זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4 חצ'פורי
סוג: חלבי
בצק שמרים או בצק פיצה קנוי מרודד (כ-450 ג’)
למילוי גבינות:
כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
¾ כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת
כף גבינה לבנה
חצי ביצה טרופה
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: חצי ביצה טרופה
4 חלמונים (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מחלקים את הבצק ל-4 מלבנים בגודל כ- 18X13 ס”מ ומערבבים בקערית את כל חומרי מלית הגבינות.
-מגלגלים את ארבעת הפינות של כל ריבוע עד ליצירת צורה של סירה.
-ממלאים את הסירות בתערובת הגבינות ומברישים בביצה טרופה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 22 דקות.
-מוציאים בזהירות מהתנור ובעזרת כף גדולה מוסיפים למרכז כל סירה חלמון ביצה (עם קצת חלבון). מחזירים לתנור וממשיכים לאפות במשך 5-8 דקות.
*אפשר לוותר על הוספת החלמונים ולאפות את החצ’פורי במשך 30 דקות ברצף.
לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם לחצו כאן – https://www.instagram.com/p/ClWjebfoETL/
האם בשלב השני של התנור אפשר להכניס ביצה שלמה ולא רק את החלבון?
אמורים להוסיף חלמון ביצה (עם קצת חלבון).
אפשר להוסיף את כל הביצה אם יש מקום.
תודה על המתכון, אפשר להכין מבצק עלים או ממלווח ?
כן אפשר.
אפיה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות.
יש סיכוי שאת מפנה אותי למתכון לבצק של החצ’פורי?
הנה בצק מתאים(:
הי אפרת, שוב עם שאלה (יש לי הרבה שאלות הערב, זה רק התחלה…) אם אני רוצה להכין מחר לחול המועד. מה לעשות עם החלמונים? ולכמה זמן אפשר להקפיא? תודה
היי
אם את מקפיאה מומלץ לוותר על החלמונים(:
מומלץ להקפיא כשבוע שבועיים.
היי אפרת
אם אני מכינה את המתכון של הבצק של הפוקצות לכמה חצ’פורי הבצק יספיק?
והאם הבצק צריך התפחה?
היי,
המתכון יספיק לכ-3 חצ’פורי גדולים או 6 קטנטנים.
אם תכיני גדולים תקחי חתיכות בצק של כ-300 גרם.
המתכון נראה מצויין
העדפה אישית שלי בלי ביצה נוזלית
שמחה שאהבת את המתכון(:
האם אפשר להחליף את הבולגרית בגבינה אחרת? תודה על האתר המוצלח ובעיקר על האפשרות לשאול!
היי,
אפשר להשתמש בגבינה מלוחה אחרת או לשים פרמז’ן/מוצרלה. אם אין לך אף אחת מהאפשרויות אפשר לשים צפתית, אבל זה יהיה פחות מוצלח.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
הי אפרת,
לא מצאתי את הבצק המדובר בסופר…
איך מכינים אותו?
ואיזה עוד בצק יכול להחליף אותו?
תודה רבה
נעמי
היי,
מדובר בבצק שמרים, אפשר להכין את הבצק הזה במקום לקנות(:
תודה רבה על התשובה המהירה
האם הבצק שמרים שלך של המתכון לפוקצ’ה יתאים לזה? כמה יחידות נראה לך יצאו מהבצק הנ”ל? שם מדובר על כמות של חצי קילו קמח…
הבצק של הפוקצ’ה גם אמור להתאים.
לא ניסיתי בעצמי, אבל מעריכה שאם תכיני חצ’פורי קטנטנים יצאו לך כ-20 יחידות, ואם תכיני יותר גדולים- כ-6-8 יחידות.