זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
6-7 שיני שום כתושות (*אפשר לשים 6 ריבועים קפואים)
4 כפות עירית קצוצה
3 כוסות מים רותחים
תיבול : כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן, מוסיפים את השום והאורז ומערבבים במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים עירית קצוצה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוזגים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
הכנתי בלי עירית, את השום פרסתי (מחוסר ברירה) ושמתי פלפל לבן במקום שחור. יצא טעים ממש אבל היה חסר מלח למרות ששמתי כמו במתכון. הגשתי עם תירס ואפונה חמים. יצא מוצלח. תודה אפרת!
ועוד משהו- יצא לי קצת דביק. את יודעת אולי למה? עשיתי בדיוק כמו שכתבת. עשיתי אורז פרסי, והשריתי קרוב לשעה- אולי שעה- לפני הטיגון והבישול (כמו שכתבת בתגובות). יכול להיות שזה בגלל שטיגנתי הרבה זמן על אש נמוכה (כי שכחתי להרתיח מים…)? תודה מראש!!!!!
אורז פרסי יוצא קצת יותר דביק (יחסית לבסמטי ויסמין למשל).
זה גם יכול לקרות מבישול/טיגון יתר.
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🩷
הי אפרת. מספיק להשרות לשעה או יותר? אפשר במקום עירית פטרוזיליה מיובשת? כמה?
המון תודות.
היי רימה,
אפשר להשרות גם לשעה בלבד.
אפשר להחליף את העירית בכ-2 כפות פטרוזיליה מיובשת.
מצאתי בתגובות התייחסות להשריה. לא ראיתי את הנושא במתכון . אשמח להסבר נוסף
היי
באופן כללי מומלץ להשרות אורז לפני השימוש בו.
אפשר להשרות את האורז גם למשך קצר(:
תודה רבה על המתכונים הנפלאים
אפשר להשתמש באורז בסמטי?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש באורז בסמטי.
היי אפרת.אפשרי רק עם שום כתוש? האם יש צורך בשטיפת האורז וייבושו לפני?תודה
היי,
אפשר להכין עם שום כתוש. כדאי מאד להשרות או לפחות לשטוף היטב את האורז לפני הבישול ולייבש.
היי, ניתן להוסיף שמיר קפוא במקום העירית? אם כן מתי וכמה?
כן, אפשר לשים 4-5 קוביות קפואות, יחד עם האורז והשום.
שלום לך, יש לי בעיה עם עירית אבל אוהבת את תוספת הצבע…
מה אפשר לשים במקום? שמיר? כוזברה? פטרוזיליה?
תודה רבה!
כן, אפשר לשים שמיר או כוסברה או פטרוזיליה טריים קצוצים.
תודה רבה! שמתי שמיר ויצא מושלם!אחד אחד ובטעם עדין.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להחליף עירית בבצל ירוק?
כן.
יצא פיצוץ…תודה וחג שמח
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויקי
הי ותודה! אפשר להכין מבעוד יום? ואם כן, איך לחמם? תודה
כן אפשר.
חימום במיקרו או בסיר על הגז או על הפלטה.
חג שמח 💗
האתר שלך מושלם וגורם לי לאהוב לבשל!! תודה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה נסטיה 💜
היי
אפשר עם אורז מלא?
כן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות. אין שינוי ביתר הכמויות.
תודה רבה, אפרת, על המתכון (כרגע על האש…)!
האם בהמרה לאורז מלא זמן הבישול מתארך ל40 דקות?
כן:)
הכנתי היום, יצא מעולה!
תודה אילנה, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להשתמש בבצל ירוק במקום עירית, או שעדיף בלי?
אפשר אם את קוצצת אותו ממש דק. בכל מקרה אפשר להכין גם בלי.
יום מקסים 🙂
אפרת המקסימה!אפשר לוותר על העירית או לשים משהו אחר במקום?
אפשר לוותר על העירית.
פורים שמח 🙂
אוהבת שום, אוהבת אורז לבן.
המתכון הזה עשה אותי רעבה ואני שמחה ללכת להכין למשפחתי אורז לפי המתכון. תודה רבה לך.
מעולה 🙂
יום נפלא ופורים שמח!
כמה פשוט🍜כמה קל🍜רעיון נפלא🍜 מוישם במיידית🍜מאחלת חג פורים מלא בשמחה וצהלה🎊🎊
תודה יקירה!
חג פורים שמח 🙂