שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 14 ריבועים

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

100 גרם שוקולד מריר

רבע כוס (50 ג’) שמן

2 ביצים

רבע כוס (50 ג’) סוכר

בננה קטנה מעוכה בעזרת מזלג למחית

חצי כפית (2.5 ג’) תמצית וניל

כף גדושה (16 ג’) קמח (*לרגישים לגלוטן ניתן לשים כף קמח ללא גלוטן)

שליש כוס (40 ג’) אגוזי מלך טחונים

2 כפות חמאת בוטנים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים מספר שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים מעט.

-מערבבים במטרפה או בכף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים בננה מעוכה, תמצית וניל ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

-מוסיפים אגוזים טחונים וכף גדושה קמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית משומנת ומוסיפים מעל 2 כפות חמאת בוטנים (אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר מומלץ לערבב עם כפית אבקת סוכר). מערבבים קלות בעזרת קיסם ויוצרים דוגמאות של שיש.

-מכניסים לתנור ואופים בתנור במשך 30-35 דקות (בודקים עם קיסם במרכז העוגה- אם יוצא יבש, אפילו מעט לח העוגה מוכנה, אם רטוב- אופים עוד 5 דקות ובודקים שוב).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי וחותכים לריבועים קטנים.

*יש לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר (בימים חמים/קיץ – יש לשמור במקרר).

בראוניז בננה וחמאת בוטנים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בשר עם ירקות שורש
חזה עוף עם בצל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עידית (14:19 3.08.2021)

אפשר לאפות את העוגה בתבניות של מאפינס?

מתכונים ב-10 דקות (15:42 3.08.2021)

היי עידית,
מרקם של בראוניז שונה משל מאפינס, אבל אפשר להכין גם בתבניות מאפינס(:

אירית (17:22 22.07.2021)

האם אפשר להכין עם שוקולד לבן?

מתכונים ב-10 דקות (17:51 22.07.2021)

אפשר בהחלט, יצאו “בלונדיז” ולא בראוניז😊

מרים (23:02 20.05.2021)

אפשר להשתמש בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים או שזה לא ילך?

מתכונים ב-10 דקות (23:31 20.05.2021)

היי,
אפשר בהחלט, זה יהיה יותר עשיר😊

מרים (01:13 21.05.2021)

תודה ! יצא עכשיו מהתנור מתאפקת לא לחתוך עד שיתקרר

מתכונים ב-10 דקות (10:30 21.05.2021)

מעולה, שבת שלום😊

סיגי (22:00 7.05.2021)

אפרת הי, יצא טעים בטירוף !!! בגלל שיש במתכון בננה וחמאת בוטנים, ידעתי שזה שילוב מנצח, אז לשמחתי – הכפלתי את הכמויות וממש התענגנו מכל ביס. טוב שקראתי את התגובות כי מהן הבנתי מה לעשות עם חמאת הבוטנים כדי שיצא מוצלח. שוב המון תודות על עוד מתכון מעולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:11 8.05.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף ושבוע טוב😊

זהבה גולדמן (20:18 6.05.2021)

הי אפרת .
תגידי העוגה הזאת מתאימה לערב שבת ולבוקר ?

מתכונים ב-10 דקות (20:49 6.05.2021)

היי זהבה,
אם אוהבים את הטעמים הללו- בוודאי! זו עוגה מעולה…😊

זהבה גולדמן (16:00 8.07.2021)

הי אפרת רציתי להודות לך על כל המתכונים הטעימים תודה רבה לך 🙂

זהבה גולדמן (16:02 8.07.2021)

אה ורציתי לשאול אם יש לך במקרא מתכון לפסטרמה ביתית בציפו חרדל ודבש ?

מתכונים ב-10 דקות (16:54 8.07.2021)

שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
סורי, אין לי מתכון כזה…

אהובה פרי (23:18 28.04.2021)

אם אין לי בננה ? בלי זה עדיין יצא טעים

מתכונים ב-10 דקות (08:07 29.04.2021)

היי אהובה,
אפשר לוותר על הבננה😊

אהובה פרי (20:32 29.04.2021)

תודה. אנחנו פה בקהילה היהודית בלוס אנג׳לס מאוד נהנים מהמתכונים שלך. כל מתכון ממך קל והכי טעים שיש.

מתכונים ב-10 דקות (21:28 29.04.2021)

שמחה מאד שאתם נהנים מהאתר! תודה אהובה😊

נעמה (17:41 5.02.2021)

הי אפרת, האם אפשר לשים קמח שקדים (שקדים טחונים) והאם באותה הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (18:54 6.02.2021)

אני חושבת שכן.
ובאותה הכמות😃

טל (16:18 4.11.2020)

שלום אפרת,
ראיתי שהשאלה נשאלה לא מעט פעמים, סליחה שאני מעלה שוב שואל.
אני לא אוהב אגוזים/שקדים טחונים והחלופה של ביסקווטים גם לא קוסמת לי.
האם ניתן פשוט להוסיף קמח ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 5.11.2020)

היי טל,
אני חושבת שאפשר לשים בין רבע לשליש כוס קמח (לכל המתכון).

שרית (13:37 28.08.2020)

אם שמים ללא חמאת בוטנים יוצא טוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:42 28.08.2020)

אפשר לשים ממרח בטעם שוקולד.

אורטל (09:10 25.07.2020)

אין את פשוט אלופה ! כל מתכון שלך יוצא טוב פשוט !!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 25.07.2020)

מהמם 😍
תודה אורטל

רויטל (17:03 29.06.2020)

היי, חייב את הבננה?. אפשר להחליף במשהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:45 29.06.2020)

אפשר לוותר על הבננה.

גלינה צ׳רנין (00:57 18.05.2020)

שלום אפרת,
אין לי חמאת בוטנים אבל יש לי נוטלה וריבת חלב האם אפשר להשתמש באחד מהם? צריך לחמם במיקרו כדי שיהיה אפשרת לקשט? עד כמה הקישוט קריטי? אולי אפשר לעשות משהו אחרי האפייה כדי קראתי בתגובות שלחלק נבלע בזמן האפייה?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:49 18.05.2020)

היי גלינה,
מבחינת טעם יתאים לשים נוטלה אבל לא יראו את זה כי אין ניגודיות בצבעים. גם אם זה נבלע באפיה, הטעם נשאר.
אם הממרח מוצק מידי אפשר לחמם כמה שניות בודדות במיקרו ולערבב.

אפרת מזוז (12:28 14.05.2020)

היי אפרת! האם אפשר להחליף במקום האגוזים שיבולת שועל או שוקולד ציפס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:24 14.05.2020)

לא בטוחה לגבי שיבולת שועל (לא ניסיתי) אבל אפשר לשים שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.
צריך משהו שיספח קצת את הנוזלים. אולי קוקוס יעבוד.
שוקולד צ’יפס אפשר להוסיף בכל מקרה ובלי קשר.

אפרת מזוז (15:51 14.05.2020)

תודה!

אולדיה (21:09 3.05.2020)

ערב טוב אפרת! היו לי 3 בננות בשלות מאוד, עם 2 הכנתי את מאפינס הבננה שאני תמיד מכינה וכמובן שוב יצאו טעימים מאוד! חיפשתי מה לעשות אם הבננה השלישית ונתקלתי במתכון הזה – הכנתי ויצא ממש טעים, אז רציתי להגיד לך תודה רבה! כיף למצוא באתר זה מה לעשות עם מצרכים שיש בבית 🙂 אין כמוך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 3.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אודליה

מיכל (01:25 17.04.2020)

היי 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תפוא במקום קמח רגיל??
שבת שלום!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:44 17.04.2020)

היי מיכל,
לא בטוחה אם ייצא מוצלח עם קמח תפו”א.
שבת שלום 🌺

סיוון (20:59 12.04.2020)

היי אפרת, הכנתי את העוגה בחג יצא מעולה!!! ועכשיו הכנתי שוב ובטעות שמתי את השמן בקערה של הסוכר השמן הביצים וכל השאר ובשוקולד הוספתי עוד טיפה שמן כדי שיצא טוב זה יסתדר אם אני יערבב את הכל ביחד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:29 13.04.2020)

זה בסדר 🙂

טל (09:11 5.04.2020)

במה אפשר להחליף את האגוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 5.04.2020)

אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים (אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן או עוגיות יין כשל”פ).

יערית (18:05 27.02.2020)

ערב טוב אפרת. אפשר במקום האגוזים להשים קוקוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 27.02.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

צאלה (22:52 26.02.2020)

אחלה מתכון! תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 27.02.2020)

שמחה שאהבת 🙂

אסנת (10:18 4.02.2020)

אפשר להשתמש בתבנית גדולה יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 4.02.2020)

אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31. לדעתי זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.

קרן (05:44 21.01.2020)

היי, הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מוצלח מאד. אפשר להחליף את הסוכר בסילאן/דבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 21.01.2020)

אני חושבת שכן. עדיף דבש.

ברכי (14:30 20.01.2020)

תודה על עוד מתכון טעים הכנתי בלי בננה ויצא מושלםםםםםםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 20.01.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

דוד (14:25 20.01.2020)

תודה על עוד מתכון מדהים!!! אין על המתכונים שלך פשוטים וטעימים!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 20.01.2020)

תודה 🙂

חן (17:57 28.11.2019)

קמח רגיל או קמח תופח?
והחמאת בוטנים לא הופכת את הבראוניז ל״כבדים״ מדי? רוצה לנסות קודם בלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 28.11.2019)

קמח רגיל.
חמאת הבוטנים לא הופכת את המרקם לכבד, זה רק בחלק העליון. בכל מקרה אפשר לוותר על זה.

חן (18:13 28.11.2019)

ואיך לחתוך שייצאו 14 ריבועים?
חותכים את העוגה באמצע ואז לשתיים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 28.11.2019)

נכון.

חן (19:34 28.11.2019)

איך הבראוניז יוצאים גבוהים כאלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 28.11.2019)

הם לא כל כך גבוהים.
יש להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ובכוס בנפח 240 מ”ל.

מיטל (17:53 5.11.2019)

שכחתי קמח קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 5.11.2019)

הקמח סופח קצת את הנוזלים. אולי זה ייצא קצת רך.

דניאל (21:41 14.10.2019)

היי אפרת, הכנתי את המתכון אך מכיוון שחמאת הבוטנים הייתה קשה היא נבלעה בתוך הבלילה ולא נמרחה כמו שצריך.
כיצד ניתן להביא אותה למרקם שבו אוכל לקשט את הבלילה?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 15.10.2019)

אפשר לחמם אותה קצת או לדלל אותה ע”י הוספת 1-2 כפות מים ולערבב.

גילה (12:09 7.07.2019)

אני מתלבטת אם להכין לבן שלי שאוהב מאוד בראוניז וחמאת בוטנים (לא בהכרח ביחד אבל אשמח שינסה) אך לא עוגת בננות.כמה מורגשות הבננות גבינות או רק המרקם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 7.07.2019)

תכיני בלי הבננה.

שרית (21:57 18.05.2019)

ממש מיוחד.תביא בבקשה עוד מתכוני עוגות טובות בסגנון הזה.אני אוהבת את מתכוניהעוגות שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 18.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂

שני (18:20 13.05.2019)

האם ניתן להשתמש בחמאה מומסת במקום שמן?
בנוסף, יש לי חמאת בוטנים במרקם דיי קשה, את חושבת שאפשר לתת חימום קל במיקרו לפני שמוסיפים מעל לעוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 13.05.2019)

כן. אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
כן, כדאי לחמם כמה שניות במיקרו.

חוה (09:16 13.05.2019)

הכנתי את המתכון ויצא מושלם!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 13.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

שרה (12:19 7.05.2019)

היי אפרת
בקשר לימאת בוטנים… אני לא בידיוק הבנתי מתי לשים את זה. אם תוכלי להסביר לי אני אשמח מאוד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 8.05.2019)

את חמאת הבוטנים יש להוסיף מעל הבלילה, לאחר שיצקת אותה לתבנית (לפני האפיה).

שרי (17:07 11.04.2019)

היי אפרת, האם הטעם של הבננה דומיננטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 11.04.2019)

מרגישים אותה אבל לא מאוד.

רותם (10:33 11.04.2019)

יש מתכון כזה כשר לפסח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:38 11.04.2019)

היי רותם,
אפשר לשים כף קמח מצות במקום קמח רגיל.

אינה (15:52 4.04.2019)

היי! האם ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 4.04.2019)

אני חושבת שכן.

יוסי (21:41 18.03.2019)

האם אפשר לוותר על האגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 18.03.2019)

אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.

ריקי (15:16 27.02.2019)

היי אפרת!
אפשר להחליף את האגוזים בשקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 27.02.2019)

כן.

דבי (15:39 21.02.2019)

צהריים טובים!

יש באתר (כך זכור לי) קטגוריה שבה את מציעה תחליפים לחומרי אפיה?

כמו במה אפשר להחליף חמאה במה שמנת חמוצה ועוד?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 21.02.2019)

היי דבי,
אין לי דף מרוכז לכל התחליפים כי זה משתנה בין מתכון למתכון.
באיזה מתכון את רוצה להמיר את החמאה והשמנת החמוצה?

שרית (11:29 15.02.2019)

תודה על המתכונים הנפלאים. מה גודל התבנית במתכון הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 15.02.2019)

תבנית אינגליש קייק.

צופיה (21:01 14.02.2019)

היי החמאת בוטנים נבלעה לי בתערובת של כל העוגה , איך אפשר שזה יהיה רק למעלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 14.02.2019)

היי צופיה,
באיזה מרקם היתה חמאת הבוטנים שהשתמשת בה?

קרן (21:39 31.01.2019)

אני רוצה להשתמש בחמאת בוטנים טבעית, אפשר לערבב עם דבש או סילאן במקום אבקת סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 31.01.2019)

כן. עדיף דבש.

רחל (20:42 31.01.2019)

האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 31.01.2019)

כן.

מרים (18:40 31.01.2019)

אפשר להוריד את הבננה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 31.01.2019)

כן אפשר.

עדי (14:51 31.01.2019)

הי תודה רבה על המתכונים הקלים והמהממים שלך….יש תחליף בימקטם בננה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 31.01.2019)

היי עדי,
אפשר להכין גם בלי הבננה.

יוסי (14:17 31.01.2019)

אפשר לוותר על האגוזי מלך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 31.01.2019)

היי יוסי,
אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.

אופק (10:00 31.01.2019)

היי
תודה על אתר נפלא
האם ניתן לשים משהו אחר במקום חמאת בוטנים? כמו חמאת קקאו? או חמאת קוקוס?
ומה הכמות במידה וכן
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 31.01.2019)

היי אופק,
אפשר לשים במקום חמאת הבוטנים ממרח מתוק אחר כמו שוקולד, לוטוס וכו’. (לדעתי חמאת קקאו/קוקוס פחות יתאים).

ריקי (09:17 31.01.2019)

נשמע טעים….
חמאת בוטנים טבעית או מתוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 31.01.2019)

עדיף עם מתוקה.
אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית יש לערבב עם כפית אבקת סוכר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.