-300 גרם.

avatar
שולה גנאי (09:57 23.01.2023)

המתכון נראה מצויין
העדפה אישית שלי בלי ביצה נוזלית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 23.01.2023)

שמחה שאהבת את המתכון(:

avatar
הדסה (12:44 6.12.2022)

האם אפשר להחליף את הבולגרית בגבינה אחרת? תודה על האתר המוצלח ובעיקר על האפשרות לשאול!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 6.12.2022)

היי,
אפשר להשתמש בגבינה מלוחה אחרת או לשים פרמז’ן/מוצרלה. אם אין לך אף אחת מהאפשרויות אפשר לשים צפתית, אבל זה יהיה פחות מוצלח.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:

avatar
נעמי (16:12 28.11.2022)

הי אפרת,
לא מצאתי את הבצק המדובר בסופר…
איך מכינים אותו?
ואיזה עוד בצק יכול להחליף אותו?
תודה רבה
נעמי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 28.11.2022)

היי,
מדובר בבצק שמרים, אפשר להכין את הבצק הזה במקום לקנות(:

avatar
נעמי (17:22 28.11.2022)

תודה רבה על התשובה המהירה

avatar
אביטל (22:02 11.12.2022)

האם הבצק שמרים שלך של המתכון לפוקצ’ה יתאים לזה? כמה יחידות נראה לך יצאו מהבצק הנ”ל? שם מדובר על כמות של חצי קילו קמח…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:58 11.12.2022)

הבצק של הפוקצ’ה גם אמור להתאים.
לא ניסיתי בעצמי, אבל מעריכה שאם תכיני חצ’פורי קטנטנים יצאו לך כ-20 יחידות, ואם תכיני יותר גדולים- כ-6-8 יחידות.

לקריאת כל התגובות