זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
2 כוסות אורז לבן (*רצוי להשרות כשעה במי ברז ולסנן)
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום פרוסות
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגולים
2 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגולים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כמון, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים שום, קישוא וגזר, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות. מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים אורז, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים במשך כדקה.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים עם מזלג.
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
שבוע טוב
האם אפשר עם קישוא זוקיני ? לא מכירה את הטעם שלו שווה לנסות ?
תודה
כן בטח
יצא ממש מעדן, תודה! הוספתי קצת כורכום לצבע 🙂
שמחה לשמוע!
תודה על השיתוף❤️
היי אפרת עשיתי עם אורז מלא לפי ההוראות שכתבת באחת התגובות ואחרי חצי שעה ראיתי שעדיין יש המון מים ולא התבשל מה לעשות? להמשיך לבשל? אודה לתגובה מהירה
היי,
אם נשאר הרבה מים יש להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שלא יישארו כמעט נוזלים.
היי אפרת יש לי שאלה שלאו דוקא מתאימה למתכון הספציפי הזה יש מתכון לאורז בתנור במקום בישול?
היי,
אין לי מתכון לאורז בתנור, יש את המתכון הזה לעוף ואורז בתנור שתוכלי להכין ללא העוף. יש לוותר על התיבול של העוף.
יש לכסות ולאפות ב190 מעלות. לבדוק אחרי שעה אם מוכן (אין צורך להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות).
אורז בתנור בתבנית-
1 כוס אורז-2 כפות שמן-כפית מלח-2.5 כוסות מים רותחים-לכסות בנייר כסף
ולאפות בחום הכי גבוה בטורבו בדיוק ½ שעה. בהצלחה !
היי אפרת.. אפשר להוסיף בצל ירוק כוסברה וגזר גמדי במקום הגזר הרגיל?
היי,
אפשר בהחלט(:
שלום אפרת!
תודה על המתכונים האלופיםםם
רציתי לשאול, פלפל – יתאים פה?
תודה רבה!!
היי,
פלפל מתאים כאן(:
בהצלחה!
שלום, תודה על כל המתכונים הטעימים ! יש לי שאלה: האם אפשר להכין עם אורז מלא במקום לבן? אם כן, מה השינוי בהכנה?
היי מרים,
אפשר להכין עם אורז מלא ללא שינוי בתיבול או בכמות המים.
השינוי היחיד- לאחר 10 דקות הבישול של הירקות יש לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן), לבשל כ-30 דקות ולבדוק שהאורז מבושל, ואז להשאיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
וואו הכנתי את זה ופשוט מצאתי את עצמי מנשנשת…
פשוט טעים!
איזה כיף, זו אחת המחמאות הכי טובות שיכולתי לקבל😊
אפשר להחליף את הכמון במשהו? ואם כן, במה?
אפשר לוותר או לשים אבקת מרק/ מעט כורכום/ בהרט או כל תבלין אחר😊
היי צהרים טובים אפרת,
עם מה את מציעה להגיש את האורז לאירוח?
תודה
היי, מצרפת לך מתכונים:
אם זו ארוחה ללא בשר אפשר להגיש עם דג מטוגן, דג מוקפץ עם ירקות או קציצות דגים ברוטב.
ואם זו ארוחה בשרית אפשר להגיש עם עוף ביין ושום, סטייק פרגית במחבת, שיפודי הודו בתנור, פרגיות בתנור, כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק.
ממליצה לך להגיש בצד סלט עשיר, למשל סלט מלפפונים גזר וצנונית או סלט ירקות קצוץ.
בהצלחה🙂
תודה!!!
האם אפשר להשתמש בשקית גזר גמדי קפוא ואם כן איך?
היי,
אפשר בהחלט, להוסיף עם הקישוא- אין שינוי במתכון.
בהצלחה😊
איזה אורז את ממליצה
אפשר כל אורז לבן שאוהבים, אני אוהבת להשתמש ביסמין או בסמטי.