זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 14 ריבועים
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס (50 ג') שמן
2 ביצים
רבע כוס (50 ג') סוכר
בננה קטנה מעוכה בעזרת מזלג למחית
חצי כפית (2.5 ג') תמצית וניל
כף גדושה (16 ג') קמח (*לרגישים לגלוטן ניתן לשים כף קמח ללא גלוטן)
שליש כוס (40 ג') אגוזי מלך טחונים
2 כפות חמאת בוטנים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים מספר שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים מעט.
-מערבבים במטרפה או בכף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים בננה מעוכה, תמצית וניל ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
-מוסיפים אגוזים טחונים וכף גדושה קמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית משומנת ומוסיפים מעל 2 כפות חמאת בוטנים (אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר מומלץ לערבב עם כפית אבקת סוכר). מערבבים קלות בעזרת קיסם ויוצרים דוגמאות של שיש.
-מכניסים לתנור ואופים בתנור במשך 30-35 דקות (בודקים עם קיסם במרכז העוגה- אם יוצא יבש, אפילו מעט לח העוגה מוכנה, אם רטוב- אופים עוד 5 דקות ובודקים שוב).
-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי וחותכים לריבועים קטנים.
*יש לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר (בימים חמים/קיץ – יש לשמור במקרר).
- עוגת ריבה ופירורים |
- עוגת מוקה ופקאן |
- עוגה במילוי טחינה ואגוזים |
- עוגת בננה מקמח כוסמין |
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת שוקולית קפה
תגובות
שלום אפרת,
ראיתי שהשאלה נשאלה לא מעט פעמים, סליחה שאני מעלה שוב שואל.
אני לא אוהב אגוזים/שקדים טחונים והחלופה של ביסקווטים גם לא קוסמת לי.
האם ניתן פשוט להוסיף קמח ?
היי טל,
אני חושבת שאפשר לשים בין רבע לשליש כוס קמח (לכל המתכון).
אם שמים ללא חמאת בוטנים יוצא טוב?
אפשר לשים ממרח בטעם שוקולד.
אין את פשוט אלופה ! כל מתכון שלך יוצא טוב פשוט !!!
מהמם 😍
תודה אורטל
היי, חייב את הבננה?. אפשר להחליף במשהו אחר?
אפשר לוותר על הבננה.
שלום אפרת,
אין לי חמאת בוטנים אבל יש לי נוטלה וריבת חלב האם אפשר להשתמש באחד מהם? צריך לחמם במיקרו כדי שיהיה אפשרת לקשט? עד כמה הקישוט קריטי? אולי אפשר לעשות משהו אחרי האפייה כדי קראתי בתגובות שלחלק נבלע בזמן האפייה?
תודה רבה
היי גלינה,
מבחינת טעם יתאים לשים נוטלה אבל לא יראו את זה כי אין ניגודיות בצבעים. גם אם זה נבלע באפיה, הטעם נשאר.
אם הממרח מוצק מידי אפשר לחמם כמה שניות בודדות במיקרו ולערבב.
היי אפרת! האם אפשר להחליף במקום האגוזים שיבולת שועל או שוקולד ציפס?
לא בטוחה לגבי שיבולת שועל (לא ניסיתי) אבל אפשר לשים שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.
צריך משהו שיספח קצת את הנוזלים. אולי קוקוס יעבוד.
שוקולד צ'יפס אפשר להוסיף בכל מקרה ובלי קשר.
תודה!
ערב טוב אפרת! היו לי 3 בננות בשלות מאוד, עם 2 הכנתי את מאפינס הבננה שאני תמיד מכינה וכמובן שוב יצאו טעימים מאוד! חיפשתי מה לעשות אם הבננה השלישית ונתקלתי במתכון הזה – הכנתי ויצא ממש טעים, אז רציתי להגיד לך תודה רבה! כיף למצוא באתר זה מה לעשות עם מצרכים שיש בבית 🙂 אין כמוך 🙂
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אודליה
היי 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תפוא במקום קמח רגיל??
שבת שלום!
היי מיכל,
לא בטוחה אם ייצא מוצלח עם קמח תפו"א.
שבת שלום 🌺
היי אפרת, הכנתי את העוגה בחג יצא מעולה!!! ועכשיו הכנתי שוב ובטעות שמתי את השמן בקערה של הסוכר השמן הביצים וכל השאר ובשוקולד הוספתי עוד טיפה שמן כדי שיצא טוב זה יסתדר אם אני יערבב את הכל ביחד?
זה בסדר 🙂
במה אפשר להחליף את האגוזים?
אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים (אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן או עוגיות יין כשל"פ).
ערב טוב אפרת. אפשר במקום האגוזים להשים קוקוס?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אחלה מתכון! תודה!
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להשתמש בתבנית גדולה יותר?
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31. לדעתי זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
היי, הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מוצלח מאד. אפשר להחליף את הסוכר בסילאן/דבש?
אני חושבת שכן. עדיף דבש.
תודה על עוד מתכון טעים הכנתי בלי בננה ויצא מושלםםםםםםםם
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה על עוד מתכון מדהים!!! אין על המתכונים שלך פשוטים וטעימים!!!!!!!!!
תודה 🙂
קמח רגיל או קמח תופח?
והחמאת בוטנים לא הופכת את הבראוניז ל״כבדים״ מדי? רוצה לנסות קודם בלי
קמח רגיל.
חמאת הבוטנים לא הופכת את המרקם לכבד, זה רק בחלק העליון. בכל מקרה אפשר לוותר על זה.
ואיך לחתוך שייצאו 14 ריבועים?
חותכים את העוגה באמצע ואז לשתיים?
נכון.
איך הבראוניז יוצאים גבוהים כאלה?
הם לא כל כך גבוהים.
יש להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ובכוס בנפח 240 מ"ל.
שכחתי קמח קריטי?
הקמח סופח קצת את הנוזלים. אולי זה ייצא קצת רך.
היי אפרת, הכנתי את המתכון אך מכיוון שחמאת הבוטנים הייתה קשה היא נבלעה בתוך הבלילה ולא נמרחה כמו שצריך.
כיצד ניתן להביא אותה למרקם שבו אוכל לקשט את הבלילה?
תודה מראש.
אפשר לחמם אותה קצת או לדלל אותה ע"י הוספת 1-2 כפות מים ולערבב.
אני מתלבטת אם להכין לבן שלי שאוהב מאוד בראוניז וחמאת בוטנים (לא בהכרח ביחד אבל אשמח שינסה) אך לא עוגת בננות.כמה מורגשות הבננות גבינות או רק המרקם?
תכיני בלי הבננה.
ממש מיוחד.תביא בבקשה עוד מתכוני עוגות טובות בסגנון הזה.אני אוהבת את מתכוניהעוגות שלך
שמחה שאהבת 🙂
האם ניתן להשתמש בחמאה מומסת במקום שמן?
בנוסף, יש לי חמאת בוטנים במרקם דיי קשה, את חושבת שאפשר לתת חימום קל במיקרו לפני שמוסיפים מעל לעוגה?
כן. אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
כן, כדאי לחמם כמה שניות במיקרו.
הכנתי את המתכון ויצא מושלם!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת
בקשר לימאת בוטנים… אני לא בידיוק הבנתי מתי לשים את זה. אם תוכלי להסביר לי אני אשמח מאוד.
את חמאת הבוטנים יש להוסיף מעל הבלילה, לאחר שיצקת אותה לתבנית (לפני האפיה).
היי אפרת, האם הטעם של הבננה דומיננטי?
מרגישים אותה אבל לא מאוד.
יש מתכון כזה כשר לפסח?
היי רותם,
אפשר לשים כף קמח מצות במקום קמח רגיל.
היי! האם ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים?
אני חושבת שכן.
האם אפשר לוותר על האגוזים?
אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.
היי אפרת!
אפשר להחליף את האגוזים בשקדים?
כן.
צהריים טובים!
יש באתר (כך זכור לי) קטגוריה שבה את מציעה תחליפים לחומרי אפיה?
כמו במה אפשר להחליף חמאה במה שמנת חמוצה ועוד?
תודה רבה!
היי דבי,
אין לי דף מרוכז לכל התחליפים כי זה משתנה בין מתכון למתכון.
באיזה מתכון את רוצה להמיר את החמאה והשמנת החמוצה?
תודה על המתכונים הנפלאים. מה גודל התבנית במתכון הזה?
תבנית אינגליש קייק.
היי החמאת בוטנים נבלעה לי בתערובת של כל העוגה , איך אפשר שזה יהיה רק למעלה?
היי צופיה,
באיזה מרקם היתה חמאת הבוטנים שהשתמשת בה?
אני רוצה להשתמש בחמאת בוטנים טבעית, אפשר לערבב עם דבש או סילאן במקום אבקת סוכר?
כן. עדיף דבש.
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
כן.
אפשר להוריד את הבננה?
כן אפשר.
הי תודה רבה על המתכונים הקלים והמהממים שלך….יש תחליף בימקטם בננה?
היי עדי,
אפשר להכין גם בלי הבננה.
אפשר לוותר על האגוזי מלך?
היי יוסי,
אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.
היי
תודה על אתר נפלא
האם ניתן לשים משהו אחר במקום חמאת בוטנים? כמו חמאת קקאו? או חמאת קוקוס?
ומה הכמות במידה וכן
תודה
היי אופק,
אפשר לשים במקום חמאת הבוטנים ממרח מתוק אחר כמו שוקולד, לוטוס וכו'. (לדעתי חמאת קקאו/קוקוס פחות יתאים).
נשמע טעים….
חמאת בוטנים טבעית או מתוקה?
עדיף עם מתוקה.
אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית יש לערבב עם כפית אבקת סוכר.