מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

פשטידת תפוחי אדמה ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 21, 2013
Last modified:דצמבר 31, 2018

Summary:

פשטידת ללא גלוטן: פשטידת תפוחי אדמה, פטריות ובצל לא קמח

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

תבנית מלבנית 22X31 או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית שקעים

מצרכים:

2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים

3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים רכים (שבושלו במים חמים)

2 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות

3 ביצים

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות. מעבירים לקערה ומצננים.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-חותכים את תפוחי האדמה הרכים לקוביות קטנות (כמו של סלט) ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.

-מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.

 

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות, פשטידת פטריות ותפוחי אדמה, פשטידה ללא גלוטן,  פשטידה ללא קמח

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

162 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לנסות 🙂
      יש לבשל את העלים עם הבצל והפטריות שיצטמצמו, לסחוט מנוזלים, לקצוץ קצת ולהוסיף לתערובת.

  1. היי
    הכנתי המון פעמים את הפשטידה, והיא אכן טעימה מאד! רק מה, לא יודצאת לי כמו אצלך בתמונה אלא מתפרקת מאד בחיתוך, כך שאוכלים אותה עם כף..
    יש לך מושג מה אני עושה לא בסדר?
    תודה

    1. היי אסנת,
      את במקרה חותכת לאחר ההכנה? כי לוקח לפשטידה זמן להתייצב. מומלץ אפילו להכין אותה יום לפני ולחתוך למחרת.

  2. המתכון יצא ממש טעים! תודה רבה! עשיתי לשבועות,
    אני רוצה להכין ואין לי פטריות, יש אפשרות לשים טונה במקום פטריות? או משהו אחר?

  3. הי,
    אף-פעם לא כתוב המתכונים ואני תמיד תוהה.. האם לכסות את הפקידה בנייר כסף או לאפות אותה בלי?
    תודה

    1. לא מומלץ להקפיא פשטידה שמכילה תפו"א.
      את תפוחי האדמה יש לבשל קודם, לצנן ואז לגרד בפומפיה גסה.

  4. חג שמח..
    הכנתי את הפשטידה והוספתי לבלילה לפני האפייה שתי כפיות סילאן, יצא מעולה..
    לקינוח עם הקפה שחור עם עוגת הגבינה במיקרו שלך שהכנתי שלשום,טעימה והנאה לחיך..
    את מכבית אמיתית.
    תודה

  5. היי.אני מכינה עכשיו את הפשטידה.
    כמה סלסילות של פטריות טריות לשים? 2? ואני מערבבת שמפניון עם פורטובלה,זה בסדר?

  6. היי,
    המתכון נפלא ועשיתי אותו מספר פעמים וקצרתי מחמאות רבות.

    אני רוצה להכין אותו שוב לאירוח שתהיה בו גם טבעונית רגישה לגלוטן – מה אפשר להחליף בביצים על מנת שהפשטידה תצליח?

    אשמח לעצה 🙂

    1. היי חני,
      הביצים חשובות בתערובת כי הן מדביקות את החומרים.
      אולי אפשר לנסות לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ולהוסיף קמח חומוס מעורבב עם מעט מים וכך אולי המרכיבים יחזיקו יותר. חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאין לי מושג לגבי התוצאה.

  7. שלום אפרת
    הכנתי פעם ראשונה את הפשטידה אצל מארחי באנגליה. קצרתי מחמאות. כולם ליקקו את האצבעות.
    תודה על המתכונים הנהדרים שלך

  8. היי אפרת

    האם ניתן להשתמש רק בשתי ביצים (גודל מדיום)
    אני לא אוהבת שהטעם של הביצים הוא דומיננטי

    תודה
    מאיה

    1. היי מאיה,
      הביצים משמשות בפשטידה להדבקת החומרים אפשר להכין עם 2 ביצים אבל לדעתי הפשטידה לא תהיה מספיק יציבה. היא פשוט תתפרק קצת בחיתוך.

    1. אפשר לבשל את תפוחי האדמה ולקלף אותם לאחר הבישול (לאחר שהם התקררו) או קודם לקלף ואז לבשל. מה שנוח לך.

  9. היי,הפשטידה נשמעת מעולה אבל הבעיה שלי היא שאני יכולה להכין רק בטוסטר אובן. יש אפשרות להכין אותה ככה בלי הטיגון שלפני?

    1. היי רינת,
      אין בעיה להכין את הפשטידה בטוסטר אובן אבל פחות מומלץ לוותר על הטיגון בהתחלה. אם אין לך אפשרות לטגן אז כדאי לגרד את הבצל בפומפיה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
      שבוע נפלא 🙂

  10. טעים …!!!!!!!!!!!!
    רק לא מזמן מצאתי את האתר הזה- ואני כל הזמן מסתכלת בו,
    הבעיה היא שאני מבזבזת זמן כדי להחליט איזה מתכון נראה לי הכי טעים….

    תודה רבה!!!!

  11. היי
    יש לך במקרה מתכון של פשטידה תפוח אדמה מרוקאי
    עם התפוח אדמה המבושל ומעוך לפירה עם גזר והאפונה
    עקרונית אני צריכה כמויות
    לתבנית חד פעמית סטנדרטית כמה תפוח אדמה ומה התבלינים ןכמה ביצים?
    תודה רבה

  12. היי,
    הכנתי את התבשיל חומוס ופטריות והוא מעולה! תודה רבה רבה.
    שאלה לגבי המתכון הזה – ניתן להקפיא? אני מחפשת מתכונים שניתן להכין, להקפיא ולהפשיר בזמן רעב 🙂
    תודה!

    1. היי דנה,
      שמחה שיצא טעים.
      אפשר להקפיא כמעט כל דבר למעט תפוחי אדמה או כל דבר שמכיל תפו"א.
      מצרפת מדריך בנושא הקפאת מזון.
      שבוע נפלא 🙂

  13. היי(:
    קודם כל תודה על האתר!מתכונים מעולים ופשוטים!
    נשארו לנו שאריות פירה(בערך 3 תפו"א גדולים). נראלך שיעבוד במתכון הזה?או שאולי יש לך רעיון אחר?
    תודה!

  14. בשל התבלבלות בין מתכונים הוספתי חצי כוס קמח תופח. האם משנה זמן האפיה? המירקם נראה סביר

  15. היי, שאלה שלא ראיתי ששאלו…
    אני מתכוונת לעשות בתבניות מאפינס, האם הפשטידה תופחת באפיה?

    גל

    1. היי שלומית,
      אפשר להכין את הפשטידה בתבנית מלבנית בגודל 25X32 או תבנית 26 נמוכה חד פעמית:
      3 בצלים בינוניים-גדולים
      5 תפוחי אדמה בינוניים גדולים רכים שבושלו במים
      3 קופסאות של פטריות
      5 ביצים
      כף וחצי אבקת מרק, כפית מלח, מעט פלפל שחור

  16. היי
    הכנתי את הפשטידה, טעמה היה טעים אך היא התפרקה לי ובחיתוך הפכה למעין בלילה (אומנם טעימה אך לא לבבית לעין). איפה טעיתי?
    אגב, הכנתי בתבנית עגולה 24.
    תודה

    1. היי ליהי,
      קודם כל בגלל שהפשטידה אינו מכילה קמח בכלל היא קצת פחות יציבה מפשטידות אחרות.
      בנוסף, זה גם יכול להיות קשור לגודל הקוביות שחתכת את תפו"א והפטריות. ככל שחותכים אותם קטן יותר כך הפשטידה אמורה להיות יציבה יותר.
      דבר נוסף הוא שהפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור. יכול להיות שחתכת אותה כשהיא עוד הייתה קצת חמה?

  17. היי אפרת! המתכונים שלך ממש מעולים! כל ערב אני מוצאת את עצמי באתר מחפשת מה להכין! ממש מודה לך! אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת בתבנית אחת. יש לי כמה גדלים של תבניות אלומיניום, למשל אינגליש קייק, עגולה 23, עגולה 29, מלבנית 18X23, מלבנית 22X32 (בערך). מה עדיף? תודה רבה!!

    1. היי אודליה,
      קודם כל כיף לשמוע!
      לגבי גודל התבנית אני חושבת שעגולה 23 ומלבנית 18X23 יהיו מתאימות.
      המשך ערב נעים 🙂

  18. היי.. אני מחפשת פשטידת תפוחי אדמה ובטטות מאד מוצלחת שהיתה באתר. ואני לא מוצאת אותה.. זו היתה פשטידה שצריכים להרתיח את התפוחי אדמה לחתוך ולסדר באינגלישקייק וכו׳..
    אשמח אם תוכלי לתת לי קישור אליה.
    תודה מראש. אתר מדהים!☺

    1. היי טלי,
      אפשר לוותר פשוט מבחינת טעם יותר טעים עם בצל.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ספיר,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. זה דווקא יכול להשתלב בפשטידה מבחינת טעמים.
      בהצלחה 🙂

  19. הי, סליחה על הבורות, אבל כמה זמן לבשל את תפוחי האדמה במיים חמים? עד שיירתח? והאם לבשל אותם עם הקליפה או בלעדיה? תודה מראש!

    1. היי הילה,
      מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). לאחר מכן מורידים לאש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים (עד שסכין או מזלג ננעצים בהם בקלות). משך זמן הבישול תלוי בסוג ובגודל תפוחי האדמה. אפשר לחתוך אותם לחצאים כדי לקצר את זמן הבישול.
      בהצלחה 🙂

  20. היי סליחה על עוד שאלה – אפשרי פטריות מקופסה? והאם צריך גם לטגן עם הבצל?תודה. רוצה להכין ביום שישי.תודה רבה

    1. היי ענתי,
      אפשר להשתמש בפטריות משימורים וכן, יש לטגן אותן עם הבצל.
      יום מקסים 🙂

  21. נראה נפלא.
    האם אפשרי בתבנית עגולה חד פעמית ועדיין תצא פשטידה גבוהה?
    לא אמורים לרסק את התפוחי אדמה במקום לחתוך לקוביות קטנות?כוונתי שהאם שהפשטידה מוכנה מרגישים חתיכות של תפוחי אדמה?סליחה על הבורות.פעם ראשונה אכין.יום מקסים

    1. היי ענתי,
      אם רוצים פשטידה גבוהה כדאי שזו תהיה תבנית עגולה בקוטר 22. בכל אופן לא כדאי להשתמש בתבנית עגולה גדולה יותר מקוטר 24.
      עדיף לחתוך את תפוחי האדמה המבושלים לקוביות קטנטנות מאשר למעוך או לרסק, מבחינת מרקם זה יוצא יותר טעים 🙂
      יום נפלא!

  22. יצא מעולה, מעבר לכל ציפייה שלי ואין לי אבקת מרק ללא גלוטן אז השתמשתי במלח ופלפל בלבד
    תודה רבה

  23. שלום לך, נראה טעים וקל להכנה, אני מתכוונת לאפות בתבנית שקעים, האם לדעתך ניתן גם להקפיא לאחר ההכנה?

    1. היי דליה,
      תפוחי אדמה הם בין המאכלים היחידים שאומרים שלא כדאי להקפיא מאחר והם משנים את המרקם והטעם שלהם בהפשרה.
      שבוע נפלא 🙂

  24. לכמה תבניות מאפינס הבלילה מספיקה?
    אני רוצה להכין, אבל מעדיפה לדעת מראש אם אצטרך להכפיל כמויות

    תודה!

  25. בס"ד
    שלום
    אם אין לי פיטריות אפשר משהו אחר?
    יש לי גזר,אם אגרד ממש דק זה יהיה בסדר?
    ואם כן כמה?הם די גדולים ועבים.
    או בצל גדול מטוגן?

    1. היי שירה,
      אני מניחה שאת יכולה לשים גזר אבל הייתי ממליצה דווקא לבשל אותו יחד עם תפוח האדמה ואח"כ לקצוץ אותו לקוביות קטנות (בדומה לתפו"א). אם הגזרים הם גדולים נראה לי שגזר אחד, מקסימום גזר וחצי יספיקו, כדי שזה לא ישתלט על הטעם של הפשטידה. אם יש לך בטטה, את יכולה להכין גם עם בטטה באותו אופן.
      אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂

    2. בס"ד
      יופי מעולה תודה
      אעדכן אם אנסה היום…בלי נדר. חיפשתי מתכון לפשטידה לערב לילדים
      כמה אפשר חביתה וסלט :}
      יום נפלא :}

  26. האם אבקת מרק זה לא עם גלוטן?
    האם מדובר באבקת מרק מיוחדת? ואיפה אפשר להשיג אותה?

    אני חדשה בתחום.

    1. היי חדווה,
      יש אבקת מרק שהיא ללא גלוטן. ניתן להשיג בחנויות טבע או אורגניות.
      בינתיים את יכולה להכין רק עם מלח ופלפל שחור.

    1. היי נטלי,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר רק קחי בחשבון שהפשטידה עלולה להיות עדינה ולהתפרק מאחר והיא לא מכילה קמח בכלל.

  27. גיליתי את האתר בדרך נס לפני מספר ימים ואני לא מפסיקה להכין ממנו!! עשיתי את הפשטידה שיצאה מעולה,הנאגטס,לחמניות ביס,אמפנדס ,חצילים עם מילוי מעל,עוגת גלידה,ועוגת ריבת חלב! אחלה אתר מתכונים קלים וטעימים! תודה רבה !

  28. אני אקשה אבל אני 2 ילדים עם אלרגיה מסכנת חיים לביצים בין כל השאר…..
    מתה לעשות פשטידות
    במה אפשר להמיר את הכמויות המטורפות של הביצים בכל פשטידה….????

    1. היי ענבל,
      תפקיד הביצים הוא להדביק את החומרים ולהעניק נפח ואווריריות מסוימת לפשטידה.
      בדר"כ בפשטידות טבעוניות משתמשים בחומרים הבאים כתחליף לביצים: טחינה, קמח חומוס עם מים, קורנפלור עם מים, מחית תפו"א (פירה) וכדו'.
      מאחר וכל פשטידה מגיבה לתחליף אחרת אני ממליצה לך לחפש באינטרנט מתכונים לפשטידות טבעוניות ושם תוכלי לקבל רעיונות לתחליפי ביצים שכבר נוסו והצליחו.
      חג שמח ושנה טובה! 🙂

  29. היי, אני חולה על המתכונים שלך!!! כל מה שהכנתי יצא מוצלח מאוד.
    שאלה, כמה פטריות חיות בערך צריך?

    1. תודה יעלה! שמחה לשמוע 🙂
      2 סלסלות של פטריות טריות, זה יוצא בערך 16-18 פטריות בינוניות, זה לא חייב להיות מדויק 🙂

  30. שלום אפרת!
    אם אני מכינה לכמות קטנה של תבנית אינגליש קייק, מה הכמויות שאני צריכה לשים? תודה!

    1. היי בינת,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      1 בצל גדול קצוץ
      2 תפוחי אדמה בינוניים רכים (שבושלו במים חמים)
      1 קופסה פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות
      2 ביצים
      תיבול: חצי כף אבקת מרק, מלח, מעט פלפל שחור

  31. שאלה קטנה לגבי התמונה:
    רשום במתכון לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, אבל בתמונה הם נראים חתוכים ל2 בצורת "סירה", למה התכוונתם? תודה מראש! (=

    1. היי לירון,
      אולי זה נראה ככה בגלל שהפשטידה הוכנה בתבניות מאפינס אישיות אבל הכוונה שיש לחתוך את תפו"א המבושל לקוביות קטנות.
      יום מקסים 🙂

    1. היי הדר,
      יכול להיות שתפוחי האדמה יהיו מעט קשים גם לאחר 40 דקות של אפיה. אם כן, כדאי לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד שתפוחי האדמה יתרככו לגמרי.

    1. היי רון,
      הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה חד פעמית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות).
      ערב נעים 🙂

    1. תודה עדנה 🙂
      לגבי הפשטידה, הביצים מדביקות כאן את המרכיבים. לדעתי אפשר לנסות לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ולהוסיף קמח חומוס או קמח תירס מעורבבים עם מעט מים וכך אולי המרכיבים יחזיקו יותר. אבל שוב, לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה בתוצאה.
      אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון 🙂
      שבת שלום!

    1. היי אינה,
      בהחלט נשמע מעניין אבל מאחר ולא ניסיתי אז אני לא יודעת איך זה ייצא.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון 😉

  32. הכנתי את הפשטידה עם קוביות בטטה (כפי שהמליצה אחת הקוראות)
    ועם 1/3 כוס שמנת לבישול (כפי שהצעת).
    יצא פ-י-צ-ו-ץ!!
    תודה 🙂
    חג שמח

  33. נראה נהדר,
    האם אפשר להוסיף שמנת מתוקה/לבישול כדי שיהיה קצת חלבון בפשטידה?
    אם כן, כמה?
    תודה

    1. היי מרב,
      יש בפשטידה חלבון מהביצים ולדעתי זה מספיק אבל אם את רוצה להוסיף גם שמנת, את יכולה להוסיף עד כשליש כוס (למרות שזה יוצא טעים גם בלי זה).
      חג שמח 🙂

  34. הכנתי את הפשטידה למסיבת פורים .ליקקו את האצבעות .פשטידה מעולה ובכלל כל התכונים באתר זה מעולים. תודה רבה !

  35. תודה רבה לכם!!!
    הכנתי את הפשטידה ויצא כ"כ טעים ברוך ה'!
    (שמתי בטטה במקום תפו"א, ופירורי לחם מעל)!
    איזה כיף להכין לכבוד שבת מאכלים נפלאים!!

    תבורכו בכל!

    1. היי מירב,
      בפשטידה הזאת אין צורך בגבינות והיא טעימה כמו שהיא אבל את יכולה להוסיף אם את אוהבת, זה רק יוסיף טעם 🙂

    1. הי רעות,
      למרות שלא ניסיתי אני מניחה ששילוב של בצל, תפו"א ותירס יכול לצאת טעים 🙂

  36. מאז שאני נכנסתי לאתר שלכם וראיתי את הפשטידות נדלקתי מהר והם יוצאות כולן מעולות אני מאד נהנית מהמתכונים שלכם כל הכבוד

    פשטידות טעימות מאד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר