זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 36 ריבועים
סוג: פרווה/חלבי
בצק פריך מתוק מרודד קנוי (450 ג’) *מומלץ על בסיס חמאה
6 כפות גדושות ממרח שוקולד
*לקישוט: אבקת סוכר
-לפני ההכנה יש להפשיר את הבצק לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומחלקים אותו ל-3 מלבנים שווים.
-מורחים את החלק העליון של מלבן אחד ב-3 כפות גדושות ממרח שוקולד.
-מניחים מעל מלבן נוסף ומורחים גם אותו ב-3 כפות גדושות ממרח שוקולד. מעל מניחים מלבן נוסף.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.
-מוציאים מהתנור ומניחים לבצק האפוי להתקרר לגמרי (הבצק מתקשה לאחר קירור).
-לאחר שהבצק התקרר, מיישרים את הקצוות בעזרת סכין וחותכים לריבועים בגודל 3-3.5 ס”מ.
*שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
היי למה את לא מעלה לפה סרטונים
זה עושה לי נתיב
אבדוק אפשרות להעלאת סרטונים לאתר.
מתי שמים את האבקת סוכר?
תודה:)
לאחר הקירור והחיתוך של העוגיות.
אין עליךךך!!!!
אפשר להישתמש בשמן במקום חמאה לבצק הפריך?
היי,
במתכון הזה יש בצק קנוי.
במידה ואת רוצה להכין בצק פריך עדיף להשתמש בחלק המוצק של שמן קוקוס ולא בשמן. הנה מדריך לבצק פריך.
היי!
של איזה חברה הבצק? לא מצאתי בחנות
יש לך מתכון לבצק? יותר בריא
היי,
אפשר להשתמש בכל חברה של בצק פריך.
יש מתכון לבצק פריך ביתי.
האם אפשר למרוח גם ממרח תמרים?
היי,
אפשר(:
היי אפרת!!
אוהבת את המתכונים שלך ברמות כל פעם אומרים שאני השפית של הבית שכשאני מכינה ת’מתכונים שלך,תודהה!!
תגידי יש מצב את עושה מתכון לעוגיות אמסטרדם?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! אראה אם אוכל להעלות מתכון בגרסה מהירה לעוגיות אמסטרדם🌺
שלום אפרת
קודם כל תודה אני משתמשת בהרבה מתכונים ולא תמיד מגיבה אבל הכל יוצא ממש מוצלח
רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את הבצק כי אני לא קונה בצקים קנויים על איזה מתכון את ממליצה לי?
היי,
אפשר לנסות להכין את הבצק של עוגיות חמאה, ולרדד אותו לעובי קצת יותר עבה מאשר הבצק הקנוי.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
אפשר במקום חמאה להשים נטורינה שיהיה פרווה?
כן, אפשר🙂
נו באמת! זה המומחיות שלכם?! הרבה יותר פשוט לקנות עוגה מוכנה, היא תעלה פחות, תהיה טעימה וגם אין בלאגן במטבח.
חחחחחחחחחחחחחח
החוויה היא להכין ואגב זה הרבה יותר טעים בבית!!
יש לך גם יותר אופציות אני אישית התמכרתי….
מבחינתי אפיה זה הלב של הבית,
זה הריח, ההוואי, הנוסטלגיה, החמימות המשפחתית ,ההזדמנות של אמא לפנק,
ומבחינתי זה אחד הדברים שהילדים הכי זוכרים…
הזכרונות הטובים שלי מהבית של ההורים שלי זה הריח של הבישולים ביום חמישי,
הלחמניות הטריות שיוצאות מהתנור…😛
וכמובן שאפיה ביתית הרבה יותר בריאה ואני יכולה יותר לשלוט במה שהילדים שלי אוכלים…
האתר כאן זה מקום מקסים שנותן לי כל הזמן רעיונות וגיוונים לאפיה ובישולים טעימים ומהירים!!!
תודה אפרת היקרה!!!
תודה על השיתוף והמילים המרגשות🥰
היי אפרת נראה טוב! רציתי לדעת לדביי המתכון של הבצק עצמו. כמות הבצק שבתכון שלך לבצק פריך תואמת את הכמות עוגיות שיוצאת במתכון הזה עם הבצק הקנוי?
היי חיה,
להערכתי מהבצק הפריך יוצא קצת פחות עוגיות מאשר הבצק הקנוי.
האם העוגיות הנך טובות לטיול?
כן, אבל חשוב לאחסן אותן בקופסה אטומה.
שלום אפרת יקרה:) אפשר שמות של הבצק הזה? מה לחפש בסופר? איזה חברות יש?
היי בצי,
הבצק נמכר תחת השם “בצק פריך”. יש לחברות כמו מעדנות ושמרית.
אפשר להכין בצק פריך במקום לקנות?
כן, בוודאי😊 הנה מתכון לבצק פריך.
אפרת, זה נראה מהמם!! שאלה שבטח ישאלו אותה הרבה – האם יש לך מתכון לבצק (באותה כמות שבמתכון הזה) אם אני רוצה להכין לבד? והאם אפשר להשתמש בנטורינה או מחמאה כדי שיהיה פרווה? תודה רבה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
אפשר להכין בצק פריך ולהכין איתו את החיתוכיות. במתכון אפשר להחליף את החמאה במחמאה/נטורינה.
בהצלחה😊
אפשר להשתמש גם בבצק עלים?
כן, אפשר. יש לאפות על 180 מעלות.
אוקי תודה.
אפשר למרוח ממרחים שונים? כמו בוטנים/חלבה/נוגט?
כן, בוודאי(: