זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
2 כוסות אורז לבן
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 קישואים גדולים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
כוס עלי שמיר קצוצים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כף שמן, כפית אבקת מרק, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים שום וקישוא מגורד, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים אורז, עלי שמיר ומתבלים בכף שמן, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך כדקה.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים עם מזלג.
יצא מאוד טעים אבל צריך הרבה פחות מים כי גם בקישואים וגם בבצל יש הרבה נוזלים אז יוצא קצת עיסתי
האם אפשר להקפיא?
תודה!
נראה לי שכן.
הי אפרת
אפשר עם אורז פרסי ?
היי
אפשר(:
נראה מעולה!
לא אוהבים פה שמיר, יכול ללכת עם עלים מסוג אחר?
היי,
אפשר לשים פטרוזיליה/כוסברה.
בסוף ביקשו שאני לא אוסיף כלום אז הכנתי פשוט בלי השמיר, ויצא טעים ברמות!!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
יצא שלימות!
ממש טעים וארומה מושלמת.
מתכונים אחד-אחד
קלים וטעימים!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷
וואלה יצא מושלם!!! הקישוא נותן ארומה מטורפת.
אהבתי!! מרגישים יותר ת’טעם כשנותנים לו מעט להתקרר. לא לאכול רותח.. ולערבב כל הזמן!!
ממליצה!!! מתכון קל זמין מזין וטעים!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
יצא טעים! רק קצת נשרף מלמטה
שמחה שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
אגב, כדי למנוע את שריפת תחתית האורז יש לשים מספיק מים ולבשל על אש נמוכה.
הי אפרת, מה ניתן לשים במקום שמיר או האם ניתן לוותר עליו?( לא כולם אוהבים,.)
היי,
אפשר לשים חופן עלי תבלין אחרים כמו פטרוזיליה/כוסברה/רוזמרין, או לוותר.
האם אפשר להכין עם אורז מלא
היי,
ניתן להכין עם אורז מלא, אך יש להפחית את כמות האורז במקרה כזה לכוס וחצי וזמן הבישול יתארך לכ-40 דקות.
אתר מצוין , קל ויש הרבה מתכונים טבעוניים
שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הפרגון🌺
נראה יאמי
שמחה שאהבת🌺
היי אפרת. כמה שאלות: האם צריך להשרות את האורז ואם כן לכמה זמן והאם צריך לסחוט את הקישואים המגורדים? תודה מראש וסופ”ש נעים.
היי רימה,
תמיד כדאי להשרות אורז לפני ההכנה, לפחות שעה. אין צורך לסחוט את הקישואים.
בהצלחה(: