זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
1 כוס (140 ג’) קמח תופח
125 גרם גבינת ‘טוב טעם’
1 ביצה
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
¾ כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
שליש כפית מלח
לציפוי: ביצה טרופה או שמן, שומשום
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ומעט דביקה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (בקוטר כ-3 ס”מ) ומניחים במרווחים על נייר האפיה. מברישים בביצה טרופה או שמן ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-25 דקות עד להזהבה.
טיפים והערות
גבינת טוב טעם היא גבינה כחושה (חצי קשה) לאפיה. אפשר להשתמש גם בגבינת חמד או כנען.
אם אין לכם גבינה כזו אפשר להמיר ב-2 כפות גבינת שמנת (עדיף) או גבינה לבנה (אמורה להתקבל תערובת בצקית רכה ומעט דביקה).
- חטיפי רויון |
- מאפה גבינות ותרד |
- סמבוסק פיצה |
- פיצות אישיות |
- אצבעות פילו במילוי גבינה |
- שבלולי גבינה ושום
תגובות
היי , מתכון מעולה. הכנתי אותו כבר מספר פעמים. בעלי והבת שלי אוהבים אותו מאוד. האם ניתן להכין גם בתוך תבניות מאפינס?
היי איילת, אפשר בהחלט, כדאי גם לשמן את התבניות:)
היי אפרת,
דבר ראשון, אני ואמא שלי מאד נהנות מהאתר וכל הזמן מכינות ממנו דברים טעימים,
החטיפים האלו יצאו ממש טעים!! תודה רבה!!
תודה לך, שמחה שנהניתן🌺
יצא טעים מאד. מציעה לכולם להכפיל כמויות, כי זה כל כך טעים שזה נחטף. מהכמות שבמתכון יצאו לי 12 יחידות יפות.
שמחה כל כך לשמוע!
תודה יפעת😊
היי אפרת. אני לא מצליחה לשמור מתכונים במחברת המתכונים (אני רשומה לאתר).
אשמח לעזרה.
סליחה. התווסף.
שבת נעימה.
יצא טעים.
הבנות הגדירו את זה כמושלם..
תודה.
איזה כיף 🙂
שמחה שנהנתן גילה ❤️
הכנתי בכוס של שתיה חמה
ועשיתי גם 3 ס”מ
אז אולי הכוס היתה קצת קטנה מנפח של 240 מ”ל. יש כל מיני גדלים של כוסות לשתיה חמה.
הכנתי ויצא מוווש תודה על המתכון
אבל היה כתוב בכמות שהיה20 ולי יצא רק 11 איך?
היי אחינועם,
באיזה כוס השתמשת?
באיזה גודל הכנת כל כדור? אני הכנתי בקוטר של 3 ס”מ.
צהרים טובים אפרת,
רוצה מאוד להכין לילדים לארוחת ערב. יש לי כמה שאלות:
אין לי קמח תופח. אפשר להחליף בקמח רגיל/כוסמין?
כמה זה 125 גרם של גבינת טוב טעם? אפשר להחליץ בקוטג’ או בגבינה בולגרית חמד/חרמון של 16%?
מקווה שהשאלות לא מדי מסובכות. תודה רבה.
היי שילת,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
אם קנית חבילה של 250 גרם זה חצי חבילה.
אפשר להחליף ב-2 כפות גבינת קוטג’. אפשר להוסיף לתערובת קצת בולגרית מפוררת.
יאמי! יצאו מעולה, פעם הבאה אכין כמות כפולה כי הם נגמרו מהר…
תודה אורטל 🙂
יצא מאד טעים!! עשיתי כמה שינויים: השתמשתי בקמח כוסמין 70% וכפית אבקת אפיה, במקום גבינה צהובה הוספתי קוטג׳, לא ציפיתי עם ביצה או שמן אלא פיזרתי שומשום וגבינה צהובה מגורדת. השתמשתי בשמן זית. יצאו לי 6 מאפינס בתבנית שקעים.
נראה מעולה 🙂
תודה אורה
תודה רבה יצא ממש טעים!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה
איך אפשר לאחסן את זה?
אגב, אחרי שצילמתי לך לא יכולתי להתאפק עוד.. טעים בטירוף!!!
אפשר לשים בקופסה סגורה במקרר ולחמם לפני שאוכלים.
הריח מעולה!!!!🤩
רק נראלי שהשארתי אותם קצת יותר מדיי בטוסטר אובן..🤦🏻♀️חחחח
מתכון פשוט פשוט פשוט! תודה רבה!
עדיין זה נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
מושלם!!!!!!!!
5 דקות עבודה ותוצאה חלומיתתתתתת
תודה על המתכון והאתר הנפלאים!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרי
כמה זה 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת בגרמים ?
ומה המשקל של 60 מ”ל שמן ?
כ-75 גרם גבנ”צ.
50 גרם שמן.
היי אפרת
הכנתי אותו דבר רק עם קמח כוסמין 70 אחוז יצא סבבה .
השאלה איך שומרים טרי ורך לעוד כמה שעות ואף למחרת או מחרתיים
להכניס למקרר כשחם או שיטה אחרת אין לי מושג
תודה .
אם זה להיום אפשר לשמור על השיש, בקופסה סגורה.
אם זה למחר אפשר לשמור במקרר אחרי שהם התקררו לטמפ’ החדר.
אם זה ליותר מזה כדאי להקפיא.
היי יקירה. אני משתמשת בתבנית חד פעמית איזה גודל לקחת? כמו כן מבחינת הטעם מה עדיף גבינה צהובה רגילה או מוצרלה והאם מבחינת הטעם עדיף להבריש בביצה או בשמן? תודה מראש!
היי דבורה,
עדיף תבנית ענקית שיהיה מרווח בין הכדורים (אמורים לצאת 20 כדורים).
לא משנה במקרה הזה אם זה צהובה או מוצרלה. אפשר גם לשלב.
עדיף להבריש בביצה.
תודה על המתכון, חייב גבינת טוב טעם? או שיש תחליף
היי איציק,
הוספתי תחליפים ב”הערות”.
היי אפרת מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה מגורדת?תודה
היי מיטל,
אפשר לשים כשליש כוס גבינת פרמזן מגורדת או גבינה בולגרית/פטה מפוררת.