זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-52 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס אורז מלא
1 בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות בינוניות קצוצות
פלפל אדום קטן (גמבה) קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלאה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים עגבניות, גמבה ושום, ממליחים מעט ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5-7 דקות.
-מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומערבבים.
-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
היי
הכנתי כבר כמה פעמים את האורז בדיוק לפי ההוראות אך בכל פעם האורז יוצא מעט קשה כאילו הוא אינו מוכן עד הסוף.
אציין שאני מבשל על אינדוקציה. תודה רבה!
היי,
האם אתה מדייק בכמויות (בייחוד בכמות המים) עם כוס מדידה?
יכול להיות שטמפ’ החום שאתה משתמש בה יותר נמוכה מהדרוש? ואז יש צורך בזמן בישול ארוך יותר.
אני הולך ב ד י ו ק לפי ההוראות. הכל לפי כוסות מדידה.
אצרף תמונה של הכוס מדידה שאני משתמש בה (לא ניתן לראות בתמונה אך כתוב עליה 250 מ”ל מצד אחד ומצדו השני כתוב כוס אחת).
אני אנסה בפעם הבאה להעלות את החום של הבישולץ
כוס מדידה במתכונים שלי (כמו גם רוב המתכונים בארץ) היא בנפח 240 מ”ל ולא 250.
בהצלחה!
יצא ממש טעים… יש לך מתכונים טעימים… קניתי את חמשת הספרים שלך…!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! מקווה שתיהני מהספרים… תודה על השיתוף🌺
רוצה להכין את המתכון עם אורז רגיל. צריך להשרות לפני הבישול? אם כן לכמה זמן?
היי גל,
אפשר להשרות את האורז כשעה לפני במים. זה לא חובה.
הכנתי עם אורז מלא עגול וזמן הבישול לא הספיק.
בישלתי עוד חצי שעה נוספת, ייצא חמוד אבל דייסתי קצת.
לדעתך בגלל שהשתמשתי באורז עגול?
בישלת 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה ועדיין האורז לא היה מוכן?
כשמשתמשים באורז עגול מלא כדאי להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל כ-10 דקות, עד שהמים יתאדו.
היי אפרת,
האם זמן הבישול אותו הדבר גם בכיריים חשמליים?
לדעתי כן.
אפשר בלי כמון?
כן.
יצא מצוין וטעים. האורז המלא לא מרגיש כבד.
תודה 🌻
שמחה שאהבת 🙂
גם אורז פרסמי במשך 40 דקות? או כרגיל 20?
במקום אורז מלא אפשר לשים 2 כוסות אורז לבן פרסי ולהגדיל את כמות המים בעוד רבע כוס (סה”כ 2+1/4). זמן בישול מתקצר ל20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
הוספתי חצי כוס שעועית לבנה מבושלת ועוד כוס אורז לבן יצא מעולה 🙂
מעולה 🙂
תודה לילך
היי אפרת
פעם ראשונה שאני מכינה אורז מלא.
מצא חן בעיני מאד.
מחכה במתח לתגובת הילדים…
תודה
שמחה שאהבת 🙂
יצא פצצה תודה רבה על המתכון המדהים השתמשתי באורז פרסי רגיל כי לא היה לי אורז מלא
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
את אלופה!!!!!!
תמיד חשבתי שאורז מלא הוא לא טעים ועכשיו גיליתי שכן!
אין מילים!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מעולה!
היי,
האם לכוס וחצי בסמטי יש להוסיף שתי כוסות מים רותחים?
תודה על המתכונים המעולים!
לכוס וחצי אורז בסמטי לבן יש לשים ¼+2 כוסות מים רותחים.
היי
האם אפשר לטחון את הפלפל, העגבניות והבצל אחרי הטיגון ולפני הוספת האורז?
הילדות שלי בטוח רק ינסו ל”דוג” אותם מתוך האורז אם לא אטחן 🙁
אפשר לטחון. יכול להיות שהתבשיל ייצא קצת נוזלי. אם כן אפשר לבשל על אש בינונית ללא מכסה עד שנוזלים מתאדים.
היי,
תודה על התכונים הטעימים והקלים (:
אפשר להכין עם אורז פרסי/ יסמין רגיל?
במקום אורז מלא אפשר לשים 2 כוסות אורז לבן פרסי או יסמין ולהגדיל את כמות המים בעוד רבע כוס (סה”כ 2+1/4).
יום מקסים 🙂
מתכון מצויין!
אני צריכה להתאפק שלא לגמור את התבנית לפני שהילדים יגיעו הביתה…
שמחה שאהבת!
תודה יעל 🙂
האורז יצא מעולה, אבל קצת מושי.. מה אפשר לעשות?
השתמשת באורז מלא רגיל?
אין כל כך מה לעשות בשלב זה. אולי תנסה להקפיץ אותו קצת במחבת.
התכוונתי להבא מה אפשר לעשות כדי שלא ייצא. השתמשתי באורז מלא ארוך, עדיף משהו אחר?
היי אורן,
נסה להשתמש באורז מלא עגול. אמנם יכול להיות שבסוף הבישול יהיה קצת רוטב שלא התאדה אבל האורז שומר על צורתו.
לגבי הרוטב, אפשר פשוט להמשיך לבשל את האורז ללא מכסה, עד שהרוטב מעט מתאדה.
סבבה, ולא לערבב בכלל תוך כדי הבישול נכון?
במידה ואני משרה את האורז כמה שעות לפני במים כדי להוריד את הארסן כמה שיותר, זה משנה משהו מבחינת המתכון?
תודה 🙂
בבישול הראשון בטוח שלא. חשוב שהסיר יהיה מכוסה במשך 40 דקות ואח”כ 10 דקות אש כבויה. רק אז אפשר לפתוח.
במהלך הבישול השני של אידוי הנוזלים (רק במידת הצורך) אז כן כדאי לערבב מידי פעם.
אין בעיה שאתה משרה את האורז לפני.
צריך אורז מוכן??
לא, אורז יבש.
יש לי אורז יסמין רגיל
כמה מים אני צריכה להוסיף לכוס וחצי אורז?
תודה על כל המתכונים הטעימים!!
נכון.
נשאר לי קצת רסק (מעגבניות) האם אוכל לשלס במתכון? במידה וכן, באיזה שלב?
היי שני,
אפשר להוסיף לאחר הוספת האורז.
היי נראה טוב.. כמה זמן יש להשרות את האורז?
חצי שעה-שעה לפחות.
ייצא טוב רק האורז עדיין טיפה קשה
כמה זמן השרית אותו? בישלת 40 דקות והשארת מכוסה 10 דקות נוספות?
הי יש לי שאלה האם אפשר להחליף את העגבניות בירק אחר? תודה ושבת שלום 🙂
היי ספיר,
במקום העגבניות אפשר לשים גמבה נוספת או פלפל צהוב או גזר גדול מגורד. אם מוותרים על העגבניות כדאי להוסיף עוד רבע כוס מים (בנוסף ל-2 כוסות).
שלום! האם צריך.לקלף עגבניות או שאין צורך? נראה לי קליפות עגבניות זה קצת פחות נעים?
היי בלה,
כעקרון אין צורך לקלף אבל אם זה מפריע אז כדאי לקלף.
יום מקסים 🙂
זה משנה איזה אורז? יש לי בסמטי ואורז מלא ארוך
כל אורז מלא. אם יש לך את שניהם תכיני עם המלא הבסמטי.
תודה על המתכונים המקסימים ממש כל יום מחדש אני מחפשת כאן מתכונים.
איך ניתן להכין זאת עם אורז רגיל??? (בסמטי)
היי 🙂
במקום אורז מלא אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן בסמטי.