שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 36 דקות

מצרכים:

נתח שלם של חזה הודו (1 קילו)

2 כוסות מים רותחים

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

תבלינים: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית שטוחה אבקת קינמון, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומניחים את נתח חזה הודו השלם. מטגנים על אש בינונית במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שהנתח הופך ללבן מבחוץ. ממליחים מעט עם המלחייה מכל צד.

-מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים את הסיר. מבשלים את הנתח השלם על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהוא מתבשל גם מבפנים. שומרים בצד חצי כוס ממי הבישול ושופכים את השאר.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את הנתח בזהירות לקרש חיתוך ובעזרת סכין ארוכה קוצצים לרצועות דקות.

-מנגבים את הסיר בנייר מגבת ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה קלה (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים את רצועות ההודו שקצצנו, חצי כוס ממי הבישול ששמרנו בצד ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת קינמון, מלח ופלפל שחור. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגה מקמח תירס
סלט קולורבי, גזר וצנונית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יוסף (13:49 9.01.2020)

אפשר להכין חזה הודו כמו חזה עוף על המחבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 9.01.2020)

כן.

מרים (20:18 23.08.2019)

שלום! הכנתי היום לפי ההוראות, יצא רך וטעים. הוספתי חצי כוס אפונה קפואה בשלב האחרון, להוספת קצת צבע.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 24.08.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

עדי (20:35 12.05.2019)

מה אפשר לשים במקום קינמון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 12.05.2019)

אפשר לוותר על הקינמון.

אותם (23:31 21.04.2019)

הי, הכנתי את ההודו מנתחי חזה הודו. יצא טעים, אבל הבשר יצא קצת קשה. מה יכולה להיות הסיבה? לא מבושל מספיק במים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:02 22.04.2019)

היי,
קודם כל בשר הודו הוא אכן יותר קשה מבשר עוף אבל עדיין הוא יכול לצאת עסיסי וטעים אם מבשלים אותו נכון.
איך הכנת? קודם טיגנת את הנתחים בנפרד? קודם את הבצל ואז את הנתחים? כמה זמן?

מירי (14:50 12.04.2019)

תודה רבה אפרת
יצא ממש טעים, כמו רוב התבשילים שהככנתי בזכותך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 12.04.2019)

תודה מירי, שמחה לשמוע 🙂

אורה (13:25 20.01.2019)

היי אפרת, יש באתר מתכון לשוק הודו מפורק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 20.01.2019)

סורי אין לי.

קרן (22:20 15.12.2018)

שלום
הכנתי את המתכון מספר פעמים ויצא עסיסי ומאוד טעים. תודה על מתכונים קלים ומוצלחים! הפעם מתחשק לי לשלב חמאת בוטנים , יכול להתאים איכשהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 16.12.2018)

היי קרן,
רוטב עם חמאת בוטנים בדר”כ מתאים יותר לחזה עוף. יש להוסיף לחמאת הבוטנים עוד כמה מרכיבים כמו רוטב סויה, שום ג’ינג’ר.
אין לי מתכון מדויק לתת לך אבל אני אשתדל להכין בקרוב ולפרסם מתכון באתר.

פנינה לפיד (10:21 4.06.2018)

היי אפרת. בהזדמנות זו רוצה להודות לך על המתכונים שלך, כל מתכון מתקבל אצלנו בהנאה רבה ואהוב אפילו על נכדיי “הבעייתיים”. האם אפשר להכין את שלב הבישול חזה ההודו עד לחיתוך לרצועות ולהקפיא וביום ההגשה להמשיך בשלבים הבאים? או שלהכין כמו במתכון המלא, להקפיא וביום ההגשה להפשיר ולחמם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 4.06.2018)

היי פנינה,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר להקפיא בכל אחת מהאופציות שהצעת רק חשוב להשתמש בבשר טרי ולא קפוא כי לא מומלץ להקפיא פעמיים.

ענבר (23:12 19.04.2018)

היי אפרת האלופה, יש לי 500 גרם חזה הודו ו-500 גרם פרגיות. יש אפשרות להכין את המתכון עם שניהם יחד? זה מתאים? משהו באופן ההכנה ישתנה? המון תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 20.04.2018)

כן בטח, אין בעיה לשלב. אופן ההכנה אינו משתנה.

עדח (16:22 8.03.2018)

הי אפרת,

האם יש אפשרות להשתמש בנתחי חזה הודו?

חוששת שהבישול במים ייבש אותם

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 8.03.2018)

אם אלה נתחי הודו כדאי לוותר על שלב הבישול במים ולטגן אותם במחבת לאחר טיגון הבצל והשום.

יולי (14:54 3.03.2018)

הי אפרת,
יצא נפלא.
השתמשתי במים כדי להכין מרק לקוסקוס והמרק קיבל שפע טעם.
לא לזרוק את המים אלא להכין איתם אורז או קוסקוס ויספגו את כל הטעם של הבשר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 3.03.2018)

רעיון מעולה, תודה על השיתוף 🙂

מירי (12:08 14.01.2018)

היי,צהריים טובים
אפשר לוותר על הקינמון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 14.01.2018)

כן, אפשר.

בתאל (14:50 9.01.2018)

היי אפרת, לא בטוחה אם התגובה שלי נקלטה אז שולחת שוב..
רוצה להכין את המתכון עם חצי כמות, חצי קילו הודו יש אפשרות?
ועוד שאלה.. אם יש אפשרות להוסיף ירקות שיש לי גמבה ירוקה וגזר, ואיך ובאיזה שלב?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 9.01.2018)

היי בתאל,
השבתי לך 🙂 ראי תשובתי בתגובה קודמת.

בתאל (14:26 9.01.2018)

אפרת היי, מה שלומך?
רוצה להכין את המתכון אבל עם חצי כמות נגיד חצי קילו או 600 גרם הודו..
יש אפשרות? והאם צריך להפחית הכל בחצי?
שאלה נוספת, יש אפשרות להוסיף ירקות כמו גזר וגמבה ירוקה(זה מה שיש לי)
ואם כן כמה ואיך?

תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 9.01.2018)

כן, אין בעיה.
מומלץ להפחית גם את הבצל השום והתבלינים בחצי: 1 בצל בינוני, 1-2 שיני שום, חצי כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון וכו’.
אם את רוצה להוסיף גם גזר ופלפל ירוק אפשר להוסיף אחד מכל ירק, לחתוך לקוביות קטנות יחסית ולטגן אותם לאחר שמטגנים את הבצל. לאחר שהם מתרככים,להוסיף את ההודו.
לדעתי אם את רוצה לשלב גם גזר ופלפל ירוק אז המתכון הזה יותר מומלץ – הודו עם פלפלים.
בהצלחה 🙂

בתאל (18:28 9.01.2018)

כן הסתכלתי עליו, אבל אין לי כמות כזו של פלפלים..
וגם היה לי חשק לרוטב צהוב כמו פה;)
אפרת עוד שאלה.. השלב הראשון ממש קריטי או שלממהרים אפשר אולי לוותר,
וישר להוסיף את הרצועות לשלב הבא של הטיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 9.01.2018)

אין בעיה, תכיני את המתכון הזה.
אפשר לוותר על השלב הראשון וישר להוסיף את הרצועות.

בתאל (22:19 9.01.2018)

אפרת איזה מתכון משגע!!
בסוף גיליתי שיש לי בכלל נתחי חזה הודו ולא פרפרים שלמים..
בכל זאת הכנתי לפי המתכון המקורי, יצא לי רך ועסיסי וטעים בטירוף!
בעלי אמר, ואני מצטטת: “תשמרי את המתכון הזה”..:))

תודה על עוד מתכון קל ומושלם, שעובר למועדפים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 9.01.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שנהניתם 🙂
תודה יקירה.

אנה (12:12 7.11.2017)

ממש מצויין , תודה . פשוט וטעים מאד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 7.11.2017)

תודה אנה, שמחה שאהבת 🙂

רבקה (09:37 17.05.2017)

היי אפרת מתכון מצוין!
לכמה מנות זה?

מתכונים ב-10 דקות (13:17 17.05.2017)

היי רבקה,
הכמות מספיקה לכ-6 מנות.

מרים (23:28 29.04.2017)

שבוע טוב
חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא ממש מצוין!!
תודה רבה….
רק מה זה הירוק הקצוץ בתמונה שלך? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:00 30.04.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
הירוק הם עלי פטרוזיליה שפיזרתי על מנה רק כדי להוסיף לה צבע בצילום 😉
שבוע נפלא

מרים (13:36 24.04.2017)

הי אפרת
תודה על המתכון ששלחת – כפי ששאלתי…
תבורכי!

מתכונים ב-10 דקות (13:43 24.04.2017)

תודה מרים 🙂
יום מקסים

משה (23:47 26.04.2017)

שלום אפרת
בתמונה יש ירק ירוק קצוץ שמוסיף צבע
ובמתכון אין איזכור….
תוכלי להסביר בבקשה?

תודה רבה על המתכונים הנפלאים

מתכונים ב-10 דקות (08:35 27.04.2017)

היי משה,
מאחר וצילמתי את המנה, פיזרתי קצת פטרוזיליה קצוצה כדי לתת יותר צבע למנה 🙂
כמובן שהמנה טעימה גם בלי תוספת זאת.
יום נפלא!

מירי (17:02 20.04.2017)

הי,איך אפשר להכין את זה מרצועות הודו?

מתכונים ב-10 דקות (20:41 20.04.2017)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.