זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות/רצועות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ
חצי גמבה חתוכה לקוביות
כוס גזר גמדי משקית קפואה
כוס שעועית ירוקה משקית קפואה
חצי כוס שעועית צהובה משקית קפואה
חצי תערובת אפונה וגזר משקית קפואה
חצי כוס תירס משקית קפואה/קופסת שימורים
שליש כוס מים רותחים
תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה), רבע כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה), מעט פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה/סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את חזה העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שהופך ללבן בחלק החיצוני אך מבפנים לא מבושל לגמרי. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת/סיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).
-מוסיפים גמבה ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהיא מעט מתרככת.
-מוסיפים גזר גמדי, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, תערובת אפונה וגזר ומבשלים עם מכסה במשך 8 דקות. מוסיפים תירס ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את חזה העוף (בלי הנוזלים), שליש כוס מים רותחים ומתבלים ברוטב טריאקי, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, תבלין צ’ילי ופלפל חריף. מערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.
הערה: אפשר להכין את המתכון עם כל סוגי הירקות הקפואים שיש לכם במקפיא.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פילה עוף במחבת |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה
היי אפרת, יש לי כמות גדולה של חזה שאני רוצה להכין ממנו את המתכון ולהקפיא חלק- 2.600 ק”ג. איך להתייחס לכמויות של הירקות והתיבול? להכפיל הכל פי חמש או שאפשר קונסטלציה אחרת??
אשמח להדרכתך 🙂
תלוי כמה ירקות את רוצה לשים. את הירקות את לא חייבת להכפיל באותו יחס.
אם את רוצה לשמור על היחס אז תכפילי הכל ב-5, כולל התיבול.
אפשר גם להכין פחות ירקות ולהכפיל את הירקות ב-3 ואז תיבול תכפילי ב-4.
תודה רבה! סמכתי עלייך שהמענה שלך תמיד מהיר 3>
שלום אפרת,
האם ניתן להכין בשילוב עם ירקות טריים? יש לי חלק קפואים (שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, כרובית) וחלק טריים (חציל, ברוקולי, פטריות, גמבה).
אם כן, מה אופן ההכנה?
היי אנה,
את הירקות הטריים יש לטגן יחד עם הגמבה, ואת הירקות הקפואים יש להוסיף יחד עם האפונה ושאר הירקות הקפואים.
היי אפרת, יש לך מתכון לחזה עוף לא בסגנון אסייתי עם סויה וכאלה?
היי,
יש מתכון לחזה עוף בדבש ושום עם סויה. בנוסף יש את המתכון לחזה עוף במחבת שהוא בתיבול עדין ואפשר להוסיף לו מעט סויה.
אם התכוונת שאת רוצה ללא סויה יש גם את המתכון לחזה עוף עם בצל.
תודה על האתר המדהים והמתכונים הנהדרים שלך…
אשמח להמלצה לתוספת תפוחי אדמה שיתאים למתכון הזה .
[כל פעם אני מסתכת עם עניין ההתאמה של תוספות [אנחנו אוהבים בעיקר תפוחי אדמה אז חשוב לי מאוד לגוון בצורות שלו.. ועכשיו לחג מתחשק לי משהו חגיגי וכו’. אז אשמח להמלצה לתוספת מתאימה למנה זו, ואם תוכלי לכתוב באופן כללי על התאמת תוספות למנות- יעזור לי מאוד..!!!
תודה רבה !! שנה טובה.
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
למנה הזו מתאים במיוחד אורז, אבל אפשר להכין גם את המתכון הזה לתפו”א ופטריות.
באופן כללי תוספת עדינה וניטרלית כמו אורז תתאים לרוב למנה עשירה בטעמים או במרכיבים (כמו תבשילי ירקות/עוף/בשר/קציצות…).
אותו דבר לגבי תפו”א- מתכון לתפוחי אדמה שהוא מתובל יחסית יתאים יותר למנה שאין בה רטבים ותבלינים דומיננטיים (כמו חזה עוף/פרגיות/שניצל…).
בהצלחה ושנה טובה!
עשיתי עם פילה עוף, ערמונים וכרוב ניצנים קפוא, יצא מעולה, תודה רבה.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
לא היה לי טריאקי – שמתי סילאן ורוטב סויה
יצא מושלם!!! כמו כל המתכונים שלך 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
הי אפרת, האם אפשר להשתמש בחתיכות פילה עוף קטנות שקונים מוכנות בסופר או שצריך לחצות אותן לקוביות (או חתיכות יותר קטנות)? תודה רבה :))
היי ענת,
אפשר להשתמש אם העוף כבר חתוך לקוביות קטנות, ואם לא- לחתוך אותו…😊
יצא טעים מאד!
הפחתתי מהכמויות של התיבול ועשיתי בלי העוף.
תודה לך
שמחה שיצא טעים 🙂
מתכון מעולה וטעים!
נראה מעולה! 🙂
היי,
אפשר לשים במקום הטריאקי רוטב צ’ילי מתוק?
תודה מראש!
אפשר. יכול להיות שזה ייצא קצת חריף. אני ממליצה להוסיף גם כף סילאן אם יש לך.
שלום .האם אפשר להקפיא ? תודה על המתכונים
כן אפשר.
פטריות הולך טוב בפנים?
כן.
היי,
האם ניתן לזרוק הכל ביחד? ואם כן, כיצד הכי מומלץ לעשות זאת? קודם הבשר או קודם הירקות?
קודם בצל, אח”כ ירקות, ובסוף עוף.
שלום אפרת,
האם אפשר להחליף את ירקות עם לקט נורמנדי?
ת
כן אפשר. הם ייצאו קצת פחות נגיסים.
בוקר טוב. אין לי טריאקי אפשר לותר עליו או לשים משהו במקומו?
היי טובי,
אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן.
יצא פשוט מעולה.
חשבתי ש5 כפות טריאקי נשמע הרבה אז שמתי רק 3.
בפעם הבאה אשים 5. לומדים מטעויות… (-:
(עשיתי עם בצל, גזר ופטריות ויצא מעולה)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום, האם אפשר לעשות עם רצועות שווארמה נקבה?
כן, אפשר.
שלום אפרת!
אפשר להחליף את הטריאקי בסויה?
היי הודיה,
במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן.
אני לא אוהבת בצל האים זה ישנה את הטעם אים נוותר על הבצל
אין בעיה, תכיני בלי בצל.
הי רציתי לשאול, אני מכינה את המוקפצים האלה הרבה אבל בשונה ממה שכתבת אני מכניסה הכל ביחד ומשאירה על להבה נמוכה עד שמוכן
מה הקטע בכל השלבים האלה?
זה לא סתם מסבך ומאריך את זמן ההכנה?
תודה על כל המתכונים הנפלאים!!
היי הדסה,
בשיטה הזאת מצאתי כי העוף נשאר הכי עסיסי. בכל מקרה, אם נוח לך לעשות הכל ביחד וזה יוצא טעים אז מצוין 🙂
תודה רבה רבה על כל המתכונים.
שאלה כללית בקשר לחזה עוף – איך קונים בצורה הכי פשוטה ומוכנה לעשייה שיש ?
(חסרת ניסיון בעולם הבישול)
היי מאיה,
ניתן לקנות בכל סופר במחלקת הבשר חזה עוף שהוא כבר ארוז וחתוך לשניצלים.
אפשרות נוספת (הכי קלה) היא לבקש מאחד העובדים במחלקת הבשר לחתוך חזה עוף שלם לקוביות קטנות.
אני די חדש בעולם הבישול, ולכן אשמח לשמוע: את מדברת על ירקות קפואים, לכן רציתי לשאול:
1. האם אפשר להחליף את הירקות הקפואים בירקות מקופסאות שימורים?
2. ירקות קפואים – להוציא ישר מהשקית שבמקפיא ולשים במחבת/סיר או שלהמתין שיפשירו?
היי דורי,
1. אפשר להשתמש בירקות מקופסת שימורים רק צריך לקחת בחשבון שלעיתים יש להם טעם לוואי (בגלל השימורים) ולכן עדיף להשתמש בירקות קפואים.
2. לא חובה להפשיר את הירקות לפני השימוש. אפשר להוסיף אותם ישירות למחבת/סיר בעודם קפואים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
שלום אפרת יש לי במקפיא “מכסה סטייק” שקיבלתי אותו ולא מעוניינת לטגן או לעשות גריל האם אפשר לעשות ממנו צלי ברוטב תודה
היי פרידה,
אני לא מכירה את החלק הזה אבל אם מדובר בסטייק אז הוא לא מתאים להכנת צלי ברוטב.
שנה טובה 🙂
הי. תקשיבו. זה אחד ה מתכונים.
טעים. קל הכנה. לא כבד בקיצור מושלם.
תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!
היי, רציתי לשאול השלב שבו מבשלים את גזר גמדי וכל הירקות רשום לבשל כ 8 דקות עם מכסה, האם מבשלים עם מים?
אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז בדר”כ אין צורך במים אבל אם במקרה התבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.
רציתי לומר תודה על המתכונים הנהדרים
בשמחה אורנה 🙂
יום נפלא
היי רציתי לשאול האם אפשר להחליף את רוטב הטריאקי לרוטב אחר? 🙂
היי ספיר,
על מה חשבת?