שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 36 דקות

מצרכים:

נתח שלם של חזה הודו (1 קילו)

2 כוסות מים רותחים

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

תבלינים: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית שטוחה אבקת קינמון, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומניחים את נתח חזה הודו השלם. מטגנים על אש בינונית במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שהנתח הופך ללבן מבחוץ. ממליחים מעט עם המלחייה מכל צד.

-מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים את הסיר. מבשלים את הנתח השלם על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהוא מתבשל גם מבפנים. שומרים בצד חצי כוס ממי הבישול ושופכים את השאר.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את הנתח בזהירות לקרש חיתוך ובעזרת סכין ארוכה קוצצים לרצועות דקות.

-מנגבים את הסיר בנייר מגבת ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה קלה (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים את רצועות ההודו שקצצנו, חצי כוס ממי הבישול ששמרנו בצד ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת קינמון, מלח ופלפל שחור. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגה מקמח תירסעוגה מקמח תירס
סלט קולורבי, גזר וצנונית סלט קולורבי, גזר וצנונית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נחמה (21:14 21.03.2024)

ערב טוב!!
האם אפשר לשלב גם כבד עוף במתכון או שזה לא הולך יחד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:30 22.03.2024)

לא בטוחה אבל זה עניין של טעם. אולי זה ייצא כמו מעורב ירושלמי:)

avatar
עמית (18:09 4.01.2024)

תודה אפרת על המרשמים,
מה עושים אם בסיום הבישול , בזמן החיתוך מרכז החזה עוד אדום חי .
האם זה תקין או שצריך לבשל אם אותן חתיכות עוד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:22 4.01.2024)

היי עמית,
זה בסדר. ממשיכים לבשל את זה אחר כך במחבת.

avatar
אלישבע נ. (17:16 31.12.2023)

יצא מצויין! מומלץ בחום. הוגש בתוך טורטיות עם גמבה פרוסה דק וגזר קלוף מאוד קטן.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 31.12.2023)

תודה אלישבע💜

avatar
עמית (10:49 8.11.2023)

שלום אפרת
תודה על המתכונים
כמה שאלות להדיוט:
1. איזה עובי / גודל הרצועות צריכות להיות ( כמו פילה עוף / שוארמה )?
2. האם במהלך הבישול של החזה הודו במים, על החזה להיות מכוסה במים, ואם כן האם להוסיף מים אם צריך / או לחתוך אותו.
3. איזה שמן מומלץ ? קנולה / זית וכו
תודה
עמית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:34 8.11.2023)

היי עמית🙂
1. רצועות בעובי כ 1.5 ס”מ.
2. מספיק לשים רק 2 כוסות מים. הנתח לא חייב להיות מכוסה לגמרי. בכל מקרה, כדאי להשתמש בסיר קטן יחסית.
3. שמן קנולה או זית.

avatar
אריה (12:15 5.05.2023)

היי אפרת, תודה על מתכוני אליפות!
אפשר להכין את זה משיפודי הודו?

מתכון לחזה הודו
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 5.05.2023)

היי
אפשר(:

avatar
סטמקר רונית (17:59 16.02.2023)

אהבנו, טעים וקל..!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 16.02.2023)

איזה כיף לשמוע!

avatar
יעל (13:32 25.08.2022)

מתכון מעולה. בישלתי עוד כ10 דקות במים הרותחים (אוהבים אצלנו את הנתח וול דאן) ובלי כמון, אבל עם קינמון, פלפל וכורכום. בפיתה עם סלט- יופי של ארוחה בקיץ. תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:38 25.08.2022)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌷

avatar
יוסף (13:49 9.01.2020)

אפשר להכין חזה הודו כמו חזה עוף על המחבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 9.01.2020)

כן.

avatar
מרים (20:18 23.08.2019)

שלום! הכנתי היום לפי ההוראות, יצא רך וטעים. הוספתי חצי כוס אפונה קפואה בשלב האחרון, להוספת קצת צבע.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 24.08.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
עדי (20:35 12.05.2019)

מה אפשר לשים במקום קינמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 12.05.2019)

אפשר לוותר על הקינמון.

avatar
אותם (23:31 21.04.2019)

הי, הכנתי את ההודו מנתחי חזה הודו. יצא טעים, אבל הבשר יצא קצת קשה. מה יכולה להיות הסיבה? לא מבושל מספיק במים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:02 22.04.2019)

היי,
קודם כל בשר הודו הוא אכן יותר קשה מבשר עוף אבל עדיין הוא יכול לצאת עסיסי וטעים אם מבשלים אותו נכון.
איך הכנת? קודם טיגנת את הנתחים בנפרד? קודם את הבצל ואז את הנתחים? כמה זמן?

avatar
מירי (14:50 12.04.2019)

תודה רבה אפרת
יצא ממש טעים, כמו רוב התבשילים שהככנתי בזכותך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 12.04.2019)

תודה מירי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
אורה (13:25 20.01.2019)

היי אפרת, יש באתר מתכון לשוק הודו מפורק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 20.01.2019)

סורי אין לי.

avatar
קרן (22:20 15.12.2018)

שלום
הכנתי את המתכון מספר פעמים ויצא עסיסי ומאוד טעים. תודה על מתכונים קלים ומוצלחים! הפעם מתחשק לי לשלב חמאת בוטנים , יכול להתאים איכשהו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 16.12.2018)

היי קרן,
רוטב עם חמאת בוטנים בדר”כ מתאים יותר לחזה עוף. יש להוסיף לחמאת הבוטנים עוד כמה מרכיבים כמו רוטב סויה, שום ג’ינג’ר.
אין לי מתכון מדויק לתת לך אבל אני אשתדל להכין בקרוב ולפרסם מתכון באתר.

avatar
פנינה לפיד (10:21 4.06.2018)

היי אפרת. בהזדמנות זו רוצה להודות לך על המתכונים שלך, כל מתכון מתקבל אצלנו בהנאה רבה ואהוב אפילו על נכדיי “הבעייתיים”. האם אפשר להכין את שלב הבישול חזה ההודו עד לחיתוך לרצועות ולהקפיא וביום ההגשה להמשיך בשלבים הבאים? או שלהכין כמו במתכון המלא, להקפיא וביום ההגשה להפשיר ולחמם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 4.06.2018)

היי פנינה,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר להקפיא בכל אחת מהאופציות שהצעת רק חשוב להשתמש בבשר טרי ולא קפוא כי לא מומלץ להקפיא פעמיים.

avatar
ענבר (23:12 19.04.2018)

היי אפרת האלופה, יש לי 500 גרם חזה הודו ו-500 גרם פרגיות. יש אפשרות להכין את המתכון עם שניהם יחד? זה מתאים? משהו באופן ההכנה ישתנה? המון תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 20.04.2018)

כן בטח, אין בעיה לשלב. אופן ההכנה אינו משתנה.

avatar
עדח (16:22 8.03.2018)

הי אפרת,

האם יש אפשרות להשתמש בנתחי חזה הודו?

חוששת שהבישול במים ייבש אותם

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 8.03.2018)

אם אלה נתחי הודו כדאי לוותר על שלב הבישול במים ולטגן אותם במחבת לאחר טיגון הבצל והשום.

avatar
יולי (14:54 3.03.2018)

הי אפרת,
יצא נפלא.
השתמשתי במים כדי להכין מרק לקוסקוס והמרק קיבל שפע טעם.
לא לזרוק את המים אלא להכין איתם אורז או קוסקוס ויספגו את כל הטעם של הבשר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 3.03.2018)

רעיון מעולה, תודה על השיתוף 🙂

avatar
מירי (12:08 14.01.2018)

היי,צהריים טובים
אפשר לוותר על הקינמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 14.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
בתאל (14:50 9.01.2018)

היי אפרת, לא בטוחה אם התגובה שלי נקלטה אז שולחת שוב..
רוצה להכין את המתכון עם חצי כמות, חצי קילו הודו יש אפשרות?
ועוד שאלה.. אם יש אפשרות להוסיף ירקות שיש לי גמבה ירוקה וגזר, ואיך ובאיזה שלב?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 9.01.2018)

היי בתאל,
השבתי לך 🙂 ראי תשובתי בתגובה קודמת.

avatar
בתאל (14:26 9.01.2018)

אפרת היי, מה שלומך?
רוצה להכין את המתכון אבל עם חצי כמות נגיד חצי קילו או 600 גרם הודו..
יש אפשרות? והאם צריך להפחית הכל בחצי?
שאלה נוספת, יש אפשרות להוסיף ירקות כמו גזר וגמבה ירוקה(זה מה שיש לי)
ואם כן כמה ואיך?

תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 9.01.2018)

כן, אין בעיה.
מומלץ להפחית גם את הבצל השום והתבלינים בחצי: 1 בצל בינוני, 1-2 שיני שום, חצי כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון וכו’.
אם את רוצה להוסיף גם גזר ופלפל ירוק אפשר להוסיף אחד מכל ירק, לחתוך לקוביות קטנות יחסית ולטגן אותם לאחר שמטגנים את הבצל. לאחר שהם מתרככים,להוסיף את ההודו.
לדעתי אם את רוצה לשלב גם גזר ופלפל ירוק אז המתכון הזה יותר מומלץ – הודו עם פלפלים.
בהצלחה 🙂

avatar
בתאל (18:28 9.01.2018)

כן הסתכלתי עליו, אבל אין לי כמות כזו של פלפלים..
וגם היה לי חשק לרוטב צהוב כמו פה;)
אפרת עוד שאלה.. השלב הראשון ממש קריטי או שלממהרים אפשר אולי לוותר,
וישר להוסיף את הרצועות לשלב הבא של הטיגון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 9.01.2018)

אין בעיה, תכיני את המתכון הזה.
אפשר לוותר על השלב הראשון וישר להוסיף את הרצועות.

avatar
בתאל (22:19 9.01.2018)

אפרת איזה מתכון משגע!!
בסוף גיליתי שיש לי בכלל נתחי חזה הודו ולא פרפרים שלמים..
בכל זאת הכנתי לפי המתכון המקורי, יצא לי רך ועסיסי וטעים בטירוף!
בעלי אמר, ואני מצטטת: “תשמרי את המתכון הזה”..:))

תודה על עוד מתכון קל ומושלם, שעובר למועדפים:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 9.01.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שנהניתם 🙂
תודה יקירה.

avatar
אנה (12:12 7.11.2017)

ממש מצויין , תודה . פשוט וטעים מאד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 7.11.2017)

תודה אנה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
רבקה (09:37 17.05.2017)

היי אפרת מתכון מצוין!
לכמה מנות זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 17.05.2017)

היי רבקה,
הכמות מספיקה לכ-6 מנות.

avatar
מרים (23:28 29.04.2017)

שבוע טוב
חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא ממש מצוין!!
תודה רבה….
רק מה זה הירוק הקצוץ בתמונה שלך? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 30.04.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
הירוק הם עלי פטרוזיליה שפיזרתי על מנה רק כדי להוסיף לה צבע בצילום 😉
שבוע נפלא

avatar
מרים (13:36 24.04.2017)

הי אפרת
תודה על המתכון ששלחת – כפי ששאלתי…
תבורכי!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 24.04.2017)

תודה מרים 🙂
יום מקסים

avatar
משה (23:47 26.04.2017)

שלום אפרת
בתמונה יש ירק ירוק קצוץ שמוסיף צבע
ובמתכון אין איזכור….
תוכלי להסביר בבקשה?

תודה רבה על המתכונים הנפלאים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:35 27.04.2017)

היי משה,
מאחר וצילמתי את המנה, פיזרתי קצת פטרוזיליה קצוצה כדי לתת יותר צבע למנה 🙂
כמובן שהמנה טעימה גם בלי תוספת זאת.
יום נפלא!

avatar
מירי (17:02 20.04.2017)

הי,איך אפשר להכין את זה מרצועות הודו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 20.04.2017)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות