שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 8-10 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

2 מיכלי שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)

⅔ כוס חלב מרוכז ממותק

כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

4 כפות גדושות מחית פיסטוק

50 גרם שוקולד לבן קצוץ

רבע כוס פיסטוקים קלופים גרוסים

לציפוי פיסטוק ושוקולד לבן:

100 ג’ שוקולד לבן

6 כפות שמנת מתוקה

כפית מחית פיסטוק

חופן פיסטוקים קלופים גרוסים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מתחילים בהכנת הציפוי: מניחים בקערית קוביות שוקולד לבן ו-4 כפות שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים כפית מחית פיסטוק ופיסטוקים גרוסים ומערבבים. שומרים את התערובת במקרר עד להכנת הגלידה.

-מכינים את הגלידה: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת במשך כדקה (*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה).

-מוסיפים חלב מרוכז, אינסטנט פודינג ומחית פיסטוק וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצפת יציבה.

-מוסיפים שוקולד לבן קצוץ ופיסטוקים גרוסים ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת

-מעבירים לקופסה מפלסטיק ומעל יוצקים את הציפוי. מכסים ושומרים במקפיא לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

טיפים והערות

*לאחר שהייה ארוכה במקפיא לעתים הגלידה מעט קופאת ולכן מומלץ להוציאה לטמפ’ החדר למספר דקות כדי שתתרכך.

 

ראו גם
פולנטהפולנטה
פסטה עם פרגיות פסטה עם פרגיות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אלון (19:03 30.04.2024)

הי אפרת, הגלידה מעולה אבל הפעם הכנתי כמות כפולה וכנראה שהקצפת “נשברה”, והמרקם ממש גרגירי ולא חלק. אפשר להציל אותה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 30.04.2024)

היי אלון,
לצערי בשלב כזה אין הרבה מה לעשות.

avatar
אלון (09:13 1.05.2024)

יכולה לשער מה גרם לזה?איך אפשר להימנע מזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 1.05.2024)

הקצפת יתר של השמנת מחממת אותה ויוצרת לעיתים קצפת בעלת מרקם גרגירי.
או שהשמנת לא היתה טובה.

avatar
אלון (19:28 1.03.2024)

הי אפרת, תודה על מתכונים מעולים:)
שאלה: צריכים להכין גלידה ל 20 אורחים, אם אכפיל כמויות זה יצליח ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:37 2.03.2024)

אין בעיה להכפיל כמויות:)
ממליצה רק להכניס את מיכלי השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה (זה עוזר להקצפה).

avatar
הינדי (18:15 18.08.2023)

במקום חלב מרוכז אפשר לשים קרם קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 19.08.2023)

אפשר אבל המרקם יצא פחות קרמי וגלידתי.

avatar
הינדי (16:55 17.08.2023)

איפה משיגים חלב ממותק מרוכז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 17.08.2023)

ברוב הסופרים ובחנויות למוצרי אפייה.

avatar
חיה (10:34 17.08.2023)

יש אפשרות לעשות את זה פרווה, עם ריץ. ושוקולד לבן פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 17.08.2023)

היי
אפשר(:

avatar
חיה (12:15 17.08.2023)

תודה
ומה אני יכולה במקום חלב מרוכז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 17.08.2023)

לחלב המרוכז אין תחליף מוצלח. אפשר לשים קרם קוקוס אבל המרקם יצא פחות קרמי וגלידתי.

avatar
שמחה (12:27 4.08.2023)

האם המתכון מתאים גם לגלידת מגנום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 4.08.2023)

כן(:

לקריאת כל התגובות