זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 17 יחידות
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
2 כפיות (5 ג’) אבקת אפיה
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כף סוכר
רבע כפית מלח
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
⅔ כוס (160 מ”ל) רויון
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
למילוי (לא חובה): ריבה
-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה (אם התערובת יוצקת דביקה יש להוסיף קצת קמח. אם התערובת יוצאת גבשושית, יש להניח את הבצק בצד במשך כ-10 דקות ולהמשיך ללוש אותו עד למרקם חלק).
-מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי של חצי ס”מ לפחות (רצוי 7 מ”מ) וקורצים עיגולים בעזרת כוס הפוכה. מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפיה.
-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
-מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
*מומלץ למלא בריבה לפני ההגשה.
נראה מצויין
תודה על השיתוף🙂
אין לי רויון וגם לא יוגורט האם אני יכולה לשים רק חלב במקום? ואם כן כמה?
לא מומלץ לשים חלב בלבד, לא יצא כמו שצריך.
עדיף לשים רבע כוס חלב וחצי כוס יוגורט או גבינה לבנה.
שלום האם אפשר לוותר על סודה לשתיה?
היי,
אפשר לוותר על הסודה אך המרקם ישתנה מעט.
תודה רבה!!
היי
אפשרי לשים יוגורט במקום ריויון או חצי חלב וחצי יוגורט בהתאם לכמות שכתבת?
תודה שרה
היי,
חושבת שאפשר גם רק יוגורט במקום הריויון😊
שלום, מעוניינת במילוי מלוח . האם להשמיט את הסוכר בבצק או לצמצם? לכמה?
היי נטלי,
ניתן להפחית את כמות הסוכר לחצי כף🙂
האם ניתן להחליף את הריוויון בשמנת חמוצה? אם כן כמה? תודה.
היי שני,
השמנת יותר “כבידה” מהריויון ולכן הייתי שמה חצי כוס שמנת+ רבע כוס חלב.
יצאה טעים מאד.
צריך לשמור אותם בקירור?
תודה רבה
מומלץ מאחר וזה חלבי 🙂
ערב נפלא 🙂
יצא טעים ומיוחד!
היי אפרת
מה הכוונה בדיוק גבשושית ?
תודה.
עם בליטות קטנות, לא חלק.
היי אפרת
שאלה מעניינת לא רואה בסופר או בבתי טבע צנצנות שרשום עליהן”ריבה”
יש רק מעדן פרי (תות ועוד) ועוד סוג מסויים אז זה למעשה ריבה ?
למרות שלא רשום?
תודה מראש על המענה
נכון, הכוונה למעדן פרי.
היי אפרת, האם אפשר להחליף את השמן במשהו יותר בריא?
על מה חשבת? צריך מרכיב שומני כלשהו שיוסף למרקם.
שלום לך
מה יכול להחליף ריוויון?
אני חושבת שאפשר לערבב חצי כוס יוגורט + כפית מיץ לימון + רבע כוס חלב.
היי אפרת..
מה זה בדיוק רויון?
זה מוצר חלבי במרקם בין חלב ללבן (אשל).
בוקר טוב לך אפרת
אחרי הקפאה וכמובן חימום נוסף גם ישאר עדיין טוב?
תודה מראש.
אני מניחה שכן.
היי אפרת
עם קמח כוסמין 70 אחוז מלא או כוסמין לבן גם יצא טוב וטעים?
והאם צריך לנפות אתהקמח פה ובאופן כללי?
בתודה מראש
הייתי הולכת על כוסמין לבן.
לא חייבים לנפות את הקמח למרות שתמיד זה מומלץ.