זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל גדול קצוץ
סלסלת פטריות טריות מסוג שמפיניון קצוצות
2 שיני שום כתושות
100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)
כוס וחצי אורז לבן
2 כפות רוטב סויה
כף סילאן
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים פטריות קצוצות ושום כתוש, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומצטמצמות.
-מוסיפים ערמונים קצוצים ומבשלים כ-2 דקות.
-מוסיפים אורז ומתבלים ברוטב סויה, סילאן מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית
דפדפתי במתכונים שלך וראיתי אותו וחיכיתי להזדמנות להכין.
יצא מדהיםםםםםם בד”כ אני שמה צנוברים ולראשונה הכנתי כך
וזהו אימצתי את המתכון!!!
תודה רבה לך אפרת 🙂
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לשתף!
ואו! הכנתי לחג וזה נראה מושלם!!
נראה לי נטעם לפני… לא נצליח לעמוד בריח… 😉
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם ניתן להחליף את האורז בקינואה?
כן.
הי אפרת,
עשיתי השבוע לסעודת פורים את האורז הזה וקטף הרבה מחמאות, אז תודה:)
עכשיו אני רוצה להכין אורז כזה בכמות גדולה (5 כוסות) לשבת
ומעדיפה לעשות בתבנית גדולה בתנור ולא בסיר
אפשרי?
בנוסף,
האם צנוברים קלופים יכולים להוות תחליף לערמונים?
היי,
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
ניתן להכין אורז בתנור כמו במתכון הזה, רק לוותר על העוף ועל התיבול של העוף.
יש לכסות ולאפות ב190 מעלות. לבדוק אחרי שעה אם מוכן (אין צורך להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות).
אפשר לוותר על ערמונים ולהוסיף צנוברים(:
תודה אפרת
אבל יש צורך לטגן את הבצל והצנוברים לפני שמכניסים לתנור?
מומלץ לטגן(:
היי, הכנתי את האורז כבר מספר פעמים (עם שינוי קל – גזר מגורד במקום פטריות) והוא תמיד קוטף שבחים 🙂
בפעמיים האחרונות האורז שבתחתית הסיר מעט נשרף לי. מה יכולה להיות הסיבה? האם לשים יותר מים או פחות זמן בישול?
ושאלה נוספת – אני רוצה להגדיל כמות (תוספת לארוחה של 14 מבוגרים ו-6 ילדים). נניח 2 או 2.5 כוסות אורז… איך להתאים את המתכון?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
את משתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)? בישלת על אש בינונית נמוכה ונמנעת מבישול ארוך מהדרוש? השתמשת במקרה בסיר שונה מהרגיל?
לכמות גדולה כזו של אנשים תצטרכי להכפיל את כל הכמויות פי 5…
השתמשתי בסיר הרגיל ולגבי כל שאר השאלות: כוס מדידה, אש נמוכה, טיימר לפי מה שמופיע במתכון…
קשה לי להאמין שאעשה כמות פי 5 חחח אבל אולי אכפיל…
אם כך יכול להיות שהיה צריך קצת יותר מים, זה קשור גם לסוג ולחברה של האורז.
לגבי הכפלת הכמויות- זו באמת כמות גדולה, אך היא תספיק בנדיבות למספר הסועדים שכתבת שיהיו😊
הכנתי כל כך הרבה ״סירי לידה״ עם המתכון הזה..
טעים כל כל!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
יש אפשרות להוסיף לבישול טופו?
אם כן אשמח להוראות הכנה
היי אלמוג,
הטופו נעשה פחות מוצלח כשמבשלים אותו יחד עם האורז. עדיף לבשל אותו בנפרד.
וואו! תודה ענקית אפרת! הכנתי פעם ראשונה ויצא מהמם ממש!
מתאים גם לבעלי אפס נסיון באורז…:)
תמשיכי להועיל לעם ולהביא מתכונים אלופים!
שמחה ממש שיצא מוצלח! כל הכבוד לאה🌺
היי אפרת, דבר ראשון תודה על כל המתכונים! תמיד יוצאים מדהים!
לשאלתי – רציתי לשאול אם אוכל להשתמש באורז מלא עגול -אם כן ,מה זמני הבישול? ומבחינם כמויות אותם כמויות של מים ואורז?
דבר שני, אפשרי להכין את האורז הזה בתנור? אם כן יש לך מושג כמה זמן זה יכול לקחת?ואיזו תכנית הפעלה בתנור?
תודה מראש:)
היי יוליה,
אפשר לשים כוס אורז מלא עגול. בגלל שזה אורז עגול מומלץ לשים 2 כוסות מים.
זמן בישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
לגבי התנור, לא יודעת לא ניסיתי.
איזה שמן?
שמן קנולה/זית.
אפשר לאפות את האורז בתנור ??
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
שלום אפרת
בהתרגשות רבה נגשתי להכנת המתכון ושמתי לב ש.. אין לי פטריות
האם אפשר (כדאי ) בלי ? או שניתן להוסיף משהו במקום?
תודה מרד
היי תמר,
אפשר להכין בלי או לשים במקום גזר מגורד.
האם אפשר להקפיא? אם לא, זה ישאר טוב אם אני מכינה יומיים לפני?
אם זה יומיים לפני עדיף לשמור במקרר בקופסה סגורה היטב.
היי אפרת
לגבי שום כתוש אפשר שום על פומפיה דקה לגרד שום טרי?ו שעדיף לכתוש שום טרי?
או שעדיף כתוש קנוי?
תודה לך ושבת נפלאה.
אפשר לגרד בפומפיה דקה.
מתכון מעולה. תודה.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי, אם משתמשים באורז מלא – כמה זמן צריך לבשל בבקשה?
אפשר לשים כוס אורז מלא. כמות המים נשארת אותו הדבר. זמן בישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
תודה רבה, מתה על האתר שלך, המתכונים פשוטים להכנה, 10 דקות כמובטח, ותמיד טעימים מאוד!
תודה לימור ❤️
אפשר עם אורז בסמטי?
כן.
היי, האם ניתן לעשות את התערובת ולערבב עם אורז לבן שכבר מוכן?
אפשר אבל נראה לי שזה יוצא יותר טעים כשמבשלים יחד כי אז הטעמים נספגים באורז.
חג שמח 🌺
כמה זה בערך סלסלת פטריות?
זה יוצא כ-250 גרם.
הי! דבר ראשון תודה רבה על כל המתכונים! תמיד יוצא מעולה!
דבר שני- האם אפשר לוותר על הסילאן?
היי ענהל,
במקום סילאן אפשר לשים חצי כפית דבש (זה מאזן את הטעם של הרוטב סויה).
הי,
קניתי ערמונים קלופים וקלויים, אבל לא בואקום
האם זה מתאים לתבשיל?
אפשר פשוט לשים באורז או שצריך לבשל אותם קודם?
תודה
תטעמי את זה. אם זה רך אז אין צורך לבשל לפני.
שואלת ליתר ביטחון
האורז ששמים בהתחלה הוא גולמי, לא אורז שכבר מוכן, נכון?
נכון 🙂
בוקר טוב 🙂
אם אין לי סילאן, לשים דבש או לוותר לגמרי?
תודה
בוקר אור 🙂
אפשר לשים חצי כפית דבש.
מתכון מעולה!
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים או שעדיף לוותר לגמרי על הפטריות?
אפשר.
ממש טעים!!
הוספתי יין לבן, מוסיף טעם!
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
מטעמי בריאות לא משתמשת ברוטב סויה, יש לך רעיון במה אפשר להחליף ?
והאם יש גם תחליף לפטריות ?
תכיני בלי רוטב סויה ותוותרי על הפטריות.
שכחתי להוסיף רוטב סויה
אפשר לאחר הבישול?
כן.
אחד המתכונים!!!!!!!!
לא מפסיקים להכין ותמיד נגמר!
ממש אהבנו
מיוחד ולא שגרתי
שמחה שאהבתם!
תודה מיקי ויום נפלא 🙂
היי, אפשר להחליף את האורז הרגיל באורז מלא ?
כן. אפשר לשים כוס אורז מלא. כמות המים נשארת אותו הדבר.
שךום אפרת, אני רציתי לשאול במה אוכל להחליף רוטב סויה, אחן ליבבית.
רציתי גם לומר לך שכל המתכונים שלך יוצאים טעימים, תמיד!! ואני לא יודעת לבשל..
היי, הסויה מוסיף טעם מיוחד אבל אם אין לך תכיני בלי.
חג שמח 🙂
ניסיתי להכין ביום שני לארוחת ערב ויצא מאוד טעים. מצד אחד מתכון אורז פשוט ומצד שני משהו שלא פאדיחה לשים לארוחת ערב כשיש אורחים כי נראה מושקע
אני לא אוכלת גלוטן לכן מאוד מוגבלת באיזה תוספות יכולה לאכול. כבר די נמאס לי מהאורז הרגיל. נתקלתי לפני כשבוע במתכון הזה וזה לגמרי גיוון לי את האורז הרגיל והמשעמם. ובניגוד לאוז רגיל זה גם ממש ממש משביע. תודה
אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי?
את הערמונים לשים בשלמותם?
באיזה גודל סיר רצוי להשתמש?
1. אפשר שום כתוש קנוי.
2. כן.
3. סיר בינוני, רצוי עם ציפוי שאינו נדבק.
היי אפרת, רשמת במתכון, ערמונים קצוצים, ובתגובה רשמת בשלמותם…מה נכון?
היי,
בעיקרון כדאי לקצוץ כדי שחתיכות הערמונים ישתלבו באורז, אבל אפשר להשאיר אותם שלמים אם מעדיפים🙂
יצא טעים טעים טעים !!! תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה דורית ושבוע נפלא 🌷
היי
ואם אין לי ערמונים זה בסדר?
כן.