מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים מקמח שקדים

עוגת תפוזים מקמח שקדיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 12, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת תפוזים ללא גלוטן שמתאימה גם לפסח!

עוגת תפוזים מקמח שקדים

תבנית אינגליש קייק גדולה / תבנית עגולה 22

מצרכים:

1.5 כוסות (150 ג') קמח שקדים

חצי כוס (45 ג') קוקוס

כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

קליפה מגורדת מתפוז קטן

2 ביצים

1/3 כוס (66 ג') סוכר

1/4 כוס (50 ג') שמן

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה: קמח שקדים, אבקת אפיה, קוקוס וגרידת תפוז.

-בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את הביצים במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

-מוסיפים את השמן ואח"כ את מיץ התפוזים ומערבבים.

-מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים בעדינות בעזרת כף (לא במיקסר) עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים היטב את התבנית ויוצקים אליה את התערובת. אופים במשך 35-45 דקות.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי. לאחר מכן ניתן לחתוך ולהגיש.

*העוגה נשמרת בטמפ' החדר כשהיא מכוסה בניילון נצמד כ 3-4 ימים.

הערות:

*יכול להיות שהעוגה תתפח מהר ולאחר מכן תצנח מעט – זה בסדר 🙂

*אם לאחר 20-25 דקות העוגה משחימה בחלק העליון מומלץ להנמיך את המעלות ל170.

עוגת תפוזים מקמח שקדים

עוגת תפוזים ללא גלוטן, עוגת תפוזים לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

106 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי! נראה מעולה! לדעתך אוכל לטבען את זה עם בננה/רסק תפוחים במקום הביצים? רוצה להכין עוגה במתנה לטבעונית שלא צורכת גלוטן
    תודה!!

  2. שבוע טוב אפרת!
    הכנתי את העוגה לשבת, פשוט טעים! אחת העוגות המוצלחות ביותר שהכנתי.
    אהבתי את השילוב של קמח שקדים בעוגה הזו וגם בעוגת קוקוס שוקולד שיש לך באתר (גם אותה הכנתי – מתכון קבוע אצלי)!
    השתמשתי בדבש במקום סוכר, שמן קוקוס וביצה אחת 🙂

    לדעתך אפשר להכין עם קמח שקדים גם עוגות נוספות שמופיעות באתר כמו למשל תפוחים, שיש , שוקולד? אפשר פשוט להמיר את הקמח הרגיל בשקדים?

    1. שבוע טוב
      שמחה שאהבת את העוגה.
      לא בכל המתכונים ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים כי יחס הנוזלים במתכון משתנה בהתאם לסוג הקמח וגם לא כל עוגה תהיה מתאימה.
      בכל מקרה, אשתדל להעלות מתכונים נוספים של עוגות עם קמח שקדים 🙂

  3. היי אפרת, ראשית אני נהנית מהמתכונים שלך.. שנית יש לי 2 שאלות- האם ניתן לשים אבקת סודה במקום אבקת אפייה ומה הכמות? והאם ניתן לשים מייפל או דבש במקום הסוכר?

    1. היי עדן,
      1. במקרה הזה לא כי סודה לשתיה לא מתפיחה כמו אבקת אפיה.
      2. אני מניחה שאפשר לשים מייפל או דבש באותה כמות.
      שבוע מקסים 🙂

  4. אפרת שלום, רציתי לשתף אותך שלמרות שזו לא העונה של פירות הדר, הכנתי את העוגה עם מיץ תפוזים קפוא של פריגת והיא יצאה נפלא. אני בטוחה שמיץ טבעי ומיגרדת קליפת תפוזים ישביחו עוד יותר את הטעם. פעם הבאה אכין מנה כפולה. היא מתחסלת מהר מידי. ובכלל אני נעזרת הרבה באתר שלך. תודה ושבת שלום!

  5. לא הקצפתי יותר מידי לדעתי…. טעמתי והיא טובה אבל קצת התבאסתי על הגובה.. לא נורא חג שמח בכל מקרה!

    1. היי שילת,
      זו תופעה מוכרת בעוגה שמבוססת על שקדים ושאין בה קמח שמחזיק את התערובת.
      בכל מקרה היא לא אמורה לצנוח עד כדי פיתה. אולי הקצפת יותר מידי את הביצים?
      טעמת אותה?
      חג שמח 🙂

    1. היי ענת,
      אפשר להכין בלי מיקסר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגה תצא קצת יותר דחוסה.

  6. שלום אפרת, אני מתכוונת להכין את העוגה הזו היום כעוגת יומולדת לבני.. יש לך רעיון לציפוי חגיגי ומתאים שלא מכיל שוקולד? אשמח לשמוע. ותודה רבה על האתר הנהדר, אני משתמשת בו המון ובהנאה רבה!

    1. היי דפנה,
      אני חושבת שרק ציפוי קרם וניל יכול להתאים: להקציף מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל) עם 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
      מזל טוב 🙂

  7. בשום צורה היא לא יצאה ניסיתי להפוך את הסדר ואני לא רואה טעם להקציף את הביצים אם הן נשברות ברגע שמוסיפים להן משהו. אם יש לך רעיון אשמח לשמוע:)

    1. גם כמוסיפים את השמן ויתר החומרים לתערובת התפוחה של הביצים עדיין בסופו של דבר אמורה לצאת תערובת עם נפח. העוגה בסופו של דבר יוצאת קצת נמוכה כי היא צונחת מעט. העוגה לא יכולה לצאת אוורירית וגבוהה כי היא לא מכילה קמח בכלל.
      בכל מקרה העוגה יוצאת טעימה ועסיסית. אם היא יצאה יבשה זה יכול לנבוע מכך שהיה חסר שמן או נוזלים.
      השתמשת בכוס של 240 מ"ל? שמת רבע כוס שמן קוקוס מומס?

  8. המסתי את שמן הקוקוס לפני כן וכשהוספתי אותו לתערובת הביצים התפוחה היא נשברה למרות ששמן הקוקוס לא היה חם אלא רק נמס

    1. בגלל שהשמן יחסית "כבד" הוא מוריד קצת מהנפח של הביצים בזמן שמוסיפים אותו אבל למרות זאת העוגה אמורה לצאת טעימה. איך היא יצאה לך? כעקרון היא אמורה לתפוח מהר אבל היא צונחת קצת.

  9. היי אפרת,
    לא כל כך ברור במתכון אם את השמן מקציפים עם המיקסר לביצים או מקפלים פנימה כי אני משתמשת רק בשמן קוקוס בבית ואיך אפשר לקפל פנימה שמן קוקוס בחורף…
    ממש התבאסתי שהעוגה נהרסה וכל החומרים היקרים הלכו לפח:(
    אם תוכלי לתת עצה איך לטפל בשמן במתכון ואיזה שמנים ניתן להוסיף כי קנולה לא בריא?

    1. היי נטלי,
      לאחר שמקציפים את הביצים עם הסוכר יש להוסיף את השמן ולערבב עם המיקסר. השתמשת במקרה בשמן קוקוס במצבו המוצק? כי היה כדאי להמיס אותו. כמה שמן קוקוס שמת?

    1. היי יעל,
      הקצפת את הביצים בשלמותן? גם חלבון וגם החלמון יחד. אחרי כמה דקות הקצפת אמורה להתקבל תערובת תפוחה ובהירה.

      1. היי. כשאני מקציפה את החלבון עם החלמון לא יוצאת תערובת תפוחה אלא תערובת צמיגית מאוד. בד"כ כדי לקבל תערובת תפוחה אני מקציפה קודם את החלבון ואחר כך מוסיפה את הסוכר והחלמון. האם זה יתאים לעוגה הזו?

          1. עשיתי לפי ההנחיות שלך (הקצפתי חלמון וחלבון ביחד), יצא מאוד טעים אבל נדבק לתבנית למרות ששימנתי הרבה. כמו כן, השתמשתי בתבנית אינגליש קייק 35 והיא יצאה קצת נמוכה. באיזה גודל תבנית את משתמשת? כי לפי התמונה נראה גבוה.

          2. היי זהבה,
            לדעתי זה קשור לסוג התבנית. באיזה סוג השתמשת? סיליקון, מתכת, פיירקס וכו'
            אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית בגודל 31.

  10. עוגת השקדים ותפוזים…. עשיתי בפעם השנייה סיפור הצלחה פשוטה להכנה וטעימה מאוד

    1. היי חגית,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק גדולה או לתבנית עגולה 22. אם את מכינה באינגליש קייק חד פעמית, הכמות מתאימה לתבנית אחת+ 2 תבניות מאפינס אישיות.
      אפשר לוותר על הקוקוס.
      חג שמח 🙂

  11. הי,
    העיסה יצאה כבדה וצמיגית.
    האם כך זה אמור לצאת?
    העיסה לא אמורה להיות נוזלית יותר?

    עכשיו בתנור,
    מקווה לטוב.

    חג שמח!

  12. שלום לך,

    הכנתי את העוגה בהתאם למתכון. העוגה טעימה מאד אך גם מתפוררת מאד. אודה לעצתך האם ניתן לעשות משהו בקשר לכך.

    חג שמח ותודה רבה,
    ענת

    1. היי שרה,
      קמח שקדים זה בעצם שקדים טחונים לאבקה.
      אפשר להשיג את זה בשופרסל במחלקת green או בחנויות טבע. לפעמים ניתן למצוא את זה גם בחניות תבלינים ופיצוחים.

  13. האם מישהי כבר ניסתה עם דבש או סילאן במקום סוכר ויכולה לספר אם יצא טוב והאם להמיר ביחס של אחד לאחד או יחס אחר?

    1. היי היבא,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. בכל אופן, זה חייב להיות קמח תירס טחון דק-דק אחרת זה יורגש מאוד בעוגה.

  14. שלום וחג שמח

    האם אפשר להוסיף קצת קקאו לחלק מהבלילה כדי שהעוגה תצא עוגת שיש?
    אם כן – מה הכמות שצריך להוסיף?

    תודה רבה

    1. היי הילה,
      במקום קמח שקדים אפשר לשים שקדים טחונים דק (באותה כמות). נראה לי שקורנפלור פחות מתאים.
      חג שמח 🙂

  15. קודם כל שוב תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!! מאוד כיף להיכנס לאתר, יש בו את הכל..!!
    יש לנו שאלה האם אפשר להשתמש במקום קמח שקדים בקמח אורז?

    1. תודה אוחנה, כיף לשמוע 🙂
      לא ניסיתי אבל נראה לי שעם קמח אורז המרקם של העוגה ייצא כבד ופחות מוצלח.
      המשך יום נפלא!

  16. היי,
    הכוונה בחצי כוס קוקוס זה קמח קוקוס?
    כי קיימים שבבי קוקוס, פתיתי קוקוס וכו'…
    הכוונה היא למה שמגיע ממש במרקם של קמח?
    תודה 🙂

  17. שלום, העוגה יצאה מאוד דחוסה, האם היא אמורה להיות כך? אני גרה בחו"ל יכול להיות שמרקם הקמחים שונה? תודה

    1. היי רינה,
      העוגה אמורה להיות מעט פחות אוורירית מעוגה שמבוססת על קמח לבן אבל לא דחוסה.
      אם העוגה יצאה דחוסה אני מניחה שזה אכן קשור למרקם הקמח. ככל שקמח השקדים הוא יותר דק, אוורירי ו"פתוח" העוגה תצא אוורירית יותר וככל שמרקם הקמח הוא יותר עבה או דחוס או דביק, העוגה תצא פחות אוורירית.

  18. שלום יש לי בעיה עם עוגות בחושות הן לא נאפות מבפנים אני מערבבת את כל המצרכים יחד ומכניסה לתנור 180 מעלות. אשמח לקבל תשובה

    1. היי תמי,
      תופעה זאת יכולה לקרות בתנורים חזקים. תנסי פעם הבאה לאפות ב160-170 מעלות.
      אגב באיזה תבנית את משתמשת? גודל וסוג

  19. היי:) תודה על המתכונים המצוינים!
    רציתי לשאול האם אפשר לוותר על גרידת תפוז? אנחנו בקיץ ואין תפוזים:(

    1. היי מיטל
      את יכולה לגרד בעונת התפוזים לגרד את הקליפות, לשים בקופסה ולאחסן במקפיא. אפשרות השניהבמקום סוכר להשתמש בריבת תפוזים

  20. עוגה נהדרת. במקום תפוז הכנתי עם אשכולית אדומה. תודה לך. העוגה נטרפה. אבל העוגה מאוד קטנה. לפי דעתך אפשר פשוט להכפיל את הכמות? או עדיף שלא? תודה.

  21. אני אופה עוגות בסיר פלא בלבד , אומרים שזה יוצא יותר טוב על אש הכי נמוכה , וגם חוסכים בחשמל , העוגות שלך גם יפה וגם טעים אשתדל להכין בפסח או לאחר מכן תודה אביב

      1. היי חנה,
        לא מומלץ להחליף את הקמח בעוגה הזאת לקמח אחר מהסיבה שאז יחס הנוזלים לא יהיה נכון.
        אם את רוצה להשתמש בקמח כוסמין את יכולה להכין את המתכון הזה- עוגת תפוזים וקוקוס ובמקום 2 כוסות קמח תופח לשים 2 כוסות קמח כוסמין+ 2 כפיות אבקת אפיה.
        שבוע טוב 🙂

  22. להמתיק את מתכוונת להוסיף סוכר למיץ הלימון או להגדיל את כמות הסוכר באופן כללי?
    וכמה בכלל להשתמש? כמה קליפה וכמה מיץ וכמה סוכר?
    וכשאנסה בעזה"ש בטח שאעדכן, בלי נדר:-)

    1. לדעתי יספיק אם תגדילי את כמות הסוכר משליש כוס לחצי כוס סוכר.
      תסחטי לימון אחד שלם בינוני ותוסיפי עוד מעט מים כדי להגיע לרבע כוס.
      הייתי שמה חצי קליפה מגורדת של לימון בינוני.
      לסיכום: חצי כוס סוכר + רבע כוס מיץ לימון + חצי קליפת לימון מגורדת.
      בהצלחה 😉

  23. שבוע טוב!!!
    האם זה מתאים להפוך את העוגה לעוגת לימונים (במקום תפוזים לשים לימון) או שזה יהיה חמוץ?

    תודה רבה מראש, והמשך שבוע טוב וחודש של ניסים! 🙂

    1. הי אילנה,
      לא ניסיתי אבל זה דווקא יכול להיות מעניין 🙂
      כדי שהעוגה לא תצא חמוצה אני ממליצה להמתיק את מיץ הלימון.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון בתוצאות 😉
      שבוע נפלא!

  24. הי אני לא מכירה קמח שקדים. אולי יש תחליף אחר וכשר לפסח?מה זאת תבנית אינגליש קייק גדולה והאם אפשר לאפות בתבנית אלומיניום חד פעמית?

    1. הי שרון,
      אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום.
      ניתן למצוא קמח שקדים בכל סופר (לעיתים זה נמצא במדפים של מוצרים ללא גלוטן). אני מאמינה שעכשיו לקראת החג תראי את זה יותר כי זה מוצר שמשתמשים בו בפסח. אפשרות נוספת היא לקנות שקדים מולבנים ולטחון אותם דק (ממש לאבקה).
      במקרה הזה לא ניתן להשתמש בקמח אחר מאחר והמרקמים של הקמחים שונים לגמרי וזה משנה את היחסים במתכון.

      1. תודה,רציתי לדעת למה הכוונה תבנית אינגליש קייק גדולה (בניגוד לזו הרגילה שמשמשת ל"פס עוגה")?

        1. היי,
          תבנית הפס הרגילה היא בדר"כ התבנית הנכונה (הגדולה).
          ציינתי תבנית אינגליש קייק גדולה מהסיבה שיש תבניות אינגליש קייק קצרות ויש ארוכות גדולות יותר (שהן בדר"כ אלה שמשתמשים בהן).
          הארוכות צריכות להיות לפחות בגודל 10X31, הקצרות בגודל 10X23.

  25. היי שושנה,
    אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק מאוד (טחונים לאבקה).
    אפשר לוותר על הקוקוס.
    עברתי ברפרוף על המתכונים ומצאתי את אלה:
    עוגיות בוטנים, עוגיות שוקולד ואגוזים, ממתק שוקולד ופקאן, עוגיות שקדים טחונים, ריבועי שוקולד וחלבה, עוגיות שקדים פרוסים ויש עוד.
    ממליצה שתסתכלי בקישור המצורף ותחפשי אם יש מתכונים נוספים שיכולים להתאים –
    http://www.10dakot.co.il/category/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
    סופשבוע נעים ושבת שלום 🙂

  26. אפשר להשתמש בשקדים טחונים?
    חייבים את הקוקוס?
    בהזדמנות זו אבקש בדחיפות מתכונים לפסח, דחוף דחוף, בגלל שבערב החג לא יהיה לי זמן לשבת על המחשב לראות….
    ושהם יהיו עשויים מכלום!… בלי שרויה, בלי קטניות בלי קמח תפו"א, וקוקוס. המינימום….!
    תודה מראש!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר