זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 14 ריבועים
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 כפות חמאת בוטנים jif
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס (50 ג’) שמן
2 ביצים
רבע כוס (50 ג’) סוכר
בננה קטנה מעוכה בעזרת מזלג למחית
חצי כפית (2.5 ג’) תמצית וניל
כף גדושה (16 ג’) קמח (*לרגישים לגלוטן ניתן לשים כף קמח ללא גלוטן)
שליש כוס (40 ג’) אגוזי מלך טחונים
-מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים מספר שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים מעט.
-מערבבים במטרפה או בכף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים בננה מעוכה, תמצית וניל ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
-מוסיפים אגוזים טחונים וכף גדושה קמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית משומנת ומוסיפים מעל 2 כפות חמאת בוטנים (אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר מומלץ לערבב עם כפית אבקת סוכר). מערבבים קלות בעזרת קיסם ויוצרים דוגמאות של שיש.
-מכניסים לתנור ואופים בתנור במשך 30-35 דקות (בודקים עם קיסם במרכז העוגה- אם יוצא יבש, אפילו מעט לח העוגה מוכנה, אם רטוב- אופים עוד 5 דקות ובודקים שוב).
-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי וחותכים לריבועים קטנים.
*יש לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר (בימים חמים/קיץ – יש לשמור במקרר).
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגת תפוחים מעלפת
הכנתי את זה ויצא ממש טעים!!!
כולם אהבו!!
שמחה שיצא טעים❤️
שלום אפרת יקרה,
האם אפשר להחליף את האגוזים הקצוצים בבוטנים קלויים קצוצים? יתאים?
תודה
לא ניסיתי אבל נשמע מעניין🙂
תודה רבה 🙏🏼
היי אפרת, יצא מושלם😋 האם אפשר להקפיא?
שמחה לשמוע:)
לא ניסיתי להקפיא אבל נראה לי שאפשר.
אוקיי. תודה.
האם אפשר לעשות ללא בננה אבל אני כן רוצה את החמאת בוטנים?
את יכולה להכין מתכון אחר לבראוניז שיש באתר ולהוסיף לו כף חמאת בוטנים.
אפשר להחליף את האגוזי מלך טחונים לשקדים טחונים???
כן(:
היי,
האם אפשר לעשות את העוגה בלי בננה?
או עם תחליף אחר?
תודה על כל המתכונים נהנית מהם מאוד!!
היי,
מצרפת לך מתכון לבראוניז שהם ללא בננה(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
הי תודה על המתכונים הטעימים.החמאת בוטנים שקעה בתןך הבלילה מה לעשות פעם הבאה והאם זה נורא לפעם הזאת
היי,
באיזה חמאת בוטנים השתמשת?
כדאי להשתמש בחמאת בוטנים מהסוג הנוזלי ולא המוצק יותר.
אבקת אפיה?
אין צורך.
מתכון אלוווף!
השילוב של הטעמים ממש מנצח!
תודה רבה רבה 🙂
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
אחלה מתכון! תודה אפרת🙏
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה כל כך טעים!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת
אפשר להחליף את הסוכר במייפל טבעי
תודה:)
היי תמר,
אפשר לשים חמישית-רבע כוס מייפל.
הי אפרת
האם אפשר לוותר לגמרי על הסוכר או שזה חשוב למרקם של הבראוניז? אני חושבת שהמתיקות של הבננה והשוקולד יספיקו לנו
היי,
עדיף להמיר את הסוכר בחמישית כוס דבש.
אני חושבת שללא ממתיק כלל הבראוניז יצאו פחות מוצלח אבל כמובן שאפשר לנסות(:
כאן אפשר להשתמש בכף קורנפלור במקום כף קמח לא גלוטן?
היי,
אפשר(:
היי,
אפשר לוותר על חמאת הבוטנים בכלל
ולהכין בראוניז פשוט או שזה יפגע בהצלחת המתכון?
היי,
עדיף להמיר את חמאת הבוטנים בממרח שוקולד, אבל אם אין לך תכיני בלי.
בהצלחה(:
פידבק – אז כדי לשמור על הבראוניז פרווה השתמשתי בהשחר העולה פרווה במקום חמאת בוטנים שלא אוהבים אצלי.
חיממתי עם כף מים את הממרח למרקם יותר רך כי השחר פרווה הוא גושי. הזלפתי מעל הבראוניז לא בחינניות יתרה וגם לא הצלחתי להזיז את זה עם קיסם כי ברגע שהממרח החמים פגש את הבלילה הקרה זה התגבש. הבעיה שבתנור הממרח הותך וקרס לתוך העוגה ודי הרס אותה.
אני אדבוק בבראוניז פשוטים ללא הממרח מעל. אולי קצת אבקת סוכר מעל וזהו. תודה רבה על המתכונים ועל התגובות המהירות.
אני חושבת שמה שגרם לממרח להיות נמס בעוגה זו העובדה שהוספת מים לממרח, הוא אמור להיות יציב על מנת שלא יתערבב לחלוטין עם העוגה.
בכל מקרה תודה על השיתוף שולי😊
אפשר לאפות את העוגה בתבניות של מאפינס?
היי עידית,
מרקם של בראוניז שונה משל מאפינס, אבל אפשר להכין גם בתבניות מאפינס(:
האם אפשר להכין עם שוקולד לבן?
אפשר בהחלט, יצאו “בלונדיז” ולא בראוניז😊
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים או שזה לא ילך?
היי,
אפשר בהחלט, זה יהיה יותר עשיר😊
תודה ! יצא עכשיו מהתנור מתאפקת לא לחתוך עד שיתקרר
מעולה, שבת שלום😊
אפרת הי, יצא טעים בטירוף !!! בגלל שיש במתכון בננה וחמאת בוטנים, ידעתי שזה שילוב מנצח, אז לשמחתי – הכפלתי את הכמויות וממש התענגנו מכל ביס. טוב שקראתי את התגובות כי מהן הבנתי מה לעשות עם חמאת הבוטנים כדי שיצא מוצלח. שוב המון תודות על עוד מתכון מעולה 🙂
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף ושבוע טוב😊
הי אפרת .
תגידי העוגה הזאת מתאימה לערב שבת ולבוקר ?
היי זהבה,
אם אוהבים את הטעמים הללו- בוודאי! זו עוגה מעולה…😊
הי אפרת רציתי להודות לך על כל המתכונים הטעימים תודה רבה לך 🙂
אה ורציתי לשאול אם יש לך במקרא מתכון לפסטרמה ביתית בציפו חרדל ודבש ?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
סורי, אין לי מתכון כזה…
אם אין לי בננה ? בלי זה עדיין יצא טעים
היי אהובה,
אפשר לוותר על הבננה😊
תודה. אנחנו פה בקהילה היהודית בלוס אנג׳לס מאוד נהנים מהמתכונים שלך. כל מתכון ממך קל והכי טעים שיש.
שמחה מאד שאתם נהנים מהאתר! תודה אהובה😊
הי אפרת, האם אפשר לשים קמח שקדים (שקדים טחונים) והאם באותה הכמות?
אני חושבת שכן.
ובאותה הכמות😃
שלום אפרת,
ראיתי שהשאלה נשאלה לא מעט פעמים, סליחה שאני מעלה שוב שואל.
אני לא אוהב אגוזים/שקדים טחונים והחלופה של ביסקווטים גם לא קוסמת לי.
האם ניתן פשוט להוסיף קמח ?
היי טל,
אני חושבת שאפשר לשים בין רבע לשליש כוס קמח (לכל המתכון).
אם שמים ללא חמאת בוטנים יוצא טוב?
אפשר לשים ממרח בטעם שוקולד.
אין את פשוט אלופה ! כל מתכון שלך יוצא טוב פשוט !!!
מהמם 😍
תודה אורטל
היי, חייב את הבננה?. אפשר להחליף במשהו אחר?
אפשר לוותר על הבננה.
שלום אפרת,
אין לי חמאת בוטנים אבל יש לי נוטלה וריבת חלב האם אפשר להשתמש באחד מהם? צריך לחמם במיקרו כדי שיהיה אפשרת לקשט? עד כמה הקישוט קריטי? אולי אפשר לעשות משהו אחרי האפייה כדי קראתי בתגובות שלחלק נבלע בזמן האפייה?
תודה רבה
היי גלינה,
מבחינת טעם יתאים לשים נוטלה אבל לא יראו את זה כי אין ניגודיות בצבעים. גם אם זה נבלע באפיה, הטעם נשאר.
אם הממרח מוצק מידי אפשר לחמם כמה שניות בודדות במיקרו ולערבב.
היי אפרת! האם אפשר להחליף במקום האגוזים שיבולת שועל או שוקולד ציפס?
לא בטוחה לגבי שיבולת שועל (לא ניסיתי) אבל אפשר לשים שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.
צריך משהו שיספח קצת את הנוזלים. אולי קוקוס יעבוד.
שוקולד צ’יפס אפשר להוסיף בכל מקרה ובלי קשר.
תודה!
ערב טוב אפרת! היו לי 3 בננות בשלות מאוד, עם 2 הכנתי את מאפינס הבננה שאני תמיד מכינה וכמובן שוב יצאו טעימים מאוד! חיפשתי מה לעשות אם הבננה השלישית ונתקלתי במתכון הזה – הכנתי ויצא ממש טעים, אז רציתי להגיד לך תודה רבה! כיף למצוא באתר זה מה לעשות עם מצרכים שיש בבית 🙂 אין כמוך 🙂
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אודליה
היי 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תפוא במקום קמח רגיל??
שבת שלום!
היי מיכל,
לא בטוחה אם ייצא מוצלח עם קמח תפו”א.
שבת שלום 🌺
היי אפרת, הכנתי את העוגה בחג יצא מעולה!!! ועכשיו הכנתי שוב ובטעות שמתי את השמן בקערה של הסוכר השמן הביצים וכל השאר ובשוקולד הוספתי עוד טיפה שמן כדי שיצא טוב זה יסתדר אם אני יערבב את הכל ביחד?
זה בסדר 🙂
במה אפשר להחליף את האגוזים?
אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים (אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן או עוגיות יין כשל”פ).
ערב טוב אפרת. אפשר במקום האגוזים להשים קוקוס?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אחלה מתכון! תודה!
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להשתמש בתבנית גדולה יותר?
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31. לדעתי זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
היי, הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מוצלח מאד. אפשר להחליף את הסוכר בסילאן/דבש?
אני חושבת שכן. עדיף דבש.
תודה על עוד מתכון טעים הכנתי בלי בננה ויצא מושלםםםםםםםם
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה על עוד מתכון מדהים!!! אין על המתכונים שלך פשוטים וטעימים!!!!!!!!!
תודה 🙂
קמח רגיל או קמח תופח?
והחמאת בוטנים לא הופכת את הבראוניז ל״כבדים״ מדי? רוצה לנסות קודם בלי
קמח רגיל.
חמאת הבוטנים לא הופכת את המרקם לכבד, זה רק בחלק העליון. בכל מקרה אפשר לוותר על זה.
ואיך לחתוך שייצאו 14 ריבועים?
חותכים את העוגה באמצע ואז לשתיים?
נכון.
איך הבראוניז יוצאים גבוהים כאלה?
הם לא כל כך גבוהים.
יש להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ובכוס בנפח 240 מ”ל.
שכחתי קמח קריטי?
הקמח סופח קצת את הנוזלים. אולי זה ייצא קצת רך.
היי אפרת, הכנתי את המתכון אך מכיוון שחמאת הבוטנים הייתה קשה היא נבלעה בתוך הבלילה ולא נמרחה כמו שצריך.
כיצד ניתן להביא אותה למרקם שבו אוכל לקשט את הבלילה?
תודה מראש.
אפשר לחמם אותה קצת או לדלל אותה ע”י הוספת 1-2 כפות מים ולערבב.
אני מתלבטת אם להכין לבן שלי שאוהב מאוד בראוניז וחמאת בוטנים (לא בהכרח ביחד אבל אשמח שינסה) אך לא עוגת בננות.כמה מורגשות הבננות גבינות או רק המרקם?
תכיני בלי הבננה.
ממש מיוחד.תביא בבקשה עוד מתכוני עוגות טובות בסגנון הזה.אני אוהבת את מתכוניהעוגות שלך
שמחה שאהבת 🙂
האם ניתן להשתמש בחמאה מומסת במקום שמן?
בנוסף, יש לי חמאת בוטנים במרקם דיי קשה, את חושבת שאפשר לתת חימום קל במיקרו לפני שמוסיפים מעל לעוגה?
כן. אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
כן, כדאי לחמם כמה שניות במיקרו.
הכנתי את המתכון ויצא מושלם!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת
בקשר לימאת בוטנים… אני לא בידיוק הבנתי מתי לשים את זה. אם תוכלי להסביר לי אני אשמח מאוד.
את חמאת הבוטנים יש להוסיף מעל הבלילה, לאחר שיצקת אותה לתבנית (לפני האפיה).
היי אפרת, האם הטעם של הבננה דומיננטי?
מרגישים אותה אבל לא מאוד.
יש מתכון כזה כשר לפסח?
היי רותם,
אפשר לשים כף קמח מצות במקום קמח רגיל.
היי! האם ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים?
אני חושבת שכן.
האם אפשר לוותר על האגוזים?
אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.
היי אפרת!
אפשר להחליף את האגוזים בשקדים?
כן.
צהריים טובים!
יש באתר (כך זכור לי) קטגוריה שבה את מציעה תחליפים לחומרי אפיה?
כמו במה אפשר להחליף חמאה במה שמנת חמוצה ועוד?
תודה רבה!
היי דבי,
אין לי דף מרוכז לכל התחליפים כי זה משתנה בין מתכון למתכון.
באיזה מתכון את רוצה להמיר את החמאה והשמנת החמוצה?
תודה על המתכונים הנפלאים. מה גודל התבנית במתכון הזה?
תבנית אינגליש קייק.
היי החמאת בוטנים נבלעה לי בתערובת של כל העוגה , איך אפשר שזה יהיה רק למעלה?
היי צופיה,
באיזה מרקם היתה חמאת הבוטנים שהשתמשת בה?
אני רוצה להשתמש בחמאת בוטנים טבעית, אפשר לערבב עם דבש או סילאן במקום אבקת סוכר?
כן. עדיף דבש.
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
כן.
אפשר להוריד את הבננה?
כן אפשר.
הי תודה רבה על המתכונים הקלים והמהממים שלך….יש תחליף בימקטם בננה?
היי עדי,
אפשר להכין גם בלי הבננה.
אפשר לוותר על האגוזי מלך?
היי יוסי,
אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.
היי
תודה על אתר נפלא
האם ניתן לשים משהו אחר במקום חמאת בוטנים? כמו חמאת קקאו? או חמאת קוקוס?
ומה הכמות במידה וכן
תודה
היי אופק,
אפשר לשים במקום חמאת הבוטנים ממרח מתוק אחר כמו שוקולד, לוטוס וכו’. (לדעתי חמאת קקאו/קוקוס פחות יתאים).
נשמע טעים….
חמאת בוטנים טבעית או מתוקה?
עדיף עם מתוקה.
אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית יש לערבב עם כפית אבקת סוכר.