שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

מצרכים:

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות/רצועות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

חצי גמבה חתוכה לקוביות

כוס גזר גמדי משקית קפואה

כוס שעועית ירוקה משקית קפואה

חצי כוס שעועית צהובה משקית קפואה

חצי תערובת אפונה וגזר משקית קפואה

חצי כוס תירס משקית קפואה/קופסת שימורים

שליש כוס מים רותחים

תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה), רבע כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה), מעט פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה/סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את חזה העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שהופך ללבן בחלק החיצוני אך מבפנים לא מבושל לגמרי. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת/סיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים גמבה ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהיא מעט מתרככת.

-מוסיפים גזר גמדי, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, תערובת אפונה וגזר ומבשלים עם מכסה במשך 8 דקות. מוסיפים תירס ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את חזה העוף (בלי הנוזלים), שליש כוס מים רותחים ומתבלים ברוטב טריאקי, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, תבלין צ’ילי ופלפל חריף. מערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

הערה: אפשר להכין את המתכון עם כל סוגי הירקות הקפואים שיש לכם במקפיא.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס מקמח כוסמיןמאפינס מקמח כוסמין
מאפינס מלוחים מאפינס מלוחים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מירב (19:45 26.09.2024)

היי אפרת, יש לי כמות גדולה של חזה שאני רוצה להכין ממנו את המתכון ולהקפיא חלק- 2.600 ק”ג. איך להתייחס לכמויות של הירקות והתיבול? להכפיל הכל פי חמש או שאפשר קונסטלציה אחרת??
אשמח להדרכתך 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:19 26.09.2024)

תלוי כמה ירקות את רוצה לשים. את הירקות את לא חייבת להכפיל באותו יחס.
אם את רוצה לשמור על היחס אז תכפילי הכל ב-5, כולל התיבול.
אפשר גם להכין פחות ירקות ולהכפיל את הירקות ב-3 ואז תיבול תכפילי ב-4.

avatar
מירב (20:41 26.09.2024)

תודה רבה! סמכתי עלייך שהמענה שלך תמיד מהיר 3>

avatar
אנה (12:10 3.03.2023)

שלום אפרת,
האם ניתן להכין בשילוב עם ירקות טריים? יש לי חלק קפואים (שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, כרובית) וחלק טריים (חציל, ברוקולי, פטריות, גמבה).
אם כן, מה אופן ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:45 3.03.2023)

היי אנה,
את הירקות הטריים יש לטגן יחד עם הגמבה, ואת הירקות הקפואים יש להוסיף יחד עם האפונה ושאר הירקות הקפואים.

avatar
גלי (19:33 25.01.2023)

היי אפרת, יש לך מתכון לחזה עוף לא בסגנון אסייתי עם סויה וכאלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:34 25.01.2023)

היי,
יש מתכון לחזה עוף בדבש ושום עם סויה. בנוסף יש את המתכון לחזה עוף במחבת שהוא בתיבול עדין ואפשר להוסיף לו מעט סויה.
אם התכוונת שאת רוצה ללא סויה יש גם את המתכון לחזה עוף עם בצל.

avatar
ליאת (20:38 6.10.2022)

תודה על האתר המדהים והמתכונים הנהדרים שלך…
אשמח להמלצה לתוספת תפוחי אדמה שיתאים למתכון הזה .
[כל פעם אני מסתכת עם עניין ההתאמה של תוספות [אנחנו אוהבים בעיקר תפוחי אדמה אז חשוב לי מאוד לגוון בצורות שלו.. ועכשיו לחג מתחשק לי משהו חגיגי וכו’. אז אשמח להמלצה לתוספת מתאימה למנה זו, ואם תוכלי לכתוב באופן כללי על התאמת תוספות למנות- יעזור לי מאוד..!!!
תודה רבה !! שנה טובה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:55 6.10.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
למנה הזו מתאים במיוחד אורז, אבל אפשר להכין גם את המתכון הזה לתפו”א ופטריות.
באופן כללי תוספת עדינה וניטרלית כמו אורז תתאים לרוב למנה עשירה בטעמים או במרכיבים (כמו תבשילי ירקות/עוף/בשר/קציצות…).
אותו דבר לגבי תפו”א- מתכון לתפוחי אדמה שהוא מתובל יחסית יתאים יותר למנה שאין בה רטבים ותבלינים דומיננטיים (כמו חזה עוף/פרגיות/שניצל…).
בהצלחה ושנה טובה!

avatar
גלי (14:00 23.04.2022)

עשיתי עם פילה עוף, ערמונים וכרוב ניצנים קפוא, יצא מעולה, תודה רבה.

חזה עוף עם ירקות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 23.04.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺

avatar
לאה (16:34 1.11.2021)

לא היה לי טריאקי – שמתי סילאן ורוטב סויה
יצא מושלם!!! כמו כל המתכונים שלך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 1.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
ענת (12:36 21.03.2021)

הי אפרת, האם אפשר להשתמש בחתיכות פילה עוף קטנות שקונים מוכנות בסופר או שצריך לחצות אותן לקוביות (או חתיכות יותר קטנות)? תודה רבה :))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:40 21.03.2021)

היי ענת,
אפשר להשתמש אם העוף כבר חתוך לקוביות קטנות, ואם לא- לחתוך אותו…😊

avatar
כבי (15:38 18.06.2020)

יצא טעים מאד!
הפחתתי מהכמויות של התיבול ועשיתי בלי העוף.
תודה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 18.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
סיון (16:09 1.05.2020)

מתכון מעולה וטעים!

חזה עוף עם ירקות
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:29 1.05.2020)

נראה מעולה! 🙂

avatar
שיר (14:38 18.12.2018)

היי,
אפשר לשים במקום הטריאקי רוטב צ’ילי מתוק?
תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 18.12.2018)

אפשר. יכול להיות שזה ייצא קצת חריף. אני ממליצה להוסיף גם כף סילאן אם יש לך.

avatar
יעל (18:07 30.08.2018)

שלום .האם אפשר להקפיא ? תודה על המתכונים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 30.08.2018)

כן אפשר.

avatar
טובי (12:28 2.08.2018)

פטריות הולך טוב בפנים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 2.08.2018)

כן.

avatar
אל (10:40 27.05.2018)

היי,
האם ניתן לזרוק הכל ביחד? ואם כן, כיצד הכי מומלץ לעשות זאת? קודם הבשר או קודם הירקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 27.05.2018)

קודם בצל, אח”כ ירקות, ובסוף עוף.

avatar
שירלי גול (10:38 30.04.2018)

שלום אפרת,
האם אפשר להחליף את ירקות עם לקט נורמנדי?

ת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 30.04.2018)

כן אפשר. הם ייצאו קצת פחות נגיסים.

avatar
טובי (08:57 23.04.2018)

בוקר טוב. אין לי טריאקי אפשר לותר עליו או לשים משהו במקומו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 23.04.2018)

היי טובי,
אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן.

avatar
אריה (22:10 25.02.2018)

יצא פשוט מעולה.
חשבתי ש5 כפות טריאקי נשמע הרבה אז שמתי רק 3.
בפעם הבאה אשים 5. לומדים מטעויות… (-:

(עשיתי עם בצל, גזר ופטריות ויצא מעולה)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:27 25.02.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
יעל (13:09 9.02.2018)

שלום, האם אפשר לעשות עם רצועות שווארמה נקבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 9.02.2018)

כן, אפשר.

avatar
הודיה (12:26 24.01.2018)

שלום אפרת!
אפשר להחליף את הטריאקי בסויה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 24.01.2018)

היי הודיה,
במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן.

avatar
אדל (10:04 13.12.2017)

אני לא אוהבת בצל האים זה ישנה את הטעם אים נוותר על הבצל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 13.12.2017)

אין בעיה, תכיני בלי בצל.

avatar
הדסה (15:14 6.12.2017)

הי רציתי לשאול, אני מכינה את המוקפצים האלה הרבה אבל בשונה ממה שכתבת אני מכניסה הכל ביחד ומשאירה על להבה נמוכה עד שמוכן
מה הקטע בכל השלבים האלה?
זה לא סתם מסבך ומאריך את זמן ההכנה?

תודה על כל המתכונים הנפלאים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 6.12.2017)

היי הדסה,
בשיטה הזאת מצאתי כי העוף נשאר הכי עסיסי. בכל מקרה, אם נוח לך לעשות הכל ביחד וזה יוצא טעים אז מצוין 🙂

avatar
מאיה (02:48 25.10.2017)

תודה רבה רבה על כל המתכונים.
שאלה כללית בקשר לחזה עוף – איך קונים בצורה הכי פשוטה ומוכנה לעשייה שיש ?
(חסרת ניסיון בעולם הבישול)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 25.10.2017)

היי מאיה,
ניתן לקנות בכל סופר במחלקת הבשר חזה עוף שהוא כבר ארוז וחתוך לשניצלים.
אפשרות נוספת (הכי קלה) היא לבקש מאחד העובדים במחלקת הבשר לחתוך חזה עוף שלם לקוביות קטנות.

avatar
דורי (01:18 15.10.2017)

אני די חדש בעולם הבישול, ולכן אשמח לשמוע: את מדברת על ירקות קפואים, לכן רציתי לשאול:
1. האם אפשר להחליף את הירקות הקפואים בירקות מקופסאות שימורים?
2. ירקות קפואים – להוציא ישר מהשקית שבמקפיא ולשים במחבת/סיר או שלהמתין שיפשירו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 15.10.2017)

היי דורי,
1. אפשר להשתמש בירקות מקופסת שימורים רק צריך לקחת בחשבון שלעיתים יש להם טעם לוואי (בגלל השימורים) ולכן עדיף להשתמש בירקות קפואים.
2. לא חובה להפשיר את הירקות לפני השימוש. אפשר להוסיף אותם ישירות למחבת/סיר בעודם קפואים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

avatar
פרידה (22:59 16.09.2017)

שלום אפרת יש לי במקפיא “מכסה סטייק” שקיבלתי אותו ולא מעוניינת לטגן או לעשות גריל האם אפשר לעשות ממנו צלי ברוטב תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 16.09.2017)

היי פרידה,
אני לא מכירה את החלק הזה אבל אם מדובר בסטייק אז הוא לא מתאים להכנת צלי ברוטב.
שנה טובה 🙂

avatar
אסתי (11:02 14.09.2017)

הי. תקשיבו. זה אחד ה מתכונים.
טעים. קל הכנה. לא כבד בקיצור מושלם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 14.09.2017)

תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!

avatar
מעיין (12:04 3.09.2017)

היי, רציתי לשאול השלב שבו מבשלים את גזר גמדי וכל הירקות רשום לבשל כ 8 דקות עם מכסה, האם מבשלים עם מים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 3.09.2017)

אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז בדר”כ אין צורך במים אבל אם במקרה התבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.

avatar
אורנה (11:28 31.08.2017)

רציתי לומר תודה על המתכונים הנהדרים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 31.08.2017)

בשמחה אורנה 🙂
יום נפלא

avatar
ספיר (23:01 27.08.2017)

היי רציתי לשאול האם אפשר להחליף את רוטב הטריאקי לרוטב אחר? 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 28.08.2017)

היי ספיר,
על מה חשבת?

לקריאת כל התגובות