זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: שעה ו-40 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: בשרי
מכשיר נינג’ה סמארט ליד
1.5-2 ק”ג אסאדו חתוך לקוביות גדולות (עם עצם או בלי)
בצלי שאלוט קלופים
10 שיני שום שלמות קלופות
חצי כוס יין אדום (*אפשר לשים מים במקום)
כוס מים רותחים
תיבול: 6 כפות סילאן, 3 כפות רוטב סויה, כפית וחצי מלח, שליש כפית פלפל שחור
-מפעילים את מכשיר הסמארט ליד על מצב טיגון באוויר/בישול ובוחרים בתוכנית בישול/צריבה.
-מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות האסאדו במשך כדקה וחצי מכל צד. מוסיפים שיני שום ובצלי שאלוט ומטגנים כדקה נוספת.
-מתבלים בסילאן, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור ומוזגים לסיר יין אדום ומים רותחים.
– מעבירים את הסליידר למצב סיר לחץ, בוחרים באופציית “שחרור מהיר” ומפעילים על HI למשך שעה וחצי (שימו לב שהשסתום מכוון על seal).
-כשהבישול הסתיים והלחץ שוחרר, מכוונים על תוכנית גריל וצולים בין 5-8 דקות עד למידת הצריבה הרצויה.
View this post on Instagram
- עופות שלמים בנינג’ה |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה |
- המבורגר בנינג’ה |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- כנפיים בנינג’ה גריל
היי
האם אפשר לעשות בנינג׳ה ספידי (לא תכנית ספידי מן הסתם..)
אם כן, באיזו תכנית?
היי הדר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שתוכנית אפיה הכי מתאימה. זה אמור לקחת כמה שעות טובות כי אין תוכנית של סיר לחץ.
הי אפרת
אשמח לעזרתך בדחיפות
הכנתי את האסדו בני’נגה גריל בדיוק לפי ההוראות
אבל הבשר לא נהיה רך וכבר עברו 3 שעות
יש לך אולי השערה למה?
והאם יש זיכוי שיהיה יותר רך אם אני אשים אותו עוד כמה שעות
שמתי את הבשר עם הרוטב בסיר של הנינ’גה ולא בתוך תבנית אחרת וכיסתי בנייר כסף
אשמח אם תוכלי לייעץ לי מה לעשות
תודה רבה
יש להמשיך לבשל עד לריכוך. כמה זמן שזה ייקח.
יכול להיות שעדיף לי לשנות תוכנית בנינגה לאפיה?
או שעדיף להמשיך לבשל אותו על תוכנית צליה?
תוכנית אפיה זה גם טוב
על כמה מעלות?
אותו דבר 170?
האמת שזה כבר כמה שעות ואני לא רואה שינוי ככ
את משתמשת בנינג’ה גריל או במכשיר סמארט ליד (פודי)?
כי רשמת ששמת בסיר. בנינג’ה גריל יש רק תבנית.
לפעמים זה לוקח גם 8 שעות עד שזה מתבשל.
אפשר עם נינג’ה אייר פריי?
לא בטוחה. יש שם תוכניות נוספות חוץ מאייר פריי?
כן, רואסט, דהידרייט, קייק, אקסטרא קרסיפ
אני לא חושבת שיש תוכנית שמיועדת לבישול ארוך.
רציתי לשאול אם יש לנו נינג’ה פודי האם זה אותו דבר ?
כן:)
היי,תודה על המתכון. שעושים אותו בנינג’ה גריל שמים שעה על צליה כדי שיתחמם בלי הבשר ורק לאחר שעה שמים את הבשר או מהתחלה שמים את הבשר על 170 ?
עם הבשר
תודה
שלום וברכה ותודה על כל המתכונים נהנים מאד!!
האם מדובר ביין מתוק או חריף?
תודה!
יין רגיל יבש או חצי יבש.
שלום אפרת,
יש לנו מכשיר מסוג נינג’ה גריל,
האם יש הבדל בין סוגי המכשירים לגבי המתכון?
תודה רבה 🙂
היי אורית,
כן, יש כמה סוגים של מכשירי נינג’ה.
אם את רוצה להכין את זה במכשיר נינג’ה גריל זה אופן ההכנה (תשימי בתבנית):
מדליקים את הנינג’ה גריל למצב צלייה (ROAST) ומכוונים אותו לשעה על חום של 170 מעלות.
מניחים תבנית בתוך התבנית של הנינג’ה ועליה שמים את הבשר ושאר המרכיבים, מכסים בנייר כסף ומדליקים את הנינג’ה. לאחר כ-45-60 דקות הופכים את הבשר ומבשלים עוד שעה.
לסיום מומלץ להעביר את הנינג’ה למצב גריל ולהשחים אותו כ-10 דקות נוספות על 250 מעלות.
ואם אין נינגה?
ניתן לטגן את קוביות האסאדו במחבת כדקה מכל צד ולהעביר לתבנית או לסיר רוסטר. לערבב בקערית: סילאן, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור, יין אדום ומים. להוסיף לתבנית יחד עם בצלי השאלוט והשום.
לכסות את התבנית בנייר אלומיניום. להכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות במשך חצי שעה. אח”כ להנמיך ל160 מעלות ולאפות כ-4 שעות, עד שהבשר מתרכך.
להשחמת הבשר אפשר להסיר את הכיסוי ולאפות 10-15 דקות ב-200 מעלות.
*חשוב לבדוק ולשים לב שיש נוזלים בתבנית. אם חסר- להוסיף.
אפשר בנינג’ה גריל?
כן
תודה על התגובה המהירה!!☺️
על איזה תכנית אני עושה את זה ?
ואיך?
מדליקים את הנינג’ה גריל למצב צלייה (ROAST) ומכוונים אותו לשעה על חום של 170 מעלות.
מניחים תבנית בתוך התבנית של הנינג’ה ועליה שמים את הבשר ושאר המרכיבים, מכסים בנייר כסף ומדליקים את הנינג’ה. לאחר כ-45-60 דקות הופכים את הבשר ומבשלים עוד שעה.
לסיום מומלץ להעביר את הנינג’ה למצב גריל ולהשחים אותו כ-10 דקות נוספות על 250 מעלות.
באיזה שלב שמים את התיבול, מה לגבי החימום של האסאדו דקה בכל צד?
את התיבול מוסיפים יחד עם הבשר (ושאר המרכיבים) כפי שכתוב.
לא חייב את הטיגון המקדים, אבל אפשר לעשות זאת לפני הבישול.