זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: חלבי
16 דפי פילו מופשרים
רוטב פיצה קנוי (אפשר להשתמש ברסק עגבניות או קטשופ)
גבינה צהובה או מוצרלה
פרוסות זיתים (לא חובה)
למריחה מעל: שמן או ספריי שמן
לפיזור מעל: שומשום
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית (אם שמים נייר אפיה – יש ל שמן את הנייר).
-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים גם אותו.
-מניחים בצד אחד של הדף (לאורך) 2 כפות רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת וזיתים. מקפלים מעט את השוליים ומגלגלים לגליל ארוך. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים בתבנית המשומנת. כך ממשיכים להכין עוד 7 שבלולים (סה”כ 8 שבלולים).
-מברישים היטב את השבלולים בשמן ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.
View this post on Instagram
האם אפשר להכין את זה מעלי סיגר במקום דפי פילו
נראה לי שכן
האם אפשר להקפיא לפני האפיה ועדיין ייצא טוב?
אני מניחה שכן למרות שלא ניסיתי.
יוואווו אין מילים מתכון מטורף שרופה עליךך אפרת !!!!!!
❤️❤️
האם אפשר להכין עם בצק עלים מרודד? במידה וכן איך מגלגלים לשבלולים קטנים?
כן אפשר להכין כמו במתכון הזה- שבלולי פיצה.
כמה זיתים? כמה גבינה צהובה?
זה תלוי בגודל של דף הפילו. מפזרים גבינה צהובה לאורך הדף (חופן או שניים). זיתים – 1-2 כפות בכל יחידה.
ממליצה להסתכל בסרטון.
אחלה מתכון הכנתי עם גבינה טבעונית
מהמם❤️
תודה מור
היי אפרת,
מתקבלות 6 מנות ולא 8 כפי שציינת למעלה…. (12 דפים) בכל מקרה תודה על המתכון הקל. בטוח שננסה אותו 🌷
צודקת, זה 16 דפי פילו. תיקנתי.
תודה🙂
שלום, אפשר להכין את המתכון עם בצק פילאס?
כן אפשר.
בכל בורקס יש שני דפי פילו?
נכון, כל בורקס עשוי מ-2 דפים צמודים אחד לשני.