זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
1 כוס (140 ג’) קמח תופח
125 גרם גבינת ‘טוב טעם’
1 ביצה
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
¾ כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
שליש כפית מלח
לציפוי: ביצה טרופה או שמן, שומשום
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ומעט דביקה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (בקוטר כ-3 ס”מ) ומניחים במרווחים על נייר האפיה. מברישים בביצה טרופה או שמן ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-25 דקות עד להזהבה.
טיפים והערות
גבינת טוב טעם היא גבינה כחושה (חצי קשה) לאפיה. אפשר להשתמש גם בגבינת חמד או כנען.
אם אין לכם גבינה כזו אפשר להמיר ב-2 כפות גבינת שמנת (עדיף) או גבינה לבנה (אמורה להתקבל תערובת בצקית רכה ומעט דביקה).
ראו גם
- מאפינס גבינה |
- מיני פוקצ’ות מבצק גבינה |
- חטיפי רויון |
- מאפה גבינות ותרד |
- סמבוסק פיצה |
- פיצות אישיות
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך.
קלים וטעימים.
רק שאלה קטנטנה, אפשר להמיר את גבינת טוב טעם בגבינה אחרת? תודה רבה אפרת👍
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים🌺
אפשר לשים ריקוטה או גבינת שמנת, או (פחות מומלץ) גבינה לבנה.
היי אפרת, מה אפשר לדעתך במקום הביצה?
היי,
ללא ביצה התוצאה עלולה להיות פחות מוצלחת, אבל יתכן ואפשר להוסיף עוד 2 כפות גבינה במקום.
במידה ויצא דביק מדי אפשר להוסיף עוד כף-שתיים קמח.
טעים גם יומיים אחרי ההכנה? בחימום על פלטת שבת?
היי רתם,
החטיפים במיטבם ביום ההכנה, אבל אפשר לחמם על הפלטה גם יום-יומיים לאחר מכן.
הכפלתי כמויות מראש, הוספתי מחצית מהצהובה בולגרית.
יצא מושלםםםםם!!! הטעם, המרקם, המראה.
תודה רבה על מתכון מוצלח!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🙂
אפשר עם קמח כוסמין?
היי,
אפשר. יתכן שינוי קל במרקם(:
אין לי קמח תופח,
כמה קמח רגיל לשים? ומה להוסיף וכמה?
תודה!
היי,
יש לשים כוס קמח +כפית אבקת אפייה.
היי אפרת, הכפלתי מראש כמויות…הכנתי עם קמח כוסמין לבן, הוספתי קצת פלפל לבן, והחלפתי חלק מכמות הגבינה צהובה בבולגרית…יצא טעים ממש!!! תודה רבה על המתכון! תבורכי!
היי תהילה,
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
היה קל להכנה. יצא טעים מאוד וחוסל הכל באותו יום. אוהבת מאוד את המתכונים שלך, תודה.
נראה מעולה! שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים ותודה על הפרגון😊
תמונה
איזה כיף לשמוע! נראה מעולה😊תודה שחזרת לשתף(:
יצא מושלם!!😘
עשיתי כמות כפולה וכמעט נגמר…
אפשר להקפיא את הכדורים? תודה
היי,
פחות מומלץ להקפיא אבל אפשר.
פחות מומלץ להקפיא מבחינת בריאות או טעם?
מבחינת המרקם שמתקבל לאחר ההפשרה וגם מבחינת הטעם.
היי אפרת יש לי קצת פחות מחצי חבילת טוב טעם,משהו משתנה מבחינת הכמויות של שאר המרכיבים משתנה?
היי,
כדאי למדוד בגרמים כמה יש לך ולהשלים ל125 גרם עם גבינה לבנה.
בהצלחה!
קמח תופח יש תחליף אחר ?
אפשר לשים קמח+ כפית אבקת אפייה(:
היי אפרת.
הכנתי לילדים שלי לארוחת ערב לפי המתכון, והילדים לשמחתי הרבה מאוד התלהבו ואהבו (הכנתי עם קמח רגיל + אבקת אפייה). אם אכין עם קמח כוסמין מלא המאפה עדיין ישאר טעים? והאם צריך להוסיף אבקת אפיה. תודה רבה
היי ריקי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
עם קמח כוסמין מלא החטיפים עלולים לצאת דחוסים יותר אך עדיין טעימים.
במקרה כזה יש להוסיף כפית אבקת אפייה.
בהצלחה😊
ממש טעים [מושלם]תודה !!
אנחנו אוכלים את זה כמעת כול יום
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה אסנת😊
הכנתי את המתכון הזה כבר פעמים וממש נהנתי, בפעם השניה הכנתי עם זיתים קצוצים וזה ממש יצא ממכר. כולם נהנו!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
המתכון הזה מככב אצלנו הרבה. תודה! האם יש דרך לייבש גבינה לבד? טוב טעם מחירה כפול מגבינה לבנה רגילה.
והאם כשמשתמשים בגבינה רגילה הטעם שונה?
היי ספיר,
אפשר לייבש גבינה בבית ע”י סינון הנוזלים (למשל הנחת הגבינה כמה שעות בחיתול בד).
גבינה רגילה תיתן טעם די זהה, אבל המרקם שלה נוזלי יותר ולכן התערובת תצא יותר דביקה ורכה.
ממש טעים! פריכות ולא שמנות מדי. תודה
איזה כיף שאהבת😊 תודה על השיתוף
עם כנען וקמח קונדיטור! טעים תודה על המתכון
וואו נראה מושלם! תודה על השיתוף🌷
WOWWW
כל כך מוצלח!! להתעלף!!
תודה רבה לך!!!!!
יאמוששששש
מפיג את המתח של הטילים
אוהבים אותך!!
נראה מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח ועזר קצת לברוח מהלחץ😊תודה מיכל
יצא מעולה!!
רציתי לצלם אבל לא נשאר פירור…😊
ועוד שיתוף- הכנתי לחג השבועות 6 עוגות גבינה שלך וכולן היו מעולות וקצרו מחמאות.
היום בעלי אמר לי- לאחרונה את מכינה דברים ממש טעימים, מוצלחים אחד אחד..
אמרתי לו שהתודות מגיעות לאפרת סיאצ’י. 😊
ואו איזה הישג! שמחה כל כך שאהבתם את המתכונים, ותודה על השיתוף😊
יש גבינה אחרת שאוכל להחליף במקום טוב טעם?
היי,
אפשר לשים ריקוטה או גבינת שמנת, או (פחות מומלץ) גבינה לבנה.😊
תודה רבה על כל המתכונים ,אין על האתר שלך בעולם, ת’אמת לא הבנתי את התחלפים 2 כפות גבינה לבנה/ 125 גר’ גבינה לבנה,האם אפשר להשתמש ביוגורט+ פרורי בולגרית תודה מראש
היי,
קודם כל שמחה שאת נהנית מהאתר!
עדיף שלא להשתמש ביוגורט כי הוא נוזלי יותר. תוכלי להחליף את הגבינה בשתי כפות גבינה לבנה או שמנת.
אפשר להוסיף בולגרית.🌺
אני צריכה לחמם את הגבינות כדי לעשות בצק?? לא הבנתי
היי פריאל,
למה לחמם?😊 פשוט לערבב הכל, ליצור כדורים ולאפות…
טעים מאוד!! תודה רבה רבה על המתכון!!
שמחה שאהבת מאיה! תודה לך על השיתוף😊
יצאו מושלמיםםם נחטפו ברגע. חבל שלא הכפלתי כמויות
שמחה שאהבתם! תודה על השיתוף ספיר🌷
היי אפרת, יצאו לי 18 יחידות, אך רציתי לשאול, הן עכשיו בתנור ועברה רק רבע שעה, וכבר נראה שמוכן, כדאי להוציא?
היי גליה,
אם זה נראה מוכן אפשר להוציא😊 מניחה שהסתדרת…
האם אפשר להוסיף תירס או זיתים לתערובת?
היי ברוריה,
אפשר בהחלט😊
היי , מתכון מעולה. הכנתי אותו כבר מספר פעמים. בעלי והבת שלי אוהבים אותו מאוד. האם ניתן להכין גם בתוך תבניות מאפינס?
היי איילת, אפשר בהחלט, כדאי גם לשמן את התבניות:)
היי אפרת,
דבר ראשון, אני ואמא שלי מאד נהנות מהאתר וכל הזמן מכינות ממנו דברים טעימים,
החטיפים האלו יצאו ממש טעים!! תודה רבה!!
תודה לך, שמחה שנהניתן🌺
יצא טעים מאד. מציעה לכולם להכפיל כמויות, כי זה כל כך טעים שזה נחטף. מהכמות שבמתכון יצאו לי 12 יחידות יפות.
שמחה כל כך לשמוע!
תודה יפעת😊
היי אפרת. אני לא מצליחה לשמור מתכונים במחברת המתכונים (אני רשומה לאתר).
אשמח לעזרה.
סליחה. התווסף.
שבת נעימה.
יצא טעים.
הבנות הגדירו את זה כמושלם..
תודה.
איזה כיף 🙂
שמחה שנהנתן גילה ❤️
הכנתי בכוס של שתיה חמה
ועשיתי גם 3 ס”מ
אז אולי הכוס היתה קצת קטנה מנפח של 240 מ”ל. יש כל מיני גדלים של כוסות לשתיה חמה.
הכנתי ויצא מוווש תודה על המתכון
אבל היה כתוב בכמות שהיה20 ולי יצא רק 11 איך?
היי אחינועם,
באיזה כוס השתמשת?
באיזה גודל הכנת כל כדור? אני הכנתי בקוטר של 3 ס”מ.
צהרים טובים אפרת,
רוצה מאוד להכין לילדים לארוחת ערב. יש לי כמה שאלות:
אין לי קמח תופח. אפשר להחליף בקמח רגיל/כוסמין?
כמה זה 125 גרם של גבינת טוב טעם? אפשר להחליץ בקוטג’ או בגבינה בולגרית חמד/חרמון של 16%?
מקווה שהשאלות לא מדי מסובכות. תודה רבה.
היי שילת,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
אם קנית חבילה של 250 גרם זה חצי חבילה.
אפשר להחליף ב-2 כפות גבינת קוטג’. אפשר להוסיף לתערובת קצת בולגרית מפוררת.
יאמי! יצאו מעולה, פעם הבאה אכין כמות כפולה כי הם נגמרו מהר…
תודה אורטל 🙂
יצא מאד טעים!! עשיתי כמה שינויים: השתמשתי בקמח כוסמין 70% וכפית אבקת אפיה, במקום גבינה צהובה הוספתי קוטג׳, לא ציפיתי עם ביצה או שמן אלא פיזרתי שומשום וגבינה צהובה מגורדת. השתמשתי בשמן זית. יצאו לי 6 מאפינס בתבנית שקעים.
נראה מעולה 🙂
תודה אורה
תודה רבה יצא ממש טעים!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה
איך אפשר לאחסן את זה?
אגב, אחרי שצילמתי לך לא יכולתי להתאפק עוד.. טעים בטירוף!!!
אפשר לשים בקופסה סגורה במקרר ולחמם לפני שאוכלים.
הריח מעולה!!!!🤩
רק נראלי שהשארתי אותם קצת יותר מדיי בטוסטר אובן..🤦🏻♀️חחחח
מתכון פשוט פשוט פשוט! תודה רבה!
עדיין זה נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
מושלם!!!!!!!!
5 דקות עבודה ותוצאה חלומיתתתתתת
תודה על המתכון והאתר הנפלאים!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרי
כמה זה 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת בגרמים ?
ומה המשקל של 60 מ”ל שמן ?
כ-75 גרם גבנ”צ.
50 גרם שמן.
היי אפרת
הכנתי אותו דבר רק עם קמח כוסמין 70 אחוז יצא סבבה .
השאלה איך שומרים טרי ורך לעוד כמה שעות ואף למחרת או מחרתיים
להכניס למקרר כשחם או שיטה אחרת אין לי מושג
תודה .
אם זה להיום אפשר לשמור על השיש, בקופסה סגורה.
אם זה למחר אפשר לשמור במקרר אחרי שהם התקררו לטמפ’ החדר.
אם זה ליותר מזה כדאי להקפיא.
היי יקירה. אני משתמשת בתבנית חד פעמית איזה גודל לקחת? כמו כן מבחינת הטעם מה עדיף גבינה צהובה רגילה או מוצרלה והאם מבחינת הטעם עדיף להבריש בביצה או בשמן? תודה מראש!
היי דבורה,
עדיף תבנית ענקית שיהיה מרווח בין הכדורים (אמורים לצאת 20 כדורים).
לא משנה במקרה הזה אם זה צהובה או מוצרלה. אפשר גם לשלב.
עדיף להבריש בביצה.
תודה על המתכון, חייב גבינת טוב טעם? או שיש תחליף
היי איציק,
הוספתי תחליפים ב”הערות”.
היי אפרת מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה מגורדת?תודה
היי מיטל,
אפשר לשים כשליש כוס גבינת פרמזן מגורדת או גבינה בולגרית/פטה מפוררת.
זה פשוט מאוד וטעים! קל להכנה. מכינה, וזה כל פעם טעים מחדש! מתכון מדהים
תודה על השיתוף דנה! איזה כיף שאהבת את המתכון❤