שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 28 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

400-500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

4 גזרים בינוניים מגורדים גס

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה

3 ורבע כוסות מים רותחים

תיבול: כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, כפית גדושה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל את עד להזהבה קלה.

-בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומוסיפים את הפרגיות. ממליחים ומפלפלים מעט בעזרת המלחייה ומטגנים כדקה מכל צד עד שהפרגיות משנות צבען ללבן.

-מוסיפים את הגזר, ממליחים ומערבבים. מבשלים עם מכסה במשך כדקה.

-מוסיפים את העדשים והאורז ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה (כשהתבשיל מעט מבעבע). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.

*במקום עדשים ירוקות משקית קפואה ניתן להשתמש ב 3/4 כוס עדשים שחורות יבשות ואז יש לבשל אותן בנפרד במים רותחים כחצי שעה, עד שהן מתרככות ולסנן. לאחר מכן ניתן להשתמש בהן לתבשיל כרגיל.

*במקום פרגיות- ניתן להשתמש בחזה עוף.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט כרוב חמוץ
עוגת שמרים שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ליאת אלכביר (04:01 27.05.2021)

היי רוצה להכין רציתי לדעת אין לי עדשים קפואים.
יש לי רגיל ירוק של סוגת מה צריך לעשות להם לפני שאני שמה אותם בשלב כמו במתכון ? תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:07 27.05.2021)

היי,
אפשר להשתמש ב 3/4 כוס עדשים יבשות- יש לבשל אותן בנפרד במים רותחים כחצי שעה, עד שהן מתרככות ולסנן. לאחר מכן ניתן להשתמש בהן לתבשיל כרגיל.😊

חן (14:52 14.01.2021)

היי:)
אפשר להשתמש בעדשים כתומות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:55 14.01.2021)

אפשר אבל צריך לקחת שעדשים כתומות מתפרקות בבישול וזה ייצא קצת עיסתי.
בכל מקרה כדאי להפחית ל3/4 כוס אם משתמשים בעדשים כתומות.

לידור (19:00 30.10.2020)

מנה מעולה!! הכנתי בלי עדשים כי לא היה לי והוספתי בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות וגרפתי מחמאות מהגדולים והקטנים. תודה (שוב ושוב) אפרת על מתכונים מעולים ומוצלחים ❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:39 31.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לידור

שלמה (12:09 18.08.2020)

שלום, אפרת.
נראה לך שאפשר לשים קורקבנים מרוככים במקום הפרגיות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:27 18.08.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

שלמה (12:32 18.08.2020)

תודה.

רחלי (17:57 8.08.2020)

היי האם לשטוף את האורז לפני ולייבש אותו? או להשרות אותו ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:53 9.08.2020)

כן, מומלץ להשרות במים כשעה ולסנן היטב.

אירה (12:56 15.07.2019)

שלום,אפרת! אוהבת מאוד את האתר שלך, לומדת ,באצם,איך לבשל מהתשובות שלך על השאלות.
האם אפשר להכין את המתכון הזה בלי עדשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 15.07.2019)

כן אפשר 🙂

עדי (12:57 6.05.2019)

אתר מושלם..
שאלה- יש לי עדשים שחורות שנקראות ״בלוגה״.. 🙄 האם אםשר להשתמ בהן במקום עדשים ירוקות? ואם כן, איך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 6.05.2019)

כן אפשר. יש לבשל אותן במים רותחים במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון.

אושרת (21:00 29.04.2019)

אני מכינה רק עם עדשים שחורות. יוצא מעדן. והרבה פעמים עושה עם חזה עוף במקום פרגיות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 29.04.2019)

מעולה 🙂
תודה אושרת

שרון (22:20 15.04.2019)

הי אפרת,האם אפשר לשים אפונה קפואה? האם לבשל קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 16.04.2019)

כן אפשר. אין צורך לבשל לפני.

גיאורגי (01:58 2.02.2019)

היי אפרת,
כשאת כותבת במתכון ״מורידים את האש״. לאיזו אש את מתכוונת? בינונית? נמוכה?
תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 3.02.2019)

מבער בגודל בינוני, להבה הכי נמוכה.

אורי (14:48 14.01.2019)

יצא טעים אבל החזה עוף יצא טיפה יבש מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:17 14.01.2019)

היי אורי,
בשלב זה לא בטוחה שיש כל כך מה לעשות.
פעם הבאה אפשר לקמח את חזה העוף בקורנפלור או קמח כמו במתכון – אורז עם פלפלים וחזה עוף. זה שומר את העוף רך ועסיסי.

אושרת (17:21 15.12.2018)

יצא פדוט מעולה. הילדים זללו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 15.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרת

אילנית (10:42 17.10.2018)

איזה אורז עדיף לעשות בושמתי או אחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 17.10.2018)

אני משתמשת באורז פרסי אבל אפשר גם עם בסמטי.

רותם (11:48 9.10.2018)

היי
יש לי 3 גזרים אפשר להוסיף תפוח אדמה אחד או בטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:50 9.10.2018)

אפשר להוסיף עוד חצי בטטה.

רותם (13:17 9.10.2018)

צהריים טובים,
פשוט ואוו אין לי מילים.
ממש עכשיו כיביתי את האש ולא התאפקתי,הייתי חייבת לטעום.

ממש ממש טעים
מאוד אוהבת את המתכונים שלך
תודה רבה 😄

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 9.10.2018)

נראה ממש טוב!
שמחה שאהבת
בתאבון 😉

מ (11:09 7.09.2018)

תודה ענקית על המתכונים!!! כל מה שאני עושה מהאתר יוצא מדהים!!!
שאלה, אפשר לעשות עם אפונה יבשה שבשלתי במים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 7.09.2018)

כן אפשר (בתנאי שהאפונה התרככה).
שנה טובה 🙂

שרון (11:31 26.06.2018)

היי אפרת,
קניתי בטעות פרגית פרוסה.
אפשר לחתוך אותה ולהשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 26.06.2018)

כן, אפשר.

זושה (00:24 25.03.2018)

יצא מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 25.03.2018)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
שבוע נפלא

ליאת (12:18 15.01.2018)

עוד מתכון שלך שאני הולכת לנסות 🙂 תודה!
שאלה – האם במקום פרגיות/חזה עוף אפשר להשתמש בנתחי שווארמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 15.01.2018)

היי ליאת,
אפשר אבל לדעתי פחות מומלץ מאחר ונתחי שווארמה נעשים יבשים ומעט צמיגיים בבישול יתר.

נתן (17:23 26.11.2017)

מנה מעולה טעימה מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 26.11.2017)

תודה נתן, שמחה שאהבת 🙂

תמר (11:36 16.07.2017)

היי,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה!
יש לי שאלה לגבי המתכון הזה, אני יכולה להשתמש בעדשים ירוקות לא מבושלות? כמה זמן להשרות וכמה לבשל לפני?

מתכונים ב-10 דקות (11:53 16.07.2017)

היי תמר,
אפשר. מומלץ להשרות אותן כשעתיים במי ברז רגילים ואח”כ לבשל במים רותחים במשך כ30 דקות.
שבוע מקסים 🙂

תמר (20:34 16.07.2017)

תודה רבה ????
שבוע מקסים!

eliran (08:58 8.06.2017)

תודה רבה רבה.

eliran (21:48 7.06.2017)

היי אפרת.
רציתי לישאול אותך שאלה טיפה מורכבת לוקח לי המון המון זמן לעשות את ההכנות לתבשילים.לא כולל הזמן של התבשיל.את ממליצה לי לעשות יום לפני תחיתוכים?תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (22:42 7.06.2017)

כן. אפשר בהחלט לחלק את העבודה ויום לפני לעשות את החיתוכים ולשמור במקרר.

purple (01:27 8.04.2017)

האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות. במידה וכן כיצד לבשל אותו?

מתכונים ב-10 דקות (09:55 8.04.2017)

היי,
עדשים כתומות מתפרקות בבישול ולכן עדיף להשתמש בעדשים ירוקות או שחורות.
אם בכל זאת רוצים אפשר לשים כוס אחת של עדשים כתומות (יש לשטוף אותן היטב לפני שימוש ולסנן) ולהגדיל את כמות המים ל4 כוסות.

מיכל (10:04 23.02.2017)

היי,
פעם ראשונה שראיתי את האתר שלך וניסיתי את המתכון הזה
זה יצא ממש ממש טעים!!!
תודה רבה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:13 23.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל ויום מקסים 🙂

חיים (18:53 12.01.2017)

תודה על המתכון אך רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בחזה עוף במקום פרגיות?

מתכונים ב-10 דקות (19:31 12.01.2017)

כן חיים, אפשר.

שרה (13:10 5.01.2017)

אפשר להוסיף מים לא רותחים ולהרתיח בסיר עם כל המצרכים?

מתכונים ב-10 דקות (13:45 5.01.2017)

אפשר.

ספיר (17:53 13.11.2016)

היי אפרתתת רציתי לומר לך שיש לך אתר מושלםםםםם עם מתכונים טעימים מאוד קלילים וברורים תמשיכי לעלות לנו עוד מתכונים אני נירא נהנת מהאתר הכל אני מבשלת רק מפה!! רציתי לדעת אם יש לך אפליקציה לאתר?

מתכונים ב-10 דקות (19:01 13.11.2016)

תודה ספיר 🙂
כרגע אין לי אפליקציה. מקווה שבהמשך תהיה.
שבוע נפלא!

טל (13:17 14.09.2016)

היי

הכנתי יצא מעולה אך החזה עוף יצא נורא יבש.

ייתכן שזה בגלל שטיגנתי יותר מדי זמן בהתחלה??

מתכונים ב-10 דקות (18:31 14.09.2016)

היי טל,
אם החזה יצא יבש אז אני מניחה שהבעיה היא אכן טיגון יתר. בגלל שזה חלק שהוא רזה אז הוא מתייבש מאוד מהר. פעם הבאה כדאי לטגן אותו ממש חצי דקה-דקה מכל צד, שיהיה לבן מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מוכן. הוא כבר ימשיך להתבשל יחד עם התבשיל.

מריה (14:44 4.09.2016)

היי,
הבנתי שאם אין לי עדשים מבושלות קפואות אז אפשר לקחת עדשים יבשות ולבשל אותם מראש. נכון?
והאם זה משנה איזה עדשים (אדומות? ירוקות? שחורות?)?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:13 4.09.2016)

היי מריה,
אפשר להשתמש בעדשים יבשות ירוקות או שחורות (אדומות פחות מתאימות) ולבשל אותן לפני במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון.

מריה (21:28 5.09.2016)

הכנתי בסוף עם עדשים מנומרות. יצא מעלף!

מתכונים ב-10 דקות (22:17 5.09.2016)

מעולה, תודה שחזרת לעדכן!

ליהי (19:22 31.08.2016)

היי אם אשים עדשים לא מוכנים אבל המים הרותחים לא יבשל אותם 20 דקות?

מתכונים ב-10 דקות (20:40 31.08.2016)

היי ליהי,
יכול להיות שהם לא יספיקו להתבשל לגמרי ועדיין יהיו קשים לכן מומלץ לבשל אותם קודם במשך כ-25 דקות במים רותחים ורק אז להשתמש בהם למתכון.

דנה (12:35 27.08.2016)

יצא מעולה 🙂 הוספנו שום כתוש ולא שמנו אבקת מרק

מתכונים ב-10 דקות (13:24 27.08.2016)

מעולה, תודה דנה 🙂

דניאל (23:53 11.07.2016)

וואלה לא ידעתי להכין עד לא מזמן אפילו מנה חמה,
והמנה הזאת יצאה פצצה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (00:17 12.07.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אנה (12:49 25.06.2016)

היי,

את העדשים הקפואים צריך לבשל לפני?

מתכונים ב-10 דקות (13:18 25.06.2016)

לא אנה, אין צורך.

גלעד (22:50 24.06.2016)

היי,
המתכון הראשון מזה תקופה לא קצרה שבישלתי לעצמי,
המתכון מעולה וקל להכנה,
תודה רבה..

מתכונים ב-10 דקות (10:27 25.06.2016)

שמחה לשמוע גלעד 🙂
תודה שחזרת לעדכן

קרן (00:05 23.05.2016)

במה אפשר להחליף את העדשים?

מתכונים ב-10 דקות (09:38 23.05.2016)

היי קרן,
אפשר לוותר על העדשים.
יום נפלא 🙂

רינה (11:22 14.04.2016)

בוקר טוב,

אתר מעולה וכייפי, תודה!!
האם ניתן לעשות את המתכון עם אורז מלא? מה אני משנה בכמויות ובזמנים?
פסח כשר ושמייח

מתכונים ב-10 דקות (11:27 14.04.2016)

היי רינה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להכין עם כוס וחצי אורז מלא. כמות המים הרותחים משתנה ל 3+1/3 כוסות.
משך זמן הבישול מתארך ל40 דקות (+ 10 דקות נוספות סיר מכוסה).
בהצלחה וחג שמח!

ענת (13:08 20.03.2016)

אחד המאכלים היותר טובים שהכנתי לאחרונה. המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:23 20.03.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה ענת ושבוע מקסים

דנה (10:00 11.03.2016)

בוקר טוב 🙂

אין לי אורז, האם ניתן להכין עם פתיתים?

מתכונים ב-10 דקות (10:09 11.03.2016)

כן דנה, את יכולה לשים 2 כוסות פתיתים ו2.5 כוסות מים רותחים (במקום 3+1/4). במקרה כזה את יכולה לוותר על גזר אחד ולהפחית את כמות העדשים לכוס וחצי.
שבת שלום 🙂

דנה (10:24 11.03.2016)

תודה תודה

פזית (20:03 17.02.2016)

תודה על המתכונים הנפלאים
המתכון מופיע תחת מתכונים ללא גלוטן בדקתי וראיתי שאבקת מרק היא עם גלוטן האם יש תחליף במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (21:39 17.02.2016)

היי פזית,
יש אבקת מרק שהיא ללא גלוטן אבל אם אין לך את יכולה לשים עוד חצי כפית מלח (בנוסף לכפית הגדושה).
בהצלחה 😉

קריסטינה (00:43 5.02.2016)

היי 🙂
אשמח לעצתך: עדשים קפואות אין כאן, שחורות לא תמיד ניתן להשיג . האם אפשר עדשים חומות יבשות , לבשלן ולהוסיף ? אם כן כמה זמן לבשל? אם לא באילו עדשים יבשות עוד ניתן להשתמש ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:29 5.02.2016)

היי קריסטינה,
אפשר להכין עם עדשים חומות יבשות. יש לבשלן לפני במים רותחים כ-30 דקות עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון (ממליצה לבשל בין 3/4 לכוס עדשים יבשות כי לאחר הבישול הן מכפילות מנפחן).
מומלץ להשרות אותן במי ברז כשעתיים לפני הבישול.
שבת שלום! 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.