זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 8-10 מנות
סוג: חלבי
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)
⅔ כוס חלב מרוכז ממותק
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גדושות מחית פיסטוק
50 גרם שוקולד לבן קצוץ
רבע כוס פיסטוקים קלופים גרוסים
לציפוי פיסטוק ושוקולד לבן:
100 ג’ שוקולד לבן
6 כפות שמנת מתוקה
כפית מחית פיסטוק
חופן פיסטוקים קלופים גרוסים
-מתחילים בהכנת הציפוי: מניחים בקערית קוביות שוקולד לבן ו-4 כפות שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים כפית מחית פיסטוק ופיסטוקים גרוסים ומערבבים. שומרים את התערובת במקרר עד להכנת הגלידה.
-מכינים את הגלידה: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת במשך כדקה (*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה).
-מוסיפים חלב מרוכז, אינסטנט פודינג ומחית פיסטוק וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצפת יציבה.
-מוסיפים שוקולד לבן קצוץ ופיסטוקים גרוסים ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת
-מעבירים לקופסה מפלסטיק ומעל יוצקים את הציפוי. מכסים ושומרים במקפיא לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
*לאחר שהייה ארוכה במקפיא לעתים הגלידה מעט קופאת ולכן מומלץ להוציאה לטמפ’ החדר למספר דקות כדי שתתרכך.
View this post on Instagram
הי אפרת, הגלידה מעולה אבל הפעם הכנתי כמות כפולה וכנראה שהקצפת “נשברה”, והמרקם ממש גרגירי ולא חלק. אפשר להציל אותה?
היי אלון,
לצערי בשלב כזה אין הרבה מה לעשות.
יכולה לשער מה גרם לזה?איך אפשר להימנע מזה?
הקצפת יתר של השמנת מחממת אותה ויוצרת לעיתים קצפת בעלת מרקם גרגירי.
או שהשמנת לא היתה טובה.
הי אפרת, תודה על מתכונים מעולים:)
שאלה: צריכים להכין גלידה ל 20 אורחים, אם אכפיל כמויות זה יצליח ?
אין בעיה להכפיל כמויות:)
ממליצה רק להכניס את מיכלי השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה (זה עוזר להקצפה).
במקום חלב מרוכז אפשר לשים קרם קוקוס?
אפשר אבל המרקם יצא פחות קרמי וגלידתי.
איפה משיגים חלב ממותק מרוכז?
ברוב הסופרים ובחנויות למוצרי אפייה.
יש אפשרות לעשות את זה פרווה, עם ריץ. ושוקולד לבן פרווה?
היי
אפשר(:
תודה
ומה אני יכולה במקום חלב מרוכז?
לחלב המרוכז אין תחליף מוצלח. אפשר לשים קרם קוקוס אבל המרקם יצא פחות קרמי וגלידתי.
האם המתכון מתאים גם לגלידת מגנום?
כן(: