זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 36 דקות
מצרכים:
נתח שלם של חזה הודו (1 קילו)
2 כוסות מים רותחים
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
תבלינים: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית שטוחה אבקת קינמון, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומניחים את נתח חזה הודו השלם. מטגנים על אש בינונית במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שהנתח הופך ללבן מבחוץ. ממליחים מעט עם המלחייה מכל צד.
-מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים את הסיר. מבשלים את הנתח השלם על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהוא מתבשל גם מבפנים. שומרים בצד חצי כוס ממי הבישול ושופכים את השאר.
-מעבירים את הנתח בזהירות לקרש חיתוך ובעזרת סכין ארוכה קוצצים לרצועות דקות.
-מנגבים את הסיר בנייר מגבת ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה קלה (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
-מוסיפים את רצועות ההודו שקצצנו, חצי כוס ממי הבישול ששמרנו בצד ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת קינמון, מלח ופלפל שחור. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
ערב טוב!!
האם אפשר לשלב גם כבד עוף במתכון או שזה לא הולך יחד?
לא בטוחה אבל זה עניין של טעם. אולי זה ייצא כמו מעורב ירושלמי:)
תודה אפרת על המרשמים,
מה עושים אם בסיום הבישול , בזמן החיתוך מרכז החזה עוד אדום חי .
האם זה תקין או שצריך לבשל אם אותן חתיכות עוד?
היי עמית,
זה בסדר. ממשיכים לבשל את זה אחר כך במחבת.
יצא מצויין! מומלץ בחום. הוגש בתוך טורטיות עם גמבה פרוסה דק וגזר קלוף מאוד קטן.
תודה אלישבע💜
שלום אפרת
תודה על המתכונים
כמה שאלות להדיוט:
1. איזה עובי / גודל הרצועות צריכות להיות ( כמו פילה עוף / שוארמה )?
2. האם במהלך הבישול של החזה הודו במים, על החזה להיות מכוסה במים, ואם כן האם להוסיף מים אם צריך / או לחתוך אותו.
3. איזה שמן מומלץ ? קנולה / זית וכו
תודה
עמית
היי עמית🙂
1. רצועות בעובי כ 1.5 ס”מ.
2. מספיק לשים רק 2 כוסות מים. הנתח לא חייב להיות מכוסה לגמרי. בכל מקרה, כדאי להשתמש בסיר קטן יחסית.
3. שמן קנולה או זית.
היי אפרת, תודה על מתכוני אליפות!
אפשר להכין את זה משיפודי הודו?
היי
אפשר(:
אהבנו, טעים וקל..!!
איזה כיף לשמוע!
מתכון מעולה. בישלתי עוד כ10 דקות במים הרותחים (אוהבים אצלנו את הנתח וול דאן) ובלי כמון, אבל עם קינמון, פלפל וכורכום. בפיתה עם סלט- יופי של ארוחה בקיץ. תודה על המתכון
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌷
אפשר להכין חזה הודו כמו חזה עוף על המחבת?
כן.
שלום! הכנתי היום לפי ההוראות, יצא רך וטעים. הוספתי חצי כוס אפונה קפואה בשלב האחרון, להוספת קצת צבע.
תודה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
מה אפשר לשים במקום קינמון?
אפשר לוותר על הקינמון.
הי, הכנתי את ההודו מנתחי חזה הודו. יצא טעים, אבל הבשר יצא קצת קשה. מה יכולה להיות הסיבה? לא מבושל מספיק במים?
תודה
היי,
קודם כל בשר הודו הוא אכן יותר קשה מבשר עוף אבל עדיין הוא יכול לצאת עסיסי וטעים אם מבשלים אותו נכון.
איך הכנת? קודם טיגנת את הנתחים בנפרד? קודם את הבצל ואז את הנתחים? כמה זמן?
תודה רבה אפרת
יצא ממש טעים, כמו רוב התבשילים שהככנתי בזכותך
תודה מירי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, יש באתר מתכון לשוק הודו מפורק?
סורי אין לי.
שלום
הכנתי את המתכון מספר פעמים ויצא עסיסי ומאוד טעים. תודה על מתכונים קלים ומוצלחים! הפעם מתחשק לי לשלב חמאת בוטנים , יכול להתאים איכשהו?
היי קרן,
רוטב עם חמאת בוטנים בדר”כ מתאים יותר לחזה עוף. יש להוסיף לחמאת הבוטנים עוד כמה מרכיבים כמו רוטב סויה, שום ג’ינג’ר.
אין לי מתכון מדויק לתת לך אבל אני אשתדל להכין בקרוב ולפרסם מתכון באתר.
היי אפרת. בהזדמנות זו רוצה להודות לך על המתכונים שלך, כל מתכון מתקבל אצלנו בהנאה רבה ואהוב אפילו על נכדיי “הבעייתיים”. האם אפשר להכין את שלב הבישול חזה ההודו עד לחיתוך לרצועות ולהקפיא וביום ההגשה להמשיך בשלבים הבאים? או שלהכין כמו במתכון המלא, להקפיא וביום ההגשה להפשיר ולחמם?
היי פנינה,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר להקפיא בכל אחת מהאופציות שהצעת רק חשוב להשתמש בבשר טרי ולא קפוא כי לא מומלץ להקפיא פעמיים.
היי אפרת האלופה, יש לי 500 גרם חזה הודו ו-500 גרם פרגיות. יש אפשרות להכין את המתכון עם שניהם יחד? זה מתאים? משהו באופן ההכנה ישתנה? המון תודה!
כן בטח, אין בעיה לשלב. אופן ההכנה אינו משתנה.
הי אפרת,
האם יש אפשרות להשתמש בנתחי חזה הודו?
חוששת שהבישול במים ייבש אותם
תודה
אם אלה נתחי הודו כדאי לוותר על שלב הבישול במים ולטגן אותם במחבת לאחר טיגון הבצל והשום.
הי אפרת,
יצא נפלא.
השתמשתי במים כדי להכין מרק לקוסקוס והמרק קיבל שפע טעם.
לא לזרוק את המים אלא להכין איתם אורז או קוסקוס ויספגו את כל הטעם של הבשר.
רעיון מעולה, תודה על השיתוף 🙂
היי,צהריים טובים
אפשר לוותר על הקינמון?
כן, אפשר.
היי אפרת, לא בטוחה אם התגובה שלי נקלטה אז שולחת שוב..
רוצה להכין את המתכון עם חצי כמות, חצי קילו הודו יש אפשרות?
ועוד שאלה.. אם יש אפשרות להוסיף ירקות שיש לי גמבה ירוקה וגזר, ואיך ובאיזה שלב?
תודה
היי בתאל,
השבתי לך 🙂 ראי תשובתי בתגובה קודמת.
אפרת היי, מה שלומך?
רוצה להכין את המתכון אבל עם חצי כמות נגיד חצי קילו או 600 גרם הודו..
יש אפשרות? והאם צריך להפחית הכל בחצי?
שאלה נוספת, יש אפשרות להוסיף ירקות כמו גזר וגמבה ירוקה(זה מה שיש לי)
ואם כן כמה ואיך?
תודה!!
כן, אין בעיה.
מומלץ להפחית גם את הבצל השום והתבלינים בחצי: 1 בצל בינוני, 1-2 שיני שום, חצי כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון וכו’.
אם את רוצה להוסיף גם גזר ופלפל ירוק אפשר להוסיף אחד מכל ירק, לחתוך לקוביות קטנות יחסית ולטגן אותם לאחר שמטגנים את הבצל. לאחר שהם מתרככים,להוסיף את ההודו.
לדעתי אם את רוצה לשלב גם גזר ופלפל ירוק אז המתכון הזה יותר מומלץ – הודו עם פלפלים.
בהצלחה 🙂
כן הסתכלתי עליו, אבל אין לי כמות כזו של פלפלים..
וגם היה לי חשק לרוטב צהוב כמו פה;)
אפרת עוד שאלה.. השלב הראשון ממש קריטי או שלממהרים אפשר אולי לוותר,
וישר להוסיף את הרצועות לשלב הבא של הטיגון?
אין בעיה, תכיני את המתכון הזה.
אפשר לוותר על השלב הראשון וישר להוסיף את הרצועות.
אפרת איזה מתכון משגע!!
בסוף גיליתי שיש לי בכלל נתחי חזה הודו ולא פרפרים שלמים..
בכל זאת הכנתי לפי המתכון המקורי, יצא לי רך ועסיסי וטעים בטירוף!
בעלי אמר, ואני מצטטת: “תשמרי את המתכון הזה”..:))
תודה על עוד מתכון קל ומושלם, שעובר למועדפים:)
איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שנהניתם 🙂
תודה יקירה.
ממש מצויין , תודה . פשוט וטעים מאד.
תודה אנה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת מתכון מצוין!
לכמה מנות זה?
היי רבקה,
הכמות מספיקה לכ-6 מנות.
שבוע טוב
חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא ממש מצוין!!
תודה רבה….
רק מה זה הירוק הקצוץ בתמונה שלך? תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
הירוק הם עלי פטרוזיליה שפיזרתי על מנה רק כדי להוסיף לה צבע בצילום 😉
שבוע נפלא
הי אפרת
תודה על המתכון ששלחת – כפי ששאלתי…
תבורכי!
תודה מרים 🙂
יום מקסים
שלום אפרת
בתמונה יש ירק ירוק קצוץ שמוסיף צבע
ובמתכון אין איזכור….
תוכלי להסביר בבקשה?
תודה רבה על המתכונים הנפלאים
היי משה,
מאחר וצילמתי את המנה, פיזרתי קצת פטרוזיליה קצוצה כדי לתת יותר צבע למנה 🙂
כמובן שהמנה טעימה גם בלי תוספת זאת.
יום נפלא!
הי,איך אפשר להכין את זה מרצועות הודו?
כן, אפשר.