www.10dakot.co.il

קינואה עם עדשים

תבשיל צמחוני, בריא וטעים: קינואה עם עדשים שחורות ובצל קצוץ (טבעוני, ללא גלוטן). מתאים להגשה כמנה עיקרית או כתוספת לארוחה.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

20 דקות

מס׳ מנות

4-5 מנות

כשר מסוג

מצרכים

  • כוס קינואה לבנה או מעורבת (200 גרם) יש לשטוף את הקינואה ולסנן
  • כפית מלח
  • 6 כוסות מים
  • בצל בינוני קצוץ
  • 4-5 שיני שום קצוצות
  • כוס עדשים שחורות או ירוקות רכות ומבושלות
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק (מומלץ לשלב)

תיבול:

  • כחצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. בישול הקינואה: מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
  2. מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה- דקה. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הקינואה המבושלת, עדשים מבושלות, תערובת הבצל והשום ועלים קצוצים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
33 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

33 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות