זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: שעה ו-40 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: בשרי
מכשיר נינג’ה סמארט ליד
1.5-2 ק”ג אסאדו חתוך לקוביות גדולות (עם עצם או בלי)
בצלי שאלוט קלופים
10 שיני שום שלמות קלופות
חצי כוס יין אדום (*אפשר לשים מים במקום)
כוס מים רותחים
תיבול: 6 כפות סילאן, 3 כפות רוטב סויה, כפית וחצי מלח, שליש כפית פלפל שחור
-מפעילים את מכשיר הסמארט ליד על מצב טיגון באוויר/בישול ובוחרים בתוכנית בישול/צריבה.
-מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות האסאדו במשך כדקה וחצי מכל צד. מוסיפים שיני שום ובצלי שאלוט ומטגנים כדקה נוספת.
-מתבלים בסילאן, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור ומוזגים לסיר יין אדום ומים רותחים.
– מעבירים את הסליידר למצב סיר לחץ, בוחרים באופציית “שחרור מהיר” ומפעילים על HI למשך שעה וחצי (שימו לב שהשסתום מכוון על seal).
-כשהבישול הסתיים והלחץ שוחרר, מכוונים על תוכנית גריל וצולים בין 5-8 דקות עד למידת הצריבה הרצויה.
View this post on Instagram
רציתי לשאול אם יש לנו נינג’ה פודי האם זה אותו דבר ?
כן:)
היי,תודה על המתכון. שעושים אותו בנינג’ה גריל שמים שעה על צליה כדי שיתחמם בלי הבשר ורק לאחר שעה שמים את הבשר או מהתחלה שמים את הבשר על 170 ?
עם הבשר
תודה
שלום וברכה ותודה על כל המתכונים נהנים מאד!!
האם מדובר ביין מתוק או חריף?
תודה!
יין רגיל יבש או חצי יבש.
שלום אפרת,
יש לנו מכשיר מסוג נינג’ה גריל,
האם יש הבדל בין סוגי המכשירים לגבי המתכון?
תודה רבה 🙂
היי אורית,
כן, יש כמה סוגים של מכשירי נינג’ה.
אם את רוצה להכין את זה במכשיר נינג’ה גריל זה אופן ההכנה (תשימי בתבנית):
מדליקים את הנינג’ה גריל למצב צלייה (ROAST) ומכוונים אותו לשעה על חום של 170 מעלות.
מניחים תבנית בתוך התבנית של הנינג’ה ועליה שמים את הבשר ושאר המרכיבים, מכסים בנייר כסף ומדליקים את הנינג’ה. לאחר כ-45-60 דקות הופכים את הבשר ומבשלים עוד שעה.
לסיום מומלץ להעביר את הנינג’ה למצב גריל ולהשחים אותו כ-10 דקות נוספות על 250 מעלות.
ואם אין נינגה?
ניתן לטגן את קוביות האסאדו במחבת כדקה מכל צד ולהעביר לתבנית או לסיר רוסטר. לערבב בקערית: סילאן, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור, יין אדום ומים. להוסיף לתבנית יחד עם בצלי השאלוט והשום.
לכסות את התבנית בנייר אלומיניום. להכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות במשך חצי שעה. אח”כ להנמיך ל160 מעלות ולאפות כ-4 שעות, עד שהבשר מתרכך.
להשחמת הבשר אפשר להסיר את הכיסוי ולאפות 10-15 דקות ב-200 מעלות.
*חשוב לבדוק ולשים לב שיש נוזלים בתבנית. אם חסר- להוסיף.
אפשר בנינג’ה גריל?
כן
תודה על התגובה המהירה!!☺️
על איזה תכנית אני עושה את זה ?
ואיך?
מדליקים את הנינג’ה גריל למצב צלייה (ROAST) ומכוונים אותו לשעה על חום של 170 מעלות.
מניחים תבנית בתוך התבנית של הנינג’ה ועליה שמים את הבשר ושאר המרכיבים, מכסים בנייר כסף ומדליקים את הנינג’ה. לאחר כ-45-60 דקות הופכים את הבשר ומבשלים עוד שעה.
לסיום מומלץ להעביר את הנינג’ה למצב גריל ולהשחים אותו כ-10 דקות נוספות על 250 מעלות.
באיזה שלב שמים את התיבול, מה לגבי החימום של האסאדו דקה בכל צד?
את התיבול מוסיפים יחד עם הבשר (ושאר המרכיבים) כפי שכתוב.
לא חייב את הטיגון המקדים, אבל אפשר לעשות זאת לפני הבישול.