זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
מצרכים:
4 פרוסות חזה עוף חתוכות לקוביות
1 כף קמח/ קורנפלור
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך גס
2 שיני שום קצוצות
8-10 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים
תיבול: 2 כפות סילאן, מלח, פלפל שחור ורבע כפית פפריקה חריפה.
אופן הכנה:
-מקמחים את קוביות חזה העוף בקמח. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את חזה העוף 1-2 דקות מכל צד, עד שהופך צבעו ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (אין צורך שמבפנים העוף יהיה מבושל לגמרי).
-מנגבים מעט את המחבת מנוזלי העוף ומטגנים עם כף שמן את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שמעט מתרככות.
-מוסיפים את השום, השזיפים וחזה העוף (שטוגן קודם לכן) ומתבלים בסילאן, מלח, פלפל ופפריקה חריפה.
-מערבבים לספיגת הטעמים במשך 2-3 דקות ומגישים.
תודה על המתכון. קל וטעים במיוחד. שינוי קטנטן: במקום פפריקה חריפה הוספתי רוטב צ’ילי . על מצע של אורז/פירה זה נראה ממש כמו מנת מסעדה. שאלה: אני מארחת מישהי שלא אוכלת שזיפים, האם ניתן להחליף בתמרים/חמוציות?
היי מירי, תודה רבה על השיתוף😃
לא ניסיתי להחליף את השזיפים, אבל אפשר לנסות עם חמוציות.
שבוע טוב❤️
בוקר אור!
נשמע מעולה.
מניחה שיצא טעים גם בלי סילאן, נכון?
תודה ויום של אור לך!
כן, למרות שהוא מוסיף לטעם 🙂
היי אפרת,
חייבת לפרגן!!! הכנתי היום פעם ראשונה ויצא ליגת על חלל!!!
תודה רבה😍
שמחה לשמוע!
תודה 🙂
היי 🙂
מה הכוונה ב- 4 פרוסות חזה עוף? 4 חצאי פרפר? כלומר, בערך קילו? מצד שני כתוב 2 מנות… אז אני מניחה שלא…
אשמח להבהרה 🙂 תודה!!
הכוונה לפרוסות דקות (שניצלים). זה יוצא 400-500 גרם.
תודה 🙂
היי.
אפשר להכין את זה עם שזיפים טריים רכים במקום מיובשים?
פחות מתאים.
היי.
מתאים להכין את זה לשבת ולחמם על פלטה?
ישאר עסיסי?
היי מור,
חזה עוף הוא מטבעו חלק יחסית יבש ולא מאוד עסיסי ולמרות זאת לדעתי לא אמורה להיות בעיה לחמם על הפלטה. חשוב רק לא לייבש את זה בהכנה הראשונה, כלומר לא לבשל יותר מידי את העוף.
תודה רבה.
מתאים להוסיף קוביות של בטטה לתבשיל?
כן יפעת, אפשר בהחלט.
תודה!
שאלה נוספת: כמה זמן אמור לקחת כל הבישול? מהרגע שמוסיפים את העוף והשזיפים והתיבול לגזר ולבצל? כמה דקות? חצי שעה?
היי יפעת,
לאחר שהגזר (או הבטטה) מתרככים, מוסיפים את העוף, השזיפים וכו’ ומתבלים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי אתמול לאורחים שהזמנו מעכשיו לעכשיו, שמתי גזר גמדי במקום רגיל כי זה מה שהיה ויצא פשוט מעולה !!!!! סוחף מחמאות ומנות שניות , טוב שהכפלתי מראש, אשריך אפרת על המתכונים המדויקים והמהירים ועל הסבלנות וההסברים
תודה הדסה 🙂
היי
מה אפשר לשים במקום שזיפים ?
תודה
היי מאיה,
את יכולה לוותר על השזיפים ולשים יותר גזר.
מה נותן הקימוח? עסיסיות? ואיך יוצרים שיהיה מעט רוטב?
היי ציפי,
הקימוח יוצר שכבה עדינה לעוף שסופגת את הרוטב יותר טוב וכך גם הוא יוצא עסיסי יותר אבל אין בעיה לוותר על הקימוח.
יחסית אין במנה הזאת הרבה רוטב. אם רוצים יותר אפשר להכפיל כמויות של הרוטב ולהוסיף כמה כפות של מים. אם מעדיפים פחות רוטב אפשר להכין את המנה כמו שהיא.
הכנתי בלי שזיפים .יצא מעולה. כולם טרפו. כבר הכנתי 3 פעמים. תודה
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא
היי
האם אפשר ללא קימוח?
תודה
כן אורנה, אפשר לוותר על הקימוח.