זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס אורז
1 בצל קטן קצוץ
2 גזרים בינוניים מגורדים גס
1 קישוא קטן מגורד גס
עגבנייה קטנה מגורדת
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס עדשים ירוקות משקית קפואה
כוס וחצי מים רותחים
תבלינים: כפית מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מטגנים בסיר (עם 1-2 כפות שמן) את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניה, הגזר והקישוא המגורדים, ממליחים מעט ומבשלים תוך ערבוב 3-4 דקות.
-מוסיפים את השום, העדשים והאורז ומערבבים במשך כשתי דקות. מתבלים ומוסיפים מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים). מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון פשוט מושלם!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
אפאת אהובה שלייי💖💖
מחר יש לנו סעודה בל”ג בעומר הכנתי את האורז. פתחתי את הטלפון וישר מתכונים בעשר דקות.
זה מציל אותי ממש .
כל פעם מחדש אני נהנת ומתפאלת מה מהמתכונים הנדירים שלך.
יצא טעים. כל הבית ריח טוב של בישולים בזכותך.
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
וואלה יצא חבל על הזמן
אנחנו במשפחה אוהבים אוכל ביתי ופה באתר תמיד אני מוצאת מתכונים טובים בדיוק לטעם שלנו
תודה רבה תצליחי
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים😊 תודה טובה.
יצא נהדר! טעים בטרוף! תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
שמחה לשמועל לימור.
שבוע טוב:)
היי אפרת,
כמה מנות יוצא?
כוס אורז זה קצת לא ?
2-3 מנות.
היי! מנה מעולה! עשיתי עם אורז מלא שהשריתי שעה קודם. זמן הבישול היה בערך 20 דקות כי אחרי 20 דקות המים כבר נספחו והאורז התרכך. ראיתי שהגבת פה שעם אורז מלא זמן הבישול מתארך ל40 דקות. איך קרה לי שזמן הבישול היה חצי מזה? האם זה בגלל ההשרייה? תודה!!!
היי ספיר,
באיזה סוג אורז מלא השתמשת?
שמת כוס אורז מלא + 2+1/4 כוסות מים?
היי אפרת.
השתמשתי באורז מלא ארוך של סוגת.
שמתי כוס אורז אחת ו-2 ורבע כוסות מים רותחים, כמו שכתבת באחת התגובות. יצא מעולה רק מעניין אותי אם קיצור זמן הבישול היה בגלל ההשריה…
אז לא ברור לי איך זה היה מוכן כ”כ מהר.
יוצא לי להשרות את האורז לפעמים יותר משעה ועדיין אני מבשלת 40 דקות עד לריכוך.
יש לך כיריים רגילים או אינדוקציה?
כיריים רגילים…
מוזר! לא נורא, העיקר שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
קודם כל אני מטורפת על האתר הזה כל כך עוזר אז ממש תודה לך על הכל
אתמול התחשק לי להכין תוספת של אורז עם עדשים,
אז כמובן נכנסתי לאתר הזה וזה מה שמצאתי..והכנתי..
ואת לא מבינה כמה שזה היה מוווווושלם!
קבלתי מחמאות ואפילו מחמאה “האורז הכי טעים שטעמתי מעודי!”
אבל הכנתי עם עדשים כתומות וללא עגבניה וזה פשוט מושלם!
אז ממש ממש תודה לך על עוד מתכון מושלם!
כיף לשמוע!
תודה ❤️
אחלה אתר במיוחד למי שלא מומחית במטבח מתכונים קלים להכנה וברורים לעשייה ועם מצרכים שנמצאים בכל מטבח.
תודה מינה 🙂
שבוע נפלא!
היי
אתר מעניין ומועיל
אני לא משתמשת באורז
איזה דגן יכול להתאים במקום
האורז?
היי רינת,
אני חושבת שאת יכולה להכין את המתכון עם בורגול, קינואה, גריסי פנינה או חיטה. רק צריך לקחת בחשבון שצורת הבישול עשויה להשתנות בהתאם למה שאת בוחרת להשתמש.
היי,
אפשר לעשות זאת עם אפונה יבשה?
כן אפשר אבל יש לבשל את האפונה קודם בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ורק אז להשתמש בה למתכון.
הי רציתי לשאול.. האם אפשר להחליף את הקישוא בירק אחר? תודה מראש
היי ריקי,
אפשר פשוט לוותר על הקישוא.
הי רציתי לשאול… אפשר לוותר על העגבניה? או לשים משהו במקום?
היי,
אפשר לוותר על העגבניה.
היי,
הכנתי את התבשיל כמה פעמים והוא יוצא מצויין 🙂
איך אפשר להמנע מהתחתית בסיר להשרף?
היי חגי,
אם התחתית נשרפת זה קשור בסוג הסיר. כדאי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
יום נפלא 🙂
היי! קודם כל תודה על המתכון , האתר הזה מדהים! האם אפשר להוסיף עדשים כתומות במקום? תודה מראש
היי מאיה,
אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
שבוע נפלא 🙂
היי! אני רק רציתי להגיד קודם שאני מאוד אוהבת את האתר שלך, אני מכינה הרבה מהמתכונים המעולים שמפורסמים באתר 🙂 רק רציתי לשאול, האם אפשר להשתמש בעדשים שהם לא קפואות? ואם כן כמה זמן צריך להשרות אותם לפני הבישול? תודה מראש:)
תודה ספיר 🙂
אפשר להשתמש בעדשים יבשות אך יש לבשל אותן קודם במים רותחים במשך כ-30 דקות ולסנן. אח”כ אפשר להשתמש בהן למתכון. לא חובה להשרות אותן.
בהצלחה ושנה טובה!
יצא מדהים ואני אומרת בתור מישהי שהמטבח זה לא התחום שלי בכלללל יצא ממש טעים
תודה
תודה מרינה, שמחה לשמוע 🙂
היי
אם מוותרים על העדשים משהו משתנה בכמויות ובזמנים?
היי רוית,
אין בעיה לוותר על העדשים. הכמויות והזמנים אינם משתנים.
טעים טעים טעים
פשוט ללקק תאצבעות… טעם קליל וקל להכנה…
תודה יוכי, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה, אהבו מאוד להביא אכפיל הכמות תמר
תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂
שלום,
אם רוצים להשתמש באורז מלא האם צריך שנות משהו במתכון חוץ מזמן הבישול?
תודה!
היי אופיר,
אם שמים כוס אורז מלא יש לשים שתי כוסות ורבע מים רותחים.
זמן הבישול 40 דקות. מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות לאחר שמכבים את האש.
תודה רבה על התשובה המהירה!
והאם זה בסדר לבשל 40 דקות במקום 20 מבחינת שאר המרכיבים (גזר קישוא ועדשים)?
כן, אין בעיה עם זה.
ועוד שאלה, האם אפשר להכין עם קינואה במקום אורז? האם זה נוסה?
תודה!
היי אופיר,
לא ניסיתי להכין עם קינואה אבל בגדול אפשר לשים כוס אחת של קינואה ולהכין באותו אופן. שאר המרכיבים (כולל המים) נשארים באותה כמות. בסוף 20 דקות הבישול מומלץ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10-15 דקות נוספות.
מומלץ גם להשרות את הקינואה במי ברז כחצי שעה לפני הבישול ולסנן.
בהצלחה 🙂
טעים מאד
שמחה שאהבת 🙂
הי..
האם אפשר להחליף בעדשים כתומות?
תודה רבה,
לימור
היי לימור,
העדשים הכתומות מתפרקות בבישול וסופחות כמות שונה של מים כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
האורז יוצא טעים גם בלי עדשים בכלל.
שבת שלום 🙂
הי,
איך אפשר לחמם את האורז ביום שלמחרת אם אין בבית מיקרו? איך אפשר לחמם על הגז בלי שיישרף? זה מיועד להורי הקשישים שלא משתמשים במיקרו. נשמע ממש טעים:-)
היי סילבי,
אפשר לחמם במחבת רחבה או בסיר (עדיף שיהיו עם תחתית שאינה נדבקת) על אש בינונית-נמוכה וחשוב לערבב מידי פעם במהלך החימום.
שאלה
אני מעוניינת לשלב עדשים שחורות.
האם יחולו שינויים במתכון עקב כך?
היי,
אם את רוצה להשתמש בעדשים שחורות יש לבשל אותן קודם 20 דקות במים רותחים ולסנן (זה נכון גם אם משתמשים בעדשים ירוקות יבשות, שאינן משקית קפואה).
היי,אפשר לעשות את המתכון בלי עדשים ?
כן אתי
הי לאורז הצמחוני חייבים להוסיף את העגבנייה. מאיפה מסיגים עדשים ירוקים קפואים
היי הילה,
העגבנייה המגורדת מוסיפה טעם אבל אפשר לוותר עליה.
עדשים ירוקות משקית קפואה ניתן להשיג בכל סופר במקררים (איפה שנמצאים כל הירקות הקפואים של סנפרוסט וכו’). אפשר להשתמש במקום בעדשים ירוקות יבשות שבושלו במים רותחים.
הי
אם אני עושה 2 כוסות אורז ?
היי שני,
אם את עושה 2 כוסות אורז כדאי להכפיל את כל הכמויות כדי שירגישו את הטעמים.
סליחה לא מבינה מה קרה? כל פעם שכתבתי הייתה תשובה שכבר אמרתי את זה ולכן כתבתי שוב בניסוח שונה ובסוף אני רואה שהכל מופיע.
כמובן שהכל אותה גברת בשנוי אדרת (:
מיקום התגובות שונה והתגובות החדשות מופיעות ראשונות. אולי זה מה שגרם לכך שלא שמת לב 🙂
האם בישול של 40-50 דקות זה לא יותר מידי לעדשים?
20-30 דקות במים ועוד 20 דקות עם האורז.
בעצם לפי מה שאת אומרת העדשים מתבשלות (אחרי השרייה של שעתיים) במשך 40-50 דקות.
האם זה לא יותר מידי? לא ייצא “דייסה”?
אם אלה עדשים ירוקות אז בסדר (זה הזמן שלוקח להן). אם היה מדובר בעדשים שחורות או אדומות, הבישול היה קצר יותר.
אפשר לשים אפונה ירוקה קפואה במקום עדשים?
כן טובי, אפשר.
שבת שלום 🙂
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקות יבשות במקום משקית קפואה?
אם כן אז האם באותה כמות ובאותו תהליך של הבישול?
האם כדאי להשרות את העדשים קודם ולכמה זמן?
אני חושבת ש 20 דקות בישול מספיקות לעדשים להתבשל. האמנם?
דורית
היי דורית,
אפשר להשתמש בעדשים ירקות יבשות אבל יש צורך להשרות קודם במים במשך שעתיים לפחות ולאחר מכן לבשל במים רותחים במשך 20-30 דקות, עד שמתרככות.
רק לאחר שהן רכות ניתן להשתמש בהן ולהכין לפי המתכון.
לדעתי חצי כוס עדשים ירוקות זו כמות שעשויה להספיק. בכל מקרה לאחר שהעדשים מוכנות תשתמשי ב3/4 כוס מהן (ניתן להקפיא את השארית בשקית סגורה ולהשתמש בפעם הבאה באותו אופן שמשתמשים בעדשים משקית קפואה).