זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
6 חתיכות דג פילה לבן לדוג’ אמנון, דניס, לוקוס (1 ק”ג)
6 כפות מיץ לימון
שליש כפית מלח
סלט גרגירי חומוס מרוקאי (צבר)
*2-3 כפות כוסברה קצוצה לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את הפילטים כאשר החלק של העור מונח כלפי מטה. מתבלים כל נתח בכף מיץ לימון ומפזרים מלח באופן שווה.
-מורחים על כל פילה דג כמות של כף מהסלט.
-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*מי שבכל זאת רוצה להכין את הרוטב בעצמו מצורף לינק למתכון פילה אמנון ברוטב אדום חריף.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- דג אמנון בעשבי תיבול |
- עוף בזעתר |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה |
- עוף ביין לבן ושום |
- מוסקה חצילים |
- עוף בתיבול פיקנטי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
לא מוצאת בסופרים את סלט גרגירי החומוס של צבר. מה את מציעה כתחליף?
היי,
אפשר להכין רוטב, להוסיף חומוס קפוא או שימורים, לשים על הדגים ולאפות בתנור.
לרוטב יש לטגן חצי בצל קטן, להוסיף 5-6 שיני שום פרוסות, 2 עגבניות מגורדות, כף גדושה רסק עגבניות, חומוס, כחצי כוס מים, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ כפית פלפל שחור. ולבשל במשך 10-12 דקות.
לאחר מכן לשפוך על הדגים ולאפות.
בהצלחה😊
אני שואלת כי קראתי שכתבת למישהי כאן מתכון לרוטב ביתי
אבל אין לי רסק
היי אפרת,
נתקעתי בלי רסק,
מה אפשר לשים במקום?
תודה ויום טוב
אז תכיני בלי רסק.
אם יש לך עגבניות מרוסקות משימורים עדיף לשים במקום העגבניות המגורדות (כחצי כוס).
הולך גם עם רוטב עגבניות פיקנטי קנוי? (כזה לפסטה)
אני חושבת שכן.
אים יש לי 3 דגי אמנון הקופאים שבאים ביחידות איך לעשות מה כמויות הרוטב
היי נירית,
לכמות של 3 פילטים יש לשים 3 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח, 3 כפות סלט גרגירי חומוס מרוקאי, 2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה).
שנה טובה 🌷
הי אני רוצה לעשות את הרוטב (לא אוהבת קנוי) יש לך רעיון טוב?
היי שירן,
אפשר להכין רוטב אבל יהיה כדאי לבשל אותו קצת קודם במחבת ורק אז לשים על הדגים ולאפות בתנור.
לטגן חצי בצל קטן, להוסיף 5-6 שיני שום פרוסות, 2 עגבניות מגורדות, כף גדושה רסק עגבניות, כחצי כוס מים, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ כפית פלפל שחור. לבשל במשך 10-12 דקות.
האם אפשר במקום חומוס של צבר עם קופסאת שימורים של חומוס?
היי ברכה,
גרגירי חומוס לא מספיקים, צריך רוטב (הסלט של צבר מורכב מרוטב אדום וחומוס).
האם לכסות?
לא, אין צורך.
חג שמח 🙂
מה עם סלומון? אפשר?
תודה!
את בכלל לא משרה בלימון?
תודה רבה ופסח כשר ושמח לך!
היי דבי,
אני מתבלת כל נתח בכף מיץ לימון בלי להשרות.
אני חושבת שאפשר גם עם סלמון.