זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: בשרי
4 כוסות אורז לבן או מלא מבושל (*אם אין לכם אורז מבושל -ראו הערה בתחתית המתכון)
300-350 גרם פרגיות חתוכות
לתיבול הפרגיות: כף סילאן, כף רוטב סויה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
¾ כוס אפונה וגזר משקית קפואה או מקופסת שימורים
חצי כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים
לתיבול התבשיל: 3 כפות רוטב סויה, קמצוץ פלפל שחור
-מתבלים את הפרגיות בכף סויה, כף סילאן, מלח ופלפל שחור. מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות 2-3 דקות מכל צד (אש בינונית).
-מוסיפים למחבת את האורז המבושל, תירס, אפונה וגזר ומערבבים. מתבלים ב3 כפות רוטב סויה ומעט פלפל שחור ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-5 דקות, עד לספיגת הטעמים.
אם אין לכם אורז מבושל: יש לבשל כוס ושליש אורז לבן עם 2 כוסות מים במשך 20 דקות. ראו מתכון לאורז לבן.
- נודלס עם פרגיות |
- שוקיים בסיר |
- פסטה בסיר אחד |
- ספגטי עם חזה עוף |
- בורגול עם פרגיות |
- פסטה עם חזה עוף
היי, איזה ירקות אפשר להוסיף במקום אפונה וגזר?
היי יעל,
אפשר לשים פטריות, חומוס, שעועית ירוקה, גמבה קצוצה וכדומה(:
אפשר דבש במקום סילאן?
היי,
כן, אפשר(:
הכנתי עכשיו. יצא פשוט מעולההה
היה כבר אורז מוכן במקרר אז השתמשתי בו. הכמות היתה קטנה בהרבה אבל זה נתן מקום לפרגיות.
בכל אופן- יצא טעים וקליל. תודה!
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף יעל😊
אפשר להחליף את הפרגית בטופו?
כן בוודאי(:
הכנתי עכשיו
חוזרת לשתף שיצא נפלא!!!
הכיף שיוצא תבשיל עסיסי, מלא טעם, בכלום זמן 🙂
תודה שחזרת לשתף😁
כיף לשמוע!! תודה רבה❤️
כדי לטבען את המתכון אפשר לשים נתחי סויה אחרי שהושרו מספר דקות דקות בתאבון
תודה אפרת 🙂
לא כ”כ ברור לי הזמנים … 5 דקות והכל מבושל ? נשמח לפירוט אם על אש גבוהה/ נמוכה ? המתכונים שלך ממש מעניינים אבל למי שלא מבין בבישול זה קצת חסר אינפורמציה 🙁
אש בינונית.
את הפרגיות יש לטגן בנפרד במשך 2-3 דקות מכל צד ואח”כ להוסיף את הכל ולבשל כ-5 דקות נוספות.
היי, האם יש אפשרות לוותר על הסויה?
פחות מומלץ, זה מה שנותן את הטעם.
אפשר לשים רוטב טריאקי במקום.
הי אפרת
אורז בסמטי זה גם טוב ?
כן.
אפשר לעשות את המתכון עם חזה עוף (שניצל) ? ואם כן, איך?
אפשר להכין באותו אופן.