זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 1-2 מנות
מצרכים:
2 כוסות אורז מבושל קר
1 בצל קטן קצוץ
2 ביצים
כוס בצל ירוק קצוץ
3 כפות רוטב סויה, מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה.
-מוסיפים את הביצים ובוחשים עד לקבלת “ביצה מקושקשת”.
-מוסיפים את האורז, הבצל הירוק ומתבלים. מקפיצים בזהירות במשך כ- 2 דקות ומסירים מהאש.
*למי שרוצה לשדרג את המנה, ניתן להוסיף גם גמבה קצוצה, גרגירי תירס, אפונה ופטריות קצוצות.
אין על המתכונים שלך הם קצרים קלים וכל כך טובים וטעימים כל ערב אני מחפשת פה מתכון ויודעת שתמיד יצא טוב וקליל תודה על המתכונים
תודה דבורה❤️
היי אפרת, האם ניתן לשמור את המנה במקרר? אם כן כמה ימים?
כי יש שם ביצה..
תודה 🙂
היי,
ניתן לשמור כיום במקרר (בגלל הביצים).
יצא אחלה
3 כפות סויה קצת יותר מדי לטעמי (יש טעם לוואי) עם 2 או 1.5 כפות יצא יותר טוב
שמחה שאהבת(:
לפעם הבאה אפשר (ומומלץ😊) לשחק עם כמויות התיבול לפי טעמכם האישי.
הי אפרת, 2 כוסות אורז מבושל, הכוונה 2 כוסות לפני הבישול (כלומר כ-6 כוסות אורז מוכן)? או 2 כוסות כשהוא כבר מבושל?
היי,
הכוונה ל-2 כוסות אורז מוכן, שכבר בושל.
טעים טעים טעיםםםםםם
שמתי אורז שנשאר משישי חצי שימורים אפונה וגזר..שנשאר משישי…בצל ירוק ומעט סויה הבנות טרפוווו לארוחת בוקר חחח לא להאמין אליפות מהיום זו מנת הדגללל לא להאמין שהייתי זורקת אורז !!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
אין לי בצל ירוק, זה יהיה טעים בלי?
כן, אפשר גם בלי בצל ירוק(:
האורז חייב להיות קר…? אם בישלתי אותו רגע לפני שאני רוצה להקפיץ זה ישפיע על האורז?
זה לא נורא אם הוא חם, פשוט כשהוא קר הוא יותר “אחד-אחד”.
הי אפרת, אם אני רוצה להוסיף את הירקות שהזכרת (פלפל, פטריות וכאלה) מתי ואיך מוסיפים?
תודה
אפשר להוסיף לאחר טיגון הבצל. לבשל 5-7 דקות, עד לריכוך ואז להוסיף את הביצים ולהמשיך במתכון כרגיל.
היי אפרת ,
הכנתי אתמול מג\’דרה , אשמח לקבל רעיונות מה אני יכולה לעשות עם הכמות הרבה שנשארה לי (מתכון לא חלבי),
תודה מראש 🙂
היי אושרית,
במה האורז מתובל חוץ ממלח ופלפל שחור?
בעקרון שמתי מעט כורכום משום שלא היה לי כמון.
כמובן שיש שם בצל ועדשים חומות
אם לא שמת כמון את יכולה להכין את האורז התאילנדי.
יש עוד רעיונות ?
אולי אוכל להכין עוף ממולא למשל ? או משהו בשרי
תודה
אפשר להכין קציצות אורז ובשר וכן אפשר למלא עוף שלם באורז ולאפות בתנור.
תודה רבה לך , אני אנסה
מקסימה כמו תמיד 🙂
יצא אליפות!
תודה רבה על עוד מתכון פשוט, ברור וטעיםםםםםםם
שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להוסיף אפונה מקופסת שימורים?
כן.
שלום
אם רוצים להוסיף עוד ירקות כמו תירס גמבה וכו… .באיזה שלב מוסיפים
ירקות כמו גמבה ופטריות יש לטגן עם הבצל. אפונה ותירס משקית קפואה אפשר להוסיף יחד עם האורז והבצל הירוק.
היי
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
יש לי סילאן, רוטב צ’ילי, דבש.
תודה. המתכונים שלך תמיד מעולים!
היי שרי,
האמת שהסויה נותן את כל הטעם אבל אם אין שימי כף סילאן וכף צ’ילי מתוק.
החלפתי את הסויה בטרייאקי..
יצא מעולה
תודה על המתכוןן!!!
טעיםם
תודה אורה, שמחה שיצא טעים 🙂
האורז התאילנדי יצא מעולה פלוס, בפעם השנייה שהכנתי הוספתי פטריות ועלי תרד לגיוון . תודה)))
נשמע מעולה!
תודה ורד והמשך יום נפלא
שלום רב,
האם אפשר להכין אותו הדבר עם אורז שבושל עכשיו והוא רותח?
כן, אפשר. האורז פשוט יהיה קצת יותר דביק.