מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות הודו ברוטב

קציצות הודו ברוטבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:מרץ 13, 2019

Summary:

קציצות הודו ברוטב אדום -ארוחת צהריים שכל המשפחה תאהב. מומלץ להגיש עם אורז לבן

קציצות הודו ברוטב

מצרכים להכנת תערובת הקציצות:

יש להניח במערבל מזון את כל המרכיבים הבאים ולטחון לתערובת אחידה:

חצי קילו בשר הודו טחון, 1/3 כוס פירורי לחם, בצל בינוני, תפו"א בינוני, 4 שיני שום, 3/4 כוס עלי כוסברה, 2 ביצים, כף כמון, כפית אבקת מרק עוף, כפית מלח, פלפל שחור וכף קמח חומוס (לא חובה).

מצרכים לרוטב:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום חתוכות גס

3 כפות רסק עגבניות

4 כוסות מים רותחים

חצי כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עד שמעט מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.

-שופכים את המים הרותחים ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים ומכסים.

-כשהרוטב מבעבע, יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים ומניחים בסיר עם הרוטב.

-מכסים ומבשלים כ 30 דקות עד שהקציצות מבושלות.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

138 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, נראה מתכון מעולה. האם זה משנה עם איזה חלק של בשר הודו מכינים את הקציצות? האם מתאים להכין עם חזה של הודו נקבה? תודה, מיכל.

  2. שלום אפרת
    אני רוצה להוסיף תבלין פילדלפיה אם את מכירה, רציתי לשאול כמה להשים ואיפה-ברוטב או בקציצה.
    מקווה שתדעי לענות, תודה

    1. היי יערית,
      את יכולה להוסיף לתערובת הקציצות עד כפית מהתבלין.

  3. שלום אפרת, על איזה מתכון את הכי ממליצה לעוף טחון?
    נהנית מהאתר שלך מאוד,
    הכנתי אתמול מרק קישואים, היה מצוין!

  4. הי אפרת,באיזה להב להשתמש כדי לטחון את כל רכיבי הקציצות? ועוד שאלה, אם הטחון הודו שלי כבר טחון פעמיים מהקצב אז אפשר לוותר על להוסיף אותו לטחינה?

    1. היי הילה,
      צירפתי תמונה של הלהב. אפשר לטחון רק את יתר החומרים ואח"כ לערבב עם הבשר הטחון.

  5. היי אפרת
    עם שווארמה הודו נקבה זמן הבישול לא מתארך?
    בקציצות עם הרוטב הצהוב אני מבשלת את ההודו בערך שעה כדי שיתבשלו עד הסוף

    1. היי דורית,
      תבשלי איך שאת מבשלת בדר"כ. אם זה לוקח כשעה אין בעיה.

  6. הי אפרת,
    המון תודה על התשובות הזריזות שלך, אני מאוד מעריכה את זה….

    לגבי הכפלת המצרכים – לעיסת הקציצות,
    אין צורך להוסיף כלום כשאני מכפילה את כמות הבשר?

    1. כמות של קילו בשר:
      קילו בשר הודו טחון, שני שליש כוס פירורי לחם, בצל גדול, תפו"א גדול, 6-7 שיני שום, כוס וחצי עלי כוסברה, 3-4 ביצים, כף וחצי כמון, כף אבקת מרק עוף, כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור ו 1-2 כפות אבקת חומוס (לא חובה).

  7. הי אפרת,
    לגבי הערבול במערבל מזון, האם במקרה הזה אין צורך לסנן נוזלים? וגם לאיזה מצב העיסה צריכה להגיע?אחידה אני מבינה, אבל השאלה היא האם היא צריכה להיות חתיכות קטנות/ חלקה?

    דבר נוסף, האם כדאי להוסיף לרוטב בנוסף/ במקום הרסק עגבניות גם עגבניות קצוצות או קוביות מקופסת שימורים?

  8. הי אפרת,

    במידה ואני רוצה לעשות כמות כפולה של קילו בשר הודו טחון….מה יהיו שאר הכמויות של המצרכים לקציצות/לרוטב?

    תודה רבה מראש, ענת

    1. היי ענת,
      לכמות כפולה של קציצות זוהי כמות הרוטב המומלצת:
      1 בצל קצוץ
      2-3 שיני שום חתוכות גס
      4 כפות מלאות רסק עגבניות
      5 כוסות מים רותחים
      כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      לגבי הערבול, לא אמורים להיות הרבה נוזלים אבל אם יש אפשר לסנן מעט.
      העיסה צריכה להיות אחידה עם חתיכות קטנות. לא חלקה לגמרי כי אז היא תהיה רכה מידי.
      אפשר להוסיף לרוטב קוביות מקופסת שימורים. זה יכול להיות במקום כוס מים אחת.

    1. היי שירה 🙂
      תוותרי על אבקת המרק בתערובת הקציצות.
      ברוטב שימי כפית מלח.

  9. לגבי המעבד מזון- יעבוד אם אכניס את כל המצרכים למיסטר סלייסר? ושאלה נוספת, להכניס את התפוח אדמה חי ללא בישול?

    1. נראה לי שכדאי לקצוץ במכשיר רק את הבצל, תפו"א, שום וכוסברה. מומלץ לסחוט מנוזלים.
      לאחר מכן לערבב ידנית בקערה עם הבשר הטחון ויתר החומרים.
      אין צורך לבשל את תפוח האדמה.

  10. שלום בנות מיזמן אני לא מישתמשת הפרורי לחם רק בשיבול ת שועל קוקר רגיל יצא נהדר יש גם סיוים תזונתים

  11. אנא תעשו לי סדר : מה ההבדל בין הודו טחון להודו אדם נקבה ?
    מה ניתן להכין מהודו טחון (זה מה שרשום על האריזה…)

    תודה !!! יעל

    1. היי יעל,
      יש הבדל במרקם בין חזה הודו לסטייק הודו. המרקם של החזה יבש יותר.
      אין הרבה הבדל בין הודו רגיל טחון להודו אדום נקבה טחון למעט שהאחרון מכיל כמות יפה של ברזל ולכן מומלץ יותר מבחינת תזונתית.

    1. היי אפרת,
      בגדול עדיף להמנע מהקפאה של כל מה שמכיל תפו"א. אם בכל זאת מקפיאים כדאי שזה יהיה לתקופה קצרה (לא מומלץ יותר מחודש) .
      יום מקסים 🙂

  12. שלום אפרת עם אני שמה לחם רטוב בקציצה יש צורך גם התפוח אדמה והאם יש הבדל בין פירורי לחם לבן או מוזהבים בתערובת תודה מראש

    1. היי רעיה,
      הלחם הרטוב (יש לסחוט אותו מעט) הוא במקום פירורי הלחם. עדיין אפשר לשים תפו"א. התפו"א תורם לרכות הקציצות.
      יש הבדל יותר בציפוי ואז עדיף מוזהבים. בתערובת עצמה זה לא משנה.

  13. היי אפרת,
    מתכננת להכין מחר כארוחת שישי אז 2 דברים:
    א. מה אפשר להשתמש במקום מערבל מזון, כי אין לנו
    ב. רעיונות לתוספות?
    תודה מראש ואשמח לתשובה מהירה🙏🏻🙏🏻❤️

    1. היי מיכל,
      אפשר לגרד בפומפיה דקה את בצל, תפו"א ושום, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת. כוסברה יש לקצוץ דק-דק עם סכין.
      הולך הכי טוב עם אורז לבן.
      מהכמות אמורות לצאת כ 20 קציצות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שירה,
      תפקיד הביצים בקציצות הוא לקשור את התערובת ולמנוע התפרקות של הקציצה. לפעמים התערובת מספיק יציבה גם ללא ביצים. אם מוותרים על הביצים אז כדאי להכין קציצות שהן יחסית קטנות כדי שלא יתפרקו.

    1. היי יעל,
      אפשר להוסיף לרוטב כף קורנפלור. יש לערבב אותו קודם עם רבע כוס מים קרים ורק אז להוסיף לרוטב. לבשל כ-5 דקות.
      אם אין לך קורנפלור אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מעט מסמיך. חשוב רק לשים לב שהקציצות לא נשרפות בחלק התחתון.

  14. עדכון לשאלת הרוטב הדליל: הוצאתי את הקציצות המבושלות והוספתי 200 גרם רסק עגבניות וכפית סוכר.
    התוצאה: בתי בת השלוש חיסלה 7 קציצות, את הרוטב שנשאר היא אכלה בכפית ואמרה שהקציצות טעימות ויש להן ריח טוב.
    בקיצור- הצלחה מסחררת.
    אשמח בכל זאת לדעת כמה רוטב להכין לכמות קציצות כפולה.
    וכמו תמיד- האתר הזה מדהים. פשוט תענוג לראות איך כולם מלקקים בכל פעם את האצבעות עם מינימום מאמץ מצידי.

    תודה רבה על המתכונים הנפלאים ושבת שלום

    1. שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
      לכמות כפולה של קציצות זוהי כמות הרוטב המומלצת:
      1 בצל קצוץ
      2-3 שיני שום חתוכות גס
      4 כפות מלאות רסק עגבניות
      5 כוסות מים רותחים
      כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      שבת שלום!

  15. הכפלתי כמויות, גם של הקציצות וגם של הרוטב אבל הרוטב יצא מאוד דליל והקציצות לא מקבלות את הצבע האדמדם של הרוטב אלא נשארות אפורות.
    במה טעיתי???

    1. היי שרון,
      הסיבה היא יותר מידי רוטב. גם אם מכפילים את כמויות הקציצות אז אפשר להשאיר את כמות הרוטב כמו שהיא או להוסיף לה רק כוס אחת נוספת של מים. אני ממליצה להוציא לפחות 2 כוסות מהרוטב ולהמשיך לבשל ללא מכסה על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם. יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתחתית לא נשרפת.

    2. תודה רבה על המענה המהיר להפליא 😊
      תיקנתי בצורה אחרת כיוון שהקציצות כבר היו מבושלות, אבל עכשיו אני מבינה במה טעיתי.

      המון תודה ושבת שלום

    1. היי יעל,
      אפשר לשים 2 פרוסות לחם בלי הקשה, להרטיב אותן במים, לסחוט ולפורר לתערובת הבשר.
      אפשר לשים קוואקר במקום או כ-2 כפות קמח חומוס.

    1. היי רחלי,
      זה המתכון:
      יש להניח במערבל מזון את כל המרכיבים הבאים ולטחון לתערובת אחידה:
      חצי קילו בשר הודו טחון, 1/3 כוס פירורי לחם, בצל בינוני, תפו"א בינוני, 4 שיני שום, 3/4 כוס עלי כוסברה, 2 ביצים, כף כמון, כפית אבקת עוף, כפית מלח, פלפל שחור וכף אבקת חומוס (לא חובה).
      מצרכים לרוטב:
      1 בצל קצוץ
      2 שיני שום חתוכות גס
      3 כפות רסק עגבניות
      4 כוסות מים רותחים
      חצי כפית אבקת עוף, מלח ופלפל שחור

    1. היי רינת,
      אם התערובת מספיק יציבה אז אין בעיה לוותר על הביצים. לגבי כוסברה אפשר לוותר.
      אם במקרה הקציצות מתפרקות כשמניחים אותן בסיר אז אפשר לאפות אותן 15-20 דקות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות ורק אז להוסיפן לסיר עם הרוטב (מומלץ לשמן נייר אפיה ולהניח עליהן את הקציצות).

  16. היי אפרתי סליחה על השעה ראשית בשישי האחרון ארחנו משפחה ורציתי תפריט חלבי אז בישלתי את התפוח אדמה מוקרם ופשטידת פסטה בטעם פיצה פשוט ליקקו את האצבעות
    שנית כל אני רוצה לעשות חצי מכמות הבשר כלומר 250 גרם האם אני צריכה לשנות מבחינת כמויות?
    תודה רבה שבזכותך כייף לי להיכנס למטבח😚

    1. היי רינת,
      קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
      אם את מכינה 250 גרם בשר אז כדאי להפחית את יתר הכמויות בתערובת ולשים בצל קטן, 3 כפות פירורי לחם, תפו"א קטן, 2 שיני שום, שליש כוס עלי כוסברה, 1 ביצה, כפית כמון, כפית שטוחה אבקת עוף, חצי כפית מלח, פלפל שחור.
      לגבי הרוטב, אפשר להשאיר כמו שזה.

    2. נגמרו הביצים☺אפשרי בלי הביצים?או שאולי להוסיף כף נוספת של פירורי לחם?וגם אין כוסברה😶

    1. היי אתי,
      לטחון עד למרקם אחיד אבל לא ממש למחית. אפשר לטחון קוביות תפוחי אדמה, עלי כוסברה, בצל ושום קצוץ במקל טוחן עד למרקם אחיד, לסנן מנוזלים ולערבב בעזרת כף עם הבשר הטחון ויתר החומרים.

  17. שלום אפרת
    התחשק לי לבשל למשפחה קציצות הודו בריאות ומודה שנדדתי בחיפושים גם באתרים אחרים ובסוף כמובן חזרתי לאתר שלך – כי את אף פעם לא מאכזבת.הוספתי כף פפריקה לרוטב והיתה לי רק פטרוזיליה לקציצות. יצא מושלם! קציצות רכות, טעימות וקלות הכנה. והעיקר, הילדים טרפו וגם הבעל נהנה. תודה לך על אתר מדהים ומיוחד

  18. יצא פשוט מושלם. מתכון קליל, כיפי, מזין ושוב אני אומר – טעים!!
    תודה על המתכון הזה ועל מתכונים מוצלחים נוספים.. האתר שימושי לי ביותר!

  19. אפרת המקסימה!הכנתי כמות כפולה ויצא כל כך טעים!ובנוסף דיאטטי!רוצה להקפיא חצי כמות – אני צריכה להפשיר על השיש ואז להכניס למקרר?

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      הכי מומלץ להפשיר במקרר כל הלילה. אם רוצים לזרז את ההפשרה אפשר לשים על השיש.

    1. היי שרון,
      אם את מכפילה כמויות שימי 2 כפיות מלח מלאות. לרוטב כפול שימי 2 כפיות מלח לפחות ותטעמי.
      אמורות לצאת כ-40 קציצות אם את מכינה קילו בשר. כדאי לבשל בסיר רחב וכמה שיותר גדול.
      את יכולה להשתמש באבקת מרק מחומרים טבעיים (יש של אסם). זה מה שאני עושה.
      אפשר להקפיא עד חודש.

  20. אפרת המקסימה!רוצה לשים לכמות כפולה של הקציצות רק חצי כפית א. מרק כמה מלח לשים?ולרוטב – כמה מלח ופלפל אם שמה 1/4 כפית א.מרק?סליחה על האובססיביות לגבי א. מרק פשוט בעלי לא רוצה שאבשל עם.כמה קציצות יוצאות לכמות כפולה ובאיזה גודל סיר כדאי לבשל?

    1. היי שני,
      כמויות: קילו הודו טחון, 2/3 כוס פירורי לחם, בצל גדול, תפו"א גדול, 7 שיני שום, כוס וחצי עלי כוסברה, 4 ביצים, כף וחצי כמון, כף אבקת מרק, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור ו2 כפות קמח חומוס (לא חובה).
      לרוטב – ניתן להשאיר את הכמויות כפי שהן. אם את אוהבת יותר רוטב אפשר להוסיף עוד כוס מים + כף רסק עגבניות ולתקן תיבול בהתאם.
      שבת שלום 🙂

  21. היי אפרת 🙂 שאלה: בבית שלי לא אוהבים בלשון המעטה את תבלין הכמון. ראיתי שכתבת במתכון 1כף…זה נראה לנו המון( אני בד״כ מוסיפה אולי חצי כפית ). במה אפשר להחליף את הכמון ? תודה

    1. היי עדי,
      לקציצות:
      800 גרם הודו טחון
      חצי כוס פירורי לחם
      בצל בינוני
      תפו"א גדול
      5-6 שיני שום
      כוס עלי כוסברה
      3 ביצים
      כף וחצי כמון, כפית וחצי אבקת מרק, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
      לרוטב:
      בצל בינוני קצוץ
      3 שיני שום
      4 כפות רסק עגבניות
      5 כוסות מים רותחים
      כפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      יום נפלא 🙂

    2. היי עדי,
      את כל החומרים של תערובת הקציצות יש לטחון במעבד מזון. אם את לא טוחנת אפשר גם לגרד את הבצל, השום ותפו"א בפומפיה ולערבב ידנית בקערה עם יתר החומרים.

  22. אפרת המקסימה מתכוונת לשים חצי מכמות אבקת המרק גם בקציצות וגם ברוטב, כמה מלח לשים?כמה פלפל לשים גם בקציצות וגם ברוטב?

    1. היי שרון,
      בקציצות עצמן שימי 2/3 כפית מלח. לא חובה לשים פלפל שחור ואם את שמה אז ממש קמצוץ.
      ברוטב – תתחילי בכפית שטוחה מלח ותטעמי. אם חסר תוסיפי עוד קצת. פלפל שחור שימי קמצוץ.

  23. היי אפרת, ראיתי שאת משתמשת פעמים רבות בקמח חומוס. מה היתרונות שלו? האם בכל פעם שיש במתכון קמח חומוס אני יכולה להחליף בפירורי לחם באותה כמות? (במידה ואינני מעוניינת להשתמש בקמח חומוס)

    1. היי רונית,
      קמח חומוס הוא ללא גלוטן ולכן מתאים גם לרגישים לגלוטן או למי שרוצה להמנע מכך ויש בו גם את היתרונות התזונתיים שיש בכל קטניה. בכל מקרה, אין שום בעיה להמיר אותו בפירורי לחם באותה כמות.

  24. ושאלה קטנה נוספת לגבי הרוטב-אם אוסיף 5-6 תפוחי אדמה,בכמה לעלות את הכמויות?(מים,רסק עגבניות-אם אפשר לפי גרם,אבקת מרק,מלח ופלפל)

  25. היי 🙂
    לגבי הרוטב- אפשרי להשים 100 גרם רסק עגבניות או עדיף 260 גרם? וכמה כוסות מים להשים בהתאם?
    לגבי הקציצות- כמה בערך קציצות יצאו?
    תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. היי לי,
      שימי 100 גרם רסק עגבניות ו-4 כוסות מים רותחים.
      זה יוצא בסביבות 20 קציצות.
      אם את מוסיפה תפוחי אדמה (כמובן שכדאי לחתוך אותם לקוביות קטנות) כדאי לשים 6 כוסות מים, כ-200 גרם רסק, כפית אבקת מרק, כפית מלאה מלח ורבע כפית פלפל שחור.
      שבת שלום 🙂

  26. אפרת שבוע טוב,
    כל כך מוצלח וטעים כל הכבוד!!!
    אולי את מעבירה קורסי בישול בירושלים?
    שנה טובה ומבורכת

    1. שמחה לשמוע דבורה!
      לגבי קורסי הבישול- עדיין לא, אבל אולי בהמשך 🙂
      חג שמח ושנה טובה ומוצלחת!

    1. תודה דבורה!
      במקום פירורי לחם את יכולה לשים קוואקר או שתרטיבי 2 פרוסות לחם (בלי הקרום הקשה), תסחטי מעט, תפוררי ותוסיפי לתערובת.

  27. המתכון פשוט נהדר, טעים בטירוף, זהו!!!
    בן זוגי כלל לא בעניין של כמון והוא די אהב.
    אני והפעוט התענגנו!!!
    תודה לך על המתכונים הנפלאים.

  28. שלום 🙂
    הכנתי הרגע את הקציצות. נראות מעולה.
    הייתי צריכה להרטיב ידיים על מנת ליצור קציצות, כיוון שהיו מעט דביקות.
    הדבר היחיד שמעט מפריע לי זה כנות הכמון, הפחד שלי שהוא ישטלת
    אוכלים בערב, אז עדכונים בהמשך.

  29. יופי של קציצות! קל ומהיר. אני מוותרת על אבקת העוף והחומוס והן עדיין יוצאות רכות ונימוחות. זו ארוחת הצהריים האהובה על שני הילדים שלי(יחד עם פתיתים…)

    1. היי סיביל, לא מדובר בקמח חומוס אלא באבקת חומוס שניתן לקנות בכל חנות תבלינים. זה מוכר גם בשם "נוחודצ'י"

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר