זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: בשרי
4 כוסות אורז לבן או מלא מבושל (*אם אין לכם אורז מבושל -ראו הערה בתחתית המתכון)
300-350 גרם פרגיות חתוכות
לתיבול הפרגיות: כף סילאן, כף רוטב סויה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
¾ כוס אפונה וגזר משקית קפואה או מקופסת שימורים
חצי כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים
לתיבול התבשיל: 3 כפות רוטב סויה, קמצוץ פלפל שחור
-מתבלים את הפרגיות בכף סויה, כף סילאן, מלח ופלפל שחור. מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות 2-3 דקות מכל צד (אש בינונית).
-מוסיפים למחבת את האורז המבושל, תירס, אפונה וגזר ומערבבים. מתבלים ב3 כפות רוטב סויה ומעט פלפל שחור ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-5 דקות, עד לספיגת הטעמים.
אם אין לכם אורז מבושל: יש לבשל כוס ושליש אורז לבן עם 2 כוסות מים במשך 20 דקות. ראו מתכון לאורז לבן.
- בורגול עם בשר טחון |
- נודלס עם פרגיות |
- שוקיים בסיר |
- פסטה בסיר אחד |
- ספגטי עם חזה עוף |
- בורגול עם פרגיות
מתכון מצויין ופשוט להכנה, פתרון מעולה לבישול מהיר ומזין.
בני הבית אהבו מאוד.
הכנתי כמות כפולה 🙂
שמחה לשמוע❤️
תודה נטעלי
עושה קילו פרגיות מכפילה את שני התיבולים. האם להכפיל גם את האפונה וגזר והתירס.תודה.
מומלץ אבל לא חייב.
מעונינת להכין עם קילו חזה עוף. כיצד לתבל את הפרגיות ואת התבשיל . תודה.
תכיני עם ק”ג חזה עוף ותכפילי את כל הכמויות ב-2.
היי אפרת, אם לא אוהבים אצלי סויה וסילאן מה אפשר לשים במקום שייתן טעם?
זה יהיה קצת יותר יבש אבל את יכולה לתבל בתבלין שווארמה או גריל וקצת אבקת מרק.
יצא מעולה!
תודה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, אפשר בבקשה כמויות תיבול ל – 500 ג עוף? ועם איזו כמות אורז כדאי לעשות ?
תודה
היי,
כמויות:
5-6 כוסות אורז לבן או מלא מבושל (*אם אין לכם אורז מבושל -ראו הערה בתחתית המתכון)
500 גרם פרגיות חתוכות
לתיבול הפרגיות: כף וחצי סילאן, כף וחצי רוטב סויה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
כוס ורבע אפונה וגזר משקית קפואה או מקופסת שימורים
3/4 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים
לתיבול התבשיל: 4 כפות גדושות רוטב סויה, מעט פלפל שחור
אפשר להכין לשבת ואז לחמם על הפלטה, או שזה יתייבש מדי?
אפשר לחמם על הפלטה עם כיסוי. כשמחממים על הפלטה מנות יבשות יחסית כמו זאת הן מתייבשות מעט.
איך אפונה מתבשלת בלי מים?
5 דקות אפונה וגזר קפואים מתבשלים?
כן, האורז החם והתיבול יחד עם האפונה וגזר מתבשלים תוך כ-5 דקות.
כמובן שאם צריך אפשר לבשל עוד קצת😊
היי,
תודה על המתכון נראה ממש טוב 🙂
יש לי אפונה קפואה, איך ניתן להשתמש בה בתבשיל?
צריך לבשל בנפרד?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להוסיף את האפונה יחד עם התירס.
היי, איזה ירקות אפשר להוסיף במקום אפונה וגזר?
היי יעל,
אפשר לשים פטריות, חומוס, שעועית ירוקה, גמבה קצוצה וכדומה(:
אפשר דבש במקום סילאן?
היי,
כן, אפשר(:
הכנתי עכשיו. יצא פשוט מעולההה
היה כבר אורז מוכן במקרר אז השתמשתי בו. הכמות היתה קטנה בהרבה אבל זה נתן מקום לפרגיות.
בכל אופן- יצא טעים וקליל. תודה!
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף יעל😊
אפשר להחליף את הפרגית בטופו?
כן בוודאי(:
הכנתי עכשיו
חוזרת לשתף שיצא נפלא!!!
הכיף שיוצא תבשיל עסיסי, מלא טעם, בכלום זמן 🙂
תודה שחזרת לשתף😁
כיף לשמוע!! תודה רבה❤️
כדי לטבען את המתכון אפשר לשים נתחי סויה אחרי שהושרו מספר דקות דקות בתאבון
תודה אפרת 🙂
לא כ”כ ברור לי הזמנים … 5 דקות והכל מבושל ? נשמח לפירוט אם על אש גבוהה/ נמוכה ? המתכונים שלך ממש מעניינים אבל למי שלא מבין בבישול זה קצת חסר אינפורמציה 🙁
אש בינונית.
את הפרגיות יש לטגן בנפרד במשך 2-3 דקות מכל צד ואח”כ להוסיף את הכל ולבשל כ-5 דקות נוספות.
היי, האם יש אפשרות לוותר על הסויה?
פחות מומלץ, זה מה שנותן את הטעם.
אפשר לשים רוטב טריאקי במקום.
הי אפרת
אורז בסמטי זה גם טוב ?
כן.
אפשר לעשות את המתכון עם חזה עוף (שניצל) ? ואם כן, איך?
אפשר להכין באותו אופן.