שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 17 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל

2 כפיות (5 ג’) אבקת אפיה

שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

כף סוכר

רבע כפית מלח

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

⅔ כוס (160 מ”ל) רויון

לציפוי: ביצה טרופה, שומשום

למילוי (לא חובה): ריבה

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה (אם התערובת יוצקת דביקה יש להוסיף קצת קמח. אם התערובת יוצאת גבשושית, יש להניח את הבצק בצד במשך כ-10 דקות ולהמשיך ללוש אותו עד למרקם חלק). 

-מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי של חצי ס”מ לפחות (רצוי 7 מ”מ) וקורצים עיגולים בעזרת כוס הפוכה. מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפיה.

-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.

*מומלץ למלא בריבה לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט בטטה ובוטנים
עוגת פנקייק

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Ronron1 (17:23 5.05.2021)

היי
אפשרי לשים יוגורט במקום ריויון או חצי חלב וחצי יוגורט בהתאם לכמות שכתבת?
תודה שרה

מתכונים ב-10 דקות (19:38 5.05.2021)

היי,
חושבת שאפשר גם רק יוגורט במקום הריויון😊

נטלי (12:08 27.04.2021)

שלום, מעוניינת במילוי מלוח . האם להשמיט את הסוכר בבצק או לצמצם? לכמה?

מתכונים ב-10 דקות (13:17 27.04.2021)

היי נטלי,
ניתן להפחית את כמות הסוכר לחצי כף🙂

שני (17:46 28.02.2021)

האם ניתן להחליף את הריוויון בשמנת חמוצה? אם כן כמה? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (19:04 28.02.2021)

היי שני,
השמנת יותר “כבידה” מהריויון ולכן הייתי שמה חצי כוס שמנת+ רבע כוס חלב.

ויקטור (21:55 11.11.2020)

יצאה טעים מאד.

צריך לשמור אותם בקירור?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:17 11.11.2020)

מומלץ מאחר וזה חלבי 🙂
ערב נפלא 🙂

דנה (19:07 29.10.2020)

יצא טעים ומיוחד!

עינת (17:24 27.10.2020)

היי אפרת
מה הכוונה בדיוק גבשושית ?
תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 27.10.2020)

עם בליטות קטנות, לא חלק.

עינת (16:49 27.10.2020)

היי אפרת

שאלה מעניינת לא רואה בסופר או בבתי טבע צנצנות שרשום עליהן”ריבה”
יש רק מעדן פרי (תות ועוד) ועוד סוג מסויים אז זה למעשה ריבה ?

למרות שלא רשום?

תודה מראש על המענה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 27.10.2020)

נכון, הכוונה למעדן פרי.

יאנה (18:31 25.10.2020)

היי אפרת, האם אפשר להחליף את השמן במשהו יותר בריא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:20 25.10.2020)

על מה חשבת? צריך מרכיב שומני כלשהו שיוסף למרקם.

מיכל (12:08 22.10.2020)

שלום לך
מה יכול להחליף ריוויון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 22.10.2020)

אני חושבת שאפשר לערבב חצי כוס יוגורט + כפית מיץ לימון + רבע כוס חלב.

חני (09:51 22.10.2020)

היי אפרת..
מה זה בדיוק רויון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 22.10.2020)

זה מוצר חלבי במרקם בין חלב ללבן (אשל).

עינת (09:20 21.10.2020)

בוקר טוב לך אפרת
אחרי הקפאה וכמובן חימום נוסף גם ישאר עדיין טוב?

תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:02 21.10.2020)

אני מניחה שכן.

עינת (17:22 19.10.2020)

היי אפרת

עם קמח כוסמין 70 אחוז מלא או כוסמין לבן גם יצא טוב וטעים?
והאם צריך לנפות אתהקמח פה ובאופן כללי?
בתודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 20.10.2020)

הייתי הולכת על כוסמין לבן.
לא חייבים לנפות את הקמח למרות שתמיד זה מומלץ.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.