שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50-52 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס אורז מלא

1 בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות בינוניות קצוצות

פלפל אדום קטן (גמבה) קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים עגבניות, גמבה ושום, ממליחים מעט ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5-7 דקות.

-מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת חמאה ולימוןעוגת חמאה ולימון
פשטידת תירס ופטריות פשטידת תירס ופטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אסף (21:38 21.09.2022)

היי
הכנתי כבר כמה פעמים את האורז בדיוק לפי ההוראות אך בכל פעם האורז יוצא מעט קשה כאילו הוא אינו מוכן עד הסוף.
אציין שאני מבשל על אינדוקציה. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:12 22.09.2022)

היי,
האם אתה מדייק בכמויות (בייחוד בכמות המים) עם כוס מדידה?
יכול להיות שטמפ’ החום שאתה משתמש בה יותר נמוכה מהדרוש? ואז יש צורך בזמן בישול ארוך יותר.

avatar
אסף (15:31 22.09.2022)

אני הולך ב ד י ו ק לפי ההוראות. הכל לפי כוסות מדידה.
אצרף תמונה של הכוס מדידה שאני משתמש בה (לא ניתן לראות בתמונה אך כתוב עליה 250 מ”ל מצד אחד ומצדו השני כתוב כוס אחת).
אני אנסה בפעם הבאה להעלות את החום של הבישולץ

אורז מלא עם עגבניות וגמבה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:08 22.09.2022)

כוס מדידה במתכונים שלי (כמו גם רוב המתכונים בארץ) היא בנפח 240 מ”ל ולא 250.
בהצלחה!

avatar
תהילה אקבס (23:21 9.07.2022)

יצא ממש טעים… יש לך מתכונים טעימים… קניתי את חמשת הספרים שלך…!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:34 9.07.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! מקווה שתיהני מהספרים… תודה על השיתוף🌺

avatar
גל (23:29 9.01.2021)

רוצה להכין את המתכון עם אורז רגיל. צריך להשרות לפני הבישול? אם כן לכמה זמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 10.01.2021)

היי גל,
אפשר להשרות את האורז כשעה לפני במים. זה לא חובה.

avatar
איתנה (22:33 4.10.2020)

הכנתי עם אורז מלא עגול וזמן הבישול לא הספיק.
בישלתי עוד חצי שעה נוספת, ייצא חמוד אבל דייסתי קצת.
לדעתך בגלל שהשתמשתי באורז עגול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 5.10.2020)

בישלת 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה ועדיין האורז לא היה מוכן?
כשמשתמשים באורז עגול מלא כדאי להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל כ-10 דקות, עד שהמים יתאדו.

avatar
שי אשכנזי (20:54 10.08.2020)

היי אפרת,
האם זמן הבישול אותו הדבר גם בכיריים חשמליים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 10.08.2020)

לדעתי כן.

avatar
אסתי (01:58 1.12.2019)

אפשר בלי כמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 1.12.2019)

כן.

avatar
לירון (15:18 13.11.2019)

יצא מצוין וטעים. האורז המלא לא מרגיש כבד.
תודה 🌻

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 13.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
מיכל (16:00 20.10.2019)

גם אורז פרסמי במשך 40 דקות? או כרגיל 20?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 21.10.2019)

במקום אורז מלא אפשר לשים 2 כוסות אורז לבן פרסי ולהגדיל את כמות המים בעוד רבע כוס (סה”כ 2+1/4). זמן בישול מתקצר ל20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

avatar
לילך (21:00 13.06.2019)

הוספתי חצי כוס שעועית לבנה מבושלת ועוד כוס אורז לבן יצא מעולה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 14.06.2019)

מעולה 🙂
תודה לילך

avatar
מלכי (17:00 5.02.2019)

היי אפרת
פעם ראשונה שאני מכינה אורז מלא.
מצא חן בעיני מאד.
מחכה במתח לתגובת הילדים…
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 5.02.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
Mutzmutz (10:24 6.11.2018)

יצא פצצה תודה רבה על המתכון המדהים השתמשתי באורז פרסי רגיל כי לא היה לי אורז מלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 6.11.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
שישי (21:55 4.11.2018)

את אלופה!!!!!!
תמיד חשבתי שאורז מלא הוא לא טעים ועכשיו גיליתי שכן!
אין מילים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:08 5.11.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מעולה!

avatar
סיגלית כהן (16:24 14.10.2018)

היי,

האם לכוס וחצי בסמטי יש להוסיף שתי כוסות מים רותחים?

תודה על המתכונים המעולים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 14.10.2018)

לכוס וחצי אורז בסמטי לבן יש לשים ¼+2 כוסות מים רותחים.

avatar
מיכל (11:29 17.08.2018)

היי
האם אפשר לטחון את הפלפל, העגבניות והבצל אחרי הטיגון ולפני הוספת האורז?
הילדות שלי בטוח רק ינסו ל”דוג” אותם מתוך האורז אם לא אטחן 🙁

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 17.08.2018)

אפשר לטחון. יכול להיות שהתבשיל ייצא קצת נוזלי. אם כן אפשר לבשל על אש בינונית ללא מכסה עד שנוזלים מתאדים.

avatar
mari (10:23 28.06.2018)

היי,
תודה על התכונים הטעימים והקלים (:
אפשר להכין עם אורז פרסי/ יסמין רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 28.06.2018)

במקום אורז מלא אפשר לשים 2 כוסות אורז לבן פרסי או יסמין ולהגדיל את כמות המים בעוד רבע כוס (סה”כ 2+1/4).
יום מקסים 🙂

avatar
יעל (12:30 7.06.2018)

מתכון מצויין!
אני צריכה להתאפק שלא לגמור את התבנית לפני שהילדים יגיעו הביתה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 7.06.2018)

שמחה שאהבת!
תודה יעל 🙂

avatar
אורן (22:25 27.05.2018)

האורז יצא מעולה, אבל קצת מושי.. מה אפשר לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 27.05.2018)

השתמשת באורז מלא רגיל?
אין כל כך מה לעשות בשלב זה. אולי תנסה להקפיץ אותו קצת במחבת.

avatar
אורן (07:30 31.05.2018)

התכוונתי להבא מה אפשר לעשות כדי שלא ייצא. השתמשתי באורז מלא ארוך, עדיף משהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 31.05.2018)

היי אורן,
נסה להשתמש באורז מלא עגול. אמנם יכול להיות שבסוף הבישול יהיה קצת רוטב שלא התאדה אבל האורז שומר על צורתו.
לגבי הרוטב, אפשר פשוט להמשיך לבשל את האורז ללא מכסה, עד שהרוטב מעט מתאדה.

avatar
אורן (16:39 31.05.2018)

סבבה, ולא לערבב בכלל תוך כדי הבישול נכון?
במידה ואני משרה את האורז כמה שעות לפני במים כדי להוריד את הארסן כמה שיותר, זה משנה משהו מבחינת המתכון?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 31.05.2018)

בבישול הראשון בטוח שלא. חשוב שהסיר יהיה מכוסה במשך 40 דקות ואח”כ 10 דקות אש כבויה. רק אז אפשר לפתוח.
במהלך הבישול השני של אידוי הנוזלים (רק במידת הצורך) אז כן כדאי לערבב מידי פעם.
אין בעיה שאתה משרה את האורז לפני.

avatar
אלכס (13:03 21.05.2018)

צריך אורז מוכן??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 21.05.2018)

לא, אורז יבש.

avatar
הדסה (12:39 17.05.2018)

יש לי אורז יסמין רגיל
כמה מים אני צריכה להוסיף לכוס וחצי אורז?

תודה על כל המתכונים הטעימים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 20.05.2018)

נכון.

avatar
שני (18:48 3.05.2018)

נשאר לי קצת רסק (מעגבניות) האם אוכל לשלס במתכון? במידה וכן, באיזה שלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 3.05.2018)

היי שני,
אפשר להוסיף לאחר הוספת האורז.

avatar
נופר (18:01 16.04.2018)

היי נראה טוב.. כמה זמן יש להשרות את האורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 16.04.2018)

חצי שעה-שעה לפחות.

avatar
נופר (18:53 17.04.2018)

ייצא טוב רק האורז עדיין טיפה קשה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 17.04.2018)

כמה זמן השרית אותו? בישלת 40 דקות והשארת מכוסה 10 דקות נוספות?

avatar
ספיר (18:09 8.03.2018)

הי יש לי שאלה האם אפשר להחליף את העגבניות בירק אחר? תודה ושבת שלום 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 8.03.2018)

היי ספיר,
במקום העגבניות אפשר לשים גמבה נוספת או פלפל צהוב או גזר גדול מגורד. אם מוותרים על העגבניות כדאי להוסיף עוד רבע כוס מים (בנוסף ל-2 כוסות).

avatar
בלה (07:54 5.03.2018)

שלום! האם צריך.לקלף עגבניות או שאין צורך? נראה לי קליפות עגבניות זה קצת פחות נעים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:00 5.03.2018)

היי בלה,
כעקרון אין צורך לקלף אבל אם זה מפריע אז כדאי לקלף.
יום מקסים 🙂

avatar
אילנה. (20:00 4.03.2018)

זה משנה איזה אורז? יש לי בסמטי ואורז מלא ארוך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 4.03.2018)

כל אורז מלא. אם יש לך את שניהם תכיני עם המלא הבסמטי.

avatar
אני (18:58 4.03.2018)

תודה על המתכונים המקסימים ממש כל יום מחדש אני מחפשת כאן מתכונים.
איך ניתן להכין זאת עם אורז רגיל??? (בסמטי)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 4.03.2018)

היי 🙂
במקום אורז מלא אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן בסמטי.

לקריאת כל התגובות